Přenosný SSD disk s kapacitou až 8 TB - Samsung T5 EVO

19. 11. 2023 07:00    Rubrika: Příslušenství    Autor: TZ

Společnost Samsung Electronics představila T5 EVO, malý a lehký SSD disk s kapacitou až 8 terabytů (TB). Více úložného prostoru žádný přenosný SSD disk na současném trhu nenabízí. Kromě kapacity patří mezi hlavní přednosti T5 EVO rychlý datový přenos a kompaktní odolné provedení.

Přenosný SSD disk s kapacitou až 8 TB - Samsung T5 EVO

SSD disk s portem USB 3.2 Gen 1 přenáší data až 3,8x rychleji než standardní externí pevné disky, maximální rychlost sekvenčního čtení a zápisu dosahuje až 460 MB/s. Proto může být vhodný zejména pro přenos velkých souborů.

Na disk se vejde až 8 TB dat – velké soubory, videozáznamy ve vysokém rozlišení, fotografie, hry a další obsah pro práci i zábavu. T5 EVO s 8 TB pojme více než 2 miliony běžných fotografií o průměrné velikosti 3,5 MB, 1,8 milionu písní se 4 MB nebo 3500 videozáznamů o velikosti 2 GB.

Na šířku měří 95 mm, na délku 40 a tloušťka činí 17 mm, což znamená, že se disk vejde pohodlně do dlaně. Kombinace malých rozměrů a velké paměti znamená rychlé datové přenosy v menším a lehčím těle v porovnání s tradičním externím pevným diskem (HDD). Hmotnost 102 gramů znamená, že disk rozhodně nezatíží žádnou brašnu, ale přitom je příjemně robustní.

Zvládá teplotní extrémy díky technologii Samsung Dynamic Thermal Guard, která udržuje provozní teplotu na optimální výši v souladu s mezinárodní bezpečnostní normou IEC 62368-1. O ochranu dat se zase stará šifrovací systém Advanced Encryption Standard (AES) ve standardu 256 bitů.

Je kompatibilní s mnoha operační systémy a zařízeními – s počítači s macOS i Windows, s chytrými telefony, tablety i herními konzolemi. K dispozici je i softwarová sada Samsung Magician s různými nástroji pro správu disku. Mezi ně patří třeba kontrola stavu disku v reálném čase, autentifikace, hodnocení výkonu, aktualizace firmwaru apod.

Disk T5 EVO je k dispozici ve verzích s kapacitou 2 TB, 4 TB a 8 TB. V základním balení se nachází kabel USB Type-C-to-C, výrobce poskytuje tříletou limitovanou záruku. Doporučené maloobchodní prodejní ceny: 3 999 Kč za verzi s 2 TB, 7 999 Kč za 4 TB a 14 999 Kč za 8 TB.

Příslušenství . Tiskové zprávy

Diskuse