RECENZE: HP ProBook 6545b - business s AMD

17. 12. 2009 07:00    Rubrika: Recenze    Autor: Jiří Zima

Business modely střední třídy od HP se začínají postupně obměňovat novou generací. Intel zatím svou novou platformu ještě nevydal, takže přichází ochutnávka v podobě varianty s AMD. Uvnitř jsou ty nejmodernější součásti této firmy: procesor Turion II Ultra a integrovaný Radeon HD4200. Ve výbavě nechybí moderní digitální výstup DisplayPort, ani starý sériový port. Testovaná konfigurace má přitom doporučenou koncovou cenu jen kousek nad 15 000,- Kč bez DPH.

HP ProBook 6545b - business s AMD

Základní popis

Kdo už zná dřívější notebooky HP Compaq B, ten asi ze zvoleného vzhledu nebude překvapený. Opět jde o kombinaci stříbrné a černé na jednoduchých, jen mírně zaoblených tvarech. Vnější strana víka je celá stříbrná s hrubším matným povrchem, na kterém nejsou vidět otisky ani nečistoty. Po otevření jsou stříbrné plochy ještě v místě opěrek rukou a u kloubů víka. Rámeček kolem displeje je stejně jako klávesnice a prostor těsně kolem ní v černé barvě, která má ještě hrubší povrch (což vítám). Jediný designový výstřelek tak tvoří pouze lišta s dotykovými senzory a svítícími ikonami (většinou bledě modrými). U této lišty došlo k jedné velké změně - nově má matný povrch, takže se na ní už nechytají otisky. Podsvícení však stále není možné nijak vypnout a za úplné tmy trochu oslňuje.

Odolnost základny je nadstandardní a je znát, že byly použity nějaké slitinové výztuhy. Když jsem notebook zvedl otevřený za roh, nikde se nic neprohnulo, což u tak velkého notebooku dokáže příjemně překvapit. Víko je proti základně znatelně měkčí a při silnějším zatlačení z vnější strany se deformují barvy na LCD. Klouby mají klasickou konstrukci, která umožňuje vyklopení displeje do úhlu 180°.

Vzhled je vkusný a příjemně decentní. Mechanické provedení na mě působí důvěryhodně a věřím, že s častějším přenášením nebude mít problém.

Výbava ProBooku odpovídá dnešním nárokům business segmentu. Velké množství konektorů lze získat připojením na dokovací stanici prostřednictvím speciálního konektoru na spodku (tento model je první, který využívá úplně nové dokovací stanice). Přímo na těle také není výbava nejchudší. Levý bok má konektory zvukové karty, ExpressCard 54, tři USB za sebou a před výdechem chlazení digitální výstup grafické karty - DisplayPort. Na pravém boku je především optická mechanika. Prostor za ní obsadilo poslední USB s čtečkou paměťových karet (SD, MMC, MS/Pro, xD), FireWire 400 a sériovým portem. Zbytek si našel místo vzadu a jde o VGA výstup, konektor pro připojení napájecího adaptéru, LAN a obstarožní analogový modem. Tím výčet konektorů končí.

Mezi konektory mi trochu chybí eSATA, které je možné z notebooku dostat jedině dokovacím konektorem. Potěší naopak přítomnost DisplayPortu a FireWire. Sériový port (COM) je pak samostatnou kapitolou. Běžnému člověku sice bude k ničemu, ale ve specializovaných aplikacích si své místo určitě najde. Chválu si zaslouží rozmístění USB portů, kdy port pro myš na pravém boku není příliš blízko uživatele, kde by překážel. Jedno USB navíc vzadu bych ovšem určitě ocenil.

Mobilita se proti předchozím 16:10 zase o kousek snížila, protože ProBook 6545b je se svými rozměry 370 x 250 x 35–40 mm zase o kousek větší. Taktéž váha 2,75 kg z něj nedělá žádný ultra-portable na časté cestování. Přibalený adaptér patří k těm větším a má 90 W (505 g).

