RECENZE: ASUS W90 - CrossFire v akci

21. 4. 2009 07:00    Rubrika: Recenze    Autor: Jiří Zima

Mnoho lidí dnes označuje za herní notebook prakticky cokoli, co nemá sdílenou grafickou kartu. Jak by ale měl vypadat notebook, který nabídne opravdu dostatek výkonu pro hraní těch nejnáročnějších her? Třeba jako dnes recenzovaný 18,4'' ASUS W90 s výkonným Core 2 Duo procesorem, třemi RAM sloty, dvěma disky a především CrossFire řešením složeným ze dvou hi-end grafik od ATI. Testovaná konfigurace se prodává za ne zcela lidových téměř 60 000,- Kč bez DPH.

ASUS W90 - CrossFire v akci

Základní popis

S dnes recenzovaným kouskem jsem si musel položit otázku, kdy jde vlastně ještě o notebook a kdy už o něco jiného (třeba stolní počítač). Přestože si moc nedokážu představit, jak někdo bude toto monstrum převážet jinak než autem, konstrukce je klasická otevírací, takže budu vycházet z toho, že tento produkt na náš server patří :-).

U nás jde stále částečně o ojedinělý kousek, ale v USA jsou velké, výkonné notebooky velmi oblíbené a s tím, jak jsou notebooky obecně stále více v kurzu, lze očekávat, že i na našem trhu bude brzy více takových. Nyní už ale blíže k samotnému notebooku.

V zavřeném stavu je dominující stříbrná barva (broušený kov). Po otevření však je celý notebook černý. Po dlouhé době zas zavítal do redakce nějaký notebook multimediálního, případně herního zaměření, který nemá lesklé víko schopné viditelně zaznamenat každý otisk a nečistotu.

Uvnitř jsme se sice lesklým plastům nevyhnuli, ale aspoň že není lesklá klávesnice a opěrky pod ní. Na základně jsou lesklé pouze dotykové panely vlevo a nad klávesnicí. Jiné je to u vnitřní strany víka – ta je celá překryta průhledným, lesklým plastem podobně jako je to u dnešních plochých televizorů.

U tak velkého a těžkého notebooku jako je tento je téměř nemyslitelné, aby chyběly pořádné výztuhy. Základnu W90 nezkřivíte ani když jí budete kroutit rukama. Displej je na tom podobně a zdá se být dostatečně chráněný z vnitřní i vnější strany. Jediné klouby ve mně vzbuzují určité rozpaky. Testovací kus totiž dorazil do redakce poškozený a při otevírání to dával najevo nepříjemným praskáním v kloubech (na tuhosti se to nijak nepodepsalo). Skoro bych řekl, že se někdo z recenzentů pokusil zvednout notebook otevřený za roh displeje.

V zavřeném stavu je víko drženo magneticky, a aby se displej nepoškrábal, je kolem něj rozmístěno 8 gumových výstupků. Maximální úhel otevření je přibližně 150°, což je u tak velkého notebooku hodnota, kterou pravděpodobně nikdo nebude potřebovat.

Klasické ukotvení kloubů umožnilo využití prostoru vzadu i pro konektory. Na levém boku není kromě otvorů chlazení nic zajímavého, krom něj totiž na něm najdeme až nejdále od uživatele jedno USB a dva konektory zvukové karty. Pravý bok je podstatně bohatší. Nejblíže k uživateli je optická mechanika, slot ExpressCard 54 a čtečka paměťových karet (SD, MMC, MS/Pro). Dále tu nechybí FireWire, eSATA a 3 USB. Ačkoli vzadu nepřekáží displej, prostoru pro konektoru tu moc nezbylo kvůli otvorům pro chlazení. Místo si zde našly zdířka napájení, VGA, HDMI, LAN a konektor analogového modemu.

Mobilita přístroje je omezena především vysokou hmotností 6,1 kg. Rozměry 445 x 330 x 55 mm odpovídají jiným 18,4“ notebookům. Snad jen s výjimkou tloušťky, která je přece jen o kousek větší. Výhody notebooku v podobě jednoduché přenositelnosti (například po domě) přetrvávají. Na denní nošení na zádech to ale není v žádném případě. Když se připočte ještě hmotnost 230W adaptéru na úrovni malých notebooků (1,31 kg) je přesun na větší vzdálenosti jinak než autem téměř vyloučen.

