TP-Link Deco X80-5G - mobilní Wi-Fi 6 síť

4. 4. 2023 07:00    Rubrika: Příslušenství    Autor: TZ

Společnost TP-Link přišla s routerem Deco X80-5G s Wi-Fi 6 s podporou 5G připojení, technologií TP-Link Mesh a VoLTE. Uživatelům poskytne zcela bezdrátové, rychlé a stabilní připojení k internetu. Stačí vložit datovou SIM kartu mobilního operátora poskytující mobilní data 5. generace.

TP-Link Deco X80-5G - mobilní Wi-Fi 6 síť

Elegantní a spolehlivé řešení

Zavedení tradičních širokopásmových a kabelových instalací je často náročné. Na některých místech, jako jsou chaty, chalupy, obchody nebo menší firmy, je takové připojení mnohdy nemožné nebo komplikované. Deco X80-5G tento problém řeší jednoduše a elegantně. Připojení k vysokorychlostnímu internetu poskytuje bez komplikované instalace. Stačí k tomu datová SIM karta od operátorů O2, T-Mobile nebo Vodafone, kteří podporují 5G.

Deco X80-5G podporuje technologii 5G Sub-6 GHz a zvyšuje rychlost stahování až na 5,0 Gb/s, což je 33x více než pokročilé 4G LTE připojení a 16,7x více než 4G LTE Advanced. Dokáže pokrýt velké prostory a připojit hodně zařízení. Uživatelé tak mohou bez omezení stahovat velké soubory, sledovat filmy ve vysokém rozlišení či hrát online hry.

Vlastní meshová síť

V případě požadavku na větší pokrytí stačí přidat další jednotku. Routery Deco totiž spolupracují a vytvářejí jednotnou meshovou síť se stejným názvem. Uživatel se tak může v pokrytém prostoru pohybovat a stále je připojen ke stejné síti, přičemž zařízení se vždy připojuje k nejrychlejší jednotce. A to vše se děje automaticky a bez přerušení.

Kabelový výkon pro více konektivity

Jednotka Deco X80-5G je vybavena 2,5 gigabitovým WAN/LAN portem a 1 gigabitovým WAN/LAN portem. Oba podporují použití jako záložní širokopásmové přístupové body, a také jako běžný bezdrátový router. Lze do nich zapojit počítač, herní konzoli, smart TV nebo dnes velmi populární diskové úložiště. Nechybí ani telefonní port podporující technologii VoLTE pro vysoce kvalitní telefonní hovory.

Bezpečnost především

TP-Link také myslí na bezpečnost. Jednotka podporuje technologii HomeShield, která poskytuje komplexní ochranu sítě, rodičovskou kontrolu a zabezpečení IoT v reálném čase. Uživatelé také získají kompletní statistiku obsahující přehled připojených zařízení, online časovou analýzu, výstup z historie prohlížeče a statistiku koncového zařízení. Samozřejmostí je blokace škodlivých webů a nevhodných stránek.

Jednoduchá instalace a správa

Pomocí aplikace TP-Link Deco je nastavení sítě hračka. Intuitivní nastavení probíhá v pouhých třech krocích a není k němu potřeba žádných speciálních znalostí. Wi-Fi síť pak lze spravovat přímo na místě nebo prostřednictvím zdarma dostupné aplikace TP Link Deco pro Android a iOS. Deco X80-5G podporuje hlasové asistenty Amazon Alexa nebo Asistent Google. Klíčové vlastnosti TP-Link Deco X80-5G:

  • Wi-Fi 6 rychlost: 4804 Mbps (5 GHz) + 1148 Mbps (2.4 GHz)
  • Podpora 5G s nízkou latencí a s rychlostí stahování až 5 Gb/s
  • Dva gigabitové porty (2,5G port + 1G port)
  • Podpora technologie VoLTE
  • Technologie Deco mesh pro silný signál kdekoliv
  • Správa a nastavení pomocí aplikace TP-Link Deco
  • Pokročilé zabezpečení pomocí TP-Link HomeShield
Příslušenství . Tiskové zprávy

Diskuse