Acer eKinect Bike Desk, rotoped se stolkem, pro dobíjení notebooku vlastní silou

16. 4. 2023 07:00    Rubrika: Příslušenství    Autor: TZ

Zařízení eKinect BD 3 přeměňuje energii ze šlapání jezdce na nabíjení notebooků nebo jiných zařízení, což umožňuje cvičit a zároveň pracovat.

Acer eKinect Bike Desk, rotoped se stolkem, pro dobíjení notebooku vlastní silou
  • Ekologický stůl na kole obsahuje ve své pracovní desce a plášti recyklovaný plast, a zároveň podporuje kreativní způsob boje profesionálů proti sedavému způsobu života
  • Je vybaven dvěma porty USB typu A a jedním portem USB typu C pro nabíjení více mobilních zařízení, háčkem na tašku a držákem na nápoje
  • Dostupné pracovní a sportovní režimy umožňují uživatelům snadno měnit polohu stolu při šlapání a soustředit se buď na úkoly, nebo na cvičení
  • Doprovodná aplikace pro chytré telefony pomáhá hodnotit pokrok v průběhu času a zobrazuje informace, jako je doba trvání, spálené kalorie a generované watty

Společnost Acer představila pracovní stůl eKinect BD 3 Bike Desk, který je kombinací pracovního stolu a stacionárního kola a umožňuje udržitelný a zdravější životní styl. Stůl eKinect BD 3 umožňuje uživatelům cvičit při práci tím, že využívá kinetickou energii z šlapání jezdce k napájení stroje a nabíjení zařízení. LCD displej a doprovodná aplikace pro chytré telefony poskytují informace, které jezdcům pomáhají sledovat jejich pokroky během cvičebního režimu nebo pracovní doby. Uživatelé si mohou plynule nastavit odpor kola, sedadlo a výšku stolu podle požadovaného umístění, aby si zajistili větší flexibilitu a pohodlí při práci nebo tréninku. Zařízení je vybaveno dvěma porty USB typu A a jedním portem USB typu C, háčkem na tašku a držákem na nápoje pro větší pohodlí, ať už v kanceláři nebo v pohodlí domova.

Přeměna kinetické energie na znovu použitelnou elektřinu

Když jezdec šlape do pedálů, přeměňuje eKinect kinetickou energii na elektrický náboj. Jedna hodina nepřetržité jízdy na kole při 60 otáčkách za minutu na stole dokáže vygenerovat 75 wattů vlastní energie. Využitelná energie se pak využívá k nabíjení notebooků a dalších zařízení, takže uživatelé mohou pracovat a zároveň zůstat aktivní. Ztělesněním dlouhodobého úsilí o nalezení rovnováhy mezi vytvářením inovativních řešení a současnou ochranou planety je fakt, že je deska stolu eKinect BD 3 a plášť, který chrání součásti kola, vyroben z recyklovaného plastu (PCR).

Komfort a pohodlí při práci

Multifunkční stůl na kolo je vybaven dvěma porty USB typu A a portem USB typu C, které umožňují nabíjet více mobilních zařízení najednou. Při šlapání se na zadní straně kola rozsvítí LED indikátor nabíjení, který signalizuje, že dochází k přeměně kinetické energie. Široká plocha stolu eKinect poskytuje uživateli dostatek pracovního prostoru, zatímco mu nastavitelná výška stolu a sedadla umožňuje sedět vždy v pohodlné poloze. Pro větší pohodlí je navržen s háčkem na tašku a s určeným držákem na nápoje k osvěžení a nepolití se při jízdě na kole.

Pracovní a sportovní režim

V pracovním režimu se povrch stolu posune blíže k židli, aby jezdci mohli při psaní a šlapání sedět ve vzpřímené poloze. Ve sportovním režimu je deska stolu posunuta více dopředu, což poskytuje více prostoru k opření, podobně jako na standardním kole nebo trenažéru, a tím se zvětšuje prostor pro nohy a zvyšuje síla šlapání. Promyšlená konstrukce umožňuje uživatelům využít prostoje k udržení pracovní energie a cvičení na malém prostoru. Jezdci se pak mohou plynule vrátit do pracovního režimu pouhým posunutím plochy stolu zpět do původní polohy.

Sledování pokroku v aplikaci Companion

Uživatelsky přívětivá doprovodná aplikace eKinect poskytuje v reálném čase informace o délce jízdy, vzdálenosti a rychlosti a zároveň udává odhadovaný počet spálených kalorií a wattů, které při šlapání vznikly. Pro přesnější sledování mohou jezdci ve svých profilech v aplikaci zadat osobní údaje, jako je výška, hmotnost, pohlaví a věk. Zaznamenává také historii tréninků, aby uživatelé mohli sledovat své pokroky a porovnávat výsledky v čase.

Cena a dostupnost

eKinect BD 3 bude v oblasti EMEA k dispozici v červnu za cenu 999 €.

Přesné specifikace, ceny a dostupnost se budou lišit podle země prodeje.

Příslušenství . Tiskové zprávy

Diskuse