RECENZE: Acer TravelMate 3022WTMi - malý bílý ďáblík

13. 7. 2006 07:00    Rubrika: Recenze    Autor: Jiří Pomazal

Maličký TravelMate 3022 s 12,1 palcovým displejem patří do kategorie ultrapřenosných počítačů. Do jeho těla se vměstnala kompletní sada Centrino Duo a 512 MB paměti, pouze na optickou mechaniku místo nezbylo a s notebookem se dodává v externí podobě. Co jej však odlišuje od svých příbuzných, je jeho design - narozdíl od ostatních Acerů je totiž v bílé barvě.

Acer TravelMate 3022WTMi - malý bílý ďáblík

Základní popis
Po prvním prozkoumání zapůsobí především provedení šasi v kompletně bílé barvě kombinované s minoritními stříbrnými prvky. Tato barevná kombinace působí opravdu luxusně a líbivě, nebýt loga Acer na víku, kde kdo by si na první pohled mohl notebook splést s produktem od Apple. K dostání je ale také verze v klasickém stříbro-zeleném provedení v kombinaci s černými prvky (3012WTMi).

Ačkoli je jako materiál šasi použit klasický tvrzený plast (jak pro tělo, tak i pro víko), v pevnosti a kvalitě slícování by mu mohl závidět kde jaký jiný a mnohem dražší kousek. Při uchopení se nedočkáte žádných nelibých zvuků jako praskání či vrzání. Plasty se nepromačkávají, nikde nic nechrastí. Celkově si tedy Acer z mého pohledu vysloužil za konstrukční zpracování absolutorium.

Víko je k tělu uchyceno na dvou širokých kloubech a v nastavené pozici drží stabilně. Lze jej vyklápět až pod úroveň zadní hrany notebooku. Další, dle mého názoru příjemnou věcí je absence jakýchkoli posuvných mechanismů pro otevírání. Víko sice neotevřete jednou rukou, jelikož díky nízké hmotnosti celého přístroje musíte druhou rukou přidržovat zbytek šasi, ale i tak je manipulace s ním značně zjednodušena. Při zavírání víko samo nedoklapává (klouby nemají žádnou úpravu, která by na víko vyvíjela sílu), takže je třeba jej zavírat až do konce. Při používání však tato vlastnost nijak nepřekáží.

Notebook je tedy nejen opravdu pohledný, bytelný, ale navíc ještě skvěle mobilní! Největší zásluhu na tom má použití 12,1“ širokoúhlého displeje. To dovolilo vměstnat veškeré HW komponenty do celkových rozměrů 298 x 210 x 33-27 mm. Notebook je tedy přibližně stejně velký jako váš poznámkový blok formátu A4! Ruku v ruce s rozměry jde pak i hmotnost přístroje, která bez externí optické mechaniky a s menší 3-článkovou baterií činí pouhých 1,5 kg! Tyto parametry tedy dělají z notebooku Vašeho celodenního společníka. Vejde se do jakékoli brašny a díky nízké hmotnosti Vás příliš nezatíží ani při celodenním nošení v ruce například v práci.

Veškeré konektory a rozhraní jsou rozmístěny v duchu značky Acer. Tedy klasickou dvojici konektorů jack pro vstup a výstup audia najdeme na předním panelu. Toto umístění je dvousečné - kabel od sluchátek nebo mikrofonu nevede podél boků přístroje a nepřekáží tak dalším zařízením, kabel od reproduktorů naopak překáží. Na čelním panelu najdeme také port IrDa.

Levý bok ukrývá konektory pro externí monitor (D-SUB), síť LAN (RJ-45) a telefonní kabel (RJ-11). Nakonec zde najdeme dva USB 2.0 porty umístěné s dostatečným odstupem vedle sebe.

Pravý bok směrem odzadu skýtá slot pro zámek Kensington, port FireWire (IEEE 1394 – široký konektor) nezbytný pro připojení externí optické mechaniky, třetí a poslední port USB 2.0, čtečku paměťových karet formátů Memory Stick (MS), MS-PRO, MultiMedia Card (MMC), (SD) Secure Digital a xD Card. Hned nad čtečkou je umístěn slot pro karty PCMCIA (typ II) krytý vyjímatelnou záslepkou. V případě vložení karty PCMCIA s větší hlavou by tedy mohlo dojít k znepřístupnění čtečky paměťových karet.

