RECENZE: HP Compaq 6820s - 17'' lehce a levně

30. 10. 2007 07:00    Rubrika: Recenze    Autor: Jiří Zima

Asi každý, kdo kdy měl co do činění se 17'' notebooky, ví, že to nejsou zrovna lehké stroje. Celkem běžná je váha přes 3,5 kg. Do redakce se nám dostal jeden netradiční přírůstek řady Compaq, který však šel s vahou dolů až na 3 kg - jedná se tedy o jeden z nejlehčích 17'' notebooků. O to více pak potěší, že je to poměrně levný kousek - s procesorem Core 2 Duo a dedikovanou grafikou od ATI začíná těsně nad 20 000 Kč bez DPH.

HP Compaq 6820s - 17'' lehce a levně

Základní popis

Nějaký ten rok zpátky přišlo HP s prodejně úspěšným notebookem HP500. Jednalo se o velmi levný osekaný stroj, který sice nenabízel vysoký výkon ani dlouhou výdrž na baterie, ale po stránce konstrukce a ergonomie šlo o propracovaný kousek (dočkal se i několika svých nástupců). Tento notebook byl malinko atypický tím, že nepatřil ani k business řadě Compaq a ani k multimediální řadě Pavilion. Nyní HP přišlo s novou sérií notebooků Compaq 6520s (14,1"), 6720s (15,4") a 6820s (17,1"). Ty vycházejí silně ze svých „pětistovkových“ předchůdců. Mezi nejvýraznější vylepšení jednoznačně patří čtečka paměťových karet SD/MMC a větší 6ti článková baterie v základu. Celá řada 6x20s je podobná spíše Pavilionům. Má totiž pro Compaq velmi nezvyklou stříbrnou barvu a jinou klávesnici. Je možné, že je tu snaha nabídnout levnější řešení do podniků, které slyší na slůvko „Compaq“ určitě více než na „Pavilion“.

To jsem ovšem trochu odběhl, takže se tedy nenápadně vrátím k vlastnímu popisu notebooku. Jak už jsem předeslal, tak vnější část víka a horní část základny jsou nastříkané stříbrnou barvou (původní materiál má černou barvu). Ta je kombinována s černými prvky (například klávesnice). Všechny tvary jsou zaoblené. Díky tomu notebook zapadá spíše mezi multimediální notebooky některých konkurenčních značek než mezi typické pracovní stroje. Multimediálnímu zaměření by odpovídal i způsob uchycení kloubů víka. Víko není drženo žádnými zámky a při otevírání se posouvá dozadu, stejně jako je tomu u Pavilionů. Daní za to je samozřejmě maximální možný úhel otevření přibližně 135°. U velkých notebooků už to ale není žádný problém. Ačkoli na mě celkově působí design poněkud levně, mechanické zpracování hodnotím na výbornou. Víko je relativně pevné a při velkém tlaku na vnější stranu se nedeformuje obraz. Displej by tak měl být v bezpečí i při drsnějším zacházení. Základna notebooku mě svou pevností překvapila ještě víc, protože tady může notebook směle konkurovat i dvakrát dražším kouskům. V otevřeném stavu jsem notebook schválně zvedl za roh a k mému překvapení se nikde neprohnul.

Nějak jsem se pozitivně rozjel, tak teď zase ubereme, protože z pohledu výbavy konektory tu dle očekávání najdeme jen to nejzákladnější. Na přední straně se nachází dva audio konektory a zmíněná čtečka karet SD/MMC. Pravou stranu zabrala optická mechanika a zdířka kensington zámku. Vzhledem k tomu, že se při otevírání víko posouvá dozadu, není možné tuto stranu osadit žádnými konektory. Celou zadní stranu tedy zabrala baterie, kterou je možno, kvůli výše zmíněnému, z notebooku vysunout jen v zavřeném stavu. Drtivá většina konektorů se tedy nachází na levé straně. Postupně od uživatele se tu nachází ExpressCard slot a tři USB, LAN, napájení, výstup na monitor realizovaný analogovým VGA, výdech chlazení a přípojka analogového modemu.