Klávesnice a ovládací prvky

S poměrem stran 16:9 HP poprvé přináší do střední třídy business segmentu kompletní klávesnici s numerickým blokem. Změny doznala i realizace vlastních kláves. Klávesy už nemají zkosené hrany. Místo toho mají ostré okraje a okolo o milimetr níž ještě malý rám (tento mechanismus dříve používalo Sony a není příliš vhodný pro ženy s dlouhými nehty). Stisk kláves je příjemný a klávesy jsou relativně tiché. I přes kosmetické změny je tedy klávesnice kvalitativně srovnatelná s tou v dřívějších modelech (která byla velmi kvalitní). Výtku mám k levému Shiftu a Enteru, které se mi během psaní recenze podařilo rozvrzat a jejich stisk vydával poměrně „nezdravý“ zvuk.

Rozložení se numerickým blokem mírně změnilo. Ti, kteří často pracují s čísly, budou určitě jásat. Pokud vás čísla moc nezajímají a spíš potřebujete klávesy pro pohyb v dokumentech, tak budete zklamaní, protože ty se přesunuly až nad numerický blok, takže při jejich použití musíte přesouvat ruku po klávesnici. U kurzorových šipek se mi líbí oddělovací mezery a mezery se mi líbí také v horní řadě pro rozdělení funkčních kláves do bloků po čtyřech.

Někdo si možná pamatuje nedokumentovanou možnost zastoupení Home/End/PgUp/PgDn pomocí Fn a kurzorových šipek. Zde bohužel musím zklamat; ač by taková možnost zde dávala větší smysl, u tohoto notebooku už není.

V liště nad klávesnicí je jediným opravdovým tlačítkem vypínač vlevo. Ostatní ikony mají jen kapacitní senzory. Vlevo jsou dále ikona na spuštění poštovního klienta a webového prohlížeče a zapnutí/vypnutí bezdrátového vysílače. Vpravo uprostřed nejsou přímo tlačítka, ale svítí zde ikony zámků (NumLock, CapsLock). Úplně vpravo pak jsou tlačítka pro regulaci hlasitosti a spuštění programu Kalkulačka. Regulace hlasitosti je nyní daleko přesnější (a použitelnější) než na dřívějších modelech.

Touchpad (Synaptics) sice není největší, ale pracuje se s ním dobře, protože má rychlé reakce a pohyb kurzoru je plynulý. Také jeho dvě tlačítka nevypadají nijak úchvatně, ale příjemně se mačkají a nevydávají u toho žádné zbytečné cvakání. Postesknout si musím jen nad větší vzdáleností touchpadu od klávesnice, za což může příprava pro osazení trackpointu. Ten je volitelný při konfiguraci přes Top Config, ve standardních konfiguracích chybí.

Hlavní HW parametry

Základ vnitřní elektroniky je postavený na aktuálních technologiích společnosti AMD. AMD 785G (+SB750) je nástupcem předchozího mobilního čipsetu na platformě Puma a doznal několika změn. Těmi hlavními jsou podpora nových procesorů Turion II s rychlejším HT a novější grafické jádro s podporou DirectX 10.1. Osazený procesor byl zvolen a vyššího spektra nabídky AMD, je to rovnou AMD Turion II Ultra M600 s maximální frekvencí 2,4 GHz a TDP 35W (tedy stejně, jako je u levných či výkonných CPU Intel Core 2 Duo).

CPU-Z
specifikace čipu

V testované konfiguraci se to s velikostí operační paměti příliš nepřehánělo. Základní deska notebooku má jeden paměťový slot pod klávesnicí a druhý přístupný ze spodku. Pouze ten pod klávesnicí je osazen, a to 2GB modulem typu DDR2-800. Z paměti si odřízne svých 256 MB ještě grafická karta, takže pro uživatele zbývá 1,75 GB. Paměti sice není moc, ale při kancelářské práci a prohlížení internetu si s touto velikostí Windows 7 bez problému poradí, aniž by to uživatel nějak pocítil.

Single-Thread mód (zatíženo jen jedno jádro)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 26 996
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 36 243

Multi-Thread mód (zatížena obě jádra)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 53 957
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 72 403

Cinebench 9.5

  • Rendering (Single CPU): 381
  • Rendering (Multiple CPU): 652
  • Multiprocessor Speedup: 1,71

Cinebench R10

  • Rendering (Single CPU): 1989
  • Rendering (Multiple CPU): 3733
  • Multiprocessor Speedup: 1,88

Windows 7 – CPU a RAM

  • Index dle počtu operací CPU za sekundu: 5,8
  • Index dle počtu operací RAM za sekundu: 5,5
  • HWiNFO32 (propustnost paměti): 2564 MB/s

AMD jen těžko dohání náskok, který Intel má ve výkonu mobilních procesorů. Ani Turion II Ultra nedokáže při stejné frekvenci nabídnout podobný výkon. Proti stejně taktovanému Core 2 Duo je výkon o víc jak čtvrtinu nižší. Na druhou stranu je podávaný výkon slušný a postačuje na všechny běžné činnosti. Nižší výkon je ostatně vyvážen nižší cenou celého řešení.

