RECENZE: ASUS G1 - navrženo pro hráče

7. 11. 2006 07:00    Rubrika: Recenze    Autor: Jiří Pomazal

Novinka od společnosti Asus je jak svým vzezřením, tak i výbavou zaměřena především na hráčské publikum. Notebook střední kategorie (tedy do 3 kg hmotnosti) s karbonovým šasi je vybaven 15,4 palcovým displejem. Notebook obsahuje procesor Core 2 Duo , dostatek DDR2 RAM, rychlý SATA disk a novinku ze stáje NVIDIA - GeForce Go 7700.

ASUS G1 - navrženo pro hráče

Redakce NOTEBOOK.cz opět jako první v ČR dostala exkluzivní možnost vyzkoušet zcela nový notebook. Asus G1 bude oficiálně uveden na trh u příležitosti WGT - Světové herní klání v počítačových hrách (viz konec článku).

Základní popis

Hned na první pohled je patrné celkové exkluzivní pojetí designu celého šasi. Víko displeje je karbonové a mělo by tak se ctí odolat nešetrnému zacházení (to ale neznamená, že byste to měli schválně zkoušet). Celkové barevné provedení šasi je laděno do tmavě šedé a doplněno o karbonové prvky i po otevření víka displeje. Všude na nás hledí jednotlivé detaily, které podtrhují celkový "game look". Boky víka jsou vybaveny jakýmisi "tubusy" s LED, které při spuštění 3D aplikace poblikávají (!), touchpad je doplněn efektním podsvíceným logem (jinak bez funkce) a k dalším maličkostem se ještě dostaneme v průběhu recenze. Nejlepší představu samozřejmě získáte pohledem do fotogalerie.

Celkové konstrukční zpracování je na úrovni, ale přeci jen se zde najde několik míst, která lehce pokulhávají. Především se jedná o tradiční slabší místo většiny notebooku, tedy prostor pod optickou mechanikou, který lze při uchopení až příliš snadno promáčknout. Stejná situace je i na druhém boku, tentokráte pod slotem pro karty PCMCIA. Při zavření víka a stisknutí oběma rukama tak celé šasi lehce pruží. Žádné praskání či vrzání však slyšitelné není.

Jak bylo nadneseno již v úvodu, notebook se svými rozměry 360 x 285 x 33 mm a hmotností 3 kg spadá do střední kategorie. Jeho časté přenášení mezí domovem, školou a případnými LAN akcemi či jinými happeningy tedy rozhodně nebude při použití dobré brašny nebo k tomu určeného batohu problém.

Víko je k tělu upevněno celkem na třech kloubech a v nastavené pozici drží pevně a stabilně. Otevírání je řešeno klasicky jedním posuvníkem a dvěma západkami. Víko tak lze bez problému otevřít jednou rukou.

Většina rozhraní a konektorů je umístěna na pravém boku přístroje. Počínaje zepředu zde najdeme čtečku paměťových karet a hned pod ní slot pro karty PCMCIA (obě kryty jen záslepkami). Obě rozhraní mají od sebe dostatečný rozestup, a tak práce se čtečkou karet není ztížena ani přítomností karty v PCMCIA slotu.

Dále zde najdeme port FireWire, trojici konektorů Jack (sluchátka, mikrofon a line IN), výstup S-Video a dvojici nezbytných konektorů RJ-45 a RJ-11 pro LAN a telefonní kabel.

Na zadní straně pak najdeme všechny čtyři USB 2.0 porty. Znovu jsou mezi nimi dostatečné rozestupy a veškeré periferie by tak měly jít bez problému připojit. Jedinou nevýhodu vidím v umístění všech USB portů jen na zadní straně, uživatel je tedy nucen se při připojování zařízení vždy naklánět za notebook což není pohotové např. při zapojování flash paměti (klíčenky). Zadní stranu obývají i zbylé dva video výstupy v podobě DVI a D-Sub. Konektor napájení je taktéž umístěn vzadu.

Levá strana je zcela obsazena optickou mechanikou a jiná rozhraní zde již nenajdeme.

Systémové indikační diody jsou rozmístněny na dvou místech notebooku a obě jsou za každých okolností viditelná. První sadu najdeme na čelním panelu (pod touchpadem), kde na nás poblikávají diody Power ON, nabíjení baterie, indikace emailu a stav Wi-Fi a Bluetooth. Další diody se nacházejí nad klávesnicí a dle očekávání jsou to kontrolky pro aktivaci num lock, caps lock a scroll lock.

