Sluchátka co ochlazují uši nebo myš pro odstřelovače, herní příslušenství OMEN od HP

27. 6. 2018 06:20    Rubrika: Příslušenství    Autor: Viktor Péder

HP to s herní divizí OMEN myslí vážně a tak přineslo na trh novou sadu herního příslušenství. V nabídce je herní mechanická klávesnice, speciální sluchátka s patentovanou technologií nebo třeba herní myš, která mění DPI podle akce ve hře.

Sluchátka co ochlazují uši nebo myš pro odstřelovače, herní příslušenství OMEN od HP

HP si udělalo průzkum, podle kterého si hráči často stěžují na teplo uvnitř sluchátek a zároveň 46 % z nich uvádí, že při výběru je pro ně nejdůležitějším kritériem pohodlí. Vývojáři dali hlavy dohromady a výsledkem jsou sluchátka OMEN Mindframe Headset. Patentovaná technologie těchto sluchátek, dokáže termoelektricky ochlazovat náušníky. Ovládání je součástí aplikace OMEN Command Center, která je i součástí herních notebooků OMEN HP (jako poslední v řadě jsem testoval HP Omen 17 - velký herní notebook, dostatek výkonu, kvalitní displej). Mikrofon se zapíná a vypíná sklopením dolu nebo nahoru a je vybaven funkcí redukce okolních šumů, citlivost lze ovládat kolečkem. Sluchátka také umí barevně svítit a blikat. Zvukové vjemy vylepšuje standard 3D DTS Headphone:X10.

HP OMEN Mindframe Headset - sluchátka s chlazením na uši
HP OMEN Mindframe Headset - sluchátka s chlazením na uši

OMEN Sequencer Keyboard je herní klávesnice s hliníkovou konstrukcí a povrchem z broušeného kovu (asi železo). Klávesy mají odezvu 0.2 ms, díky opticko-mechanickým spínačům, výrobce slibuje až 10x rychlejší reakci než mají klasické mechanické klávesy. Každá jedna klávesa, může být samostatně podsvícená, jednou z 16.8 milionů barevných odstínů.

HP OMEN Sequencer Keyboard - opticko mechanické klávesy se samostatným podsvícením
HP OMEN Sequencer Keyboard - opticko mechanické klávesy se samostatným podsvícením

Opticko-mechanickou technologii používá také nejvyšší herní myš z nabídky, OMEN Reactor Mouse, rychlost odezvy jejích tlačítek je stejná jako u klávesnice, 0.2 ms. Oproti běžným myším, je zde ale udané zrychlení "jen" trojnásobné. Optický senzor má obrovské rozlišení 16k DPI. USB kabel k myši je vyveden ve stylovém provedení s hliníkovou omotávkou, která má bránit nechtěnému zauzlování kabelu, jako se často a běžně děje u obvyklých USB kabelů.

HP OMEN Reactor Mouse - datail kabelu s hliníkovým obalem
HP OMEN Reactor Mouse - datail kabelu s hliníkovým obalem

Cenově dostupnější herní myš nese označení OMEN Mouse 400. Nabízí mechanická tlačítka OMRON a volitelný "sniper mód", ve kterém se automaticky sníží citlivost senzoru na 400 DPI, pokud stisknete přední tlačítko (běžně to bývá pravé), pro přesnější zaměřování s hledáčkem. Pro myši jsou v nabídce také dvě speciální podložky s různou tvrdostí a odporem povrchu, OMEN Mouse Pad 200 a tvrdší s přívlastkem Hard.

HP OMEN Mouse 400
HP OMEN Mouse 400

No a to vše si můžete zabalit do batohu OMEN X Transceptor Backpack s několika vychytávkami. Výrobce slibuje materiály odolné proti špatnému počasí, pevné skořepinové dno a kapsu, která by měla být schopna odstínit RFID komunikaci, proti zlodějům dat a identity. V batohu je velký samostatný polstrovaný oddíl pro 17" notebook. V HP mysleli i na "detaily" jako je popruh pro uchycení k madlu jiného zavazadla, nejlépe kufru na kolečkách, což majitelé ocení při cestování.

HP OMEN X Transceptor Backpack s vloženým notebookem
HP OMEN X Transceptor Backpack s vloženým notebookem

Sluchátka s mikrofonem OMEN Mindframe Headset a jejich technologie chlazení je zřejmě tak revoluční, že HP ještě přesně nezná datum jejich uvedení na trh, ale slibuje nejpozději do konce letošního roku (2018). Ostatní produkty už by teoreticky měly být k dostání i v ČR. Klávesnice OMEN Sequencer Keyboard za doporučených 3.199,- Kč, "vymakanější" myš OMEN Reactor Mouse za 1.199,- Kč, levnější myš OMEN Mouse 400 za 699,- Kč, podložky za necelých 400,- Kč a značkový batoh OMEN X Transceptor Backpack za 3.999,- Kč.

Příslušenství

Diskuse