RECENZE: Apple MacBook Pro - jablko s Intelem

29. 6. 2006 07:00    Rubrika: Recenze    Autor: Jan Veselý

MacBook Pro se svým vybavením, výkonem a featurami řadí mezi absolutní špičku. Díky použití Intel komponent navíc umožňuje běh nativního a spolehlivého MacOS X zároveň s Windows XP. V jeho výbavě najdeme dvoujádrový procesor Core Duo T2500, grafickou kartu ATI Mobility Radeon X1600 a širokoúhlý 15ti palcový displej. To vše při velmi příjemné hmotnosti 2,5 kg. Nevýhodou je vyšší cena, která v ČR začíná na 63 000 Kč bez DPH.

Apple MacBook Pro - jablko s Intelem

Základní popis
Mnohým se při uslyšení "Apple" vybaví drahý a exkluzivní notebook, kde nebyla možnost používat jiný operační systém než Mac OS. To jíž není pravda, příchodem nového MacBooku Pro je tu možnost instalace Mac OS, Windows i Linuxu. Toto je možné díky použití Intel komponent (poprvé v historii Apple), což znamená, že tento přístroj je teď více přístupný běžnému uživateli.

Při prvním pohledu na uzavřený Apple nás zaujme na víku notebooku proslulé nakousnuté jablíčko, které je při provozu notebooku podsvícené. Tento efekt ocení zejména přísedící. Šasi přístroje má jemné zaoblené hrany a je vyrobeno z hliníku, což dodává celému přístroji velmi exkluzivní vzhled. Celkový vzhled působí velmi vyváženě a vše je velmi dobře sladěno a nikde nelze spatřit byť jen náznak rušivého elementu. Po stranách klávesnice jsou umístěny reproduktory chráněné obdélníkovou maskou, v pravé masce je umístěno stříbrné tlačítko POWER ON.

Víko v zavřeném stavu drží dva zámky, které při otevření zajedou a nejsou vidět (mechanismus funguje diky magnetům v těle notebooku). Tím nekazí celkový pohled na otevřený displej a ani nehrozí jejich nechtěné ulomení. Mezi dva zámky výrobce umístil novinku v podobě 1,3Mpix kamerky, což doposud nebylo v žádném notebooku Apple možno vidět. Displej je k tělu uchycen středovým širokým kloubem, který při otevření zajíždí za tělo přístroje. Panty jsou velmi dobře navrženy a mají pouze minimální vůli - pokud tedy uživatel zavadí o otevřený displej, nedočká se silného třesu známého od některých levných notebooků. Chtěl bych velice pochválit celkové konstrukční a mechanické zpracování. Přístroj působí velice bytelně a kompaktně. Při manipulaci se rozhodně nedočkáte žádného vrzání.

A jaká rozhraní nám nabízí Apple? Všechny porty jsou soustředěny na bocích přístroje. Na pravém boku nalezneme zámek Kensington, jeden port USB, FireWire (IEEE 1394), následně RJ-45 pro LAN a DVI výstup pro externí monitor (k notebooku je dodávaná redukce na standardní analogový VGA konektor).

Na levém boku nalezneme magnetický konektor pro napájení notebooku, druhý USB port, výstupy pro sluchátka a externí mikrofon a poslední je slot pro ExpressCard/34 (úzká varianta). Chtěl bych pochválit výrobce za magnetický konektor AC adaptéru, a tím za snížení rizika vytržení konektoru při zavadění o napájecí kabel. Místo relativně křehkého mechanismu, který se může při náhlém zatahání za kabel poškodit, najdete na boku počítače mělký slot, ze kterého kabel elegantně vyklouzne při silném mechanickém odporu. Tento konektor se velmi lehce rozpojí a nevzniká tak možná škoda spadnutí přístroje (malý letecký výlet) nebo vytržení konektoru ze základní desky.

Na přední straně notebooku najdeme štěrbinovou DVD+/-RW DL mechaniku a IrDa přijímač k dálkovému ovládání.

Ohledně konektorů zde tedy nalezneme vše potřebné, kromě PCMCIA slotu a (poněkud překvapivě) konektoru RJ-11 pro telefonní přípojku. Pro řadu uživatelů nemusí být dostatečný také počet USB portů (pouhé dva).

