RECENZE: Acer Aspire 8943G - stylový multimediál

27. 5. 2010 07:00    Rubrika: Recenze    Autor: Jiří Zima

Acer zapracoval na vzhledu nejvyšší řady svých multimediálních notebooků a jako první výsledek jeho snažení přichází na trh 18,4'' model 8943G, který se může pochlubit opravdu stylovým zevnějškem. Nezaostává však ani uvnitř. V jeho útrobách najdete čtyřjádrový procesor Core i7, 8GB RAM, více než terabajt úložné kapacity, Blu-ray vypalovačku a výkonnou grafickou kartu od ATI. Cena tohoto modelu přesahuje 40 000,- Kč bez DPH, levnější konfigurace je hluboko pod 30 000 Kč bez DPH.

Acer Aspire 8943G - stylový multimediál

Základní popis

Zatímco dříve sdílely nejvyšší modely řady Aspire vzhled s těmi slabšími, s příchodem nové generace se toto Acer rozhodl změnit. Dnes recenzovaný 18,4“ model Aspire 8943G (společně se zatím nevydaným 15,6“ Aspire 5943G) patří do kategorie hi-end multimediálních notebooků v rámci řady Aspire. Tento model dostal úplně nový vzhled v některých materiálech označovaný jako Aspire Ethos. Nový vzhled na mě působí daleko lépe – je čistější, profesionálnější a elegantnější. Výrobce vsadil právě na minimalismus a nový vzhled navrhoval s heslem „méně je více“. Zmizely všechny ty zbytečné svítící prvky, minimalizoval se počet lesklých povrchů a některé části dostaly ušlechtilejší materiál.

Z vnější strany je nově víko celé hliníkové s výjimkou tenkého proužku nahoře (stříbrně nastříkaný plast), pod kterým se nachází antény bezdrátových technologií. Po otevření zaujme obří „bezrámový“ displej schovaný pod průhledným plastem. Na svrchní část základny jsou použité dva materiály. Prostor okolo klávesnice a za ní je tvořen jedním kusem kovu stříbrné barvy, zatímco opěrky ruky pod klávesnicí jsou z plastu s matným černým povrchem. Z estetického hlediska jde o příjemnou kombinaci a plastové opěrky mají také praktický užitek. Plast totiž proti kovu nepřenáší tolik tepla od výkonných součástek v notebooku. Mezi opěrkami je touchpad, který tvoří jedinou lesklou část celého notebooku. Jeho povrch je přímo lapačem otisků.

Jestli se mi na novém vzhledu proti předchozímu něco opravdu líbí, tak to jsou ostřeji řezané hrany, díky kterým vypadá nový Aspire mnohem seriózněji a luxusněji. Dle mého názoru jde proti předchozí generaci o obrovský skok kupředu.

Snaha vytvořit luxusní produkt neskončila jen u vzhledu. Velké zlepšení je znát i v případě odolnosti. Základna je pevná jako kámen a neprohne se ani v případě zvednutí otevřeného notebooku za její roh (nepředpokládám, že by to někdo dělal u něčeho tak těžkého). Pružností základna netrpí ani v prostoru klávesnice. Dobře je chráněný také displej. Ani při opravdu silném zatlačení z vnější strany nedochází na displeji k vlnění barev. Kvalitu zpracování i odolnost hodnotím na výbornou. Opravdu není, co bych v tomto ohledu mohl vytknout.

Chod kloubů je tužší, ale nedochází k houpání víka. Pokud se tuhost kloubů zkombinuje s magnetem, který drží víko v zavřeném stavu, znamená to nutnost otevírat notebook oběma rukama. Za zmínku jistě stojí maximální úhel otevření kolem 150°.

Na čelní stranu se z rozhraní dostaly pouze čtečka paměťových karet (SD, MMC, MS/Pro, xD) a infra přijímač (CIR). Levý bok nese postupně od uživatele tři konektory zvukové karty, FireWire 400, USB, kombinovaný port eSATA/USB a výstupy grafické karty (HDMI a VGA). Zbytek výbavy je na pravém boku, kde najdete postupně tři USB (natlačené co nejblíže k uživateli), optickou mechaniku, LAN, konektor pro připojení televizní antény a zdířku napájení.