Další potencionálně zajímavý indikační prvek v podobě zeleně svítícího LED displeje se nachází v opačném rohu nad klávesnicí. Při jeho spatření jsem si ihned vzpomněl na speciální herní klávesnice, kde se na displeji ukazuje například stav střeliva, případně zdraví nebo podobné jiné hodnoty. Hráč pak může při hraní vypnout HUD a hodnoty sledovat na displeji. Bez okolních prvků na obrazovce je pak zážitek z hraní více reálný. Bohužel, během testování displej zobrazoval buď jen logo ASUS (při startu systému) a při běhu Windows pak hodiny. Nepomohlo ani prohledání přiložených CD na výskyt nějaké utility, která by displej učinila něco užitečnější. Do redakce ale dorazil předprodejní testovací vzorek a společnost Asus doplnila následující informace, které mají platit pro prodejní kusy. Hlavni rysy ASUS Direct Messenger: Zobrazeni stavu - Email / Outlook Meeting Notice / MSN / Phone message / Battery / Clock while playing game.

Klávesnice a ovládací prvky

Klávesnice je řešena tradičně a odlišuje se především v barevném provedení a odlišení některých kláves. Konstrukční zpracování také nijak nevybočuje ze zavedeného standardu. Při poklepání na touchpad nebo šasi pod klávesnicí bohužel vzorek lehce drnčí.

Klávesy jsou černé s bílými popisky. Funkce pro klávesu Fn jsou provedeny ve světle modré a popisky funkčních kláves v zelené (!). Ve stejné zelené barvě jsou také zvýrazněny klávesy W,S,A,D. Tedy klasická kombinace kláves pro pohyb v 3D akčních hrách. Viditelnost popisek je tedy vždy dobrá.

Klávesa Ctrl je umístěna zcela vlevo a ovládání jednotlivých funkcí je tak stejné jako na stolních PC. Pochvalu si určitě zaslouží velký dvouřádkový Enter a Shift. Klávesy Pause, PrtSc, Ins a Del jsou přesně v tomto pořadí umístěny hned za blokem funkčních kláves. Hned kolmo na ně pak navazuje další klasická čtveřice Home, PgUp, PgDn a End. Veškeré editační klávesy jsou tedy na svých obvyklých místech a práce s textem je rychlá a intuitivní.

Speciální tlačítka najdeme v levém horním rohu nad klávesnicí a znovu se jedná o klasická stará známa tlačítka s funkcemi pro rychlé spuštění mail klienta, webového prohlížeče, vypnutí/zapnutí touchpadu a spuštění libovolné další aplikace.

Jako polohovací zařízení je použit klasický touchpad s vyznačenou rolovací plochou a klasickými dvěma tlačítky. Na obou jeho stranách je dostatečný prostor pro opření rukou.

Notebook je dále vybaven multimediálním panelem určeným pro kontrolu přehrávání (i bez nabootovaného OS). O jeho funkci a využití si podrobněji poreferujeme v odstavci určeném multimédiím.

Hlavní HW parametry

ASUS G1 je postaven na již časem osvědčené čipové sadě Intel 945PM, aktuálně nejvýkonnějším intelovském mobilním čipsetu ze sady Centrino/Napa. Jako procesor je ve vzorku osazen Intel Core 2 Duo T5600 na frekvenci 1,83 GHz. Je vybaven 2 MB L2 cache, kterou sdílejí obě jádra, a rychlost sběrnice FSB je 667 MHZ. V redakčních testech výkonu si vedl dle očekávání a potvrdil svou pozici jednoho z nejvýkonnějších procesorů na trhu s mobilními CPU.