Pokud bych to tedy měl všechno shrnout. Jsem rád, že mechanika obsadila pravou stranu, protože, když jsou na této straně konektory, je problém, že každé připojené zařízení svým kabelem překáží v používání myši. Na druhou stranu jedno USB co nejdál od uživatele by tu určitě neuškodilo. Všechny konektory se nachází v levém předním rohu díky menší základní desce, která se nachází právě v této části notebooku. Bohužel USB konektory umístěné hned u uživatele mi jako vhodný nápad nepřijdou - pokud byste si náhodou rádi připojili myš, tak pravděpodobně narazíte na problém, že většina těch určených pro notebooky má příliš krátký kabel. Tolik asi k rozložení. Co do výbavy mi tu schází k dnešnímu standardu konektory dva – S-Video a FireWire. Osobně připojuji notebook k televizoru poměrně často a bohužel v naší zemi jsou ještě stále velmi používané klasické televize bez VGA/DVI/HDMI konektorů. FireWire pak nebývá takový problém, protože ho většinou potřebují jen ti, kteří mají digitální kameru (tu má určitě méně lidí než televizi).

Ohledně mobility je na tom tento notebook na poměry 17" ještě celkem dobře. Po celou dobu testování jsem denně nosil tento notebook v batohu na zádech a cestoval s ním vlakem i MHD. Na rozdíl od jiných notebooků této kategorie jsem ale neměl pocit, že bych měl na zádech pytel uhlí. Může za to především o dost nižší hmotnost. Pokud budu mluvit v číslech, tak rozměry stroje jsou 396 x 285 x 35 mm. Váha je pouhých 3,06 kg (!). Vzhledem k použití dedikované grafiky je dodáván napájecí adaptér o výkonu 90 W. HP má naštěstí i tyto adaptéry menších rozměrů. Váha je i s kabeláží 513 g. Celkově se tedy mezi notebooky jedná o takový lepší průměr.

Klávesnice a ovládací prvky

Klávesnice je černá se světle šedými popisky. V levém dolním rohu je klávesa CTRL (kdo tam má radši Fn, tak ten si může funkci těchto dvou kláves prohodit v BIOSu). Nalevo od mezerníku je jediná klávesa Windows a napravo zas klávesa kontextové nabídky. Mezerník jako takový je příjemně velký. To se však nedá říct o Shiftech. Ty jsou oba spíše menší. Levý je zkrácen klávesou se zpětným lomítkem a pravý zas kurzorovými šipkami (ten je opravdu velmi malý). Enter je pro českou lokalizaci na výšku. Primární popisky jsou americké a sekundární české.

Horní řada kláves je jako jediná zmenšená na výšku na dvě třetiny. Příjemným faktem je ovšem dělení kláves do bloku po čtyřech, takže lze lépe nahmatat jednotlivé funkční klávesy. Na šířku jsou pro změnu zmenšené kurzorové šipky. Působí to poněkud zvláštně a neustále se mi stávalo, že jsem mačkal jinou, než jsem chtěl. Nejsou ale zmenšené bezdůvodně. Standardní část klávesnice se musela zmenšit, aby se k ní vtěsnala plnohodnotná numerická část. Ta plně odpovídá té, která je na klávesnicích stolních počítačů. Nad ní jsou pak umístěny všechny čtyři klávesy pro pohyb v dokumentech. Nějak mi tam tyto klávesy nesedly, protože už jsou poměrně daleko a není možné je mačkat malíčkem, jak to mám ve zvyku, když jsou umístěné po pravé straně vedle Enteru. Naštěstí mají všechny notebooky HP možnost tyto klávesy realizovat prostřednictvím klávesy Fn a kurzorových šipek. Hlavně při programování mi tato kombinace přijde jako nedocenitelná.

Až na kurzorové šipky, které mi moc nevyhovovaly, nemám ke klávesnici nejmenší výhrady. Má příjemný a jistý stisk. Možná by jen mohla být o něco tišší. HP má obecně velmi dobré klávesnice a ani tento model nijak nevybočuje.

Na celém notebooku jsou umístěny pouze tři indikační diody. To je poněkud málo a řekl bych, že chybí i některé úplně základní (pořád se však jedná o pokrok oproti jediné stavové diodě + CapsLock diodě u HP 5x0 ;-) ). Nad klávesnicí se nachází diody dvě. První indikuje zapnutí přístroje (svítí modře, když je zapnutý; při režimu spánku bliká), druhá pak ukazuje, zda je zapnutý bezdrátový vysílač (svítí modře, když je aktivní, a červené, když je vypnutý). Poslední dioda je umístěna na levém boku nad zdířkou napájení. Ta svítí červeně, když se notebook nabíjí, a modře, když je skoro nabitý. V případě plného nabití pak úplně zhasne. No a to je vlastně všechno. Jednoznačně mi tu chybí dioda pro práci pevného disku – stejně jako u zmiňovaného HP 500 a nebo Apple MacBook.