Klávesnice a ovládací prvky

S použitou klávesnicí jste se mohli už setkat u nedávno recenzovaného modelu N50. V tomto modelu je klávesnice identická a odlišnosti na recenzovaném kusu jsou dány pouze tím, že jde o předváděcí kus bez české lokalizace. O této klávesnici si můžete přečíst v stejnojmenné kapitole recenze ASUS N50Vc - stylově na práci i zábavu.

Vlevo od klávesnice je multimediální panel s regulací hlasitosti, dvěma tlačítky na spouštění předinstalovaných multimediálních aplikací a tlačítky na ovládání přehrávače. Poslední jmenovaná my nechtěla pracovat s klasickými přehrávači (WMP, WinAmp). Regulace hlasitosti je velmi hrubá kvůli malým rozměrům ovládacího prvku. Na jemnější regulaci stále vede kombinace Fn s klávesami F10-F12, jsou však na ni potřeba 2 ruce.

Druhý multimediální panel je nad klávesnicí. Asi nejzajímavějším prvkem je dotykový proužek na regulaci jasu LCD. Ten reaguje absolutně, takže podle pozice úměrně nastaví světlost. Musím říct, že se mi tento způsob velmi zamlouvá. Okolo jsou tlačítka na ztlumení zvuku, vypnutí touchpadu, nastavení profilu SplendIt (barvy), aktivaci lupy, spuštění aplikace webkamery a přepínání profilu výkonu.

Nad klávesnicí jsou v rozích velká tlačítka. Tlačítko vpravo je klasickým vypínačem. Tlačítkem vlevo je možné notebook rychle nastartovat do miniaturní Linuxové distribuce, která nabízí základní funkce v podobě prohlížení webu a IM klienta.

Dotyková plocha Synaptics touchpadu je velká a má vyznačenou část pro emulaci kolečka myši. Obě tlačítka pod ní jsou zakryta jedním kusem plastu, v jehož prostředku je čtečka otisku prstů. Tlačítka mají na můj vkus příliš tuhý chod.

Hlavní HW parametry

Výkonný mobilní Intel Core 2 Duo T9600 pracuje na frekvenci 2,8 GHz a může se pochlubit 1066MHz sběrnicí FSB a 6MB L2 cache. Čipová sada kupodivu není mobilní, jak by asi většina lidí čekala. ASUS zvolil desktopový model Intel X38 (+ Intel ICH10). Právě ten stojí za podporou více grafických karet v režimu CrossFire.

CPU-Z
specifikace čipu

Single-Thread mód (zatíženo jen jedno jádro)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 38 934
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 24 779

Multi-Thread mód (zatížena obě jádra)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 77 872
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 49 548

Cinebench 9.5

  • Rendering (Single CPU): 573
  • Rendering (Multiple CPU): 1046
  • Multiprocessor Speedup: 1,82

Windows Vista – CPU a RAM

  • Index dle počtu operací CPU za sekundu: 5,6
  • Index dle počtu operací RAM za sekundu: 5,9
  • HWiNFO32 (propustnost paměti): 3057 MB/s

Stejně jako nedávno recenzované MSI disponuje tento ASUS možností snadného přetaktování přímo z operačního systému. Maximálně je možné přetaktovat o 15%, což ve výsledku dává příjemných 3,2 GHz. Na rozdíl od MSI řeší program od výrobce i taktování grafické karty.

CPU-Z
přetaktování

Použití desktopové čipové sady přineslo možnost osadit notebook třemi paměťovými moduly, což se u notebooků příliš nevidí. Tyto moduly jsou pouze DDR2 a ASUS do testovacího kusu použil pomalejší kousky s frekvencí 667 MHz.

