Western Digital PC SN5000S NVMe - SSD s výkonem nové generace QLC

3. 6. 2024 07:00    Rubrika: Příslušenství    Autor: TZ

Western Digital reaguje na rostoucí poptávku po vyšším výkonu, větší spolehlivosti a kapacitě při zachování cenové dostupnosti a přináší nový SSD disk Western Digital PC SN5000S NVMe s výkonem nové generace QLC (quad-level cell). Nový SSD disk poskytuje OEM výrobcům počítačů řešení PCIe Gen4x4.

Western Digital PC SN5000S NVMe - SSD s výkonem nové generace QLC

Podle výzkumů společnosti IDC* se očekává, že QLC NAND bude do roku 2026 pohánět více než 50 % klientských SSD. Technologie QLC NAND je jednou z nejnovějších technologií, která přináší SSD diskům vyšší kapacitu, robustnost a cenovou dostupnost.

Western Digital PC SN5000S NVMe SSD chce být cenově výhodný DRAM-less SSD disk QLC PCIe Gen4 určený pro notebooky a stolní počítače, který nabízí OEM výrobcům:

  • 17%, respektive 16% nárůst rychlosti sekvenčního čtení a zápisu. **
  • 15%, respektive 13% zvýšení rychlosti náhodného čtení a zápisu oproti předchozí generaci.**
  • Vyšší rychlosti I/O a nižší latenci čtení/zápisu ve srovnání s předchozí generací TLC, což zvyšuje uživatelský komfort při náročných operacích, jako je načítání, kopírování a spouštění systému.
  • Vlastní řadič a firmware společnosti Western Digital pro plně optimalizované řešení umožňující rychlejší uvedení na trh a kontrolu kvality.
  • Až o 20 % vylepšenou energetickou účinnost zařízení při aktivním používání oproti předchozí generaci** díky vylepšené správě napájení pro vysoce optimalizovaná mobilní řešení.
  • Dedikovaný bootovací oddíl s možnostmi TCG OPAL 2.02 a zabezpečení ATA pomocí RSA-3K a SHA-384 pro dodatečnou ochranu.

*IDC, Worldwide Solid State Drive Forecast Update, 2023-2027, Doc #US50021623, prosinec 2023.
**Srovnání vychází z modelu Western Digital PC SN740 2TB.

Příslušenství . Tiskové zprávy

Diskuse