Zadní část nabízí už jen konektor napájení a především zcela vlevo umístěný dokovací konektor Acer ezDock připojený přes sběrnici PCI Express. Dokovací modul, který je součástí volitelného příslušenství, nabízí až dalších 24 konektorů pro připojení externích zařízení.

Indikační diody stavu a činnosti notebooku jsou přehledně rozmístěny na dvou místech. První dvojce našla své místo na čelním panelu a informuje o zapnutí přístroje (Power ON) a dobíjení baterie. Další trojice kontrolek se nachází na levém boku přístroje hned vedle klávesnice. Jsou jimi diody Caps Lock, Num Lock a HDD. Jako u většiny notebooků ani zde nenalezneme kontrolku pro Scroll Lock, její absence není však nijak fatální. Aktivace jednotlivých zámků je navíc po určitou chvíli zobrazena přímo na displeji v pravém dolním rohu.

Celkově tedy nelze mít k rozmístění portů ani kontrolek sebemenších výhrad (krom umístění čtečky paměťových karet). Vše je dobře přístupné a diody za každých okolností viditelné.

Klávesnice a ovládací prvky
Klávesnice je stejně jako celý notebook provedena v bílé barvě. Popisky kláves jsou tedy černé a dobře čitelné. Trochu hůře jsou na tom s viditelností při nedostatku světla, černá barva přeci jen neodráží světlo tak jako standardní bílé popisky. Popisky pro klávesu Fn jsou provedeny v modré barvě a s jejich čitelností nejsou větší problémy. Po konstrukční stránce je znovu vše odvedeno na výbornou. Klávesy mají příjemný chod i zdvih. Nenajdeme zde žádné odskakující rohy, klávesy při poklepání na šasi nechrastí, jednoduše balada.

Pokud přihlédneme k celkovým rozměrům notebooku, nelze označit rozložení a velikost klávesnice jinak než jako velmi dobré. Velikostně se mohou klávesy maličkého 12,1“ Aceru 3022WTMi směle rovnat i klasickému 15“ kousku. To platí především u alfanumerických kláves. Funkční klávesy a především směrové šipky jsou už přeci jen menší. Velikost notebooku si svou daň vybrala i na menším Enteru, který bylo třeba patřičně zúžit. I tak si ale zachovává dvouřádkovou velikost, což je na 12,1“ notebook velice příjemné.

K rozmístění kláves také nelze mít větších výhrad. Klávesa Ctrl je situována zcela vlevo následována klávesou Fn. Blok funkčních kláves je dokonce rozdělen do segmentů po pěti.

Zcela klasické není rozmístění čtveřice kláves Pg Up, Pg Dn, Home a End. První dvojice je usazena ve výřezech kurzorového kříže a přes klávesu Fn na sobě nese i zbylé klávesy Home a End. Především na tuto kombinaci je nutné si chvíli zvykat. Začínajícímu uživateli se také mohou zpočátku díky malým směrovým šipkám plést těsně přiléhající klávesy pod prsty.
Další čtveřice kláves má již své tradiční místo hned za blokem kláves funkčních a představuje ji PrtSc, Pause, Ins a Del.

Ostatní ovládací prvky jsou zastoupeny v podobě malých stříbrných tlačítek v levém horním rohu nad klávesnicí. Najdeme zde tlačítko pro spuštění emailového klienta, internetového browseru, dále tlačítko pro rychlé spuštění nabídky Empowering technology (slouží pro centralizovanou správu a konfiguraci notebooku). Poslední tlačítko spouští program pro nadefinování spouštěných aplikací pro ostatní tlačítka. Zcela vpravo nad klávesnicí pak najdeme nezbytné tlačítko Power ON.

Tím ale výčet ostatních ovládacích prvků nekončí. Na čelním panelu se nám usadila další dvě tlačítka, která mají za úkol ovládání rozhraní Bluetooth a Wi-Fi. Tlačítka slouží zároveň jako informační diody a dávají tak uživateli echo o stavu bezdrátových technologií. Jsou zapuštěna poměrně hluboko do předního panelu, čímž by mělo být dostatečně zabráněno jejich nechtěnému stisknutí. Na druhou stranu mi osobně připadne lepší řešení v podobě posuvných vypínačů, které Acer představil například v modelu TravelMate 8200.