Ve výbavě je zahrnuto všechno potřebné. Ale kdybych šel do hloubky, očekával bych tu ještě DisplayPort (a také ExpressCard). Nejde o notebook za 15 tisíc a kdo si něco takového koupí, tak by si také mohl chtít koupit třeba 30“ monitor s rozlišením 2560x1600, který už k VGA ani HDMI nepřipojíte. Výhradu bych měl také k rozložení USB konektorů. Není tu žádný, který by se hodil pro připojení myši s kratším kabelem (jak je u těch pro notebooky běžné). Ať už jste levák, nebo pravák, vždy vám bude překážet kabel od myši v jejím manipulačním prostoru.


pohled zepředu pohled zezadu pohled zleva pohled zprava pohled shora pohled zespoda

Z pohledu mobility už jistě nejde o notebook na každodenní tahání na zádech. Jeho hmotnost totiž při rozměrech 440 x 295 x 37-40 mm činí v operativním stavu 3,94 kg. Pokud přibalíte ještě napájecí 120W adaptér, budete muset připočíst 741 g. Pokud jde o přenášení, viděl bych to spíš na převoz autem, případně jen přesun na kratší vzdálenosti.

Klávesnice a ovládací prvky

Acer se u tohoto notebooku rozhodl pro realizaci klávesnice chicklet stylem, kdy jsou jednotlivé klávesy oddělené mezerami. Klávesnice je stejně jako její okolí stříbrná s tmavě šedými popisky. Popisky funkcí Fn jsou tmavě modrou barvou a slovenské znaky zelenou.

Klávesnice má plné rozložení s numerickým blokem. Prostoru je v notebooku více než dost, takže kolem klávesnice ještě zbylo z každé strany několik centimetrů. K rozložení v podstatě nemám výhrady – kurzorové šipky jsou sice zmenšené, ale aspoň jsou oddělené mezerou, takže se dají snadno najít i poslepu. Jak už bývá zvykem u notebooků s numerickou klávesnicí, klávesy pro pohyb v dokumentech jsou odsunuté vpravo nahoru, což nemusí každému vyhovovat, protože při jejich použití už musíte zvednout ruku z písmenné části. Na celé klávesnici mi vadil jen velmi krátký levý Shift. Když okolo klávesnice vidíte ten prostor, tak vás jistě napadne, že by klávesnice mohla být větší, ale důvodem, proč není, je, že stejnou klávesnici najdete také v 15,6“ modelu a sdílení součástek je nutností kvůli minimalizaci nákladů na výrobu.

Ovládací prvky okolo klávesnice také prošly redukcí. Zmizelo vlastně skoro vše. Jediná tlačítka nad klávesnicí tvoří vypínač v kloubu víka vpravo a na druhé straně dvě tlačítka. První spouští multimediální program Arcade Deluxe a druhé je uživatelsky nastavitelné.

Svítících prvků je na notebooku také minimum. Indikace zámků klávesnice je přímo na klávesách CapsLock a NumLock. Nad klávesnicí je podsvícený akorát vypínač (modře, nepříliš intenzivní) a proužek u konektoru napájení (oranžový). Další indikační prvky jsou na čelní hraně vlevo. Zapnutí notebooku a práce disku mají samostatné modré diody. Vlevo od nich jsou ale ještě diody doplněné tlačítky. Jde o vypínač bezdrátového vysílače (aktivní svítí oranžově) a rychlé spuštění zálohování (modré blikání při aktivitě).

Regulace hlasitosti je řešena otočným prvkem na čelní hraně v prostoru pod touchpadem. Ovládání hlasitosti je samozřejmě softwarové, ale regulace pomocí kolečka se mi zdá přirozenější (a příjemnější) než mačkání tlačítek.


pracovní plocha detail klávesnice

Jak jsem již zmínil, touchpad má bohužel lesklý povrch, který se rychle upatlá. Abyste jej udrželi čistý, tak jej nesmíte používat. Náchylnost k chytání otisků je ovšem jedinou nevýhodou. V tom ostatním jde o velmi dobrý, velký touchpad. Elektronika Synaptics zajišťuje odezvu bez viditelného zpoždění a rychlé snímání (plynulý pohyb). Nechybí samozřejmě ani různé vychytávky a podpora multidotykových gest.

