Přístupový bod Wi-Fi 7 s rychlostí 22 Gbps - Zyxel WBE660S

15. 11. 2023 07:00    Rubrika: Příslušenství    Autor: TZ

Společnost Zyxel Networks představila své první řešení standardu Wi-Fi 7 pro poskytovatele řízených služeb (MSP) a malé a středně velké organizace, s kompatibilitou NebulaFlex Pro.

Přístupový bod Wi-Fi 7 s rychlostí 22 Gbps -  Zyxel  WBE660S

Díky využití tří frekvenčních pásem současně dosahuje rychlosti až 22 Gbps, tj. pětkrát více než přístupové body předchozí generace Wi-Fi (Wi-Fi 6/6E). Přístupový bod WBE660S v 6 GHz pásmu může využít širší kanál 320 MHz určený výhradně pro zařízení standardu Wi-Fi 7, což zvyšuje nejen celkovou propustnost, ale také kapacitu sítě z hlediska počtu připojených zařízení. Jeho součástí navíc je Multi-Gig LAN uplink o rychlosti až 10 GbE, který umožňuje naplno využívat potenciál 10 GbE sítí.

Přístupový bod WBE660S je postaven na platformě Networking Pro 1220 Wi-Fi 7 od společnosti Qualcomm. Jeho tři sady antén 4x4 optimalizují výkon Wi-Fi tvarováním charakteristiky signálu, které omezuje rušení v daném prostředí.

K minimalizaci rušení ze sousedních Wi-Fi kanálů a 4G/5G mobilních sítí, což je častý problém v místech s vysokou hustotou provozu, přispívá také řešení RF-first od společnosti Zyxel využívající RF filtr a technologie Advanced Cellular Coexistence. Toto řešení zajišťuje optimální výkon napříč všemi kanály, využívá zvýšenou propustnost, kterou výhradně ve standardu Wi-Fi 7 umožňuje modulace až 4K QAM.

Přístupový bod WBE660S podporuje správu pomocí cloudové platformy Nebula od společnosti Zyxel Networks a je dodáván s roční licencí Nebula Pro Pack k řadě funkcí včetně Wi-Fi Health, Wi-Fi Aid a mnoha dalších.

Funkce Wi-Fi Aid automaticky řeší problémy s přístupem k síti v průběhu celého procesu odbavení bezdrátových klientů. Je myšleno i na zabezpečení pomocí doplňkové bezpečnostní funkce CNP+, která poskytuje zabezpečení přístupových bodů a jejich klientů, čímž bezdrátovou síť chrání tam, kde do ní vstupuje většina provozu.

Přístupový bod WBE660S lze vedle PoE++ napájet také přes USB port typu C 15 VDC 3A.

Příslušenství . Tiskové zprávy

Diskuse