Jako polohovací zařízení zde máme klasický touchpad umístěný přesně na středu pod klávesnicí a provedený v (jak jinak než) bílé barvě. Doplněn je o klasická dvě tlačítka taktéž bílé barvy. Mezi nimi se našlo místo i pro čtyřsměrné rolovací tlačítko, které slouží pro pohyb v dokumentech a webových stránkách ve všech směrech.

Hlavní HW parametry
Testovaný Acer je i přes své minimální rozměry vybaven nejmodernějšími technologiemi. Postaven je na zatím poslední verzi sady Centrino – Napa. Jeho srdcem je tedy procesor z rodiny Core Duo. Přesněji se jedná o model T2300 na frekvenci 1,66 GHz, s rychlostí FSB 667 MHz a 2 MB L2 cache paměti, která je sdílená mezi oběma jádry procesoru.

V redakčních testech hrubého výkonu si vedl procesor následovně:

Single-Thread mód (zatíženo jen jedno jádro)
Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 17 437
Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 13 056

Multi-Thread mód (zatížena obě jádra)
Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 35 019
Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 26 205

Výsledky procesoru odpovídají jeho frekvenci a typu. Skóre testu se zatížením obou jader je pouze orientační a vychází z ideálních podmínek testu. V reálných aplikacích, byť optimalizovaných pro běh na více jádrech, se dosahuje zrychlení většinou v řádu desítek procent. Výkonu má procesor tedy naprostý dostatek pro jakoukoli běžnou kancelářskou, nebo i náročnější práci (editování videa, hudby, hry...)

Osazená paměť má velikost 512 MB a jde o typ DDR2 s efektivní frekvencí 533 Mhz. Zabírá pouze jeden paměťový slot, tudíž je zde prostor pro budoucí upgrade. Na druhou stranu není aktivní, v této verzi čipové sady Centrino značně vylepšený, režim přenosu dat Dual Channel. V testu datové propustnosti dosáhl instalovaný modul výsledku 1681 MB/s. Hodnota je to vysoká, i když na Single Channel paměti u i945 trochu pomalejší. I tak se ale vejde do první patnáctky našeho žebříčku a zaručuje svižnou odezvu všech aplikací.

Pevný disk má v tomto případě kapacitu 80 GB. Jde o model Seagate - ST98823AS. Připojen je přes rozhraní SATA, jeho plotny se otáčí rychlostí 5400 ot./min. a vybaven je 8 MB vyrovnávací paměti. V redakčních testech podal následující výkony:

HWinfo32 (měří přenosovou rychlost při čtení z cache)
112.03 MB/s

HD Tach (měří skutečnou průměrnou přenosovou rychlost při kopírování velkých souborů)
31.3 MB/s

Průměrná přístupová doba
15.79 ms

Co do rychlosti při přenosu z cache se jedná o druhý nejrychlejší disk v naší tabulce! Průměrná přenosová rychlost je již ale opravdu spíše „průměrná“. Naměřená přístupová doba pak patří k tomu nejlepšímu, co nabízí dnešní trh. Celkově lze použitý disk hodnotit velice kladně. Při běžné práci Vás nijak nebrzdí, aplikace se načítají subjektivně svižně, navíc je i poměrně tichý.

Optickou mechaniku tentokráte nenajdeme na jednom z boků notebooku, jak tomu bývá zvykem. Díky opravdu malým rozměrům šasi se do něj prostě již nevešla, a tak volil výrobce použití externí varianty. Jedná se o typ DVD-RAM (Slimtype DVDRW SSM-8515S). K systému se připojuje přes rozhraní IEEE 1394 - FireWire (ze kterého je i napájena). Na obou koncích je použit klasický široký konektor. Proč výrobce sáhl raději po FireWire verzi a nikoli po přeci jen na platformě PC rozšířenějším USB 2.0 se můžeme jen dohadovat.

