RECENZE: Toshiba Satellite P200 - líbivá multimédia

21. 6. 2007 07:00    Rubrika: Recenze    Autor: Michal Hausner

P200 se dá díky svému novému designu jen těžko přehlédnout. Atraktivní 17'' DTR s předposlední generací Intel Centrino disponuje vším, co by multimediální notebook měl mít. Výjimečnými 2+1 reproduktory, kvalitním LCD, dedikovanou grafikou od NVIDIA a diskem s ohromnou kapacitou. To vše za doporučenou cenu mírně přesahující 40 000 Kč bez DPH.

Toshiba Satellite P200 - líbivá multimédia

Základní popis

Již zmíněnou velkou změnou (dle mého k lepšímu) je bezesporu design. Mohu pochválit jeho příkladnou praktičnost. Na těle notebooku jsou například použity, v poslední době velmi moderní, lesklé plasty. Ovšem kolem klávesnice, tam, kde se vaše ruce nejčastěji opírají, najdete matný plast, a tedy nenáchylný na nejrůznější čmouhy. Pochválení si zaslouží také přehledné stavové diody viditelné i při zavřeném víku.

Rozmístění portů už doznalo větších zásahů. Jediné, co zůstalo zachováno, je nevyužitá zadní část (kvůli kloubu displeje). Při pohledu zepředu najdeme zcela vlevo spínač bezdrátových sítí. Dále jsou zde dva audio konektory, ovladač hlasitosti a čtečka paměťových karet. Vše ostatní má své místo po stranách. Nalevo najdeme napájecí konektor, výstup na externí monitor (D-Sub), výstup chlazení, LAN (konektor RJ-45), dva porty USB 2.0 (bohužel neprakticky umístěné nad sebou v těsné blízkosti) a TV výstup (S-Video). Vzhledem k velikosti tu zbylo místo ještě na Exprees Card slot (krytý praktickými dvířky) a port i.LINK (IEEE 1394a). Napravo, bráno opět zleva, najdeme zbylé dva porty USB 2.0 (opět nepochopitelně blízko nad sebou), modem (konektor RJ-11), optickou mechaniku, druhý výdech chlazení a slot na zámek Kensington.

Rozmístění portů tedy není zrovna ideální, což na tak velkém notebooku překvapí. Při pohledu zespodu vám jistě neunikne větší počet snímatelných záslepek. Jak je u notebooků velikosti DTR zvykem, má i tento model místo na druhý disk. V jediné u nás prodávané konfiguraci je však toto místo prázdné. Bohužel zde chybí konektor na připojení disku, a tak toto místo zůstane nevyužito. Také použitím jediného disku se hmotnost pohybuje na příznivých 3,27 kg při rozměrech 399 x 288 x 46,5 mm. Zvláště rozměry zabraňují častějšímu přenášení, i hmotnost je na delší přenášení v brašně vysoká. To ale nevidím jako nevýhodu, jelikož tento model je určen na pevné místo na stole.

Klávesnice a ovládací prvky

Klávesnice je provedená v efektní stříbrné barvě s černými popisky. Její zpracování je na úrovni a tichý provoz samozřejmostí.

Rozložení klávesnice je podle vzoru modelu Satellite A200. Samozřejmě s několika málo úpravami, které sebou přináší přidání numerické části. Tato změna klávesnici jen prospěla, a tudíž tu máme klávesnici s prakticky standardním rozložením. Jediný ústupek oproti menšímu modelu je ve velikosti klávesy Enter, ten je zde pouze jednořádkový. Na druhou stranu funkční klávesy Scroll lock, Num lock, Insert, Delete, Home, End, Page up a Page down se přesunuly do jednoho bloku nad numerickou část. To sebou přináší intuitivnější ovládání, zvláště pokud přesednete z klasického PC.

Touchpad je také převzatý. Má širokoúhlý tvar a vpravo nechybí rolovací část. Vystředěn je pod písmennou část klávesnice, a tedy z pohledu celého notebooku je (díky numerické klávesnici vpravo) poněkud netypicky vlevo. Zbytek ovládacích tlačítek je naprosto identických s modelem Satellite A200.