Tak jako na ostatních noteboocích Apple, i zde budete jen marně hledat jakékoli kontrolky ukazující činnost HDD, optické mechaniky a vůbec čehokoli. Jedinou výjimku tvoří bíle svítící STAND BY dioda na předním panelu přístroje, která má velice pěkný stmívací efekt při režimu sleep. Nelze tedy udělat nic jiného, než se smířit s touto filosofií výrobce a aktivitu HDD v případě potřeby zjišťovat přikládáním ucha na notebook :-)

Rozměry MacBooku Pro činí 357 x 243 x 25.9 mm a celková hmotnost pouze 2,54 kg. Hmotnost běžných notebooků s integrovanou mechanikou bývá u notebooků s 15.4" displejem kolem 2,9 kg. Tento notebook je také nejtenčím v historii firmy Apple a rozdíl oproti předchozímu PowerBooku je při srovnání jasně patrný. S těmito hodnotami je notebook vhodný i na delší přenášení. Dodávaný zdroj má rozměry 80 x 103 x 28 mm. Jeho zvláštností jsou výsuvné nožičky, sloužící pro namotání přebytečného kabelu.

Klávesnice a ovládací prvky
Klávesnice je vzhledem k rozměrům notebooku velice povedená a práce s ní je jedna radost - pokud jste zvyklí na Apple. Klávesy jsou příjemně velké, snad až na Enter, který by mohl být přeci jen větší (je sice dvouřádkový, ale velice úzký). Potisk na stříbrných klávesách je tmavě šedý a vždy dobře čitelný. Znaky klávesnice jsou navíc podsvícené a intenzita podsvícení se mění dle intenzity okolního světla. Práce v noci bez lampičky tedy není žádný problém. Světelné senzory jsou umístěny v masce reproduktorů.

Rozložení klávesnice je přeci jen trochu odlišné od běžných PC notebooků. Klávesa Fn je umístěna zcela vlevo. To ale v tomto případě ani tolik nevadí, jelikož v prostředí Mac OS X funkci Ctrl nahrazuje klávesa Apple (označena vykouslým jablkem) umístěná po stranách mezerníku. V kombinaci s touto klávesou provádíte tedy nejčastější operace jako kopírování a vkládání (Apple+C/V atd.) Mezi těmito klávesami jsou pak vloženy Ctrl a Alt (Ctrl více vlevo). Uživatele PC překvapí absence kláves jako Del, Home PgUp, PgDn, Home či End. Jejich funkci suplují směrové šipky a backspace v kombinaci s klávesou Fn, což pro někoho nemusí být příjemné a při práci ve Windows je to až otravné (při kombinaci ctrl-alt-del musíte držet ctrl-alt-fn-backspace). Klávesy CapsLock a NumLock jsou vybaveny diodou a jejich aktivaci tedy nelze přehlédnout. Klávesy F1 až F12 jsou v jedné řadě, bez rozdělení do skupinek, a tak se v nich hůře orientuje. Vedle F12 se nachází klávesa na vysunutí disku z optické mechaniky. I ostatní funkční klávesy mají rozšířené využití. F1 a F2 ovládá podsvícení displeje, F3 až F5 hlasitost a na F6 je přidružen numlock. Zajímavé je, že pro dosažení těchto funkcí nemusíte funkční klávesy stisknout zároveň třeba s klávesou Fn, Ctrl či jinou. Stačí Vám tedy jen jeden prst, jinak na použití kláves F1 až F12 je třeba držet klávesu Fn (v Mac OS je možnost vybrat si jestli se mají používat funkční klávesy F1 až F12 nebo primárně rozšířené funkce kláves).

Pod stříbrnou klávesnicí pak najdeme jak jinak než stříbrný touchpad doplněný tradičně jediným, zato pořádně velkým tlačítkem (to je jedna z mnoha odlišností platformy Apple a PC, pro zpřístupnění kontextové nabídky je třeba zároveň s tlačítkem touchpadu podržet Ctrl). I touchpad se liší od předchozích verzí Apple tím, že je o dost širší. Touchpad nabízí i funkci TracPad, kdy dotykem dvou prstů můžeme rolovat nahoru/dolů i doprava/doleva. Kolem touchpadu je i nadále dostatek místa pro opření rukou.