Mechanika si poradí prakticky se všemi dnes používanými médii. Zvládá čtení a zápis CD-R, CD-RW, DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW, DVD-RAM, DVD+R DL. Bez problémů si poradila se čtením referenčního CD a DVD, která už na sobě nesou nějaký ten škrábanec. Nakonec si musím malinko postěžovat na dvě maličkosti. První z nich je délka dodávaného kabelu. Konektor FireWire je umístěn na pravém boku. Díky opravdu malé délce nelze mechaniku přemístit například na bok levý a tak, pokud jste pravák a používáte externí myš, bude vám mechanika na pravé straně často při manipulaci s myší překážet. Druhou nepříjemností je fakt, že se mechanika i při drobném stisku odmítá otevřít.

Co se týče konektivity notebooku, najdeme zde vše, co si jen přát. K dispozici je gigabitová síťová karta a integrovaný 56k modem. Bezdrátově lze komunikovat přes Wi-Fi standardů b/g, Bluetooth s technologií EDR (Enhanced Data Rate) a nechybí ani port IrDa.

Další parametry naleznete v tabulce na konci článku.
Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.

Displej a grafika
Displej notebooku je typu TFT a nabízí maximální rozlišení 1280 x 800 (WXGA) při velikosti úhlopříčky 12,1“. U displeje potěší poměrně široké rozpětí nastavení jasu stejně jako dobré pozorovací úhly ve všech směrech. Sledování filmů (byť na poměrně malém displeji) je tedy naprosto bezproblémové i tehdy, pokud nesedíte přímo před notebookem.

O grafiku se, jak bývá u takto mobilních zařízení zvykem, stará integrovaný grafický čip. V tomto případě jde o Intel GMA 950. Je nošením dříví do lesa připomínat, že co se 3D výkonu týče, není na tom integrované řešení od Intelu zrovna dvakrát nejlépe. Díky technologii DVMT dokáže využít systémovou paměť počítače k ukládání grafických dat – maximálně 224 MB. V testech 3D Mark dopadla grafika následovně:

3D Mark 2001: 5352
3D Mark 2003: 1211
3D Mark 2005: 510
3D Mark 2006: 134

Je tedy jasné, že nejnovějších her a jiných na 3D výkon náročných aplikacích si s GMA 950 neužijete. Samozřejmě nabízí přebytek výkonu pro jakoukoli běžnou práci, editaci fotek či přehrávání videa. V klidu si můžete dopřát i nějakou tu starší DX 7.0 aplikaci nebo hru. Karta sice podporuje funkce zatím poslední verze DX 9.0c, jak je ale vidno z výsledků testů, příliš plynulosti si při provozování podobně náročných aplikací neužijete.

Na konec ale přeci jen jedna dobrá zpráva pro fanoušky Windows Vista. Acer 3022WTMi se již pyšní nálepkou „Windows Vista Capable“. což znamená, že integrovaný grafický čip by již měl s přehledem stačit (na rozdíl od svého předchůdce GMA 900 ze sady Centrino – Sonoma) na vykreslování nového grafického rozhraní tohoto sytému známého pod názvem Aero, které bude ve své první verzi založeno na rozhraní DX 9.0c. Okna ve Windows Vista se budou skládat maximálně ze stovek polygonů. A tedy i při jejich větším počtu na ploše se o plynulost bát nemusíte. V tuto chvíli také není vůbec záhodno brát v úvahu velice nízké skóre GMA 950 v posledních 3D Marcích 05 a 06. Tyto testy jsou určeny především k otestování možností nejnovějšího a nejvýkonnějšího 3D hardware. Zde se průměrná scéna skládá ze stovek tisíc polygonů, osvětlení, FSAA a další vymoženosti nevyjímaje. Samo sebou tedy Windows Vista poběží i na jakékoli jiném notebooku vybaveném grafikou Intel GMA 950 (obecně tedy čipovou sadou Centrino – Napa). Ono logo je jen oficiální „třešničkou na dortu“.

Více o grafických kartách viz Grafické karty pro notebooky
Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve Výkonových testech

Multimédia
Výbava tohoto kousku nezaostává ani v multimediální části. Standardní výbavu jako jsou vstupní a výstupní konektory pro mikrofon (integrovaný je umístěn vpravo pod klávesnicí) a sluchátka doplňují prvky jako multiformátová čtečka paměťových karet - (MS) Memory Stick, MS-PRO, (MMC) MultiMedia Card, (SD) Secure Digital a xD Card - nebo integrovaná otočná web kamera s rozlišením 1,3 Mpx umístěná ve víku displeje.

