ASUS ROG - síťová zařízení Wi-Fi 7

3. 9. 2024 07:00    Rubrika: Příslušenství    Autor: TZ

ASUS oznámil několik produktů využívající nejnovější síťový standard Wi-Fi 7, které díky rychlosti a nízké latenci vylepšují online nebo cloudové hraní.

ASUS ROG - síťová zařízení Wi-Fi 7

Herní router ROG Rapture GT-BE19000 je vybaven rychlým připojením Wi-Fi 7 s 320MHz kanály v pásmu 6 GHz a 4096-QAM, což zvyšuje kapacitu a propustnost sítě a poskytuje rychlost až 19 Gb/s. Nabízí všestranné možnosti WAN, včetně detekce AI WAN na svých portech 2,5 Gb/s nebo 10 Gb/s, a podporuje mobilní 4G LTE a 5G tethering prostřednictvím USB rozhraní. S technologií Guest Network Pro mohou uživatelé spravovat až pět SSID, nastavovat IoT zařízení či konfigurovat VPN a rodičovskou kontrolu. Technologie Guest Network Pro zahrnuje také nastavení herní sítě, které spojuje všechny herní funkce do jediného SSID identifikátoru. Hráči mohou využít také tříúrovňovou akceleraci her, která upřednostňuje herní datové pakety po celé trase z herního zařízení až na herní server. Externí antény s dvojitým napájením zvyšují pokrytí až o 25 % díky vysoké účinnosti a výrazně vyšší síle signálu , zatímco funkce AiProtection Pro, využívající technologii Trend Micro, zajišťuje zabezpečení.

Router ASUS RT-BE86U s technologií Wi-Fi 7 poskytuje ve dvou pásmech propustnost až 6800 Mb/s díky Multi-link Operation a 4096-QAM. Je vybaven jedním 10Gb/s a čtyřmi 2,5Gb/s ethernetovými porty slibujícími kombinovanou rychlost až 20 Gb/s prostřednictvím kabelového připojení. Nechybí ani možnosti WAN sítě, včetně detekce AI WAN a mobilního 4G LTE/5G tetheringu. Čtyřjádrový procesor s frekvencí 2,6 GHz a pozoruhodným 30% zvýšením účinnosti, podporuje i náročné aplikace. Díky funkcím Guest Network Pro, Mobile Game Mode a AiProtection Pro nabízí tento router komplexní funkce a připojení prostřednictvím Smart AiMesh, která využívá technologie MLO, AI a Broadcom SmartHaul a poskytuje páteřní připojení pro domácí síť, která se dá později rozšířit.

USB adaptér ROG USB-BE92, který umožňuje přidat připojení Wi-Fi 7 ke starším počítačům nebo notebookům, nabízí rychlost Wi-Fi 7 až 6 500 Mb/s a je kompatibilní se všemi Wi-Fi standardy. Je vybaven pásmem 6 GHz, které není tolik zatíženo a rušeno a poskytuje 3,6krát vyšší výkon než klienti Wi-Fi 6. Vyšší zabezpečení zajišťuje podpora WPA3 a jeho provedení Plug-and-Play garantuje širokou kompatibilitu se systémy Windows 10/11 a MacOS. Podporuje jak připojení typu USB-A, tak USB-C.

Příslušenství . Tiskové zprávy

Diskuse