Hlavní HW parametry

Základ tvoří osvědčená čipová sada Intel 945PM Express. To znamená hlavně neintegrované grafické řešení a podpora mobilních procesorů Intel Core 2 Duo. V jediné u nás dostupné konfiguraci 10C najdeme výkonný dvoujádrový procesor Core 2 Duo T7200 (2 GHz, 667 MHz FSB, 4 MB cache). Ten zaručuje dostatek výkonu i pro náročnější výpočetní operace.

Single-Thread mód (zatíženo jen jedno jádro)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 24 157
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 14 923

Multi-Thread mód (zatížena obě jádra)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 48 795
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 30 018

Windows Vista – CPU

  • Index dle počtu operací za vteřinu: 4,9

Výkonnostně se řadí mezi to nejlepší, co lze na trhu mobilních počítačů v současnosti vidět. Pro běžnou práci máte samozřejmě výkonu přebytek. Zajímavé je srovnání se stájovým modelem Satellite A200. Ten disponoval starším procesorem Core Duo T2500E (2 GHz, 533 MHz FSB, 2 MB L2 cache). Tzn. má stejný takt, ale rychlost FSB a velikost L2 cache je nižší. Novější Core 2 Duo tento procesor sice jasně poráží v testech s pevnou řádovou čárkou, v testech s pohyblivou řádovou čárkou však tisíc bodů ztrácí.

Instalovaná paměť má velikost rovné 2 GB DDR2. Instalovány jsou dva moduly, každý o velikosti 1 GB. Výrobcem je firma Samsung a paměti běží na frekvenci 667 Mhz (PC5300). To samo o sobě předurčuje dosažení skvělé hodnoty přenosové rychlosti. V testech paměti dosáhly ”jen“ na hodnotu 2197 MB/s (měřeno programem HWiNFO 32), což je v současnosti lepší průměr. Zarážející je pokles přenosové rychlosti v multi-threadovém módu, kde byl zřetelný pokles zhruba o 400 MB/s.

Hlavní devizou pevného disku je jeho kapacita a to rovných 250 GB. Při velikosti ploten 2,5“ jde o výbornou hodnotu. Za kapacitu se ale platí, v tomto případě rychlostí otáčení ploten pouze 4 200 rpm. Připojen je přes rozhraní SATA – 150 a má 8 MB cache. Výrobcem je Fujitsu (model MHX2250BT).

  • HWiNFO32 (měří přenosovou rychlost při čtení z cache): 104,47 MB/s
  • HD Tach (měří skutečnou průměrnou přenosovou rychlost při čtení): 31,1 MB/s
  • Průměrná přístupová doba: 20,1 ms
  • Windows Vista – Index přenosové rychlosti: 4,4

V celku slušné hodnoty přenosových rychlostí sráží do kolen velmi pomalá přístupová doba. Tou se disk řadí ve srovnání s konkurencí na samotné dno. Hlavní podíl má pomalá rychlost otáčení ploten. Ve výsledku to znamená, že doba naběhnutí Windows je relativně dlouhá. Všechno by vyřešila instalace druhého menšího a rychlejšího disku a přeinstalování systému na něj. To ovšem u tohoto modelu možné není, a tak vám nezbývá, než si pěkně počkat. Alespoň disk neotravuje jakýmkoliv hlukem.

Optická mechanika je typu Super Multi. Zvládá tedy čtení a zápis i na DVD–DL nebo DVD-RAM. V testované konfiguraci byl osazen model TEAC DV-W28ECT. Její hlučnost při provozu je nízká a můžete ji ještě snížit pomocí dodávaného programu přímo od Toshiby.

Výčet hardwaru uzavírá testovaná Toshiba na jedničku. K dispozici máte až na archaický infračervený port vše. Pomocí kabelu se připojíte přes modem nebo 1000 Mb/s síťovou kartu. Váš mobilní telefon propojíte s notebookem přes Bluetooth. A konečně bezdrátová síťová karta podporuje standardy 802.11a/b/g a nejnovější draft-N. Ten nabízí maximální teoretickou rychlost připojení až 300 Mb/s.

