RECENZE: Acer TravelMate 6460 - s dokováním do firmy

12. 12. 2006 07:00    Rubrika: Recenze    Autor: Michal Hausner

Nový 15,4'' TravelMate přináší několik premiér mezi firemní notebooky Aceru. Najdeme u něj možnost dokování, při ovládání se můžete spolehnout i na trackpoint, najdeme zde komplexní zabezpečení včetně čtečky otisků prstů a TPM a nebo nový způsob úchytu baterie. O výkon se stará procesor Core 2 Duo v kombinaci s dedikovanou grafikou od ATI. V nejvýkonnější (testované) konfiguraci se s cenou Acer vešel do 40 000 Kč bez DPH.

Acer TravelMate 6460 - s dokováním do firmy

Základní popis

Svoje zaměření do firem dává tento Acer zřetelně najevo, a to jak vzhledem, tak i příslušenstvím. Jedná se o první Acer, u kterého si můžete vybrat ovládání přes touchpad či trackpoint. Absolutní novinkou je možnost klasického dokování (dokovací konektor je vespod notebooku). Co je pro firemní sféru zvlášť důležité, jsou možnosti zabezpečení. I v tom testovaný Acer přesvědčil, nabízí totiž jak čtečku otisku prstů nebo TPM čip, tak i čtečku bezpečnostních karet Smart Card.

Teď už se ale vrhneme na zběžný popis. Na první pohled je jasná příslušnost ke značce Acer a jejímu designu. Vnější strana víka je ze stříbrného plastu, vnitřní strana a zbytek šasi jsou vyvedeny v plastu tmavě šedém. Ten působí solidním dojmem. Co vás však hned po otevření notebooku upoutá, je celkové barevné sladění. Tlačítka přidružená k trackpointu na sobě mají linku stejné barvy, v jaké je on samotný, a to zelenou. Ve spojení s tmavě stříbrnou použitou okolo touchpadu je vše dle mého názoru vkusně sladěno. Jistou dávku luxusu dotváří černý pruh nad klávesnicí. Ten má zajímavou povrchovou úpravu a jsou v něm zapuštěny funkční klávesy.

Víko displeje, i přes svoje větší rozměry, netrpí na prohýbání. Rozměry jsou dány použitým širokoúhlým displejem a i kamerkou nad ním. Víko drží na dvou pantech, ty ho svírají pevně ve zvolené poloze a jsou prosty jakýchkoliv rušivých zvuků. Jeho odjištění probíhá pomocí dvou posuvníků po bocích kamerky na samém vrcholu víka.

Po stránce rozmístění a počtu konektorů TravelMate potěší, řada jiných notebooků by se od něj mohla učit. Na přední straně najdeme dva spínače bezdrátových sítí, infraport a tři audio konektory (jmenovitě microphone-in, line-in a line-out). Konektory jsou typu jack a jsou barevně odlišeny. Na pravém boku toho moc nenajdete. Místo zabírá pouze vyjímatelná optická mechanika a za ní jeden USB 2.0 port.

Valná většina konektorů je umístěna do zadní části a na levý bok. Vezmeme-li to zleva, pak na zádi najdeme výstup S-Video/TV-out, konektory RJ-11 a RJ-51 (pro připojení modemu a LAN), dále následuje stařičký sériový port (stále se mnoha specializovaným profesionálům hodí), nakonec jsou zde dva výstupy na externí zobrazovací zařízení, digitální DVI-D a analogový D-Sub. Na zádi už jen zcela vpravo najdeme konektor napájení a zdířku Kensington Lock. Za to, že je zadní strana notebooku plně využita, vděčíme novému designu baterie, integrovaného zespodu do notebooku - tak jak to má řada notebooků konkurence. Baterie uložená vespod notebooku tak nebrání umístění konektorů vzadu.

Na pravém boku je zleva vývod chlazení, vedle něj port IEEE 1394 (neboli FireWire), dva USB 2.0 konektory (vedle sebe) a dále požehnaně slotů na různé typy karet. Posuďte sami. Sloty jsou dohromady čtyři! Zleva nahoře je slot na paměťové karty 5v1, pod ním je slot na úzké karty ExpressCard 34. Vedle něj je umístěn slot na PCMCIA karty typu I/II. Nad ním trochu neprakticky najdeme zdířku na bezpečnostní Smart Card (je hned nad ním, což znepříjemňuje používání v případě obou karet). Malé výtky směřují k zaslepení těchto slotů. Slot na paměťové karty je chráněn gumovou krytkou, nepraktickou na zavírání. Sloty na ExpressCard nebo PCMCIA jsou kryty plastovými záslepkami. To by samo o sobě tolik nevadilo, ale u slotu PCMCIA vyhazovací páčka nebezpečně vystupuje. Při přenášení např. v brašně není problém ji nechtěně odjistit.