Pevný disk je od Hitachi a jde o rychlý 7200rpm disk poslední generace se slušnými přenosovými rychlostmi a kapacitou 320 GB. Tomu sekunduje DVD mechanika typu Super Multi. A když jde o notebook od HP, tak nechybí technologie LightScribe pro tvorbu popisků u (k tomu určených) DVD.

  • HWiNFO32 (měří přenosovou rychlost při čtení z cache): 121 MB/s
  • HD Tach (měří skutečnou průměrnou přenosovou rychlost při čtení): 64,1 MB/s
  • Průměrná přístupová doba: 16,59 ms
  • Windows 7 – Index přenosové rychlosti: 5,8

V oblasti konektivity se tento notebook nevymyká zaběhnutému standardu. Gigabitový Ethernet doplňují bezdrátové technologie v podobě draft-n Wi-Fi (2,4/5 GHz) a Bluetooth 2.1. Bezdrátové technologie se hardwarově vypínají (úplně zmizí z OS) dotykovým senzorem nad klávesnicí. Pokud je vysílač aktivní, lze je přepínat utilitou HP Wireless Assistant samostatně.

Další parametry naleznete v tabulce na konci článku.
Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.

Displej a grafika

Displej má úhlopříčku 15,6“, poměr stran 16:9 a matnou povrchovou úpravu. V rámci úhlopříčky patří do kategorie hi-res díky matici s rozlišením HD+ (1600x900). WSXGA+ (1680x1050) mi připadalo na dřívějších 15,4“ příliš drobné, ale toto rozlišení mi naprosto sedí. Nabízí rozumnou pracovní plochu a dostatečné velké pixely. Kdo si na toto rozlišení zvykne, tomu bude připadat základní rozlišení HD ready na stejné úhlopříčce legrační.

Pocitově je na tom displej s kvalitou velmi dobře. Když to srovnám s WSXGA+ displeji v této třídě notebooků, tak se mi zdá tento lepší. Díky LED podsvícení má velmi dobrou svítivost a také větší pokrytí barevného prostoru (dříve bylo běžné 40% NTSC). Dle specifikací je vertikální pozorovací úhel malý, ale možná jde o nějakou novější verzi, takže je možné, že se zde specifikace rozchází (občas se to stává). Řekl bych, že jsou pozorovací úhly stejné jako na většině běžných WSXGA+ displejů. Za sebe tedy hodnotím tento displej jako jeden z těch lepších.

Parametry displeje

  • Typ obrazovky: TN
  • Počet barev: 262 tisíc
  • Světlost: 220 cd/m^2
  • Pozorovací úhel: 90° horizontálně, 50° vertikálně
  • Kontrast: 400:1
  • Odezva: 16 ms
  • Saturace barev (NTSC): 60%
  • Podsvícení: LED

Specifikace vychází z použitého displeje v našem konkrétním notebooku. Tím je LG Display LP156WD1. Není však zaručeno, že v jiném kusu bude použit stejný displej od stejného výrobce.

V novém severním můstku čipsetu se ukrývá inovované grafické jádro ATI Radeon HD4200, které si standardně ukousne 256 MB ze systémové paměti. Je to takový Radeon HD3200 na steroidech, ale došlo i k několika inovacím. Je přidána kompletní podpora DirectX 10.1 a nově je možné akcelerovat dekódování dvou HD videí najednou. Grafické jádro má 40 unifikovaných shaderů a pracuje na 495 MHz.

Pominu-li interní displej, dokáže grafická karta posílat obraz ještě do analogového VGA a digitálního DysplayPortu. DisplayPort sice zvládá opravdu vysoká rozlišení, ale v případě připojení DVI nebo HDMI redukce se snižuje na 1920x1200. Dvojice DisplayPortů a DVI je dostupná také na největší variantě dokovací stanice.

