27'' monitor pro práci i zábavu, s rozlišením 5K - Samsung ViewFinity S9 (S90PC)

22. 7. 2023 07:00    Rubrika: Příslušenství    Autor: TZ

S úhlopříčkou 27 palců neboli 69 cm a rozlišením 5K (5120 x 2880 bodů) je nástupcem loňského modelu ViewFinity S8 s rozlišením Ultra High Definition (UHD). ViewFinity S9 je upravený na míru profesionálním uživatelům, především grafikům a fotografům.

27'' monitor pro práci i zábavu, s rozlišením 5K - Samsung ViewFinity S9 (S90PC)

S hodnotou 99 % DCI-P3 a hustotou 218 PPI (pixels per inch, pixely na palec) nabízí ViewFinity S9 sytější a živější obraz. Díky maximálnímu jasu 600 cd/m2 lze s monitorem pracovat prakticky za jakéhokoli běžného světla, kalibrační technologie Samsungu umožňuje uživatelům nastavit monitor. Z výroby je monitor kalibrovaný, s hodnotou Delta E <2.

Model ViewFinity S9 je vybaven funkcí Smart Calibration, kterou lze ovládat pomocí chytrých telefonů. Pomocí aplikace SmartThings lze monitor kalibrovat buď v základním režimu, v němž je k dispozici vyvážení bílé a gama hodnot, nebo je možné přepnout do profesionálního režimu a nastavovat barevnou teplotu, jas či barevný prostor. Stačí telefon namířit na displej monitoru, po kalibraci se zobrazí zpráva o tom, jaká nastavení se změnila a jakou barevnou přesnost Delta E nyní monitor má.

Do výbavy ViewFinity S9 patří i režim Intelligent Eye Care s certifikátem TUV, který snižuje zátěž pro oči i při dlouhodobém použití. K dalším přednostem patří funkce Samsung Matte Display omezující odraz světla a odlesky na monitoru, které při práci mohou působit značně rušivě.

K velkým přednostem patří například bohaté možnosti konektivity pro uživatele počítačů s Mac i Windows – vedle standardního konektoru USB-C jsou k dispozici i vstupy Thunderbolt 4 a DisplayPort. Kompatibilita s rozhraním Thunderbolt 4 umožňuje dobíjet zařízení až do výkonu 90 W a přenášet data rychlostí až 40 Gb/s.

Do výbavy dále patří vestavěná kamera SlimFit s rozlišením 4K, která se připojuje pomocí samostatného pogo konektoru bez nutnosti kabelů či jakékoli další výbavy. Je výklopná, aby směr natáčení šlo přizpůsobit úhlu monitoru, a díky funkci Auto Framing jste v záběru, i když se během konference přesouváte.

Na výškově nastavitelném stojanu lze monitor posunout do polohy očí a dá se naklopit do různých pozorovacích úhlů. Na kloubu ho ovšem můžete otočit i o devadesát stupňů. A díky držáku VESA ho můžete připevnit na stěnu.

K dispozici jsou také aplikace pro Smart TV, po práci lze tedy monitor využít jako běžný chytrý televizor. V nabídce je mimo jiné přímý přístup k oblíbeným streamovacím službám bez nutnosti připojení k počítači, vestavěné reproduktory s technologií Adaptive Sound+, díky níž se hlasitost automaticky přizpůsobí okolí, nebo dálkový ovladač vhodný pro práci i zábavu.

Monitor ViewFinity S9 se začne v České republice prodávat 31. 7. 2023 a doporučená maloobchodní cena byla stanovena na 37.990,- Kč. Zákazníci, kteří si produkt předobjednají v e-shopu Samsung, získají navíc externí SSD T7 Shield s kapacitou 4 TB v ceně 7.999,- Kč jako bonus. Akce platí od 31. 7. do 13. 8. nebo do vyprodání zásob.

Příslušenství . Tiskové zprávy

Diskuse