Hlavní HW parametry
MacBook Pro je první Apple s Intel x86 architekturou a v jeho útrobách tak nalezneme klasickou sadu Centrino/Napa. Srdcem testovaného kusu byl procesor Intel CoreDuo T2500 s frekvencí 2 GHz a 2 MB sdílené L2 cache. MacBook Pro můžete zakoupit i s jinými variantami procesoru (od T2400 na 1.83 GHz až po T2600 s frekvencí 2,16 GHz).

Hlavním rozdílem oproti PC notebookům je, že místo zastaralého BIOSu používá Apple EFI. Běh Windows tak musí zajišťovat úprava od Apple s názvem BootCamp (zatím jen v betaverzi). Windows se tak chovají občas poněkud nestandardně (chyby programů), avšak pro použití klasických výkonových testů a srovnání s PC notebooky toto dostačovalo.

Výsledky syntetického benchmarku HWiNFO32 jsou:

Single-Thread mód (zatíženo pouze jedno jádro)
Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 20 834 bodů
Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 15 572 bodů

Multi-Thread mód (zatížena obě jádra)
Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 41 824 bodů
Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 31 330 bodů

Porovnáme-li tyto výsledky tohoto notebooku, zjistíme, že výkonem se přibližně rovná Asusu Lamborghini VX1 se stejným procesorem, jako má MacBook Pro (T2500).

Velikost požité paměti je rovna 1GB. Jedná se o jeden 1024MB modul a tedy Single Channel zapojení. Paměť má efektivní frekvenci 667MHz a jejím výrobcem je firma Samsung. Paměť se dá rozšířit až na 2GB (2x 1 GB). Testy přenosové rychlosti dopadly na Single Channel dobře, jejich hodnota činí 2015 MB/s.

V MacBook Pro se nachází pevný disk Seagate Momentus (ST9100824AS) o kapacitě 100 GB a s rychlostí otáček 5400 ot./min. Disk je připojen pomocí Serial ATA rozhraní a obsahuje 8 MB vyrovnávací paměti. MacBook Pro disponuje technologií ochrany disku proti prudkému pohybu - Sudden Motion Sensor. Ve výkonnostních testech jsme naměřili tyto hodnoty:

Hwinfo32 (měří přenosovou rychlost při čtení z cache): 108,71 MB/s

HD Tach (měří skutečnou průměrnou přenosovou rychlost při kopírování velkých souborů): 29,5 MB/s

Průměrná přístupová doba : 16,88 ms

Podle výsledků můžeme vidět, že se jedná o průměrné hodnoty - jen přístupová doba je nadprůměrná, s touto hodnotou se notebook vejde mezi první dvacítku testovaných notebooků.

Optická mechanika není klasické konstrukce, ale nalezneme zde štěrbinovou (slot-in). Jde o model Matshita DVD-RW DL UJ-857. Podle výrobce zvládne tato mechanika čtení i zápis na všechny dnešní typy médií (CD-R, CD-RW, DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW, DVD+R DL).

Připojit se do sítě lze přes klasický adaptér Gigabit Ethernet (10/100/1000 Mb/s) - klasický modem již nenajdeme. Bezdrátovou konektivitu zajišťuje Wi-Fi karta standardů 802.11a/b/g a také adaptér Bluetooth. Infraport v nabídce chybí, takže například synchronizace s telefonem lze pouze přes Bluetooth.

Další parametry naleznete v tabulce na konci článku.
Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.

Displej a grafika
Displej je velmi kvalitní a při nákupu tohoto notebooku máme dvě možnosti displejů - s leštěným (zde Glossy) povrchem a nebo se standardní úpravou.

V obou případech se jedná o displej typu TFT s úhlopříčkou 15,4" a maximálním rozlišením WXGA+ (1440 x 900 obrazových bodů). Kvalita obrazu a podsvícení patří spíše k tomu lepšímu, co na trhu je. Výrobce uvádí, že displej by měl být o 67% jasnější než u předchozího modelu PowerBook G4.