K polohování slouží touchpad firmy Synaptics. Ten je centrovaný přesně mezi „záchytné“ klávesy F a J (díky numerické části je tedy zarovnán blíž k levé straně) a umí všechny základní funkce včetně horizontálního a vertikálního posunu. Dotyková plocha je mírně zapuštěná. Tlačítka jsou gumová a jejich zvuk tichý.

Hlavní HW parametry

Jako čipová sada posloužil Intel PM965. Tedy výkonová verze ze sady „Santa Rosa“ bez integrované grafické karty. S ní spolupracuje procesor Core 2 Duo T7250 s frekvencí 2,00 GHz (800 MHz FSB, 2 MB L2 cache).

Single-Thread mód (zatíženo jen jedno jádro)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 26 111
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 16 079

Multi-Thread mód (zatížena obě jádra)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 49 060
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 30 133

Cinebench 9.5

  • Rendering (Single CPU): 346
  • Rendering (Multiple CPU): 606
  • Multiprocessor Speedup: 1,75

Windows Vista – CPU a RAM

  • Index dle počtu operací CPU za sekundu: 4,9
  • Index dle počtu operací RAM za sekundu: 4,8

Celkové 2 GB paměti DDR2 RAM jsou rozděleny do dvou stejných 1GB modulů běžících na efektivní rychlosti 667 MHz v DualChannel módu. Oba sloty jsou tak obsazeny a v případě potřeby rozšíření bude nutné jeden modul vyjmout. 2 GB jsou ale dostatečnou hodnotou pro používání po celou dobu morální životnosti. V testu HWiNFO32 notebook dosáhl propustnosti paměti 2764 MB/s, což je výborná hodnota.

Osazeným pevným diskem je Toshiba MK1637GSX. Ten má kapacitu 160 GB. Plotny se otáčí rychlostí 5400 rpm a jsou podpořeny vyrovnávací pamětí o velikosti 8 MB. Jak je vidět z výsledků, disk patří k mírnému nadprůměru.

  • HWiNFO32 (měří přenosovou rychlost při čtení z cache): 78,81 MB/s
  • HD Tach (měří skutečnou průměrnou přenosovou rychlost při čtení): 38,2 MB/s
  • Průměrná přístupová doba: 16,96 ms
  • Windows Vista – Index přenosové rychlosti: 4,8

Optická mechanika Matshita DVD-RAM UJ-861H je schopna pálit na všechna dostupná DVD média včetně dvouvrstvých. Jak je u HP dnes již celkem obvyklé, lze s mechanikou popisovat disky s podporou LightScribe – to u levného notebooku potěší.

O spojení se světem se stará bezdrátový adaptér Wi-Fi Intel 3946ABG a síťová karta Intel 82562GT, která bohužel umí maximálně rychlost 100Mbit, což je dnes už tak trochu podprůměr i u levnějších notebooků. Pro komunikaci s menšími zařízeními naštěstí zůstal integrovaný Bluetooth modul.

Displej a grafika

Displej má viditelnou úhlopříčku 17" a jde o WXGA+ (1440x900) panel s matným povrchem. Podsvícení je rovnoměrné a i kvalita podání barev je na dobré úrovni. Matný povrch výborně poslouží pro kancelářskou práci a programování. Samozřejmě ani sledování filmů a fotek nebude větším problémem. Nejhoršími dnes nabízenými panely jsou bezkonkurenčně výběhové 15,4" WXGA. Proti nim je tento displej o třídu výš. Škoda, že není v nabídce i WSXGA+ (1680x1050) panel. Vzhledem k ceně a cílové kategorii je to však logické.

Parametry displeje

  • Typ obrazovky: TN
  • Počet barev: 262 tisíc
  • Světlost: 200 cd/m^2
  • Pozorovací úhel: 90° horizontálně, 65° vertikálně
  • Kontrast: 500:1
  • Odezva: 16 ms
  • Podsvícení: 1x CCFL

Specifikace vychází z použitého displeje v našem konkrétním kuse. Tím je Samsung LTN170X2. Není však zaručeno, že v jiném kuse bude použit stejný displej od stejného výrobce.