Další parametry naleznete v tabulce na konci článku.
Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.

Displej a grafika

Nad použitým displejem jdou vyslovit pouze slova chvály. Úhlopříčkou 17“ se jedná o pořádnou pracovní plochu, přidejte k tomu rozlišení 1440 x 900 (WXGA+) a nemáte si nač stěžovat. Displej je vybaven technologií TruBrite (tzn. lesklý povrch). Podání barev je výborné stejně jako ostatní vlastnosti (pozorovací úhly, odezva). Homogenita podsvícení je taktéž výborná a jeho intenzitu lze měnit v osmi krocích. Přičemž i ta nejnižší je dostatečně jasná.

Kvalitnímu zobrazení napomáhá také grafická karta. Výrobce tentokrát vsadil na model NVIDIA GeForce Go 7600 s vlastní pamětí 256 MB DDR2. Dalších 256 MB si může karta uzmout pomocí technologie TurboCache z té systémové. Vzhledem k tomu, že jde o moderní středně výkonnou grafickou kartu, výsledky grafických testů odpovídají.

Testy 3D Mark

  • 3DMark 2001: 17 055
  • 3DMark 03: 7617
  • 3DMark 05: 3318
  • 3DMark 06: 2188

Windows Vista – grafika

  • Index výkonu grafiky pro rozhraní Aero: 4,7
  • Index výkonu grafiky pro 3D herní grafiku: 4,6

Porovnáme-li grafický výkon s integrovaným řešením Intel GMA950, tak v nejnovějším testu 3DMARK 06 karta dosáhla na desetkrát lepší hodnoty. To vám zaručí, že novější hry si zahrajete i na slušnější rozlišení. O výkonu ve 2D pak není potřeba mluvit. Zajímavostí je, že i při maximálním zátěži karta výrazněji netopila.

Více o grafických kartách viz Grafické karty pro notebooky
Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.

Multimedia

Jsou hlavní doménou tohoto modelu. Nejenže nabízí 17“ širokoúhlý displej, ale i značkové reproduktory, čtečku paměťových karet, audio/video konektory a webovou kameru s mikrofonem.

O použitém displeji toho bylo napsáno již dost, zde jen dodám, že pro sledování filmů je takřka dokonalý. Skvělý zážitek při sledování filmu podporují i reproduktory. Ty dodal známý výrobce Harman Kardon a Toshiba se tím také po právu chlubí. Zvuková aparatura se skládá ze dvou reproduktorů, umístěny jsou v rozích nad klávesnicí, a jednoho subwooferu, ten je umístěn vespod těla notebooku. Společně s technologií Toshiba Bass Enhanced Sound Systém patří linoucí se zvuk k tomu nejlepšímu, co lze u notebooků slyšet. Ovládání hlasitosti je řešeno kolečkem na přední straně, to považuji za praktické řešení. Do audio výbavy ještě spadají dva konektory, taktéž na přední hraně, a to linkový výstup a mikrofonní vstup.

Notebook připojíte také k televizi pomocí konektoru S-Video nebo analogově k externímu monitoru pomocí konektoru D-Sub. Na přední hraně umístěná čtečka paměťových karet zvládá 6 formátů, a to SD Card, Memory Stick, Memory Stick Pro, MultiMedia Card, xD-Picture Card a SD IO. Konečně pomocí konektoru i.Link (IEEE 1394a) připojíte např. digitální kameru.

