USB-C flash disk s 256 bit hardwarovým šifrováním - Kingston IronKey Keypad 200

15. 8. 2023 07:00    Rubrika: Příslušenství    Autor: TZ

Kingston IronKey Keypad 200C nabízí paměťovou kapacitu od 8 do 256 GB a omezenou tříletou záruku.

USB-C flash disk s 256 bit hardwarovým šifrováním - Kingston IronKey Keypad 200

KP200C splňuje nové bezpečnostní specifikace FIPS 140-3 Level 3 pro armádní účely, které zveřejnil NIST. Disk prošel úspěšně certifikačním laboratorním testováním a nyní je v procesu revizní cyklus pro konečné schválení ze strany NIST. Jedná se o vylepšenou verzi specifikací FIPS 140-2 Level 3, která dále zlepšuje bezpečnostní parametry disku a jeho odolnost proti neoprávněné manipulaci. Disk má 256bitové šifrování XTS-AES spolu s ochranou proti útokům typu Brute Force a BadUSB a s digitálně podepsaným firmwarem. Jeho obvody jsou pokryty vrstvou speciálního odolného epoxidu, který brání v přístupu k polovodičovým prvkům a prakticky znemožňuje vyjmutí součástí bez jejich poškození.

Díky interní dobíjecí baterii lze disk KP200C odemknout pomocí vestavěné klávesnice bez použití externího napájení nebo softwaru, a pak ho připojit k libovolnému zařízení s rozhraním USB Type-C s podporou technologii Mass Storage.

Uživatelé mají možnost nastavit uživatelský nebo správcovský/uživatelský režim. Funkci správce lze použít k obnovení PIN kódu uživatele a zajištění přístupu k diskové jednotce v případě, že uživatel zapomene PIN kód nebo se jednotka zablokuje po dosažení maximálního počtu 10 neúspěšných pokusů o přihlášení.

Správce a uživatel můžou pro aktuální relaci nastavit režim umožňující pouze čtení dat, což chrání jednotku před potenciálně škodlivým softwarem v nedůvěryhodných systémech. Správce může nastavit režim zabraňující zápisu také pro všechny relace. Toto nastavení trvá, dokud ho neresetuje.

Příslušenství . Tiskové zprávy

Diskuse