Single-Thread mód (zatíženo jen jedno jádro)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 21 710
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 13 475

Multi-Thread mód (zatížena obě jádra)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 44 104
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 27 319

S naměřenými hodnotami v multithreadovém testu obsadil čip celkové jedenácté místo v našem srovnávacím žebříčku, přičemž byl překonán především procesory AMD z rodiny Turion64. Naopak svého stejně taktovaného staršího kolegu (Core Duo T2400) překonal o více jak 4000 bodů. Ve výpočtech s plovoucí řádovou čárkou jsou na tom již tradičně lépe procesory AMD. Co se singlethreadového výkonu týče, zde se hodnoty pohybují zhruba na úrovni 2 GHz Pentia M. Výkon procesoru je tedy naprosto dostatečný pro jakékoli současné aplikace i ty, které přijdou v blízké budoucnosti. O to lépe pak zní informace, že v prodejních kusech bude procesor Intel Core 2 Duo T7200 s 2 GHz pracovní frekvencí a 4 MB L2 cache.

Osazená paměť RAM je typu DDR2 o efektivní frekvenci 667 MHz. Kapacita činí přesných 1024 MB rozdělených do dvou 512 MB modulů. Systém tedy může těžit z aktivního Dual Channel řadiče, který doznal od minulé verze sady Centrino značných vylepšení. Podle očekávání dosáhl paměťový subsystém výborných hodnot a s výsledkem 2314 MB/s se umístil na celkovém čtvrtém! místě naší srovnávací tabulky. O rychlý přísun dat bude tedy vždy postaráno. I zde s potěšením doplňuji informaci, že prodejní kusy by již měly být vybaveny celkem 2 GB RAM (2x 1GB).

O ukládání dat se zde stará 100 GB disk ST9160821AS připojený na rozhraní SATA 150, vybavený 8 MB vyrovnávací paměti a rychlostí otáčení ploten 5400 otáček za minutu. Na první pohled by se tak mohlo zdát, že se jedná o klasický disk a jeho výkony zapadnou kdesi v šedém průměru. Tak tomu ovšem není! Již letmý pohled na naměřené hodnoty napoví, s jakým rychlíkem máme tu čest.

  • HWiNFO32 (měří přenosovou rychlost při čtení z cache): 131,8 MB/s
  • HD Tach (měří skutečnou průměrnou přenosovou rychlost při čtení): 36,9 MB/s
  • Průměrná přístupová doba: 15,9 ms

Takovouto průměrnou přenosovou rychlost čtení jsme v našem testu jedinému disku již opravdu dlouho nenaměřili a nebýt nedávného testu zapojení RAID 0 v předchozí naší recenzi, jistě by tato hodnota dosáhla prvního místa v naší srovnávací tabulce. Velice pěkné jsou i ostatní hodnoty, především pak přístupová doba, kde se disk umístil na výborném 11. místě mezi všemi disky, které prošly naším testem. A také zde podle informací z Asusu, bude prodejní konfigurace jiná - disk s kapacitou 160 GB (5400 ot).

Optická mechanika je zastoupena modelem MATSHITADVD-RAM UJ-850S. Poradí si se čtením i zápisem všech v současnosti používaných formátů: CD-R, CD-RW, DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW, DVD-RAM a DVD+R DL. Během testů se vyznačovala lehce hlučnějším chodem, a to především při čtení datových CD a DVD. Při přehrávání audio CD nebo DVD video je ale již tichá. Při čtení testovacích médií jsem nezaznamenal žádné problémy, korekce chyb je tedy taktéž na vysoké úrovni.

A snad poslení rozdílný údaj prodejní konfigurace oproti testovací, je právě optická mehanika, která by měla obsahovat i funkci LightScribe (vypalování obrázků na popisovací stranu speciálních LightScribe médií).

Se světem se lze spojit buď pomocí integrovaného WLAN Wi-Fi adaptéru (a/b/g), nebo klasicky drátově pomocí integrované 1 Gbit síťové karty. Z dalších rozhraní nechybí Bluetooth 2.0 a "nezbytný" integrovaný 56k modem. K plné vybavenosti chybí už jen starý IrDa port.

Další parametry naleznete v tabulce na konci článku.
Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.

Displej a grafika

Displej notebooku má velikost úhlopříčky 15,4“ a širokoúhlé rozlišení 1280 x 800 bodů. Jeho povrch je typu glare, tedy lesklý povrh vhodný zejména pro sledování videa a jinou práci s multimédii, ale také zlepšuje barvy a kontrast při hraní. Diskutovanou vlastností glare displejů je zvýšený lesk, který se projeví více při denním světle. Dle mého soudu výsledná kvalita obrazu přebije zvýšený odlesk, ale jsou lidé, kterým to může vadit. Podsvícení je kvalitní a homogenní, navíc nastavitelné v širokém rozsahu. Pozorovací úhly displeje jsou v průměrně dobré kvalitě. Více napoví pohledu do fotogalerie.