Testy 3D Mark

  • 3DMark 2001: 8749
  • 3DMark 03: 3646
  • 3DMark 05: 3072
  • 3DMark 06: 1646

Windows 7 – grafika

  • Index výkonu grafiky pro rozhraní Aero: 3,9
  • Index výkonu grafiky pro 3D herní grafiku: 4,5

Cinebench 9.5

  • Shading (CINEMA 4D): 410
  • Shading (OpenGL Software Lighting): 1396
  • Shading (OpenGL Hardware Lighting): 2231
  • OpenGL Speedup: 5,45

Cinebench R10

  • Shading (OpenGL Standard): 2308

Výkon je přibližně o čtvrtinu lepší než u minulé generace a ve hrách si HD4200 vede daleko lépe než řešení od Intelu – GMA X4500MHD. Překvapivě však výkon stejně nestačí na zatím asi nejlepší integrované řešení v podobě NVIDIA GeForce 9400M. Podávaný výkon na náročné hry nestačí, což ukazuje třeba Crysis, který běží v 800x600 na nejnižší detaily kolem 20 fps. Starší a méně náročné hry jsou však v mnoha případech bez problému.

Velkou výhodou grafického čipu je dobrá podpora akcelerace HD videa, čímž dochází ke značné úspoře zatížení procesoru. Taktéž ostatní běžná multimediální a kancelářská práce není pro tento notebook žádným problémem. Schopnosti čipu dalece přesahují nároky na kancelářský (business) notebook.

Více o grafických kartách viz Grafické karty pro notebooky
Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.

Multimédia

Reproduktory mají tradičně své místo na zkosené čelní hraně. Jejich projev je dle mého názoru tišší než v minulých generacích. Přesto však na notebook nabízí slušné podání zvuku zejména ve středních frekvencích (kde se nachází mluvený projev), takže je možné je použít i pro video-hovory. S tím ve výbavě souvisí duální mikrofon a 2,0Mpix (1600x1200) webkamera ve víku nad displejem.

foto
pro plnou velikost klikněte na obrázek

Samotná zvuková karta sice podporuje pouze stereo, ale nic není ztraceno. Je tu ještě grafická karta, která v konektoru DisplayPortu mimo grafického výstupu řeší také přenos 5.1 zvuku pomocí S/PDIF. S redukcí, kterou lze dokoupit za pár stovek, tak není problém vyvést kompletní HDMI.

Zabezpečení

HP nabízí v business segmentu tradičně výborné schopnosti zabezpečení jak po softwarové, tak po hardwarové stránce. Ve Windows se o zabezpečení stará Security Manager integrovaný v balíku HP ProtectTools. Jeho součástí je správa hesel v programech pod jedním heslem nebo otiskem, blokování některých zařízení, přihlašování do systému otiskem (s možností preboot autentizace), Privacy Manager pro správu certifikátů a podpisů a řešení pro kompletní šifrování pevného disku.

Během používání jsem narazil na tři nedostatky. První se týká umístění čtečky otisku prstů (propojené s TPM). Přesně na její místo si pokládám dlaň, což mi dává systém neustále najevo přehráváním zvuku „chybného zadání otisku“. Tento problém mají notebooky od HP už několik generací a zdá se, že s tím nikdo nic nedělá (přitom dle diskusních fór nejsem jediný, kdo si všiml). Druhý problém se týká vyhodnocení otisků – málokdy se mi podařilo zadat otisk hned na první pokus. V některých případech jsem zadávání musel 5x opakovat, než jsem uspěl. Nikde jsem však nenašel, že by šla změnit citlivost senzoru. Poslední problém se týká ověřování v BIOSu. Pokud jej máte zapnutý, bude vás systém doprovázet hlasitým pípnutím po startu a dalšími pípnutími v případě, že otisk nebyl rozpoznán. Zvuk pípnutí nejde ani ztišit, ani vypnout.

Chlazení a provozní hluk

Ventilátor je umístěn v levém zadním rohu. Nasávání vzduchu je zajištěno několika otvory na spodku základny a výdech má své místo na levém boku. Ventilátor se spouští ihned po zapnutí notebooku a pracuje v maximálních otáčkách. Řekl bych, že jen málokterý notebook umí produkovat takový hluk, jako startující notebooky od HP. Regulace otáček je řízena ACPI ovladačem, což znamená, že se ventilátor ztlumí na provozní úroveň až po nastartování operačního systému.