Profil notebooku je tak tlustý, že se oba použité disky Seagate Momentus 5400.5 vešly nad sebe. Každý z těchto disků poskytuje kapacitu 320 GB. Mezi 5400rpm disky tyto nabízí nadprůměrnou rychlost sekvenčního čtení. Výrobce mohl použít i nějaké 7200rpm disky, což se u "ostré" konfigurace opravdu stalo a v ČR tak narazíme u W90 pouze na ně.

Čipová sada sice RAID podporuje, ale v BIOSu možnost přepnout do RAID módu chybí.

  • HWiNFO32 (měří přenosovou rychlost při čtení z cache): 136 MB/s
  • HD Tach (měří skutečnou průměrnou přenosovou rychlost při čtení): 58,1 MB/s
  • Průměrná přístupová doba: 21,7 ms
  • Windows Vista – Index přenosové rychlosti: 5,5

Když Toshiba stále přehlíží Blu-ray u svých drahých multimediálních modelů, tak to ještě celkem chápu. U ASUSu bych však v této ceně čekal Blu-ray mechaniku jako samozřejmost a naštěstí tomu tak je - pouze v testovací konfiguraci je mechanika typu DVD SuperMulti (DL), ostrá prodávaná již disponuje Blu-ray čtečkou/DVD vypalovačkou.

Gigabitový ethernet je u takového notebooku samozřejmostí. Stejně tak draft-n Wi-Fi karta a Bluetooth 2.0 modul Broadcom. Bezdrátové technologie lze vypínat hardwarovým posuvným přepínačem na pravém boku.

Další parametry naleznete v tabulce na konci článku.
Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.

Displej a grafika

Za průhledným plastem schovaný 18,4“ displej je vybaven maticí s rozlišením Full-HD (1920x1080). Na notebook překvapí velmi dobré barvy, kontrast a pozorovací úhly. Díky rozsáhlému vertikálnímu pozorovacímu úhlu je možné bez problému sledovat filmy ve více lidech bez výrazné degradace barevného podání.

Negativně vnímám pouze nižší svítivost a velmi lesklý povrch. Výrobcem udávaná hodnota svítivosti je z říše snů a nepředpokládám, že by reálná hodnota přesahovala její polovinu. Když se to spojí s lesklým povrchem, je z displeje prakticky zrcadlo, kdykoli do místnosti svítí slunce.

Parametry displeje

  • Typ obrazovky: TN
  • Počet barev: 262 tisíc
  • Světlost: 300 cd/m^2
  • Pozorovací úhel: 130° horizontálně, 110° vertikálně
  • Kontrast: 800:1
  • Odezva: 8 ms
  • Podsvícení: 2x CCFL

Specifikace vychází z použitého displeje v našem konkrétním notebooku. Tím je Samsung LTN184HT01-A02. Není však zaručeno, že v jiném kusu bude použit stejný displej od stejného výrobce.

ASUS se pyšní použitím grafické karty ATI Mobility Radeon HD4870 X2. Nejde o klasickou duální kartu tak jako u desktopů, ale o spojení dvou mobilních karet HD4870. Každá z karet v sobě nese 800 pixel procesorů a 512 MB vlastní paměti GDDR3 připojené 256bit sběrnicí. Je tedy jasné, že už jedna taková karta bude mít výkonu na rozdávání.

GPU-Z
specifikace čipu

Ačkoli byly v nastavení obrazovek tři monitory místo standardních dvou, není možné použít dva externí displeje souběžně s interním. Byla by to bývala užitečná funkce a omezení na dva aktivní monitory je dáno čistě grafickým čipem, což by dvě grafické karty měly obejít. Zde to bohužel (na rozdíl od stolních počítačů) není vyřešené.

Notebook disponuje dvěma obrazovými výstupy – analogovým VGA a digitálním HDMI. Místo VGA bych raději viděl dual-link DVI-I výstup. U takového notebooku by se totiž dalo očekávat i připojení větších (30“) monitorů s vysokým rozlišením. HDMI nabízí rozlišení maximálně 1920x1200.