Vespod notebooku najdeme ještě jednu nepříliš praktickou gumovou záslepku. Tou je kryt port na připojení k dokovací stanici o níž se více dozvíte v další kapitole.

Celkovými rozměry se notebook řadí mezi klasické zástupce notebooků s širokoúhlým 15,4“ displejem. Konkrétní hodnoty jsou 360 x 271 x 35,5 mm. Tloušťka je přijatelná, ale šířka a hloubka by mohli být o pár milimetrů menší. Případnému přenášení alespoň nebrání celková hmotnost 2,85 kg. Dodávaný zdroj svými rozměry patří k těm větším, a tak na poli mobility má model další body dolů. Notebook je určen především na pracovní stoly s možností občasného převážení mezi prací a domovem.

Stavové diody jsou vyvedeny chytře. Ty nejdůležitější – Power On a stav napájení - jsou na přední hraně šasi. Jsou příjemně velké, takže s čitelností nebude problém. Diody indikující činnost pevného disku nebo kláves Caps Lock a Num Lock jsou umístěny nad klávesnicí mezi programovatelná tlačítka a tlačítko Power On. Všechny diody svítí zelenou barvou, intenzitou v žádném případě neruší.

Dokovací stanice

K testovanému notebooku byla dodána také zbrusu nová dokovací stanice od Aceru. I proto se na ni zaměříme blíže. Docking Station bude použitelná pro více budoucích modelů a nabízí doopravdy široké možnosti využití.

Svými rozměry je jednoznačně určena na pevné místo na pracovní stůl. Díky svým rozměrům nabízí množství portů i MediaBay slot s možností vložení záložního disku či dobíjení druhé baterie. Dokovací stanice je provedena z tmavě stříbrného plastu a design se nese v duchu testovaného notebooku. Část s konektory a celá spodní část je v černé barvě. Power-On tlačítko je příjemně velké a je umístěno na levém rohu dokovací stanice. Nad ním se nacházejí tři stavové diody (konkrétně power, dock a charge). Na levé straně je odjišťování notebooku z dokovací stanice.

Nabídka portů je doopravdy bohatá a většina je soustředěna do zadní části. Pro lepší dostupnost byly porty umístěny pod výklopnou stříšku. Vzadu najdeme (bráno zleva) konektory pro připojení myši a klávesnice, dále DVI-D a D-Sub a sériový a paralelní port. Ty už v současnosti využijete jen pro připojení starších tiskáren nebo např. různých specializovaných měřících přístrojů. Dále tu jsou porty RJ-11 a RJ-51 pro připojení modemu a LAN. Zbytek zadní strany zabírají S/PDIF, výstup S-Video, dále Line-IN, Line-OUT a Microphone-IN. Konečně vše uzavírají čtyři USB 2.0.

Na levé straně najdeme slot MediaBay pro vložení druhé periferie (HDD, CD/DVD, baterie). Na pravou stranu se ještě vešla zdířka zámku Kensington Lock, FireWire (jak ve verzi mini, tak v normální velikosti) a dva USB 2.0, pod nimi je umístěn slot na bezpečnostní karty Smart Card.

Tolik portů navíc si samozřejmě žádá větší porci elektrické energie. K dokovací stanici je dodáván velký zdroj. Co ale zarazí je, že k dokovací stanici se nedodává napájecí kabel. Pokud chcete použít dokovací stanici, musíte vzít kabel ze zdroje od notebooku (omezuje pohotovost mobility) a nebo jeden kabel dokoupit.

Klávesnice a ovládací prvky

Jak je u řady TravelMate zvykem, model je vybaven klávesnicí Acer FineTouch s ergonomickým zakřivením 5°. Klávesnice je provedena v černé barvě s bílými popisky, popisky pro klávesu Fn jsou tradičně světle modré.

Rozložení kláves je vesměs klasické. Funkční klávesy F1-F12 jsou odděleny do skupinek po čtyřech mírnými rozestupy. Klávesa Fn je umístěna mezi levým Ctrl a Windows klávesou. Příjemný je dvouřádkový Enter a velký Shift.