Osazená grafická karta ATI Mobility Radeon X1600 s 256 MB GDDR3 paměti připojená přes sběrnici PCI Express x16 je dostatečná i pro ty v současnosti nejnáročnější aplikace využívající naplno možností DirectX 9.0c. K tomu jí napomáhá hned 12 pixel pipelines a 5 vertex shaderů. Více napoví výsledky této karty v syntetických testech 3D Mark:

3DMark 2001 SE: 14 955 bodů
3DMark-03: 4950 bodů
3DMark-05: 2992 bodů
3DMark-06: 1537 bodů

Při srovnání s jinými notebooky s ATI Mobility Radeon X1600 zjistíme, že se nejedná o nejlepší naměřené hodnoty. Grafická karta totiž běží na frekvenci 310MHz a oproti jiným notebookům tak zaostává - standardně se používá takt okolo 450 MHz. To je s největší pravděpodobností způsobeno snahou o minimalizaci zahřívání MacBooku Pro, která je jeho největším problémem (viz níže).

Více o grafických kartách viz Grafické karty pro notebooky
Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.

Multimédia
Multimediální výbava je na notebook slušná a díky výkonnému procesoru a technologii ATI AVIVO (hardwarová akcelerace komprese a dekomprese videa) můžeme třeba svižně stříhat video.

Optická mechanika je kvalitní a můžeme na ní přehrávat skoro všechny dnešní formáty CD až po DVD-video. Při přehrávání filmu je mechanika tichá a neruší při sledování filmu. Poradí si s korekcí chyb i na starších médiích. Jediné, co do multimediální výbavy chybí, je čtečka paměťových karet. Pokud budete chtít stáhnout fotky z digitálního fotoaparátu, musíte se spolehnout jen na USB (či FireWire).

Port FireWire s rychlostí 400 Mb/s pak poslouží pro rychlé stahování videa z vaší digitální kamery. Je překvapivé, že zde nalezneme pouze FireWire400 a ne FireWire800, který byl i ve starším modelu PowerBook G4.

Vestavěné reproduktory mají překvapivě čistý zvuk a dokonce disponují i náznakem basů (resp. nehrají pouze ve výškách a "jako z kanálu", jak je tomu u většiny současných notebooků), avšak s hlasitostí to už je horší. Jednoduše, moc decibelů z nich nedostanete. Ale to u notebooku není zas tak podstatné. Nechybí ani vestavěný mikrofon, který je umístěn v pravé části rámu displeje.

Nesmím vynechat ani audio jack pro připojení sluchátek s podporou S/PDIF.

U MacBooku Pro nalezneme i další multimediální novinku Apple, tou je integrovaná webkamera iSight s rozlišením 1,3Mpix, umístěná v horním rámu víka mezi dvěma zámky. Díky dodávanému softwaru lze díky této kamerce dělat fotky a videa s různýma efekty (infra, zrcadlové efekty apod.). Tento software je pouze v Mac OS X.

Nalezneme zde i dálkové ovládání pro funkci FronRow, která nám umožňuje pohodlně přepínat mezi funkcemi iTunes, iPhoto, iMovie a CD(DVD). Ovladač vypadá jako malý bílý iPod a reaguje velmi kvalitně i z větší vzdálenosti (5+ m). Nalezneme na něm tlačítko "menu", kterým si můžeme vybrat danou funkci, dále na něm je ovládání hlasitosti, přeskočení na předcházející či další zvukovou stopu a tlačítko play/pause. Opětovném zmáčknutím menu se dostaneme do OS.

Chlazení a provozní hluk
Nasávání vzduchu probíhá v zadní části těla notebooku (v místě uchycení kloubu víka) a výdech teplého vzduchu ústí taktéž v zadní části. O žádném provozním hluku při běžném provozu nemůže být snad ani řeč. Notebook je téměř neslyšitelný i po velmi dlouhém provozu při střední zátěži (přehrávání filmu DivX). Ventilátor se roztočil jen při zátěžových testech, avšak potom o sobě dal znát opravdu dost.