Testy 3D Mark (v závorce test s vypnutým CrossFire)

  • 3DMark 2001: 43 868
  • 3DMark 03: 65 464 (36 575)
  • 3DMark 05: 20 807 (17 206)
  • 3DMark 06: 14 963 (11 013)

Windows Vista – grafika

  • Index výkonu grafiky pro rozhraní Aero: 5,9
  • Index výkonu grafiky pro 3D herní grafiku: 5,9

Cinebench 9.5

  • Shading (CINEMA 4D): 687
  • Shading (OpenGL Software Lighting): 2556
  • Shading (OpenGL Hardware Lighting): 6033
  • OpenGL Speedup: 8,79

Výkon grafických karet postačuje na libovolnou dnešní hru a většinu her je možné hrát v nativním rozlišení vestavěného displeje. Jde jednoznačně o nejvýkonnější notebook, který zatím prošel naší redakcí.

Call of Duty 5

game
COD 5, 1680x1050, no-AA, default

Race Driver: GRID (nastavení, pokročilé nastavení)

game
GRID, 1920x1080, 4xMSAA, high

S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky Benchmark

game
1280x720, no-AA

game
1280x720, no-AA, vypnuté CrossFire

game
1920x1080, no-AA

game
1920x1080, no-AA, vypnuté CrossFire

Více o grafických kartách viz Grafické karty pro notebooky
Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.

Multimédia

Ač mám s reproduktory Altec Lansing v ASUS noteboocích spíše negativní zkušenosti, tentokrát jsem byl velmi mile překvapen. Dva reproduktory jsou nad klávesnicí a tři na čelní hraně. Aby byla 5.1 soustava kompletní, nechybí ani subwoofer na spodku základny. Notebook dokáže hrát velmi hlasitě a i při maximální hlasitosti je zvuk bez zkreslení. Kvalitativně se mezi notebooky řadí na špici a počítejte s tím, že kvalitnější zvuk, než je zde, budete hledat jen velmi těžko.

Zvukový čip Realtek zvládá obsloužit všechny reproduktory a zvuk je opravdu zpracováván prostorově. Ne, že by byl prostorový vjem nějak velký, ale v některých hrách a filmech to potěší. Problém přichází v případě, kdy byste si chtěli připojit vlastní reproduktory. Konektory zvukové karty jsou na těle notebooku pouze dva, což vylučuje možnost analogového připojení 5.1 reproduktorů. Sluchátkový výstup je kombinovaný a lze přes něj připojit optikou S/PDIF receiver. Zůstává tak možnost HDMI.

ASUS se evidentně snaží posunout směrem kupředu kvalitu integrovaných webkamer. Použitá 2,0Mpix webkamera je zajímavá funkcí Auto-Focus, která jí umožňuje doostřit se na objekt na prostředku snímaného obrazu. Kolem webkamery jsou ještě dva mikrofony a v rohu víka nechybí infra-přijímač CIR (kompatibilní s dálkovými ovladači Media Center).

foto
pro plnou velikost klikněte na obrázek

Chlazení a provozní hluk

Všechno tohle se nějak musí uchladit. Procesor a obě grafické karty mají svůj vlastní okruh chlazení s vlastním chladičem a ventilátorem. V klidovém stavu vždy běží aspoň jeden ventilátor, ale s přihlédnutím k vysokému výkonu je v tomto stavu hluk přijatelný. Ne, že by notebook vůbec nebyl slyšet, ale leckterý notebook s GeForce 9600M vydá hluku v klidu stejně.

Změna nastává při spuštění nějaké 3D hry. To přijdou na řadu obě grafické karty a s nimi také jejich ventilátory. V zátěži je notebook hlučnější, ale v případě her je to jedno, protože jejich zvuky jej s klidem přehluší. Po aktivaci přetaktování se hladina hluku ještě o kousek zvýší, ale takto výkonné součástky se nějak uchladit musí a zlobit se za to na výrobce notebooku nemá cenu.

