Belkin NE-TRLY - brašna na krátké cestování

13. 2. 2007 07:00    Rubrika: Příslušenství    Autor: Viktor Péder

Cestujete často na den nebo dva a potřebujete s sebou vozit notebook? Potom by se vám mohla hodit cestovní taška Belkin z řady Executive. Za pomoci výsuvného držáku můžete na kolečkách vozit věci na jeden až dva dny. Plátěná brašna obsahuje různé odkládací kapsy včetně speciálního pouzdra na notebook.

Belkin NE-TRLY - brašna na krátké cestování

Základní popis

Celkové rozměry brašny (54,5 x 38 x 22 cm) jsou navrženy tak, aby se vešla do horních úložných prostor většiny letadel. Poměrně malé a kompaktní rozměry umožní samozřejmě bezproblémové uložení i ve vlaku nebo v autě. Stojící brašna má zespodu 2 plastová kolečka a výztuhu. Nahoře je velké madlo pro klasické nošení brašny a výsuvné madlo pro vedení vozíku při jízdě na kolečkách. Vzadu pod výsuvným madlem je jedna malá kapsa vhodná např. pro uložení dokumentů. Na čele brašny je velká kapsa s vloženým pouzdrem na hygienické potřeby a nad ní další menší kapsa pro dokumenty. Na pravém boku brašny je vstup do kapsy určené pro vložení bot nebo jiných menších předmětů (kapsa zasahuje do hlavního prostoru brašny). Na druhém boku je potom zip (s očky pro zajištění např. malým zámečkem) pro vstup do hlavního úložného prostoru. Na vnitřní straně víka je umístěna kapsa, která nás zajímá nejvíce. V té je uloženo další šedé pouzdro určené pro umístění notebooku o rozměrech až 36,8 x 30 x 3,1 cm. V hlavním úložném prostoru je umístěn malý odnímatelný pytlík, kam lze uložit např. zdroj notebooku, záložní baterii notebooku, myš atp. Na dně brašny je výduť, v níž je zasunuto výsuvné madlo pro vedení vozíku viz výše.

Praktické zkušenosti

Brašnu jsem během testování stihl vzít na 2 víkendové cesty. Do brašny se bez problémů vejde základní oblečení na 1 až 3 dny. Na dně úložného prostoru je nepříjemná nerovnost způsobená výsuvným madlem. Brašnu lze pohodlně vozit i po mírně nerovném povrchu. Při tažení za sebou bych uvítal delší výsuvné madlo, protože občas jsem do brašny nechtěně kopl patou. Je třeba se soustředit na vedení brašny bokem. Na hladkém povrchu lze "vozík" pohodlně tlačit i před sebou. Kolečka se zdají být dostatečně pevná a tvrdá na to, aby nějakou dobu vydržela.

Víko brašny s prostorem pro notebook je třeba otevírat opatrně s ohledem na váhu notebooku. Vložené pouzdro na notebook je vypolstrováno. Uvážím-li, že pouzdro je ukryto v hlavní brašně, kde je z jedné strany oblečení a z druhé strany kapsa s druhým pouzdrem na hygienické potřeby, řekl bych, že notebook je při běžném použití dostatečně chráněn před poškozením. Pouzdro na notebook je uzavřeno víkem na suchý zip na němž je madlo, které je určeno pro snazší vyjmutí z brašny, ale právě kvůli suchému zipu bych ho raději nepoužíval na samostatné nošení notebooku.

Závěr

Brašna Belkin NE-TRLY je určena pro cestovatele, kteří často jezdí na 1 až 3 dny (dle nároků uživatele možná i o něco déle) mimo domov. Příjemné je pro uživatele především to, že v brašně je vyhrazen speciální prostor pro notebook s příslušenstvím a není třeba s kufrem nosit další brašnu. Zřejmě nejvíce mi vadilo nerovné dno hlavního úložného prostoru, kde je zasunuto madlo, ale chápu, že o moc lépe to kvůli kompaktním vnějším rozměrům vyřešit nešlo. Jinak mi brašna víceméně vyhovovala dobře. Jde o stylové zavazadlo na cesty, které se dle mého soudu hodí jak pro aktivní muže, tak pro aktivní ženy. Brašnu lze pořídit za cca 1800 Kč bez DPH (cca 2150,. Kč včetně DPH). Výrobce Belkin na brašnu poskytuje doživotní záruku.

Klady a zápory

+ jedno zavazadlo pro oblečení i notebook
+ kolečka pro snazší transport
+ stylový vzhled

- nerovné dno

Galerie: brašna Belkin NE-TRLY

Příslušenství

Diskuse