HP sazí na neustálý průchod vzduchu, takže se ventilátor po dobu provozu nevypíná. Jeho nejnižší úroveň však nijak nevybočuje z průměru jiných běžných notebooků. V naprosto tiché místnosti sice ventilátor nejspíš uslyšíte, libovolný ruch ho však spolehlivě přehluší. Při dlouhodobé zátěži se ventilátor zvýší otáčky, ale do maximální rychlosti (a hlučnosti) to má stále daleko.

hodina provozu - mírná zátěž

  • touchpad = 28,2°C
  • levá strana pod klávesnicí = 29,4°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 27,8°C
  • klávesnice vlevo = 28,3°C
  • klávesnice vpravo = 27,8°C
  • spodek maximum = 34,2°C (uprostřed)
  • výdech chlazení = 31,6°C
  • napájecí adaptér = 35,2°C

hodina provozu - vysoká zátěž

  • touchpad = 27,3°C
  • levá strana pod klávesnicí = 25,5°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 24,9°C
  • klávesnice vlevo = 31,2°C
  • klávesnice vpravo = 26,8°C
  • spodek maximum = 40,8°C (pod touchpadem)
  • výdech chlazení = 44,0°C
  • napájecí adaptér = 40,2°C

teplota okolí při měření: 22°C

Neustálý průchod vzduchu zajišťuje, že se notebook nikde výrazně nezahřívá ani po několika hodinách provozu. Není proto problém pracovat s notebookem na klíně v případě kancelářské práce. Dlouhodobá zátěž sice příliš neovlivní teplotu klávesnice a opěrek rukou, ale spodek základny se dostává na 40°C. Tady bych určitě volil pod notebookem pevný, rovný povrch.

Po zkušenostech s minulou generací business notebooků HP postavených na AMD jsem s provedením chlazení velmi spokojen.

Baterie

Primární baterie se opět dělá jen v jedné variantě, a to 6článkové s kapacitou 55 Wh. V našem standardním redakčním testu* s ní vydržel notebook pracovat 4 hodiny a 15 minut, což je slušný výsledek na klasický, velký notebook s hi-res displejem. Znamená to tedy minimální spotřebu někde kolem 12,3 W. V případě kancelářské práce s Wi-Fi a dvoutřetinovým podsvícením je spotřeba kolem 16 W, což při použité baterii dává přibližně 3 hodiny a 15 minut.

Komu by výdrž nestačila, může připojit sekundární baterii připojitelnou na spodek zařízení speciálním konektorem. Dělají se dvě velikosti, které provází notebooky HP už mnoho generací. Menší má 6 a větší 12 článků. Lze tedy prodloužit výdrž až skoro na trojnásobek původní hodnoty.

Příkon notebooku

  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení = 17 W
  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení (nabíjení) = 75 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení = 42 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení (nabíjení) = 102 W
  • Celkový příkon vypnutého notebooku (nabíjení) = 54 W

S nabíjením baterie notebook nijak neotálí – z nuly ji nabije na 90% přibližně za hodinu, což je velmi slušný výsledek. Napájecí adaptér díky vyššímu výkonu umožňuje nezpomalovat nabíjení i v případě větší zátěže.

BIOS

V nastavení BIOSu lze změnit priority bootování (včetně bootu z SD karty), aktivovat UEFI režim, konfigurovat paralelní port, nastavit běh ventilátoru (stálý běh s připojeným adaptérem), urychlit nabíjení druhé baterie a zapnout virtualizaci. Protože na notebooku přibyl numerický blok, lze nastavit i zda má být aktivní po startu počítače.

Z bezpečnostních nastavení nechybí možnost deaktivovat jednotlivá zařízení (na výběr asi 15 včetně FPR, reproduktorů a mikrofonu) a porty.

Příslušenství

K notebooku je dodáván pouze napájecí adaptér a tištěná dokumentace. Dodaného příslušenství je tedy minimum. Za to v nabídce, co lze k notebooku dokoupit, je toho hromada od různých baterií a replikátorů portů až po velké dokovací stanice se stojany pod monitor.