Poslední multimediální pomocník je 1,3 Mpix webová kamera. Ta je naplno integrovaná v horní části víka displeje. Vedle ní se nachází modrá dioda indikující její činnost a napravo od ní je umístěn mikrofon. Kamera zvládá fotky až do rozlišení 1280 x 1024 pixelů, v tomto rozlišení lze natáčet také video, ovšem pouze v rychlosti 7 snímků/s. Od rozlišení VGA (640 x 480) je již k dispozici standardní rychlost 30 snímků/s (nahrává se do video formátu AVI). Pomocí dodávaného programu je ovládání webové kamery velice snadné, nechybí také možnost pořízení zvukových nahrávek.

foto
pro plnou velikost klikněte na obrázek

Zabezpečení

Možností jak zabezpečit přístup k vašim datům není u tohoto modelu mnoho. Prakticky máte možnost pouze nastavení hesel v BIOSu nebo přímo pod softwarem Toshiba Assist ve složce Secure. Tato hesla se liší od těch ve Windows. Váš systém tak může být chráněn několika kombinacemi znakových hesel. TPM čip nebo snímač otisků prstů však v testované konfiguraci nenajdete, což je pro domácí multimediální notebook typické. Mechanicky máte možnost zabezpečit notebook pomocí zámku Kensington.

Chlazení a provozní hluk

Na provedení chlazení si dal výrobce patřičně záležet a kýžený výsledek se dostavil; koneckonců prostoru v 17" těle na to měl dost. Prakticky ve všech režimech provozu se notebook nijak výrazně nezahřívá. Za to vděčíme především dvěma větráčkům, a tedy dvěma vývodům chladícího vzduchu. Tyto dva chladící systémy jsou na sobě nezávislé. Při běžné práci se zapíná na nižší otáčky pouze okruh v levé části těla přístroje. Část napravo se spustí pouze při větších nárocích na chlazení systému.

Software dokonce podporuje úplné vypnutí větráčků při nízkém vytížení. Systém pak pracuje s nulovou hlučností. Sepnutí některého z větráčku však ani nepostřehnete, jsou totiž výborně odhlučněné. Chladící okruh v pravé části se u testované konfigurace prakticky nespínal. Pouze sem tam při delším běhu grafických testů. Zde jsou dosažené teploty (údaje jsou v st. C):

hodina provozu - mírná zátěž

  • touchpad = 33,3
  • levá strana pod klávesnicí = 30,6
  • pravá strana pod klávesnicí = 31,3
  • klávesnice vlevo = 31,6
  • klávesnice vpravo = 31,8
  • spodek maximum = 35,3 (uprostřed)
  • výdech chlazení = 37,9 (35,4 výdech vpravo)
  • napájecí adaptér = 37,8

hodina provozu - vysoká zátěž

  • touchpad = 33,8
  • levá strana pod klávesnicí = 31,5
  • pravá strana pod klávesnicí = 32,1
  • klávesnice vlevo = 33,1
  • klávesnice vpravo = 32,8
  • spodek maximum = 37,1 (uprostřed)
  • výdech chlazení = 49,1 (35,2 výdech vpravo)
  • napájecí adaptér = 39,5

teplota okolí při měření: 25,5

Teploty se tedy ve všech případech drží v normálu. A tedy není problém, i když je notebook v maximální zátěži, práce na klíně (na což ovšem 17" DTR příliš není :-). Nasávací otvory jsou na krajích přístroje, a tudíž nemusíte mít starost s tím, že je zakryjete.

Baterie

Instalovaná baterie je nejpoužívanějšího typu Li-Ion. Jedná se o šestičlánkovou baterii přímo od Toshiby. Ostatní parametry jsou: kapacita 4000 mAh a udávané napětí 10,8 V. Baterie vydržela v našem standardním* testu notebook napájet po dobu 2 hodin a 21 minut. To je na udanou kapacitu baterie, výkonné komponenty a velký 17“ displej, který je i při nastavení nejmenší intenzity dostatečně jasný, hodnota slušná.

Baterie jde lehce vyjmout po odjištění dvou zámečků. Výrobce v originálním příslušenství nabízí ještě baterie s kapacitou 2000 a 6000 mAh.

BIOS

V BIOSu nastavíte pouze základní vlastnosti hardwaru. BIOS samotný je přístupný při startu notebooku po stisku klávesy F2. Kromě základního nastavení hesel stojí za zmínku vypnutí či zapnutí různých zvukových upozornění nebo podsvětlení nápisu Satellite na přední hraně.