hodina provozu - mírná zátěž

  • touchpad = 27,6°C
  • levá strana pod klávesnicí = 27,5°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 28,2°C
  • klávesnice vlevo = 29,4°C
  • klávesnice vpravo = 29,3°C
  • spodek maximum = 37,1°C (vzadu, uprostřed)
  • výdech chlazení (bok) = 31,3°C
  • výdech chlazení (vzadu/vlevo) = 46,1°C
  • výdech chlazení (vzadu/vpravo) = 32,2°C
  • napájecí adaptér = 36,1°C

hodina provozu - vysoká zátěž

  • touchpad = 29,1°C
  • levá strana pod klávesnicí = 30,1°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 30,8°C
  • klávesnice vlevo = 32,6°C
  • klávesnice vpravo = 32,7°C
  • spodek maximum = 46,9°C (vzadu, uprostřed)
  • výdech chlazení (bok) = 42,6°C
  • výdech chlazení (vzadu/vlevo) = 63,3°C
  • výdech chlazení (vzadu/vpravo) = 35,6°C
  • napájecí adaptér = 38,4°C

teplota okolí při měření: 21°C

Chlazení ASUS zvládl na výbornou. Přes klávesnici se uživateli do rukou nepřenáší téměř žádné teplo. Spodek základny je i v klidovém stavu teplejší, ale práce s tímto strojem na klíně je nepohodlná z úplně jiných důvodů (rozměry, hmotnost). Při hraní je lepší mít notebook položený na rovném, tvrdém povrchu, aby nebyl narušen přívod vzduchu do chlazení. Na druhou stranu – zkoušel jsem hrát i na posteli a notebook ani po půlhodině nejevil známky přehřívání.

Baterie

Nutno říct, že na baterii se zde vůbec nešetřilo, což ostatně dokazuje i její úctyhodná kapacita 93 Wh. Vzhledem ke spotřebě by použití menší baterie prakticky nemělo smysl, protože v našem standardním redakčním testu* dal notebook pouhou 1 hodinu a 12 minut. Při hraní her je spotřeba ještě víc jak dvakrát vyšší, takže s více než půlhodinou takového provozu nepočítejte.

Větší baterii výrobce nenabízí a ani by ji nebylo kam vložit. Kdo potřebuje být se svým notebookem „nezávislý“ na elektřině, udělá nejlépe asi s nějakým provizorním řešením založeným na autobaterii do traktoru a měniči napětí. S ničím menším si příliš nepomůžete ;-).

Příkon notebooku

  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení = 73 W
  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení (nabíjení) = 107 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení = 150 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení (nabíjení) = 188 W
  • Celkový příkon vypnutého notebooku (nabíjení) = 35 W

Nejen ve výkonu, ale i ve spotřebě si získal ASUS W90 prvenství (byť ne tak pozitivní). Z naměřených hodnot je vidět, že obří zdroj není použit pro nic za nic. Výkonová rezerva zdroje umožňuje nabíjet notebook stejnou rychlostí bez ohledu na to, zda je zapnutý. Nabíjení baterie ale cílovou skupinu asi stejně moc zajímat nebude.

BIOS a zabezpečení

V nastavení AMI BIOSu lze změnit následující vlastnosti:

  • režim SATA řadiče
  • vypnutí SMART pro jednotlivé SATA porty
  • nastavení CPU (virtualizace, Exekute-Disable Bit, SpeedStep, podpora C-States)
  • vypnutí druhé grafické karty
  • zpřístupnění TurboGear přetaktování v OS
  • oddělené nastavení AHCI pro eSATA port
  • zapnutí CIR přijímače dálkového ovládání (umístěný v rámu displeje)
  • možnost zapnout počítač zařízením na PCIe
  • priority bootování
  • aktivaci Num-Locku po startu
  • zobrazení loga po zapnutí a přehrání znělky

V BIOSu je dále přístup k užitečným utilitám na kalibraci baterie, monitorování teplot a rychlostí ventilátorů a flashování BIOSu (není potřeba žádný další program a soubor s ROM lze nahrát i z NTFS oddílu).

Z pohledu zabezpečení je nabídka značně omezená. Je zde jen nastavení hesel. Pro snazší přihlašování ve Windows je možné použít čtečku otisku prstů.

Příslušenství

Testovaný kus byl pouze předprodukčním vzorkem. O příslušenství se tedy nelze bavit. Dále to znamená absenci lokalizace klávesnice a instalaci operačního sytému v nejvyšší verzi (Windows Vista Ultimate EN/32bit SP1). Překvapilo mě, že na disku nebyla 64bit verze, protože ta 32bit umí využít pouze polovinu z instalovaných 6 GB RAM.