Klávesy Home, Pg Up, PG Dn, End jsou klasicky umístěny kolmo ke kurzorovým šipkám. Nad nimi jsou pak v řadě klávesy PrtSc, Pause, Ins a Del. Za zbytečné považuji umístění kláves pro měny Euro a Dolar. Šipky tak nejsou oddělené od ostatních kláves, což je pro pohotovou obsluhu nevýhoda.

Klávesnici již tradičně sekunduje touchpad se dvěma tlačítky doplněný o čtyřsměrné rolovací tlačítko. Svou velikostí a tvarem (touchpad je širokoúhlý podobně jako obrazovka) je velmi příjemný na ovládání. Nad ním jsou dvě tlačítka přidružená k trackpointu. Svou příslušnost oznamují zeleným proužkem (trackpoint je totiž zelený - firemní barva Acer). Mezi ně se ještě vešla čtečka otisků prstů. Trackpoint na testovaném modelu příliš nefungoval. Někdy při pohybu se totiž choval, jako kdybyste neustále mačkali pravé tlačítko. Podle všeho ale šlo o chybu pouze testovaného modelu.

Nad klávesnicí vpravo najdeme několik speciálních tlačítek. A to v poslední době obvyklé "e" zpřístupňující centrum pro konfiguraci a správu notebooku. Dále jsou zde klávesy pro rychlé spouštění webového prohlížeče a emailového klienta. Pro uživatelem definovaný program je zde tlačítko „P“. Celou řadu v pravém rohu zakončuje zeleně podsvícené tlačítko Power-ON.

Pozornost si zaslouží také ovládání bezdrátových technologií, které je umístěno na předním panelu. Jde o posuvné ovladače pro aktivaci Wi-Fi a Bluetooth. Funkci bezdrátových technologií oznamují diody - modrá pro Bluetooth a oranžová pro Wi-Fi.

Hlavní HW parametry

Tady Acer vsadil na osvědčenou klasiku a použil v současné době nejpoužívanější čipset Intel 945PM. Ten podporuje osazení nejnovějšími procesory Intel Core 2 Duo. V testovaném modelu byl pávě tento procesor s označením T5600. To napovídá nejvyšší frekvenci 1,83 GHz a 2 MB L2 cache. S čipsetem komunikuje na frekvenci 667 MHz. V syntetickém testu HWiFNO32 si vedl takto:

Single-Thread mód (zatíženo jen jedno jádro)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 21 657
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 13 452

Multi-Thread mód (zatížena obě jádra)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 43 986
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 27 245

Svým výkonem se řadí mezi výkonnější procesory a dosažené hodnoty zapadají mezi podobně taktované modely. Výpočetní výkon tedy v žádném případě postrádat nebudete. Levnější varianty TravelMate 6464 disponují nejnižším z řady procesorům Core 2 Duo, konkrétně modelem T5500 (1,66 GHz, 2 MB L2).

Notebook byl osazen jedním 1GB DDR2 modulem. Paměti pracují na efektivní frekvenci 533 MHz. Co se týče výkonu, jedná se o lepší průměr. Konkrétně programem HWiNFO32 naměřená propustnost je 1899 MB/s. V případě nedostatku ale můžete osadit druhý slot. Levnější konfigurace TravelMate disponují 1x a 2x 512 MB RAM.

Pevný disk má kapacitu 120 GB, to je dnes již nepsaný standard pro vyšší modely. Výrobcem je Toshiba (konkrétně jde o typ MK1234GSX). Disk je připojen přes rychlé rozhraní SATA 150, otáčí se rychlostí 5400 ot./min a obsahuje 8 MB cache. Díky tomu můžeme očekávat nejhůře průměrné výsledky.

  • HWiNFO32 (měří přenosovou rychlost při čtení z cache): 83,26 MB/s
  • HD Tach (měří skutečnou průměrnou přenosovou rychlost při čtení): 30,5 MB/s
  • Průměrná přístupová doba: 16,39 ms

Svými výkony rozhodně neoslní. Jedná se o současný průměr, to ale neznamená, že by se jednalo o pomalý disk. Svou rychlostí plně postačuje a netrpěl ani vyšší hlučností.

Integrovaná optická mechanika je umístěna v slotu MediaBay. Není problém ji vyjmout a nahradit např. druhou baterií nebo jen záslepkou. Jedná se o typ DVD-RW Super Multi DL, výrobcem je Philips (kódové označení SDVD8821). Při testování nerušila svým hlukem a pracovala bez jakýchkoliv problémů. Mechanika zvládá dle specifikací výrobce zápis i čtení na všechny v současnosti používané typy disků (tzn. i DVD-RAM nebo DVD+R DL).

