Mobilní SSD s tokem dat až 2000 MB/s a kapacitou 4 TB - Samsung T9

20. 10. 2023 07:00    Rubrika: Příslušenství    Autor: TZ

S rozhraním USB 3.2 Gen 2×2 dosahuje Samsung T9 maximální rychlosti sekvenčního čtení i zápisu až 2000 MB/s, je tedy zhruba dvakrát rychlejší než předchozí model T7. Při této rychlosti lze video v rozlišení Full-HD o velikosti 4 GB přenést za pouhé dvě vteřiny.

Mobilní SSD s tokem dat až 2000 MB/s a kapacitou 4 TB - Samsung T9

Samsung T9 je k dispozici ve třech různých verzích s odlišnou kapacitou, 1 TB, 2 TB a 4 TB. Díky zakřiveným diagonálám a vzorované zadní straně připomíná gumová povrchová úprava spíše textil a celý disk působí jako velmi elegantní peněženka. Disk ej odolný proti pádu ze tří metrů a má omezenou záruku po dobu pěti let.

Systém Dynamic Thermal Guard brání zpomalování a ztrátě výkonu vinou přehřátí, což je příslibem toho, že se se data přenášejí stálou vysokou rychlostí bez kolísání. Kromě toho T9 vyhovuje nárokům mezinárodní bezpečnostní normy IEC 62368-1.

Software Samsung Magician nabízí měření výkonu, bezpečnostní funkce, aktualizace firmwaru nebo kontrola stavu a poškození. Zejména na pravidelné aktualizaci firmwaru u paměťových médií záleží. Nová verze 8.0 ze září 2023 znamená integraci všech softwarových funkcí Samsungu, mezi nimiž nechybí migrace dat, PSSD software či nástroj pro verifikaci karet. Navíc se rozšíří kompatibilita softwaru na operační systémy Windows, Mac i Android.

Funguje to napříč operačními systémy, takže disk podporuje Windows, macOS, chytré telefony a tablety, herní konzole i profesionální kamery s vysokým rozlišením. Do základní výbavy patří i kabely USB Type C-to-C a USB Type C-to-A.

Doporučené maloobchodní ceny byly stanoveny na 2.999,- Kč za verzi s 1 TB paměti, 4.999,- Kč za 2TB a 9.999,- Kč za 4TB variantu.

Příslušenství . Tiskové zprávy

Diskuse