O grafiku se stará novinka ze stáje NVIDIA, GeForce Go 7700 s 512 MB VRAM. Vůbec poprvé byla představena v modelech Asus A8J. Od své přímé předchůdkyně (Go 7600) se odlišuje především výrobním procesem - 80 nm. Jedná se tak o celosvětově první GPU vyráběné tímto procesem. To samozřejmě dovoluje jak zvýšení taktu jádra, tak především snížení spotřeby. Konkrétně GPU běží na 450 MHz, obsahuje 12 pixel shader jednotek (Go 7600 jen 8) a 5 vertex shaderů. Doplněno je o 512 MB GDDR3 pamětí na efektivní frekvenci 1000 MHz, které mají ale "jen" 128 bitovou šířku pásma. Pojďme se nyní podívat, jak si karta vede v klasických testech 3D Mark.

  • 3DMark 2001: 19 496
  • 3DMark 03: 9 773
  • 3DMark 05: 4 210
  • 3DMark 06: 2 637

Karta tedy rozhodně není žádné ořezávátko a směle se popere s jakoukoli současnou DX 9 aplikací. S výhledem do budoucna už to ale tak růžové není. Je vidět, že především v posledních dvou testech začíná kartě docházet dech. Osobně bych v notebooku plně orientovaném na multimédia a hry očekával přeci jen něco výkonnějšího (například GPU řady 7800, 7900).

Co se týče běžné práce, přehrávání videa, nebo práce v nejrůznějších grafických programech s fotkami atp., je výkon karty dostatečně předimenzovaný a otázka nedostatku výkonu je zde to poslední, co by hrozilo.

Více o grafických kartách viz Grafické karty pro notebooky
Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.

Multimedia

U notebooku zaměřeného na zábavu se slušná multimediální výbava předpokládá a v tomto směru nás tento stroj nezklame. Z konektorů nechybí hned trojice Jack pro vstup/výstup audia včetně vstupu Line IN. Ve výbavě najdeme dále hned tři video výstupy (DVI, D-Sub a S-Video), ke kompletnímu skóre chybí snad už jen HDMI :-) Myšleno je i na ukládání videa z digitální kamery prostřednictvím portu IEEE 1394 (FireWire). Za nadstandard lze jistě považovat hned čtyři USB 2.0 porty a výbavu multimediálními rozhraními zakončuje nezbytná čtečka paměťových karet formátů Memory Stick, MS-Pro, MultiMedia Card a Secure Digital.

Ovládání multimédií je řešeno vesměs klasicky přes klávesu Fn v kombinaci s funkčními klávesami (hlasitost, přepínání video výstupů atd.) Svou funkci zde má i Audio DJ panel umístěný pod klávesnicí. V prostředí Windows lze jeho několika základními tlačítky (vpřed, zpět, stop, play) ovládat přehrávání například v aplikaci Media Player. O jeho funkci bez nabootovaného OS si povíme níže.

Notebook disponuje dvěma stereo reproduktory umístěnými vespod čelního panelu. Subjektivně musím jejich zvuk zařadit k nevýraznému průměru. Zvuk je plastový, chybějí hloubky a i maximální hlasitost by mohla být vyšší. Škoda, že multimediální "gamesnický" notebook nedostal subwoofer pro lepší basy, ale na druhou stranu se většina hráčů asi vybaví odpovídajícími sluchátky pro LAN párty a nebo reproduktory domů.

Z dalších nezbytností je zde integrovaný mikrofon a 1,3 Mpix kamera (oboje ve víku displeje). Tato zařízení jsou doplněna softwarem Lifeframe, který dovoluje pořizovat fotky, video, zaznamenávat zvuk, aplikovat různé efekty a spoustu jiných možností. Ukázku fotografie pořízenou tímto programem najdete níže.

foto
pro plnou velikost klikněte na obrázek

Jak již bylo řečeno, audio DJ panel umožňuje přehrávání CD i bez nabootovaného OS. Podporována jsou bohužel jen klasická audio CD, MP3 si tedy nepřehrajete. Displej nad klávesnicí přímo vybízí, aby se na něm v tomto režimu zobrazovaly informace o právě přehrávané stopě a času skladby. Bohužel ani v tomto případě se nic nekoná a na displeji po celou dobu svítí jen statický nápis ASUS.

