ADATA HDD HC300 ECO a USB flash disk UC310 ECO

29. 4. 2023 07:00    Rubrika: Příslušenství    Autor: TZ

Společnost ADATA Technology, výrobce vysoce výkonných modulů DRAM, produktů NAND Flash, mobilního příslušenství, herních produktů, elektrických pohonných jednotek a průmyslových řešení, potvrzuje svůj závazek k udržitelnému životnímu prostředí a snižování uhlíkové stopy svých produktů uvedením první řady ekologických úložišť. Externí pevný disk (HDD) HC300 ECO a USB flash disk (UFD) UC310 ECO představují pozitivní krok směrem k obnovitelným elektronickým produktům, neboť jsou vybaveny kryty, které se skládají z recyklovaného plastu a jsou zabaleny v materiálech certifikovaných organizací FSC™ (Forest Stewardship Council).

ADATA HDD HC300 ECO a USB flash disk UC310 ECO

Ochrana životního prostředí

ADATA HC300 ECO a UC310 ECO jsou předními produkty řady zaměřené na koncepty ESG (Investice do životního prostředí, společenské odpovědnosti a řízení firmy). Obaly těchto zařízení jsou vyrobeny z PCR materiálů (Post-Consumer Recycled), jako jsou například pětilitrové barely na vodu. Použití PCR materiálů v HC300 ECO může účinně snížit emise uhlíku o 48 %. Běžně se tyto materiály totiž po ukončení spotřebitelského životního cyklu vyhazují jako odpad. Všechny použité materiály navíc pocházejí z jednoho místa, což dále snižuje uhlíkovou stopu výrobku.

Kromě toho jsou disky ADATA HC300 ECO a UC310 ECO dodávány v papírových obalech s certifikací FSC™, které jsou šetrné k životnímu prostředí a při jejichž výrobě byly výrazně sníženy emise oxidu uhličitého, množství odpadní vody a energie.

Zařízení s malými rozměry pro objemná média

ADATA HC300 ECO je opatřeno krásným zeleným povrchem se vzorem a dodává se v kapacitách až 2 TB v tenkém pouzdře o tloušťce pouhých 10,3 mm. Tento elegantní externí pevný disk poskytuje uživatelům bezstarostný klid, protože chrání data prostřednictvím exkluzivního mechanismu ochrany proti otřesům, který snižuje potenciální poškození disku způsobené nesprávným zacházením nebo náhodným otřesem.

UC310 ECO je vybaveno rozhraním USB 3.2 a kapacitou až 256 GB. Toto stylové UFD má také otočný design bez krytky, který zároveň chrání konektor USB. Zákazníci mohou očekávat, že UC310 ECO bude k zakoupení v květnu.

Na zařízeních HC300 ECO i UC310 ECO je předinstalován inteligentní zálohovací software Backup ToGo, který umožňuje plánované zálohování a synchronizaci s cloudem v reálném čase.

Příslušenství . Tiskové zprávy

Diskuse