Uvnitř tepe dedikovaná grafika ATI Mobility Radeon X1350 (jádro M62, 420 MHz) s vlastní pamětí 64bit GDDR o velikosti 128MB (675 MHz efektivně). To je u tak levného notebooku řady Compaq poměrně nezvyklé, ale určitě potěší. Nejedná se sice o žádné dělo a výkon patří spíš do lowendu, ale proti integrované grafice je rozdíl obrovský (to se týká pouze 3D her, protože na běžnou práci a video dnes integrované řešení plně postačuje).

Pro připojení externích zobrazovacích zařízení je vyveden pouze analogový VGA konektor. To je na 17" notebook s dedikovanou grafikou celkem ostuda. K mému překvapení je ovšem kvalita VGA výstupu na výborné úrovni. To je příjemná změna proti minulým dvěma HP notebookům, které s ní měly problémy. Testoval jsem v kombinaci s kvalitním 21" LCD Samsung SyncMaster 215TW (WSXGA+, S-PVA, 8bit).

Testy 3D Mark

  • 3DMark 2001: 7580
  • 3DMark 03: 3642
  • 3DMark 05: 1945
  • 3DMark 06: 853

Windows Vista – grafika

  • Index výkonu grafiky pro rozhraní Aero: 3,5
  • Index výkonu grafiky pro 3D herní grafiku: 3,6

Cinebench 9.5

  • Shading (CINEMA 4D): 400
  • Shading (OpenGL Software Lighting): 1353
  • Shading (OpenGL Hardware Lighting): 3043
  • OpenGL Speedup: 7,61

Výkon není zas tak špatný a na nižší rozlišení a snížené detaily by neměl být problém spustit i dnešní 3D hry. Jakákoli jiná běžná činnost (kancelářská práce, rozhranní Aero, HD videa) samozřejmě nebude problémem.

Multimédia

Multimediální výbava je tentokrát opravdu na bodu mrazu. Zvuková karta Analog Devices AD1981HD obsahuje pouze ty nejzákladnější funkce. Na předku notebooku se nachází vstup na mikrofon a stereo výstup pro připojení sluchátek nebo externích reproduktorů. Oba dva konektory naleznou jistě využití vzhledem k tomu, že v notebooku není integrovaný žádný mikrofon a dokonce i reproduktor je tu pouze jeden. Díky tomu je kvalita reprodukce podprůměrná. Nejspíš ani nikoho nepřekvapí, že tu není ani webkamera.

Jak už je to zvykem u všech modelů končících na „s“, chybí samostatná tlačítka na regulaci hlasitosti. Vše je tedy nutné provádět prostřednictvím Fn a funkčních kláves.

Zabezpečení

K zabezpečení notebooku slouží program HP ProtectTools. Ten jednak umožňuje měnit nastavení BIOSu, což v případě zabezpečení znamená heslo do při startu počítače a heslo do nastavovací utility v BIOSu. Dále je možné deaktivovat jednotlivá zařízení nebo je případně zakázat jen pro některé uživatele. U modelů končících na „s“ nelze očekávat nějaké zabezpečovací schopnosti na úrovni hardware (TPM, biometrický senzor).

Chlazení a provozní hluk

Protože základní deska vyplňuje pouze přední levý roh notebooku, je logické, že nasávací otvory na spodku jsou pouze v této části. Ohřátý vzduch je vyfukován výdechem taktéž na levé straně. Ventilátor běží velmi často a není ani kdovíjak tichý. Jeho zvuk není vyloženě rušivý, ale určitě ho nepřeslechnete. Je otázkou, o kolik by byl notebook tišší, kdyby neměl dedikovanou grafickou kartu. V případě velkého vytížení se hluk ventilátoru skokově zesílí. Pak už je bezpečně slyšet téměř v jakémkoli prostředí.

hodina provozu - mírná zátěž

  • touchpad = 36,2°C
  • levá strana pod klávesnicí = 32,8°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 28,8°C
  • klávesnice vlevo = 32,0°C
  • klávesnice vpravo = 28,6°C
  • spodek maximum = 42,4°C (levý přední roh)
  • výdech chlazení = 29,3°C
  • napájecí adaptér = 40,0°C

hodina provozu - vysoká zátěž

  • touchpad = 35,3°C
  • levá strana pod klávesnicí = 32,3°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 29,0°C
  • klávesnice vlevo = 32,8°C
  • klávesnice vpravo = 28,3°C
  • spodek maximum = 42,4°C (levý přední roh)
  • výdech chlazení = 42,4°C
  • napájecí adaptér = 49,1°C

teplota okolí při měření: 21°C

Ačkoli hlukem mě chlazení moc nenadchlo, teploty jsou naprosto v pořádku. Nikde se nic nepřehřívá a s notebookem se dá v pohodě pracovat i na klíně (zahřívá se pouze jedno místo, ale vzhledem k velikosti notebooku není problém nechat toto místo „větrat“). Na druhou stranu je fakt, že teď je venku chladné počasí, takže je člověk spíš rád, když notebook hřeje ;-). V létě to bude určitě o něco horší.