Konektivita s okolním světem je zajištěna pomocí “archaického“ 56k modemu, GLAN 10/100/1000 a Wi-Fi standardů a/b/g. Kompletní výbavu zakončuje Bluetooth 2.0 s technologií EDR (tzn. Enhanced Date Rate).

Další parametry naleznete v tabulce na konci článku.
Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.

Displej a grafika

Použitý displej má širokoúhlé rozměry s úhlopříčkou standardních 15,4“. Co ale standardní není, je použité rozlišení WSXGA+ (tzn. 1680 x 1050 pixelů). To je dle mého názoru na použitý displej ideální. Obraz je nádherně ostrý a kdo bude mít problémy s malými ikonami, není problém je ve Windows zvětšit. Podsvícení se zdálo být rovnoměrné a barevné podání (nejednalo se o leštěný displej - stejně jako u všech notebooků řady TravelMate) je na dobré úrovni. Levnější varianty pak mohou být osazeny displejem s klasickým rozlišením WXGA+ (tzn. 1280 x 800 pixelů).

Osazená grafická karta je od společnosti ATI. Jedná se o její Low-Endové řešení Mobility Radeon X1300. Integrovaná grafická paměť má hodnotu 128 MB, pomocí technologie HyperMemory si může ze systémové paměti uzmout až 384 MB. Výsledná hodnota, kterou dokáže disponovat, je 512 MB. Karta je připojená přes sběrnici PCI Express x16 a podporuje DirectX 9.0c. V testech 3DMark si vedla takto:

  • 3DMark 2001: 8849
  • 3DMark 03: 2945
  • 3DMark 05: 1386
  • 3DMark 06: 678

Z výsledku testů je jasně patrné, že se nejedná o notebook zaměřený na grafický výkon. Na druhou stranu jsou hodnoty několikanásobně vyšší než při použití integrovaného řešení (hlavně v novějších testech 3DMark). Pro běžnou kancelářskou práci je grafický výkon naprosto dostatečný. Žádný problém nebudete mít ani při provozu multimediálních aplikací. Jediné, co budete muset oželet, je hraní nejnovějších náročných 3D her.

Více o grafických kartách viz Grafické karty pro notebooky
Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.

Multimedia

I když se jedná o model zaměřený do firemní sféry, za svou multimediální výbavu se nemusí rozhodně stydět. Za nadstandard se dají považovat v podstatě hned tři výstupy na externí zobrazovací zařízení. Jsou jimi digitální DVI-D, analogový D-Sub a S-Video pro výstup na televizi. Přes rozhraní FireWire pak v okamžiku stáhnete video z digitální videokamery.

Nechybí ani slot na paměťové karty. Jde o typ 5v1 a použít můžete karty SD, MMC, MS, MS PRO a xD. Stáhnutá data pak můžete jednoduše vypálit pomocí integrované DVD-RW Super Multi DL mechaniky.

Nechybí ani konektory jack klasicky umístěné na předním panelu přístroje. Jedná se o zavedené Line-IN, Line-OUT a vstup pro externí mikrofon (vestavěný je umístěn vlevo pod klávesnicí). Ovládání hlasitosti je řešeno pomocí klávesy Fn + směrové šipky (nahoru a dolů). Přímá multimediální tlačítka tu nejsou. Integrované reproduktory jsou pod mřížkou (spíše se jedná o dírky v plastu) u přední hrany těla notebooku. Zvuk z nich linoucí postrádá živost a hloubku. Ten kdo touží po lepším zvukovém zážitku, musí sáhnout po externích reproduktorech.

U testovaného Aceru také nechyběla v poslední době velmi moderní integrovaná web kamera. Ta má rozlišení 1,3 Mpix a je umístěná v horním rámu víka. Kamera je otočná v úhlu 225°, můžete ji tedy např. nasměrovat na osobu sedící naproti vám. Dodávaný obslužný software je ale jednodušší a postrádá jakékoliv širší nastavení. Jediné co zaujme, je možnost softwarově sledovat obličej. Pomocí přiložené fotografie si můžete udělat představu o jejích průměrných kvalitách.

foto
pro plnou velikost klikněte na obrázek

Zabezpečení

Už jsem se zmínil o tom, že zabezpečení je silná stránka tohoto notebooku. Pokud chce na firemním trhu uspět, je dobré podporovat co nejvíce možností zabezpečení. Testovaný TravelMate obsahoval jak bezpečnostní čip TPM, tak čtečku otisku prstů a dokonce i slot pro Smart Card.