Vyzařované teplo je největší slabinou MacBooku Pro. Po delším provozu (bez výkonové zátěže) je nejvíce tepla cítit po levé straně touchpadu a v zadní části přístroje, kde pomalu nelze udržet prst. Klávesnice ani jiné prvky přílišným přehříváním netrpí. Situace je kritická v levé spodní části přístroje. Notebook se zahřívá nerovnoměrně a ještě k tomu velice intenzivně. Pracovat s ním na klíně je tak velmi obtížné, při náročnějších aplikacích již nemožné. Apple dokonce na svých stránkách doporučuje používat notebook na rovném a stabilním povrchu a nedoporučuje se dotýkat spodní části přístroje.

Můj subjektivní názor je, že při používání Mac OS X je zahřívání notebooku menší oproti Windows, které běží pomocí už zmíněného BootCampu. Na vině bude s největší pravděpodobností optimalizace MacOS X a jeho power managmentu pro tento notebook.

Baterie
60 watt-hodinová baterie typu Li-Ion je umístěna uprostřed spodní části přístroje. Velmi snadno ji lze vyjmout pouhým zmáčknutím dvou zámečků, které ji drží na místě. Tlačítko umístěné na baterii po stisknutí rozsvítí řadu zelených diod (pět), které orientačně deklarují aktuální stav nabití baterie. Tato funkce je velice příjemná, škoda že se z PC notebooků postupem času vytratila. V našem standardním* testu udržela baterie MacBook Pro při provozu vydržela pouze 2h 41min (měřeno v MacOS X), což je překvapivě málo. Apple deklaruje výdrž notebooku jako "až 4,5 hod".

BIOS
Jak už bylo zmíněno, nový MacBook Pro nemá BIOS, ale EFI, a k bootu Windows potřebujeme již zmíněný BootCamp, který BIOS emuluje.

Nastavení EFI je uživateli skryto. Lze jej samozřejmě upgradovat, to se děje ale za pomocí instalátoru přímo v prostředí Mac OS X. Jediný způsob ovlivnění zavádění systému spočívá ve stisknutí klávesy C v okamžiku POST. Pokud je v optické mechanice vloženo bootovatelné CD či DVD, dojde k jeho načtení. Systém lze zavést i z disku připojeného přes FireWire či USB.

Pokud máme nainstalovaný i jiný operační systém (například Windows) a chceme jej spustit, musíme při startu (POST) držet klávesu option (alt). Pouze tehdy se zobrazí nabídka s výběrem OS, který se má spustit.

Díky možnosti instalace různých operačních systémů (MacOS X, Windows i Linux) se tento notebook stává nejuniverzálnějším na trhu.

Příslušenství
K notebooku je dodáván operační systém MAC OS X "Tiger" 10.4.2 v anglické verzi (lokalizace do ČJ stojí 590 Kč při nákupu on-line). Předmětem recenze není popis ani hodnocení operačního systému, ale zde si dovolím přeci jen věnovat OS pár řádků. OS X vychází v podstatě z distribuce FreeBSD a má tedy Unixový/Linuxový základ. Z toho vyplývá práce systému s disky a konfiguračními soubory (nenajdeme zde žádný centrální registr jako ve Windows). Veškeré nastavení je zapsáno v jednotlivých textových souborech. I když má OS X velice výkonné a vyspělé GUI, i zde se dají používat pro práci v příkazové řádce známé interprety jako BASH, nebo Turbo C shell. Všechny příkazy jsou tedy stejné jako v kterékoli distribuci Linuxu.

Mimo hlavního operačního systému tvoří bohatou softwarovou výbavu především aplikace řady iLive 06 (iTunes, iPhoto, iMovie, iWeb, iChat, iDVD, GarageBand, iSync, iCall)a iWork 06 s aplikacemi Pages a Keynote 2, což jsou textový procesor a prezentační program. Nechybí ani DVD Player. Součástí je i emailový program Mail a internetový browser Safari. V testovaném notebooku byl předinstalován také kancelářský balík MS Office pro OS X, který obsahuje veškeré dobře známé aplikace jako Word, Excel, PowerPoint a další. Samozřejmě nechybí ani nezbytný přehrávač videosouborů Quicktime v poslední verzi 7.0.