Baterie

K mému překvapení v HP zvolili baterii s celkovou kapacitou 55 Wh. Má v sobě šest vysokokapacitních článků a notebook na ní v našem standardním redakčním testu* vydržel celé 4 hodiny a 28 minut (i při zapnuté Wi-Fi a vyšším jasu displeje je výdrž stále přes 3 hodiny). Tato hodnota dalece předčila všechna má očekávání a ukazuje na to, že HP opravdu umí. Až mám trochu pocit, že vyšší modely při stejné konfiguraci už na tom tak dobře nejsou. Na notebooku chybí port pro připojení přídavné baterie a optická mechanika není vyměnitelná. Jediná možnost je tak vyměnit hlavní baterii. HP však v nabídce už žádnou větší nemá.

Příkon notebooku

  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení = 17 W
  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení (nabíjení) = 70 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení = 47 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení (nabíjení) = 91 W

BIOS

HP používá na řadě Compaq své vlastní specializované BIOSy, takže se můžeme těšit na rozsáhlejší nastavení, než je standardně zvykem. Mimo zabezpečení, kterému jsem se věnoval v jedné z minulých kapitol, bych měl ještě vyjmenovat zbylé možnosti. Jde o možnost prohodit levý CTRL a Fn klávesu pro lidi, kteří jsou zvyklí na opačné rozmístění, přepnout mód paralelního portu, deaktivovat DMA přenosy, zapnout neustálý běh ventilátoru při napájení ze sítě, vypnout ochranu spouštění dat (DEP), šetření LAN, podporu více jader v procesoru, nativní SATA mód (z důvodu kompatibility pro instalaci starších Windows) a další. Všechna nastavení lze příjemně měnit z prostředí Windows pomocí programu HP ProtectTools.

Příslušenství

HP se ohledně přibaleného příslušenství nikdy moc nepředá. Pokud pominu nějaké ty příručky, tak nečekejte nic víc než notebook, adaptér a kabel k modemu. Na rozsáhlé příslušenství v ceně jsou specialisté jiní výrobci. Ohledně software najdete všechno podstatné. Mimo operačního systému Windows Vista Business a HP utilit pro nastavení notebooku a zabezpečení je (z programů, které stojí za zmínku) na disku ještě vypalovací software Roxio, prohlížeč PDF Complete, obsluha LightScribe, přehrávač WinDVD a zkušební 30ti denní verze Office 2007. Další méně důležitý software je možné doinstalovat prostřednictvím utility HP Software Setup.

Ceny a záruka

Celkově je u nás dostupných pět konfigurací, které se liší pouze displejem, procesorem, RAM a operačním systémem:

  • HP Compaq 6820s GR709EA (21 490,- Kč bez DPH): Core2Duo T5470 1,6 GHz, 1 GB RAM, lesklý WXGA+ displej, Vista Home Basic (CZ/SK/EN)
  • HP Compaq 6820s GR712EA (22 880,- Kč bez DPH): Core2Duo T5470 1,6 GHz, 1 GB RAM, matný WXGA+ displej, Vista Business (CZ/SK/EN)
  • HP Compaq 6820s GR710EA (24 980,- Kč bez DPH): Core2Duo T7250 2,0 GHz, 2 GB RAM, lesklý WXGA+ displej, Vista Home Basic (CZ/SK/EN)
  • HP Compaq 6820s GR714EA (24 980,- Kč bez DPH): Core2Duo T7250 2,0 GHz, 2 GB RAM, matný WXGA+ displej, Vista Business (CZ/SK/EN)
  • HP Compaq 6820s GR853ES (26 980,- Kč bez DPH): Core Duo T2310 1,66 GHz, 2 GB RAM, 250GB disk, lesklý WXGA+ displej, Vista Business (CZ/SK/EN)

Na všechny konfigurace je dodávána standardní záruka 1 rok (2 roky pro spotřebitele). Záruku lze aplikovat u některého z autorizovaných servisních partnerů.