Příslušenství

V dodávaném balení kromě notebooku samotného najdete jen napájecí adaptér a recovery DVD s operačním systémem, potřebnými ovladači a nejrůznějšími programy. V testované konfiguraci byl předinstalován operační systém Windows Vista Home Premium. Tato verze oproti Home Basic již obsahuje grafické rozhraní Aero a další přidané multimediální programy (Media Center).

Dodávaný software tvoří především aplikace Toshiba sloužící ke správě a nastavení systému. Jsou to například Toshiba Disc Creator (jednoduchý vypalovací program), ConfigFree (pro přehlednou správu síťových profilů), Zooming Utility (program pro zvětšení obrazu) a program Toshiba Assist, pomocí kterého máte pod kontrolou veškerou správu systému.

Společně s nimi jsou dodávány programy dalších výrobců jako je Adobe Reader (čte soubory PDF), InterVideo WinDVD (program na přehrávání DVD), Ulead DVD MovieFactory (slouží k authoringu DVD), Norton Internet Security™ 2007 (antivirový program s bezplatnými aktualizacemi z internetu po dobu 90 dní) a další.

Ceny a záruka

Na českém trhu je dostupná jediná konfigurace. Tou je ta dnes recenzovaná s kódovým označením 10C. Doporučená koncová cena této konfigurace v sestavě s procesorem Intel Core 2 Duo T7200 (2 GHz, 4 MB L2 cache, 533 MHz FSB), 2 GB DDR2 RAM, grafikou NVIDIA GeForce Go 7600 256 MB, SATA HDD 250 GB, Super Multi DVD, Wi-Fi, LAN 10/100/1000, Bluetooth, 4x USB 2.0, FireWire a OS Windows Vista Home Premium je 42 828 Kč bez DPH (50 965 Kč s DPH).

Záruku poskytuje výrobce po dobu dvou let, případně za poplatek 1672,- Kč bez DPH či 3185,- Kč bez DPH je možno prodloužit záruční dobu až na 3, respektive 4 roky. Krom toho je zde ještě možnost příplatku za 2 roky on-site (pouze po ČR) za 2429,- Kč bez DPH a nebo 2 roky on-site (mezinárodni) za 4530,- bez DPH.

Základní záruční služby jsou poskytovány na mezinárodní bázi formou Carry-in. Tato služba zahrnuje povinnost zákazníka doručit reklamovaný výrobek servisnímu středisku. Cestu notebooku do servisu i zpět k zákazníkovi hradí Toshiba, přepravu notebooku objednává uživatel na internetových stránkách jednotlivých servisních partnerů.

On-Site zahrnuje zásah servisního technika přímo u zákazníka do druhého pracovního dne od nahlášení závady. Tuto službu je nutné objednat již při nákupu notebooku. Služba On-site je dostupná ve dvou variantách (lokálně nebo celosvětově v zemích, kde je služba dostupná).

Závěr

Toshiba Satellite P200 se uplatní hlavně jako náhrada na místo stolního PC. Její komponenty ji přímo předurčují pro multimediální aplikace. Skvělý 17“ širokoúhlý displej, rychlý procesor, relativně výkonná grafická karta a velkokapacitní pevný disk jsou hlavní přednosti tohoto notebooku. Přidejte podporu nejnovějšího standardu Wi-Fi 802.11 Draft-N, webovou kameru či čtečku otisků prstů a máte hned pádné důvody ke koupi. Ne vždy se ovšem dílo povede, a tak notebook ztrácí pomalým diskem či nepraktickým rozmístěním USB 2.0 portů.

Klady a zápory

+ výborný displej
+ neokoukaný design
+ výborné chlazení

- pomalý disk (přístupová doba)
- rozložení USB

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 3% energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz.