Technologie pro ochranu dat na pevném disku se nazývá Acer DASP+. Ta zahrnuje technologie jako Acer DASP (ochrana disku proti otřesům), Acer GraviSense a Acer Anti-Theft HDD (pomáhá chránit data při krádeži). Čip TPM dále plně spolupracuje s aplikací Acer eDataSecurity Managment. Správa zabezpečení pod touto aplikací je velmi intuitivní a jednoduchá. Díky čtečce otisku prstů můžete jakékoliv heslo zaměnit za váš otisk prstu. Přes aplikaci PlatinumSecret Suite nastavíte zabezpečení pomocí Smart Card. Nakonec nechybí zámek Kensington Lock pro mechanické zabezpečení.

Chlazení a provozní hluk

Chlazení je vyřešeno dnes běžným způsobem. Vzduch je nasáván zespod několika otvory a vyfukován jedním otvorem na levé straně. Chlazení je vyřešeno dobře a notebook se při testu nikde na pracovní ploše výrazněji nepřehříval. Hlasitost větráčku je na pčijatelné úrovni. Znatelněji je slyšet jen při vyšší výkonové zátěži notebooku.

hodina provozu - mírná zátěž

  • touchpad = 33,0 °C
  • levá strana pod klávesnicí = 34,3 °C
  • pravá strana pod klávesnicí = 27,1 °C
  • klávesnice vpravo = 27,6 °C
  • klávesnice vlevo = 31,2 °C
  • spodek maximum = 34,8 °C (pravá strana)
  • výdech chlazení = 42,1 °C

hodina provozu - vysoká zátěž

  • touchpad = 33,8 °C
  • levá strana pod klávesnicí = 34,6 °C
  • pravá strana pod klávesnicí = 28,6 °C
  • klávesnice vpravo = 29,1 °C
  • klávesnice vlevo = 33,8 °C
  • spodek maximum = 40,3 °C (pravá strana)
  • výdech chlazení = 48,0 °C

teplota okolí při měření: 21,5 °C

Naměřené hodnoty jsou bez dokovací stanice. Pokud je notebook v ní, jsou hodnoty ještě o pár stupňů menší (vzduch pod notebookem může lépe proudit). Vzhledem k požitým komponentám se neočekává velké zahřívání a naměřené hodnoty toho jsou důkazem. Práce na klíně je bez problémů.

Baterie

Kapacita osmičlánkové baterie je standardních 4800 mAh a udávané napětí 14,8 V. Samozřejmě se jedná o nejpoužívanější typ Li-Ion. U tohoto Aceru však najdeme novinku. Tím je již zmíněné umístění baterie. To sebou přináší hlavně výhodu v možnosti umístění konektorů na zadní stranu. V našem standardním* redakčním testu vydržela notebook napájet po dobu 4 hodin a 17 minut. Baterie je na svém místě jištěná dvěmi zámečky.

Komu by i tahle výdrž byla málo, může si přikoupit druhou baterii. Ta se zasouvá do MediaBay slotu. Baterie je šestičlánková a má kapacitu 3800 mAh. Při výdrži u standardní baterie lze předpokládat, že vydrží napájet notebook další cca 3 hodiny.

BIOS

Do BIOSu se dostanete po zmáčknutí F2 během bootování systému. Nabízí všechny základní možnosti nastavení. Pod složkou Security nastavíte základní hesla a ASF (rychlos nabehu notebooku po resetu). Můžete nastavit také aktivaci některých portů (sériový, paralelní nebo infračervený) nebo zdroje bootovaní.

Příslušenství

V dodávané konfiguraci byly nainstalovány Windows XP Professional SP2. Notebook se honosí nálepkou Windows Vista Capable, vše je tedy připraveno na nový operační systém. V dodávaném příslušenství najdete samozřejmě nabíječku s napájecím kabelem.

Z dodávaných programů nesmí chybět utilita Acer Empowering Technology pro celkovou správu systému. Jednotlivé utility pod ní sdružené se nazývají ePower, ePresentation, eDataSecurity, eLock, eRecovery, eSettings a ePerformance Management.

Další dodávaný software přímo od Aceru je GridVista™, Launch Manager a Protektor Suite QL.

