Zálohování počítačů, mobilů a tabletů - Synology BeeDrive

27. 6. 2023 07:00    Rubrika: Příslušenství    Autor: TZ

Společnost Synology na trh uvedlo zařízení BeeDrive, kompaktní datové centrum, které dokáže současně zálohovat osobní soubory a fotografie z počítače, telefonu a tabletu.

Zálohování počítačů, mobilů a tabletů - Synology BeeDrive

Po připojení k počítači mohou uživatelé zvolit, které složky chtějí chránit. BeeDrive automaticky zálohuje všechny změny v těchto složkách v reálném čase a poskytuje tak kratší dobu mezi okamžikem havárie a časem poslední zálohy dat (RPO) než zálohy prováděné podle časového plánu. Soubory záloh se ukládají v zařízení BeeDrive ve stejném formátu v jakém se nacházejí v počítači. V případě poruchy počítače mohou uživatelé svoje zařízení BeeDrive připojit k jinému počítači a začít se svými soubory pracovat – nemusí instalovat žádný software ani procházet procesem obnovení souborů.

Zařízení BeeDrive také prostřednictvím sítě Wi-Fi zálohuje fotografie a videa ze zařízení se systémem iOS a Android a zároveň tak chrání telefony a tablety. Pokud se počítač s připojeným zařízením BeeDrive a mobilní zařízení nacházejí ve stejné síti, stačí naskenovat QR kód a zařízení BeeDrive spustí zálohování s cílem uvolnit místo ve vašem telefonu.

Terénní pracovníci, kteří na svém telefonu pořizují velké množství fotografií a potřebují je používat v počítači nacházejícím se v kanceláři, mohou prostřednictvím funkce BeeDrop bezdrátově odesílat obsah vygenerovaný v mobilním telefonu se systémem iOS a Android do zařízení BeeDrive a následně načíst v počítači.

Při přecházení mezi pracovním a domácím počítačem dokáže zařízení BeeDrive synchronizovat soubory mezi počítači. Všechny soubory jsou tak vždy aktuální a současně se v zařízení BeeDrive uchovává jejich druhá kopie.

Zařízení BeeDrive s kapacitou 1 TB a 2 TB pro systémy Windows, iOS a Android je možné zakoupit od poloviny června.

Příslušenství . Tiskové zprávy

Diskuse