Další zajímavostí je ovládání hlasitosti. Tu lze nastavovat buď klasicky přes fn plus příslušná funkční klávesa (pro přístup k panelu musí být otevřeno víko notebooku) nebo podržením tlačítka pro zpět/vpřed přímo na panelu. Tím se ale výrobce zbavil funkce rychlého posunu ve skladbě.

Zabezpečení

Zabezpečení u tohoto modelu nehraje prim a odehrává se z největší části na úrovni BIOSu. Krom klasického zaheslování systému BIOS jsou dále k dispozici možnosti zamknutí jednotlivých rozhraní (CD, PCMCIA, LAN, modem atd.) a zámek pevného disku DriveLock. Pevný disk dále podporuje možnost sector virus protection.

Chlazení a provozní hluk

Vzduch pro chlazení vstupuje do systému na spodní straně přístroje. Nožičky na spodku šasi jsou dostatečně vysoké, takže plynulý přísun vzduchu na rovné podložce je zajišťen. Odpadní teplo je odváděno výdechem na zadní straně. To je z hlediska uživatele nejlepší řešení, jelikož není obtěžován proudem horkého vzduchu a použití externá hráčské myši tak nic nebrání.

Při běžném zatížení a nastavení systému na maximální výkon se hladina hluku dříve či později vyhoupne na přeci jen vyšší hodnoty a notebook je tak po celou dobru práce v běžné místnosti slyšitelný, ale jen za předpokladu, že se nehraje žádná hra, jejíž zvuky šum snadno přebijí. Pokud je systém podtaktován a provádí se na něm běžná kancelářská práce, je už hluk v normálu a při práci jej ani nezaregistrujete.

hodina provozu - mírná zátěž

  • touchpad = 37 °C
  • levá strana pod klávesnicí = 30 °C
  • pravá strana pod klávesnicí = 32 °C
  • klávesnice vpravo = 35 °C
  • klávesnice vlevo = 34 °C
  • spodek maximum = 39 °C (střední část)
  • výdech chlazení = 44 °C

hodina provozu - vysoká zátěž

  • touchpad = 40 °C
  • levá strana pod klávesnicí = 32 °C
  • pravá strana pod klávesnicí = 32 °C
  • klávesnice vpravo = 37 °C
  • klávesnice vlevo = 37 °C
  • spodek maximum = 46 °C (levá zadní strana)
  • výdech chlazení = 60 °C

teplota okolí při měření: 25 °C

Při plném vytížení je nejvíce tepla cítit na touchpadu a spodku šasi. Zaměření notebooku na hry a multimédia ale stejně většinou předpokládá práci s myší a k pohodlnému hraní jistě nebude notebook položen na klíně, ale umístěn na pevné rovné podložce, takže ani vyšší teplotu spodku šasi nelze brát vzhledem k zaměření notebooku jako mínus. Naopak příjemně nízko se drží teploty prostoru pod klávesnicí, což je důležité pro pohodlí zápěstí rukou.

Při běžné zátěži jsou teploty v normálu a vzhledem k přijatelné teplotě na spodku šasi je možná i práce na klíně.

Baterie

Akumulátor je umístěn v přední části notebooku a uchycen dvěma pojistkami. V testovaném předprodejním vzorku občas zlobila pojistka s funkcí zámku (nedocvakávala). Jde o typ Li-Ion 4800 mAh s napětím 14,8 V. V našem standardním* redakčním testu dosáhla baterie výdrže 3 hodiny a 33 minut, což je na použitou konfiguraci slušný a očekávaný výsledek.

BIOS

Základní nastavení systému je přístupné po stisku F2 během POST. Krom možností z oblasti bezpečnosti, které jsou popsány výše, nabízí už jen možnost ovlivnit bootování systému a utilitu pro kalibraci baterie.

Příslušenství

Operační systém testovaného vzorku tvořily Windows XP Professional. Další nástroje a software pocházejí přímo od společnosti Asus nebo výrobců třetích stran.