A něco navíc: PlatinumSecret™, Norton AntiVirus™, Adobe® Reader®, Cyberlink® PowerDVD®, NTI CD Maker™.

Závěr

Acer TravelMate 6460 má své místo především na desce pracovního stolu. Nabídne solidní zpracování, promyšlenou správu systému a hlavně široké možnosti zabezpečení dat. Možnost dokování pak jen více zvyšuje hodnotu tohoto modelu. Dokovací stanice nabídne nepřeberné množství portů a možnost snadno připojit notebook ke všem používaným periferiím (monitor, tiskárna, klávesnice, myš, LAN...) najednou.

Testovaná konfigurace byla v nejvyšší výbavě nabízené v ČR. Jedná se o konfiguraci Acer TravelMate 6464WLMi s procesorem Intel Core 2 Duo, 1 GB DDR2, 120GB diskem a grafickou kartou ATI Mobility Radeon X1300. Doporučená koncová cena tohoto modelu je 38 990 Kč bez DPH (46 398 Kč s DPH). V nabídce je také model 6463WLMi lišící se použitým procesorem Intel Core 2 Duo T5500 (1,66 GHz), 2 x 512 MB DDR2 a diskem o kapacitě 100 GB. Ten můžete mít za doporučenou koncovou cenu 33 990 Kč bez DPH (40 448 Kč s DPH). Jako novinku pak Acer nabízí téměř identický model 6463WLMi_1GB osazený pouze jedním paměťovým modulem, který je o 1000 Kč bez DPH dražší než model s 2 x 512MB DDR2. Nižší konfigurace mají také jiný LCD s nižším rozlišením.

Dokovací stanice Acer ezDock II stojí 2980 Kč bez DPH (3550 Kč s DPH), testovaná Acer ezDock II+ má doporučenou koncovou cenu 5210 Kč bez DPH (6200 Kč s DPH). Ani k jedné variantě se nedodává napájecí kabel, ezDock II navíc neobsahuje modulární šachtu pro optickou mechaniku / disk a nebo druhou baterii.

Na notebook je poskytována jednoletá mezinárodní záruka ITW, která může být prodloužena až na tři roky. Pro fyzické osoby je v ČR zákonem daná záruka 2 roky.

Klady a zápory

+ promyšlená ergonomie
+ zabezpečení
+ možnost dokování

- nedořešené krytky (PCMCIA, čtečka paměťových karet)

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 3% energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz.

Foto galerie Acer TravelMate 6464WLMi

Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.
Podrobnější parametry pořízené programem HWiNFO32 naleznete v souboru HWiNFO32.zip

Technická data

  • Testovaná konfigurace: Acer TravelMate 6464WLMi
  • Instalovaný procesor: Intel Core 2 Duo T5600 (1,83 GHz, 667 MHz FSB, 2 MB L2 cache)
  • RAM (MB): 1024 DDR2-533 (1x 1024)
  • HDD (GB): 120 (Toshiba MK1234GSX, SATA, 5400 rpm, 8 MB cache)
  • DVD: DVD RW Super Multi DL (Philips DVD-RAM SDVD8821)
  • LCD: 15,4" TFT
  • LCD rozlišení: WSXGA+ (1680 x 1050)
  • Video: ATI Mobility Radeon X1300 128 MB, sdílená 512 MB
  • Modem: 56k interní
  • LAN: 10/100/1000, Wi-Fi a/b/g
  • Zvuková karta: Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio
  • Polohovací zařízení: touchpad, rolování čtyřsměrné, trackpoint
  • Software: Windows XP Professional SP2
  • Baterie/výdrž: Li-Ion 4800 mAh / 4 h 17 min
  • Rozhraní: 3x audio IN/OUT, 1x Bluetooth, 1x COM, 1x dokovací konektor, 1x DVI, 1x externí monitor, 1x IEEE 1394 FireWire, 1x IrDA, 1x Modem, 1x PCMCIA, 1x ExpressCard 34, 1x S-Video out, 3x USB 2.0, 1x video out, 1x (MS) Memory Stick, 1x (MS Pro) Memory Stick Pro, 1x (MMC) MultiMedia Card, 1x (SD) Secure Digital, 1x XD, 1x webkamera, 1x TPM chip, 1x čtečka otisku prstu
  • Rozměry: 360 x 271 x 35,5 mm
  • Hmotnost (kg): 2.85
Recenze

Diskuse