Závěr

HP Compaq 6820s je zajímavá nabídka levnějších notebooků do segmentu firem. Na rozdíl od dosavadních S-kových modelů se konstrukčně podobá více řadě Pavilion. Tento notebook mi přijde tak trochu zvláštní v tom, že na jednu stranu vypadá velmi multimediálně (stříbrná barva, 17" displej, dedikovaná grafika, způsob otevírání), na druhou však nemá ani webkameru, ani mikrofon a reproduktor má dokonce jen jeden. Že se šetřilo dále dokazuje i absence indikace práce disku – s něčím takovým už jsem se velmi dlouho nesetkal. Vyloženě jako chybu vidím především chybějící USB, které by bylo vhodné pro připojení myši. Za jednoznačně pozitivní však beru velmi nízkou hmotnost, kvalitní konstrukci a dobrou výdrž na baterie. Díky tomu může být Compaq 6820s opravdu dobrým pracovním pomocníkem. Při nízké ceně navíc dostupným pro mnoho lidí. Doporučená koncová cena naší konfigurace činí 24 980,- Kč bez DPH (29 726,- Kč s DPH).

Klady a zápory

+ výrazně nižší hmotnost než u konkurence
+ na cenové poměry kvalitní konstrukce
+ dedikovaná grafická karta
+ delší výdrž na baterie

- chybí indikace práce disku
- slabá multimediální výbava (mono reproduktor, žádný mikrofon)
- USB nejsou vhodně rozmístěné

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 3% energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz.

Podrobnější parametry pořízené programem HWiNFO32 naleznete v souboru HWiNFO32.zip

