Externí SSD s ochranou před přírodními živly, SanDisk Professional PRO-G40

10. 7. 2023 07:00    Rubrika: Příslušenství    Autor: TZ

Ochrana dat se často omezuje na ochranu heslem a šifrováním na softwarové úrovni a je to do jisté míry pochopitelné. Při diskusi o ochraně dat se však jen málo uvažuje o fyzické ochraně SSD disků, zejména u fotografů v terénu, kteří někdy čelí extrémním podmínkám v drsném prostředí

Externí SSD s ochranou před přírodními živly, SanDisk Professional PRO-G40

Rychlosti až 3 000 MB/s při čtení a 2 500 MB/s při zápisu přes rozhraní Thunderbolt 3 a 1 050 MB/s při čtení a 1 000 MB/s při zápisu přes rozhraní USB 3.2 Gen 2 jsou kombinovány s mimořádně odolnou a velmi robustní konstrukcí splňující podmínky stupně odolnosti proti vodě a prachu IP68.

První číslo u IP68 označuje odolnost zařízení proti vniknutí předmětů. V případě modelu PRO-G40 znamená hodnocení 6 to, že zařízení je zcela odolné vůči všem objektům, včetně nejjemnějších molekul prachu, bláta, skla a dalších nežádoucích materiálů.

Pokud jde o druhé číslo, to udává úroveň odolnosti vůči vodě. U modelu PRO-G40 je to hodnota 8 bodů, což znamená, že zařízení je chráněno proti vodě při úplném a nepřetržitém ponoření do vody v hloubce 1 m.

Klíčovou vlastností je také odolnost proti rozdrcení, a to v případě tohoto disku až do hmotnosti 1,8 tuny. Pro představu to znamená, že SSD disk PRO-G40 na sobě unese dva dospělé samce ledního medvěda. SSD disk je vyroben s chladicím hliníkovým jádrem.

SanDisk Professional PRO-G40 je k dostání v kapacitách 1 až 4 TB v cenách od 8.181,- Kč.

Příslušenství . Tiskové zprávy

Diskuse