Brýle TCL NXTWEAR Air, s ambicemi nahradit domácí kino, se začínají prodávat v Česku

31. 10. 2022 15:40    Rubrika: Příslušenství    Autor: TZ

Společnost TCL uvedla na český trh brýle TCL NXTWEAR Air, které navazují na loňský model TCL NXTWEAR G. Brýle jsou vybaveny dvěma mikro OLED displeji s rozlišením Full HD a slouží k prohlížení obsahu z vašeho telefonu, notebooku, tabletu nebo herní konzole*. Lze je využít třeba jako soukromé kino v letadle, náhrada monitoru v kavárně nebo televizní obrazovka v domácnosti. Novinka simuluje sledování obrazovky s úhlopříčkou 140 palců ze vzdálenosti čtyř metrů.

Brýle TCL NXTWEAR Air, s ambicemi nahradit domácí kino, se začínají prodávat v Česku

Brýle stačí připojit ke kompatibilnímu zařízení přes port USB-C s režimem Display Port a okamžitě fungují. Díky lehké konstrukci a stylovému designu jsou vhodné i pro ty, kteří nosí dioptrické brýle. Po celou dobu nošení brýlí má jejich uživatel kontakt s okolním světem, protože jsou částečně průhledné.

TCL NXTWEAR Air jsou brýle s duálním nositelným displejem, které nahradí domácí kino, herní monitor a dokážou zajistit naprosté soukromí při práci i zábavě doma nebo na cestách. Zařízení vám zpříjemní dojíždění, dlouhý let, nebo poslouží jako soukromá kancelář.

Oproti loňskému modelu TCL NXTWEAR G jsou s hmotností 75 gramů o třetinu lehčí. Nabízejí proto vynikající komfort i po dlouhých hodinách sledování nebo hraní. K tomu přispívají i klasické nosníky používané u běžných dioptrických brýlí.

Stylová přední maska evokující sluneční brýle je magnetická a lze ji v případě potřeby snadno sejmout. Za ní se nacházejí dva mikro OLED displeje s rozlišením Full HD (1080p) a poměrem stran 16:9, jejichž sledování simuluje obraz o úhlopříčce 140 palců ze čtyřmetrové vzdálenosti. Displeje mají certifikaci TÜV Rheinland zaručující 30% eliminaci modrého světla na hardwarové úrovni, což přispívá k ochraně zraku. Brýle jsou částečně transparentní, a uživatel proto vidí nejen displej, ale také své okolí jako s běžnými brýlemi.

Zařízení nemá vlastní baterii, stačí ho jen připojit přes USB-C kabel s podporou Display Port k notebooku tabletu nebo smartphonu. Brýle NXTWEAR Air jsou plně kompatibilní s více než 100 smartphony, hybridními zařízeními typu "2-v-1" i notebooky nebo herními konzolemi všech významných výrobců.

Model TCL NXTWEAR Air je v Česku exkluzivně v prodeji na alza.cz za 14 990 Kč s DPH a během listopadu se objeví také v nabídce mobilního operátora Vodafone.

* Pokud není konzole vybavena portem USB-C, je nutná redukce typu HDMI-in (male) a USB-C-out (female).

Příslušenství . Tiskové zprávy

Diskuse