Bezdrátová sluchátka do uší, s potlačením okolního hluku – Sony WF-1000XM5

25. 7. 2023 07:00    Rubrika: Příslušenství    Autor: TZ

Zároveň s uvedením této novinky na trh představila společnost Sony pro své audio produkty nový slogan „For The Music“. Tímto sloganem se společnost Sony hlásí k pozici audio značky spojující tvůrce a milovníky hudby. Pro uvedení sluchátek WF-1000XM5 spolupracovala společnost Sony se zpěvákem Benem Cristovao.

Bezdrátová sluchátka do uší, s potlačením okolního hluku – Sony WF-1000XM5

Sluchátka jsou vybavena technologií, která zajišťuje kvalitu zvuku a potlačení okolního hluku. Zvukové procesory (Sony V2 a HD Noise Cancelling Processor QN2e) a mikrofony (3 mikrofony na každém sluchátku) v reálném čase pohánějí speciálně navrženou jednotku Dynamic Driver X, která kontroluje reprodukci širokých frekvencí, hlubokých basů a čistých vokálů. Díky uvedeným procesorům, disponují sluchátka 24bitovým zpracováním zvuku a výkonným analogovým zesílením.

Schopnost reprodukce nižších frekvencí se zlepšila také díky novému měniči Dynamic Driver X. Nástavce pro izolací hluku jsou navíc vybaveny polyuretanovým pěnovým materiálem, který snižuje hluk v oblasti vysokých frekvencí. Konstrukce membrány kombinuje několik různých materiálů pro samotnou membránu a její okraj.

O přenos bezdrátového zvuku se starají technologie LDAC a DSEE Extreme, která komprimují digitální hudby v reálném čase. Sluchátka jsou navíc vybavena funkcí 360 Reality Audio. Sluchátka jsou vybavena technologií sledování pohybu hlavy, která zajišťuje přizpůsobení zvukových polí. Algoritmus redukce šumu, založený na umělé inteligenci, využívá zpracování hluboké neutrální sítě (DNN) a senzory kostního vedení.

Tvar náušníků je vymodelován podle lidského ucha s ergonomickým designem. Sluchátka jsou navíc přibližně o 25 % menší a zhruba o 20 % lehčí než jejich předchůdce (WF-1000XM4). Koncovky sluchátek s izolací hluku jsou vyrobeny z materiálu, který snižuje tlak v uchu. Koncovky se dodávají ve čtyřech různých velikostech, včetně extra malých (velikost SS).

Výrobce uvádí až osmihodinovou výdrž na baterii. Tříminutové nabíjení zajistí až 60 minut přehrávání. Technologie Qi nabízí bezdrátové nabíjení.

Sluchátka jsou voděodolná s krytím IPX4 (stříkající voda, pot nebo procházka v dešti).

Sony WF-1000XM5 bude v prodeji od srpna 2023 za doporučenou cenu 6.999,- Kč.

Příslušenství . Tiskové zprávy

Diskuse