Ceny a záruka

V ČR se prodává jediná konfigurace s označením W90VP-UZ033K za doporučenou koncovou cenou 56 290,- Kč bez DPH (66 985,- Kč s DPH) a specifikací:

Intel® Core™2 Quad processor Q9000 (2.0GHz, L2:6M, FSB1066), 18.4" FHD(Glare) LCD, ATI Mobility Radeon 4870x2 CrossFire GDDR3 1024MB VRAM, 6144MB(dle Asusu 3072x2MB) DDRII 800 RAM, 640GB (320GBx2) SATA 7200rpm, Blue Ray DVD Combo, 802.11a/g/n WLAN, Video Camera 2.0M, GigabitLan, DVI, 12 Cell, Hybrid TV Tuner + Remote Controller, Dárek: ASUS Gaming Bag/Mouse Vista Premium64.

Každý zde prodaný model je vybaven standardní dvouletou zárukou typu CAR (collect&return), která je mezinárodní.

Závěr

ASUS W90 by mohl být na našem trhu takovou první vlaštovkou herních notebooků s nekompromisním výkonem v podání některého z větších výrobců. Doposud šlo vždy jen o různá OEM řešení nebo dovoz ze zahraničí. Vlastní notebook je sice přímo obrovský, ale díky tomu nabízí displej, který není velikostí příliš odlišný od mnoha stolních panelů. Krom toho je tento displej posazen ve víku výše, což v kombinaci s klávesnicí vzdálenější od kloubu víka umožňuje ergonomii podobnou stolním počítačům.

ASUS neponechal nic náhodě a nekazí celkově dobrý dojem ani reproduktory, které bývají u notebooků obecně horší. Vestavěný systém s prostorovým zvukem se řadí k tomu nejlepšímu, co lze v notebooku najít. Třešničkou na dortu je pak elegantní vzhled, který ruší jen velmi lesklý plast kryjící displej. Pokud na displej zasvítí slunce, promění se ve zrcadlo.

Klady a zápory

+ obrovský výkon
+ výborný Full-HD displej
+ účinné chlazení

- přes den je displej jako zrcadlo
- i na občasné nošení je příliš těžký

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 3% energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz.

Foto galerie ASUS W90

Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.
Podrobnější parametry pořízené programem HWiNFO32 naleznete v souboru HWiNFO32.zip

Technická data

  • Testovaná konfigurace: ASUS W90Vp
  • Instalovaný procesor: Intel Core2 Duo T9600 (2.8 GHz, 6 MB L2, 1066MHz FSB)
  • RAM (MB): 6144 DDR2-667 (3x2048)
  • HDD1 (GB): 320 (Seagate ST9320320AS, SATA-II, 5400 rpm, 8 MB cache)
  • HDD2 (GB): 320 (Seagate ST9320320AS, SATA-II, 5400 rpm, 8 MB cache)
  • DVD: DVD SuperMulti DL (TSSTcorp CDDVDW TS-L633A)
  • LCD: 18,4" TFT
  • LCD rozlišení: full-HD (1920 x 1080)
  • Video: ATI Mobility Radeon HD4870 X2 (2x512 GB, 2x256bit, GDDR3)
  • Modem: 56k
  • LAN: 10/100/1000 (Realtek RTL8168C Gigabit Ethernet)
  • WiFi: Atheros AR928X (a/b/g/draft-n)
  • Zvuková karta: Realtek HD Audio (ALC888)
  • Polohovací zařízení: touchpad (Alps)
  • Software: Windows Vista Ultimate (32bit, EN)
  • Baterie/výdrž: Li-Ion 8800 mAh 11.1V / 1h 12min
  • Rozhraní: 2x audio IN/OUT, SD/MMC/MS, FireWire 400, 4x USB, eSATA, VGA, HDMI, ExpressCard 54
  • Rozměry: 445 x 330 x 55 mm
  • Hmotnost (kg): 6.08
Recenze

Diskuse