Foto galerie Toshiba Satellite P200 – 10C

Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.
Podrobnější parametry pořízené programem HWiNFO32 naleznete v souboru HWiNFO32.zip

Technická data

  • <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" :
  • "http: //www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
  • : </body>
  • <!-- ci_full_content $Revision: 1.12 $ -->
  • <!-- iso-date-content-generated: 2010-02-19 17:56:43 -->
  • <!-- CMS: DP::Publisher - ver. 1.20 (rev. 1.3 2007-10-30 15:48:47+01) -->
  • <!-- notebook.cz Content-Management-System production, supervision & copyright (C) 2004 - $Date: 2007-09-24 02:14:32+02 $, Daniel.Peder@Infoset.COM -->
  • <html lang="cs">:
  • <link rel="alternate" title="NOTEBOOK.cz RSS" href="http: //notebook.cz/aktuality/notebook_cz.xml" type="application/rss+xml">
  • NOTEBOOK.cz - Tiskové zprávy - HP TRIM 7 - řešení správy záznamů:
  • %%C_180x80:
  • <table id="zone-top-head" border="0" width="1000" cellpadding="0" cellspacing="0">:
  • <tr>:
  • <td class="alias-logo" align="left" width="20%"> :
  • <a href="http: //notebook.cz/"
  • </td>:
  • <td class="alias-promo" align="center" width="50%"> </td>:
  • <td class="alias-shortcuts" align="right" width="30%"> :
  • <div class="item"><a href="/clanky/redakce/2005/kontakt/index.html">Redakce</a></div> :
  • <div class="item"><a href="/mailing.html" title="e-mail - novinky, news">Zprávy e-mailem</a></div> :
  • <div class="item"><a title="RSS 0.91 - novinky, news" href="http: //notebook.cz/aktuality/notebook_cz.xml">RSS</a></div>
  • </tr>:
  • </table>:
  • <!-- /zone-top-head -->:
  • <div id="zone-top-menu" class="main-div">:
  • [menu_v3]:
  • </div>:
  • <!-- /zone-top-menu -->:
  • </div>:
  • %%_banner_clanek_300:
  • <div id="ad-link-bottom-odkazy">:
  • %%_odkazy:
  • <div class="column-right-right" id="column-right-right">:
  • <!-- right BB banner .beg -->:
  • <!-- right BB banner .end -->:
  • <div class="column-master">:
  • <!--FULLTEXTSTART-->:
  • HP TRIM 7 - řešení správy záznamů:
  • <H2> TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění</H2>:
  • <P>HP zdokonalilo možnosti transparentní správy záznamů <BR>:
  • Řešení HP TRIM 7 umožňuje transparentní zachycování, vyhledávání a správu všech typů informací<BR>:
  • Společnost HP představila řešení správy záznamů, které umožní zákazníkům podstatně snížit provozní rizika související s rostoucími nároky nově přijímaných norem.<BR>:
  • HP TRIM 7 &#8211; vyspělé řešení správy záznamů postavené na 24 letech zkušeností a osvědčených postupů &#8211; umožňuje firmám transparentně spravovat všechny záznamy na serveru Microsoft SharePoint v jediném prostředí bez ohledu na zdroj. Zahrnuje tedy např. dokumenty a informace z blogů, článků wiki (elektronická encyklopedie), diskuzí, formulářů, kalendářů či pracovních postupů na serveru SharePoint.<BR>:
  • Široké prosazování platformy SharePoint Server nabízí příležitost konsolidovat a zjednodušovat správu obsahu uloženého napříč různými instancemi SharePointu. HP TRIM 7 umožňuje transparentní zachycování, vyhledávání a správu všech typů fyzických a elektronických informací uložených na platformě Microsoft Office SharePoint Server 2007 i v chystané nové verzi SharePoint Server 2010.<BR>:
  • &#8222;Firmy v současnosti potřebují řešení, jež jim pomohou zvládat nárůst velkých objemů informací,&#8220; řekl Mark Gilbert, viceprezident výzkumu ve společnosti Gartner. &#8222;Rychle proto vznikají nová řešení tvorby a správy podnikového obsahu v různých formátech a z různých zdrojů. Tento trend skutečně mění to, jak organizace fungují.&#8220;<BR>:
  • &#8222;Před firmy, které se snaží neustále držet krok s eskalujícími předpisy, staví výrazný nárůst blogů, článků wiki a diskuzí nové výzvy v oblasti správy informací,&#8220; řekl Jonathan Martin, viceprezident a ředitel divize HP Information Management Solutions. &#8222;Naše řešení HP TRIM umožňuje zákazníkům spojit osvědčené postupy správy záznamů s dynamickými platformami pro spolupráci, k jakým patří například aplikace SharePoint.&#8220;<BR>:
  • Transparentní správa záznamů pro produkty a technologie Microsoft SharePoint<BR>:
  • Zákazníkům platformy MS SharePoint Server poskytuje HP TRIM 7 dva nové moduly: <BR>
  • &#8212;: HP TRIM Archiving pomáhá zákazníkům snižovat riziko ztráty dat při uvolňování úložných a systémových prostředků na serveru SharePoint. Tento modul hladce archivuje vybrané objekty nebo i celé weby ze serveru SharePoint na HP TRIM. Archivace probíhá na pozadí, což umožňuje uživatelům převést celé weby SharePoint Serveru offline, aniž by byl narušen nepřetržitý přístup k informacím.<BR>
  • &#8222;Těší nás, že společnost HP svým produktem TRIM podporuje a rozšiřuje platformu SharePoint. Naši společní zákazníci tak mají skvělou příležitost zvýšit hodnotu jejich investic do obou technologií,&#8220; řekla Tricia Bush, ředitelka platformy Microsoft SharePoint. &#8222;Obě společnosti tak jasně dokazují svůj zájem na zvyšování otevřenosti a interoperability v oblasti správy obsahu.&#8220;<BR>:
  • Rychlejší nasazení, vyšší produktivita<BR>:
  • Díky novému rozhraní webového klienta a vysoce konfigurovatelným funkcím řešení HP TRIM 7 je mohou zákazníci nasadit daleko rychleji než jiná řešení správy záznamů &#8211; v řádu týdnů namísto měsíců. Kromě toho zdokonalené indexovací a vyhledávací funkce umožňují zákazníkům zkrátit dobu věnovanou hledání důležitých informací a dobu odezvy na požadavky o předložení dokladů, potvrzení o shodě a auditu. Zákazníkům, kteří používají řešení HP TRIM, se podařilo zvýšit efektivitu pracovníků až o 65 %.(1)<BR>:
  • Příkladem je samospráva města Ryde v Novém Jižním Walesu (Austrálie), která díky implementaci řešení HP TRIM zkrátila vyřizování žádostí o předložení elektronických informací o 80 %, z 10 dnů na pouhé dva dny.(2)<BR>:
  • &#8222;Díky optimalizaci našich úředních procesů s řešením HP TRIM nyní dokážeme vyřizovat žádosti zákazníků v řádu hodin namísto několika dnů,&#8220; řekla Linda Shave, manažerka pro informace, integraci a shodu v městské samosprávě Ryde. &#8222;To nám pomohlo snížit náklady na technologie, zkvalitnit služby zákazníkům a zlepšit nakládání s informacemi.&#8220;<BR>:
  • HP rovněž nabízí služby implementace řízení nakládání s informacemi a správy záznamů na platformě Microsoft SharePoint pro rychlejší návratnost investice do řešení HP TRIM.<BR>:
  • Další informace jsou k dispozici na webu www.hp.com/go/informationmanagement.</P>:
  • <!--FULLTEXTSTOP-->:
  • <br clear="all">:
  • <a target="_blank" href="http: //notebooky-forum.notebook.cz/viewforum.php?f=21" title="Notebooky forum">
  • Diskuse k článkům (notebooky forum):
  • </a>:
  • <p><center><div id="hp-banner">%%C_komerce_dole</div></center>:
  • </div><!-- main-div -->:
  • :
  • <!-- bottom ad .beg -->:
  • <!-- bottom ad .end -->:
  • <!-- page footer .beg -->:
  • <!-- page footer .end -->:
  • </html>:
Recenze

Diskuse