U kamery ještě chvíli zůstaneme. Ovládací software OrbiCam nabízí pro účely videokonferencí užitečné funkce jako automatické centrování obličeje na střed obrazovky, funkci Light Boost zas využijete při nedostatku světlastejně jako Color Boost pro zvýraznění barev. Škoda jen, že výše uvedené funkce nelze aplikovat i na fotografické snímky, které lze pořídit až do rozlišení 4 Mpx (interpolované – dopočítávané rozlišení). Video pak lze nahrát maximálně v rozlišení 640 x 480 bodů. Na ukázku je přiložen snímek pořízený kamerou při nativním rozlišení 1,3 Mpx.


kytka
pro plnou velikost klikněte na obrázek

Externí optická mechanika, jak již bylo napsáno, zvládá všechny dnes používané formáty, a tak přehrání jakéhokoli DVD nebo audio CD není problém. I zde dojde po vložení těchto typů médií k automatickému snížení otáček mechaniky, a vás tedy při poslechu nebude nic rušit.

Když mluvíme o poslechu, musím se zmínit také o integrovaných stereo reproduktorech (umístěny jsou na čelním panelu). Vzhledem k celkovým rozměrům přístroje od nich nelze očekávat mnoho. Zvuk je i na nejvyšší hlasitost poměrně slabý. O plastovém zkreslení a takřka nulových basech nemluvě. Při poslechu hudby nebo přehráváni filmů je tedy téměř vždy nutnost použít externí reproduktory nebo sluchátka.

Pokud by vám nestačil kvalitní 12,1“ širokoúhlý displej, máte možnost připojit pomocí výstupu D-Sub další monitor nebo projektor. Svou funkci jistě také zastanou 3 USB 2.0 porty stejně tak jako port FireWire, který (pokud v něm zrovna není připojena externí optická mechanika) můžete využít pro stahování videa z kamer a podobných zařízení.

Chlazení a provozní hluk
I přes opravdu malé rozměry celého notebooku je systém chlazení vyřešen opravdu dobře. Nasávání vzduchu je soustředěno naspodu a výdech na pravém boku přístroje. Při běžné kancelářské práci je chlazení tiché a v běžném ruchu domácnosti či kanceláře prakticky nepostřehnutelné. V tiché místnosti si práce větráku již všimnete.

Při vysoké zátěži se již ventilátor ozve trochu hlasitěji, stále se ale jedná o zavedený normál. Nejvyšších otáček dosahuje větrák jen nárazově, a to po velice krátkou dobu při dlouho trvající výkonnostní špičce.

Následující tabulka uvádí teploty naměřené na povrchu notebooku a to jak při běžném kancelářském provozu, tak i při běhu náročné aplikace (konkrétně 5x dokola běžící 3D Mark 2003):

teplota okolí při měření: 25,6 °C

1) teplota po delším provozu- mírná zátěž:

- touchpad = 37,3
- leva strana pod klávesnicí = 36,7
- pravá strana pod klávesnicí = 35,1
- klávesnice vpravo = 36
- klávesnice vlevo = 34,3
- spodek maximum = 44,5

2) teplota při vysoké zátěži:

- touchpad = 38,6
- leva strana pod klávesnicí = 37,8
- pravá strana pod klávesnicí = 38,5
- klávesnice vpravo = 38,3
- klávesnice vlevo = 34,8
- spodek maximum = 46,1

Všechny hodnoty jsou uvedeny ve stupních Celsia. Naměřená teplota představuje vždy maximum naměřené v uváděné části.

Jak lze vidět z čísel, je teplota vždy vcelku rovnoměrně rozložena. Při vyšší zátěži nedochází především díky účinnému chlazení k žádnému extrémnímu nárůstu tepla. Nejmarkantnější nárůst lze vidět především v pravé části šasi notebooku, kdy se teplota zvedla prakticky o 3 °C. Dalším větším „topičem“ je tradičně spodek notebooku. Zde se v případě výkonové zátěže jedná o nárůst přibližně o 2 °C. Ono inkriminované místo s nejvyšší teplotou se samo sebou nachází pod umístěním CPU.