Nástroje Asus:

  • Multiframe - Usnadňuje práci s okny používání více ploch
  • Netswitch - spravuje veškeré možnosti připojení notebooku
  • Lifeframe - nástroj pro práci s integrovanou kamerou (fotky, video, zvuk, editace)
  • Power4 gear - Utilita na správu výkonu systému
  • NB probe - Poskytuje přehled o stavu systému (teplota, stav disku, CPU atd)

Aplikace třetích stran

  • Nero 6.6 - Vypalování CD/DVD
  • Asus DVD - Přehrávač
  • Power Director - DVD authoring
  • MediaShow SE 2.0 - Vytváření animací
  • Norton Antivirus - Antivirový SW
  • Adobe Reader 7 - Prohlížeč PDF dokumentů

Závěr

Po ASUS G1 sáhnou milovníci digitální zábavy, kterým nabídne vysoký výpočetní výkon a především stylovém efektním balení. Neztratí se ani jako spolehlivý pracovní nástroj, ale svým vzezření i výbavou je určen spíše domácím uživatelům.

Na český trh bude dodávána lepší než testovaná konfigurace a to G1-AK009M, 15.4" WSXGA+, Intel Core 2 Duo T7200, nVidia 7700 512MB, 2048MB (1024x2) DDRII, 160GB(5400rpm), DVD SuperMulti LightScribe, 802.11a/b/g WLAN, Video Camera 1.3M, GigabitLan, DVI, BlueTooth, ASUS Bag + Mouse, Win XP MCE za doporučenou koncovou cenu 54.090,- Kč bez DPH (63.367,- Kč s DPH).

Klady a zápory

+ netradiční design
+ výkon
+ karbonové šasi

- vzhledem k určení notebooku (hry) by více slušela výkonnější grafika a kvalitnější repro s lepšími basy
- nevyužitý potenciál informačního LED displeje

Pod čarou - oficiálně na WGT

Máte chuť spatřit tento nový model na vlastní oči a také si jej zkusit? Šanci můžete dostat na WGT - Světovém herním klání v počítačových hrách, které proběhne od 17. do 19. listopadu v klubu Mlejn v Praze 13.

ASUS je jedna ze společností, která sponzoruje výhry v hodnotě 300.000,- Kč a zároveň vyhlašuje soutěž v Need for Speed právě na Notebooku Asus G1, který bude na akci oficiálně uveden na trh.

Více o WGT:
World GameMaster Tournament představuje největší světové herní klání, které se koná v 18 zemích světa a v Evropě se zúčastnilo již přes 46.000 hráčů. Cílem je vytvořit prostředí pro nejlepší hráče z celého světa a nabídnout možnost sdílet vzrušující zážitky z hraní počítačových her. Let's game (cz.worldgamemaster.org).

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 3% energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz.

Foto galerie ASUS G1

Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.
Podrobnější parametry pořízené programem HWiNFO32 naleznete v souboru HWiNFO32.zip

Technická data

  • Testovaná konfigurace: ASUS G1
  • Instalovaný procesor: Intel Core 2 Duo T5600 (1,83GHz, 2MB L2, 667MHz FSB)
  • RAM (MB): 1024 DDR2-667 Mhz (2x 512)
  • HDD (GB): 100 (ST9160821AS, SATA 150, 5400 rpm, 8 MB cache)
  • DVD: MATSHITADVD-RAM UJ-850S
  • LCD: 15,4" TFT
  • LCD rozlišení: WXGA (1280 x 800)
  • Video: nVIDIA GeForce Go 7700, 512 MB GDDR3 VRAM
  • Modem: 56k interní
  • LAN: 10/100/1000, Wi-Fi a/b/g
  • Zvuková karta: Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio
  • Polohovací zařízení: Touchpad
  • Software: Windows XP PRO
  • Baterie/výdrľ: Li-Ion 4800 mAh; 14,8V/ 3hodiny : 33min
  • Rozhraní: 3x audio IN/OUT, 3x externí monitor (DVI, D-SUB, S-VIDEO), 1x (IEEE 1394) FireWire, 1x Modem, 1x LAN, 1x PCMCIA card, 4x USB 2.0, 1x (MS) Memory Stick, 1x MS-PRO, 1x (MMC) MultiMedia Card, 1x (SD) Secure Digital
  • Rozměry: 33.0 x 360 x 285 mm
  • Hmotnost (kg): 3,0
Recenze

Diskuse