Zyxel PoE12-3PD - PoE extender pro nasazení sítí na velké vzdálenosti

3. 10. 2024 07:00    Rubrika: Příslušenství    Autor: TZ

Nový extender PoE12-3PD umožňuje firmám a poskytovatelům řízených služeb (MSP) flexibilní a snadné nasazení sítí v rozlehlých extravilánech a historických budovách.

Zyxel PoE12-3PD - PoE extender pro nasazení sítí na velké vzdálenosti

Společnost Zyxel Networks, která patří mezi přední společnosti na trhu síťových řešení využívajících přednosti umělé inteligence a cloudu, představila nový PoE extender, který uživatelům pomáhá překonat problémy s nasazením sítí na velké vzdálenosti a s omezenými možnostmi napájení.

Extender PoE12-3PD, který je určen pro malé a středně velké organizace a pro poskytovatele řízených služeb (MSP), otevírá širší možnosti při nasazování sítí a pomáhá zajistit konektivitu v místech, kde není k dispozici dostatek elektrických zásuvek, jako jsou rozlehlé interiéry, historické objekty nebo rozsáhlejší venkovní prostory. Vedle možnosti instalace ve vnitřním i venkovním prostředí k výhodám extenderu PoE12-3PD patří také podpora správy v cloudu.

Ke zjednodušení kabelové infrastruktury mohou sice posloužit PoE přepínače, jejich použití však bývá omezeno maximálně stometrovou délkou kabelů se zachováním plné gigabitové rychlosti. Nový extender PoE12-3PD od společnosti Zyxel Networks představuje efektivní a cenově dostupné řešení, které dokáže dosah sítě rozšířit ještě dál a poskytnout bezproblémové připojení v interiéru i venku.

Extender PoE12-3PD je jednoduché řešení typu plug-and-play, které přenáší data i elektrickou energii pomocí PoE do zařízení na okraji sítě. Extender má tři PoE+ výstupní porty s celkovou kapacitou napájení PoE 45 W, takže dokáže současně napájet několik zařízení s podporou PoE, jako jsou např. IP kamery, systémy pro řízení přístupu, IoT zařízení, chytrá domácí zařízení a senzory, které často bývají instalovány venku nebo v těžko přístupných částech budovy.

Po instalaci lze dění v celé síti centrálně monitorovat pomocí cloudové platformy Nebula od společnosti Zyxel Networks. K přístupu do platformy Nebula slouží webové rozhraní a aplikace, což správcům sítí a poskytovatelům řízených služeb usnadňuje nejen samotný monitoring sítě, ale také řešení případných problémů.

Extender PoE12-3PD je zkonstruován s důrazem na zajištění nepřetržité konektivity. Jeho funkce pro nepřerušované PoE napájení při údržbě dokáže připojená zařízení napájet dokonce i při upgradech firmwaru, čímž omezuje nedostupnost sítě na minimum.

Díky své robustní konstrukci, krytí IP55 a schopnosti fungovat při teplotách od -20 °C až po +50 °C se extender PoE12-3PD dokonale hodí do venkovního a průmyslového prostředí. Extender nabízí možnost instalace na stěnu i na stožár a disponuje přepěťovou ochranou 6 KV a zemnicím kabelem. V souladu se snahou společnosti Zyxel Networks snižovat svou uhlíkovou stopu a produkci odpadů je extender PoE12-3PD dodáván v obalu neobsahujícím plasty.

Příslušenství . Tiskové zprávy

Diskuse