I přes naměřenou teplotu na spodu přístroje lze notebook bez obav používat na klíně, žádná újma Vám nehrozí. Všechny ostatní teploty jsou vzhledem k rozměrům přístroje v normálu a zaručují pohodlné používání notebooku.

Baterie
Slot pro baterii je umístěn v zadní části notebooku. Samotný akumulátor drží na místě dvě posuvné pojistky, z toho jedna plní funkci zámku. Vyjmutí je tedy velice snadné. Dodávány jsou hned dva akumulátory. První má kapacitu pouhých 2000 mAh (3-článkový akumulátor typu Li-Ion), zato je však opravdu malý a padne do mělkého slotu. Zůstanou tak zachovány opravdu kompaktní rozměry celého přístroje, na druhou stranu je podstatně omezena provozní doba - dle našeho standardního* testu na velmi slabou 1h a 36min.

Druhý akumulátor má již standardní kapacitu 4800 mAh (6 článků, taktéž typ Li-Ion). Rozměry této baterie již ale přesahují výřez slotu přibližně o 2 centimetry. Celý notebook tak nabere o něco více nejen na hmotnosti, ale i na rozměrech. I přesto je ale stále výtečně mobilní, přičemž provozní doba se více než zdvojnásobí - naměřili jsme 3h a 51min.

V testovaném notebooku měla baterie s větší kapacitou ve slotu nepatrnou vůli. Při běžném přenášení se toto prakticky neprojeví (žádné klapání atd.). Při doteku je však vůle baterie ve slotu citelná. Na funkčnost naštěstí tento malý nedostatek vliv také nemá.

Bios
Z nastavení biosu zaujme především možnost napevno určovat množství systémové paměti, kterou může uzmout integrovaný grafický čip. Lze nastavit hodnoty 64 MB, 128 MB a max DVMT, což přenechá řízení množství přidělené paměti na grafické kartě.

Příslušenství
Softwarovou výbavu tvoří následující aplikace:
Operační systém Windows XP Pro SP2. Dále sada aplikací Empowering technology určená k pokročilé správě a nastavení systému, NTI CD a DVD Maker 7, Acer GirdVista (konfiguruje rozdělení oken do přesných částí displeje), Acer Gravisense (chrání pevný disk před poškozením monitorováním otřesů a následným odstavením hlaviček z povrchu disku), Cyberlink Power DVD a Norton Antivirus.

Jak již bylo zmíněno, notebook je standardně dodáván s dvěma typy baterií o rozdílné kapacitě a především velikosti (3 a 6-ti článkové provedení) . Opomenout nesmím ani externí IEEE 1394 optickou mechaniku.

Závěr
Acer TravelMate 3022WTMi je záležitostí pro mobilní fajnšmekry. V minimálních rozměrech nabídne uživateli solidní výkon a i rozumné pohodlí používání. V případě bílého provedení se také v neposlední řadě jedná o velice stylovou záležitost a na pracovním stole se takovýto notebook mezi ostatními bude velice dobře vyjímat. Navíc si ještě k základní dodávce můžeme přičíst i dvě baterie a externí optickou mechaniku. Doporučená koncová cena 39 990 Kč bez DPH (47 588 včetně DPH) je za takto malý a nabitý notebook zajímavá. Povzdechnout lze snad jen nad „slabší“ integrovanou grafikou a na poměry menší kapacitou RAM, kterou lze však bez problémů rozšířit.

Na notebook poskytuje Acer záruku jeden rok. Zákonná práva spotřebitele (minimálně 2 roky záruky) tímto však nejsou dotčena, za příplatek lze rozšířit.

Klady a zápory:
+ vynikající mobilita
+ kvalita provedení
+ dvě baterie v základní dodávce
+ dobrá rozšiřitelnost díky ezDock

- slabší grafika a menší kapacita RAM
- optická mechanika pouze externí, krátký kabel

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 3% energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz.


Fotogalerie Acer TravelMate 3022WTMi

Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.
Podrobnější parametry pořízené programem HWiNFO32 naleznete v souboru HWiNFO32.zip

Recenze

Diskuse