Obnova systému je uložena na skrytém oddílu pevného disku. Předinstalován je Windows 7 Professional v 32bit verzi. Mimo základních utilit je přítomen také nějaký ten bloatware (například demoverze antiviru).

Ceny a záruka

Testovaná konfigurace je v prodeji za doporučenou koncovou cenu 16 590,- Kč bez DPH (19 742,- Kč s DPH). Na našem trhu jsou dostupné také následující konfigurace:

  • NN189EA - AMD Turion M520, 15.6 HD LCD, kamera, 2GB RAM, 320GB 7.2 disk, DVDRW, Wi-Fi a/b/g/n, BT, Win7 Pro s DKC 14890 Kč bez DPH (17719 Kč s DPH)
  • NN193EA - AMD Turion M600 15.6 HD LCD, kamera, 2GB RAM, 320GB 7.2 disk, DVDRW, Wi-Fi a/b/g/n, BT, WWAN, Win7 Pro s DKC 17390 (20694 Kč s DPH)

Standardně je záruka pouze jeden rok při nákupu na IČ (fyzické osoby dle občanského zákoníku mají 2 roky). Záruku je možné prodloužit a rozšířit (například o on-site servis) prostřednictvím různých balíčků CarePack.

Závěr

Z notebooku HP ProBook 6545b mám celkově velmi dobrý dojem. Jde o velmi kvalitně zpracovaný stroj do business segmentu vybavený vším, co se od něj ve firmách čeká. Tedy pevnou konstrukcí, matnými povrchy po celém těle, možností dokování a rozsáhlou nabídkou příslušenství a záruk. Potěšil mě solidní displej s rozlišením 1600x900 a plnohodnotná klávesnice s numerickým blokem, kterou ocení nejeden zaměstnanec při kancelářské práci.

Jedinou slabinu jsem shledal ve vrzání některých větších kláves po delším použití. Kupodivu však třeba další den vrzání zas u některých přestalo, takže nevím, zda se klávesy prostě potřebují ochodit, nebo je to nějaká vada kusu. Za další slabinu by šel považovat nižší výkon použité platformy od AMD proti Intelu (i tak ovšem velmi dobrý). Na druhou stranu cena tohoto notebooku je velmi příznivá a najít nový stroj s podobně kvalitním zpracováním a možnostmi na stejně taktovaném Intel Core 2 Duo je prakticky nemožné.

Klady a zápory

+ slušný displej
+ použití pouze matných povrchů
+ velké možnosti rozšíření (baterie, dokovací stanice a další příslušenství)
+ sériový port

- vrzání některých kláves po delší práci
- nižší výkon proti řešení s Intelem

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 3% energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz.

Foto galerie HP ProBook 6545b

Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.
Podrobnější parametry pořízené programem HWiNFO32 naleznete v souboru HWiNFO32.zip

Technická data

  • Testovaná konfigurace: HP ProBook 6545b
  • Instalovaný procesor: AMD Turion II Ultra M600 (2.40 GHz, 2x1 MB L2, 1800MHz HT)
  • RAM (MB): 2048 DDR2-800 (1x2048)
  • HDD (GB): 320 (Hitachi HTS723232L9A360, 7200rpm, 16MB cache)
  • DVD: DVD SuperMulti DL (HP DVD RW AD-7581S)
  • LCD: 15,6" TFT
  • LCD rozlišení: HD+ (1600 x 900)
  • Video: ATI Mobility Radeon HD4200 (IGP)
  • Modem: 56k
  • LAN: 10/100/1000 (Marvell Yukon 88E8072 Gigabit Ethernet)
  • WiFi: Broadcom (a/b/g/draft-n)
  • Zvuková karta: IDT 92HD75B3 HD Audio
  • Polohovací zařízení: touchpad (Synaptics)
  • Software: Windows Vista 7 Professional (32bit, CZ/SK)
  • Baterie/výdrž: Li-Ion 5100 mAh 10,8 V / 4h 15min
  • Rozhraní: 2x audio IN/OUT, SD/MMC/MS, 4x USB, VGA, DisplayPort, Firewire, COM, ExpressCard 54
  • Rozměry: 370 x 250 x 35-40 mm
  • Hmotnost (kg): 2,75
Recenze

Diskuse