Přenosný LED projektor s Full HD rozlišením, bezdrátovým připojením a baterií, Acer C250i

16. 10. 2019 17:32    Rubrika: Příslušenství    Autor: Viktor Péder

Je navržený pro promítání obsahu na cestách nebo třeba doma v posteli. Válcová konstrukce s několika rovinami umožňuje promítat obraz na zdi, stropy či jakékoli jiné povrchy bez stojanu či stativu. Nevyžaduje čas na zahřívání a je vybaven LED modulem, který vydrží až 30.000 hodin promítání. Primárně je zamýšlen pro využití se smartphonem, ale lze jej propojit i s notebookem.

Přenosný LED projektor s Full HD rozlišením, bezdrátovým připojením a baterií, Acer C250i

''Společnost Acer s modelem C250i pokračuje v předvádění inovací na trhu s projektory,'' řekl Victor Chien, prezident divize Digital Display Business, společnost Acer Inc. ''Může se pochlubit nejen kreativně navrženým tělem, které umožňuje projekci z více úhlů bez stojanu či stativu, ale také unikátním režimem automatického otočení na výšku pro sdílení obsahu ze smartphonu.''

Na rozdíl od jiných projektorů, omezených na horizontální projekci, podporuje C250i, díky své konstrukci zakrouceného rolovacího stojanu, projekci z více úhlů. Umístěním na stranu mohou uživatelé projektor ''rolovat'' a najít tak nejlepší úhel pro prohlížení obsahu na zdi nebo stropu; vertikální orientace podporuje projekci na vodorovné zdi a aktivuje režim automatického otočení obrazu na výšku a využívat tak celou projekční plochu bez černých pruhů na bocích. Korekce lichoběžníkového zkreslení upravuje obraz, pokud je na plochu promítán pod úhlem.

Přenosný LED projektor s Full HD rozlišením, bezdrátovým připojením a baterií, Acer C250i
Přenosný LED projektor s Full HD rozlišením, bezdrátovým připojením a baterií, Acer C250i

Výrobce slibuje krásné snímky ve vysokém rozlišení 1080p při výdrži baterie až 5 hodin na jedno nabití. Může sloužit i jako přenosná powerbanka pro dobíjení telefonů na cestách. LED modul C250i nabízí životnost až 30 000 hodin, široký barevný gamut, který 100% pokrývá barevný prostor NTSC, jas 300 ANSI lumenů a kontrast 5 000:1. Vestavěné reproduktory (připojitelné přes Bluetooth ) mají udaný výkon 5 W.

Kromě bezdrátového připojení mobilem, je Acer C250i vybaven také standardním portem HDMI pro připojení a promítání obsahu z notebooku či stolního počítače. Porty USB typ C a typ A podporují výstup videa pro smartphony i počítače a jsou 100% plug-and-play, takže není potřeba žádný další software ani ovladače. Port USB typ A umožňuje přímé přehrávání multimédií z USB bez použití počítače.

Pokud vás přenostný projektor zaujal, budete si bohužel muset ještě chvíli počkat, Acer C250i má být v oblasti EMEA k dispozici až v lednu 2020 za předpokládanou cenu od 539 eur.

Příslušenství

Diskuse