Vedle dvou DVD a jednoho CD, na kterých se nachází operační systém, dostanete k notebooku Apple hardware test CD. Lze jej použít při potížích se systémem k diagnostice a odstraňování problémů. Na posledním disku najdete software pro Airport extreme, který je však už předinstalovaný.

Mezi ostatní příslušenství patří již několikrát zmiňovaná redukce pro VGA výstup, telefonní kabel a napájecí adaptér. Ten je stylově vytvarován do malého zaobleného čtverce a opatřen nezbytnými vykouslými jablíčky. Aby celek působil ještě elegantněji, lze přebytečnou délku napájecího kabelu namotat na výklopné nožičky umístěné na adaptéru. Zbavíte se tak nepořádku na stole. Koncovka kabelu je navíc vybavena dvoubarevnou diodou, která indikuje nabíjení (oranžová), a plné nabití (zelená). Jen další důkaz toho, že vývojáři Apple si se svým hardwarem rádi hrají.

Dále ve výbavě najdeme již zmiňovaný dálkový ovladač.

Závěr
Apple MacBook Pro je kus hardware pro fajnšmekry a lidi s osobitým stylem. Jedná se o velmi výkonný notebook s exkluzivním vzhledem, kvalitním zpracování a velice příjemnou hmotností. Navíc, jelikož v našich končinách nejsou notebooky Apple zas tak rozšířené, můžete si být jisti, že kamkoli přijdete s MacBookem Pro v podpaží, vzbudíte patřičnou pozornost především v řadách majitelů "obyčejných" notebooků. To je však vykoupeno vyšší cenovou kategorií.

Celkově si MacBook Pro oproti svému předchůdci PowerBook G4 výkonově velmi polepšil, za čímž hledejme přechod na Intel procesory. S přehledem zvládne jakoukoli běžnou práci v kanceláři, domácnosti a poradí si i s náročnějšími multimédii a hrami (které jsou díky možnosti použití Windows XP dostupné v plné šíři). Oželet však musíte poněkud slabší nabídku portů a možnosti rozšíření (nemožnost dokovací stanice).

MacBook Pro se v ČR neprodává v konfiguraci, kterou jsme měli k dispozici k recenzi. Nejbližší dostupná konfigurace disponuje pouze s 512MB RAM, menším diskem o kapacitě 80GB a menší pamětí grafické karty (128MB). Tato konfigurace stoji 66 540 Kč bez DPH (79 182 Kč s DPH). Na všechny MacBooky Pro se vztahuje pouze 2-letá záruční lhůta, podnikatelé jej mohou koupit s jednoletou zárukou o 5 940 Kč bez DPH levněji.

Klady a zápory
+ exklusivita
+ kvalita provedení
+ spousta features
+ více OS najednou

- absence jakýchkoli kontrolek činnosti systému
- zahřívání
- podtaktovaná grafická karta

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 3% energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz.


Fotogalerie Apple MacBook Pro

Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.
Podrobnější parametry pořízené programem HWiNFO32 naleznete v souboru HWiNFO32.zip

Technická data

  • Testovaná konfigurace: Apple MacBook Pro
  • Instalovaný procesor: Intel Core Duo T2500 (2.0 GHz, 2 MB L2)
  • RAM (MB): 1024 DDR2-667 (1x 1024)
  • HDD (GB): 100 (ST9100824AS, SATA 150, 5400 rpm, 8 MB cache)
  • DVD: Super Multi DL (Matshita DVD-RW DL UJ-857)
  • LCD: 15,4" TFT
  • LCD rozlišení: WXGA+ (1440 x 900)
  • Video: ATI Mobility Radeon X1600, 256MB
  • Modem: -
  • LAN: 10/100/1000, Wi-Fi a/b/g
  • Zvuková karta: Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio
  • Polohovací zařízení: touchpad
  • Software: MacOS X, Windows XP Professional
  • Baterie/výdrž: Li-Ion 60 WH mAh / 2h 41min
  • Rozhraní: 2x audio IN/OUT, 1x Bluetooth, 1x DVI, 1x IEEE 1394, 2xUSB, 1x Express Card, 1x FireWire 400, 1x airport (Wi-Fi)
  • Rozměry: 357 x 243 x 25.9 mm
  • Hmotnost (kg): 2.54
Recenze

Diskuse