Pokrytí velkého domu bezdrátovým signálem, ASUS Lyra Trio

3. 7. 2018 06:23    Rubrika: Příslušenství    Autor: Viktor Péder

ASUS představil dvoupásmový Wi-Fi mesh systém Lyra Trio sestávající ze tří jednotek, které se automaticky propojí mezi sebou. Pyramidová konstrukce antény má zaručit lepší přenos dat i ve vícepodlažních domech. Nabízí pokrytí signálem pro domy o rozloze až 500 čtverečních metrů. Nastavení sítě lze provést i pomocí smartphonu prostřednictvím mobilní aplikace ASUS Lyra.

Pokrytí velkého domu bezdrátovým signálem, ASUS Lyra Trio

Bezdrátové připojení odpovídá Wi-Fi standardu AC1750 o rychlosti až 1300 Mb/s. Konstrukce antény s technologií 3x3 MIMO poskytuje větší prostorový datový tok oproti 2x2 Wi-Fi mesh systémům. Pyramidová konstrukce umisťuje antény nad desku plošných spojů s natočením o 45 stupňů, čímž se údajně snižuje vzájemné rušení Wi-Fi signálu.

Asus Lyra Trio - koenktory na boku jednotky
Asus Lyra Trio - koenktory na boku jednotky

K ochraně před internetovými hrozbami využívá bezpečnostní cloudové řešení založené na technologii AiProtection Classic od společnosti Trend Micro, po internetu se synchronizuje s databází obsahující seznam škodlivých serverů a webových stránek. Nabízí také vestavěné funkce rodičovské kontroly, které uživatelům umožňují kontrolovat a omezit čas, který jejich děti tráví na internetu. Dětem lze např. omezit přístup na internet v noci nebo nastavit opakující se scénář během dne.

Asus Lyra Trio - podsvícená jednotka
Asus Lyra Trio - podsvícená jednotka

K instalaci celého řešení stačí zapojit Lyra Trio a stáhnout mobilní aplikaci ASUS Lyra do smartphonu. Aplikace pak uživatele provede krok za krokem celým procesem. Jakmile je síť spuštěna, nabídne další funkce pro správu a diagnostiku. Jestliže je v síti problém, aplikace na to upozorní. V Česku a na Slovensku je komplet nabízen za 10.999,- Kč / 435 EUR s DPH.

Příslušenství

Diskuse