Technická data

  • <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" :
  • "http: //www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
  • : </body>
  • <!-- ci_full_content $Revision: 1.12 $ -->
  • <!-- iso-date-content-generated: 2011-01-16 14:44:45 -->
  • <!-- CMS: DP::Publisher - ver. 1.20 (rev. 1.3 2007-10-30 15:48:47+01) -->
  • <!-- notebook.cz Content-Management-System production, supervision & copyright (C) 2004 - $Date: 2007-09-24 02:14:32+02 $, Daniel.Peder@Infoset.COM -->
  • <html lang="cs">:
  • <link rel="alternate" title="NOTEBOOK.cz RSS" href="http: //notebook.cz/aktuality/notebook_cz.xml" type="application/rss+xml">
  • NOTEBOOK.cz - Tiskové zprávy - EA - Nastartujte nový rok s demem pro Bulletstorm!:
  • %%C_180x80:
  • <table id="zone-top-head" border="0" width="1000" cellpadding="0" cellspacing="0">:
  • <tr>:
  • <td class="alias-logo" align="left" width="20%"> :
  • <a href="http: //notebook.cz/"
  • </td>:
  • <td class="alias-promo" align="center" width="50%"> </td>:
  • <td class="alias-shortcuts" align="right" width="30%"> :
  • <div class="item"><a href="/clanky/redakce/2005/kontakt/index.html">Redakce</a></div> :
  • <div class="item"><a href="/mailing.html" title="e-mail - novinky, news">Zprávy e-mailem</a></div> :
  • <div class="item"><a title="RSS 0.91 - novinky, news" href="http: //notebook.cz/aktuality/notebook_cz.xml">RSS</a></div>
  • </tr>:
  • </table>:
  • <!-- /zone-top-head -->:
  • <div id="zone-top-menu" class="main-div">:
  • [menu_v3]:
  • </div>:
  • <!-- /zone-top-menu -->:
  • </div>:
  • %%_banner_clanek_300:
  • <div id="ad-link-bottom-odkazy">:
  • %%_odkazy:
  • <div class="column-right-right" id="column-right-right">:
  • <!-- right BB banner .beg -->:
  • <!-- right BB banner .end -->:
  • <div class="column-master">:
  • <!--FULLTEXTSTART-->:
  • EA - Nastartujte nový rok s demem pro Bulletstorm!:
  • <H2> TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění</H2>:
  • <P>NASTARTUJTE NOVÝ ROK<BR>:
  • S DEMEM PRO BULLETSTORM</P>:
  • <P>Od 25. ledna si můžete vyzkoušet jednu z nejočekávanějších her roku 2011<BR>:
  • Společnosti People Can Fly, Epic Games a Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) dnes oznámily datum vydání dema hry Bulletstorm, což je nová a netrpělivě očekávaná střílečka z dílny tvůrců veleúspěšných herních sérií Gears of War a Unreal. V demu si hráči budou moci &#8222;osahat&#8220; zbraně, bojovou akci a celkovou atmosféru, jakou Bulletstorm nabídne. Magazín Entertainment Weekly popsal Bulletstorm jako &#8222;&#8230;neuvěřitelně šílenou střílečku&#8230;&#8220; a Seth Schiesel z deníku New York Times přišel s komentářem &#8222;název mluví za vše &#8211; velkorážní kanóny, tuny olova a zběsilá řežba&#8220;. </P>
  • <P>Bulletstorm bude obsahovat tři herní módy: krvavou sci-fi kampaň pro jednoho hráče, multiplayerový mód Anarchy a unikátní mód Echo, v němž jsou sledovány a porovnávány výkony hráčů v průběhu jejich postupu jednotlivými lokacemi kampaně. Demo Bulletstorm obsahuje část módu Echo, kde hráči v roli někdejšího velitele oddílu Dead Echo Graysona Hunta procházejí zřícenou budovou na kdysi rajsky krásné planetě Stygia. Musejí přitom využívat herní systém &#8222;Skillshot&#8220;, který je hlavní prvkem Bulletstorm. Jeho podstatou je likvidace nepřátel co možná nejvynalézavějšími způsoby k získání maximálního počtu bodů, za které lze následně rozšiřovat a vylepšovat arzenál smrtících zbraní. Patří do něj například futuristická útočná puška Peace Maker Carbine, Flail Gun, vystřelující páry granátů spojené řetězem, či Screamer, vysoce účinný revolver, který dokáže nadělat z nepřítele doslova sekanou.</P>
  • <P>V módu Echo mohou hráči soutěžit s přáteli o prvenství v celkovém skóre nebo počtu dosažených mistrovských zásahů (skillshots). Demo obsahuje více než 45 &#8222;skillshotů&#8220; a je na každém hráči, aby se v Bulletstorm popral s hlavním mottem &#8222;Kill With Skill&#8220; podle svého &#8211; počet možností stylového a vynalézavého odpravení nepřátel je prakticky neomezený. V demu Bulletstorm si hráči mohou rovněž odemknout upgrady* (odlišné pro každou platformu) k použití v módu Anarchy, např. Crimson Leash nebo Stealth Armor, pokud si zakoupí plnou hru. </P>:
  • <P>Demo hry Bulletstorm bude k dispozici ke stažení od 25. ledna 2011 na XboxLIVE&#174;&#8482; Marketplace celosvětově a na PlayStation&#174; Network v Severní Americe. Evropská verze se na PlayStation&#174; Network v Evropě objeví 26. ledna. Jedna z nejočekávanějších her roku 2011 vyjde také ve speciální edici Epic Edition exkluzivně pouze pro videoherní a zábavní systém Xbox 360, jejíž majitelé získají přednostní přístup do programu betatestu dalšího chystaného hitu Gears of War 3 společně s dalším bonusovým obsahem**. Limitovaná edice Bulletstorm vyjde ve verzích pro počítačový zábavní systém PlayStation&#174; 3 a PC a rovněž bude obsahovat speciální bonusy**. Datum vydání Bulletstorm je pro český a slovenský trh stanoveno na 25. února 2011. Další informace naleznete na oficiální stránce hry Bulletstorm www.bulletstorm.com či lokální produktové stránce http: //www.ea.com/cz/games/bulletstorm. </P>
  • <P> * Omezená dostupnost. <BR>:
  • ** Platí podmínky a omezení. Do vyprodání zásob. Více informací na zadní straně obalu.</P>:
  • <!--FULLTEXTSTOP-->:
  • <br clear="all">:
  • <a target="_blank" href="http: //notebooky-forum.notebook.cz/viewforum.php?f=21" title="Notebooky forum">
  • Diskuse k článkům (notebooky forum):
  • </a>:
  • <p><center><div id="hp-banner">%%C_komerce_dole</div></center>:
  • </div><!-- main-div -->:
  • :
  • <!-- bottom ad .beg -->:
  • <!-- bottom ad .end -->:
  • <!-- page footer .beg -->:
  • <!-- page footer .end -->:
  • </html>:
Recenze

Diskuse