Kulatým tlačítkem mezi tlačítky touchpadu lze přepnout snímací plochu do speciálního režimu. Na ploše se rozsvítí několik ikon. Pomocí těchto ikon můžete spouštět multimediální centrum Acer Arcade Deluxe, ovládat multimediální přehrávač (funguje i s WinAmpem) a rychle ztlumit zvuk.

Hlavní HW parametry

Testovací kus byl dodán v nejvyšší zde prodávané konfiguraci. To znamená, že do základní desky s čipovou sadou Intel HM55 je zasazen čtyřjádrový procesor Intel Core i7 720QM se standardní frekvencí 1,6 GHz, který díky technologii H-T podporuje současný běh až 8 samostatných úloh. Pokud aplikace neumí vytížit všechna jádra, dokáže se procesor sám přetaktovat až na frekvenci 2,8 GHz (v případě vytížení jediného jádra). Jedinou nevýhodou tohoto procesoru je vyšší spotřeba (TDP 45 W), což ovšem u takto velkého notebooku nijak nevadí.

CPU-Z
specifikace čipu

V maximální konfiguraci jsou osazeny všechny čtyři sloty 2GB moduly DDR3 s frekvencí 1066 MHz. Celkově je tedy dostupná operační paměť 8 GB.

Single-Thread mód (zatíženo jen jedno jádro)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 33 513
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 17 679

Multi-Thread mód (zatížena obě jádra)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 114 819
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 78 756

Cinebench 9.5

  • Rendering (Single CPU): 528
  • Rendering (Multiple CPU): 1219
  • Multiprocessor Speedup: 2,31

Cinebench R10

  • Rendering (Single CPU): 2941
  • Rendering (Multiple CPU): 7842
  • Multiprocessor Speedup: 2,67

Windows 7 – CPU a RAM

  • Index dle počtu operací CPU za sekundu: 6,9
  • Index dle počtu operací RAM za sekundu: 7,3
  • HWiNFO32 (propustnost paměti): 6061 MB/s

Pevné disky jsou uvnitř notebooku rovnou dva a každý má 640 GB. Rychlost otáčení je 5400 rpm a přenosové rychlosti patří k dnešnímu průměru. Při této kapacitě se zatím výkonnější 7200rpm disky do notebooků nedělají. Pokud byste chtěli disky zapojit do RAID pole, tak máte smůlu. Takovou možnost tento notebook nepodporuje.

Správný multimediální notebook už by dnes měl mít Blu-ray mechaniku. V této ceně nepřekvapí, že jde o mechaniku schopnou tyto disky také vypalovat (BD-RE). V rámci zpětné kompatibility fungují i čtení a zápis disků DVD.

  • HWiNFO32 (měří přenosovou rychlost při čtení z cache): 84,71 MB/s
  • HD Tach (měří skutečnou průměrnou přenosovou rychlost při čtení): 70,9 MB/s
  • Průměrná přístupová doba: 18,35 ms
  • Windows 7 – Index přenosové rychlosti: 5,9

Komunikační schopnosti nijak nevybočují od průměru multimediálních notebooků, což znamená kombinaci gigabitového Ethernetu, Wi-Fi-n karty a Bluetooth modelu poslední verze. Bezdrátové technologie už není možné vypínat samostatnými přepínači. Místo toho se po stisku tlačítka na čelní hraně spustí utilita, kde lze samostatně myši přepínat Wi-Fi a Bluetooth.

Další parametry naleznete v tabulce na konci článku.
Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.

Displej a grafika

Obří 18,4“ displej má matici s rozlišením full-HD (1920x1080). Povrch displeje je lesklý a lesklý je také překryvný průhledný plast. Odlesky překvapivě nejsou takový problém a LED podsvícení je dokáže v mnoha prostředích přesvítit. Parametry displeje jsou velmi dobré, pokud jde o svítivost, kontrast a barevný rozsah. Slabší je z mého pohledu pouze vertikální pozorovací úhel. Displeje v levných noteboocích sice mají o něco horší, ale u těchto velkých displejů bývají pozorovací úhly zpravidla lepší. Pokud však u notebooku sedí jen jeden člověk, tak to jako problém nevnímám. Naopak díky kontrastu a barevnému rozsahu je obraz velmi příjemný.

Parametry displeje

  • Typ obrazovky: TN
  • Počet barev: 262 tisíc
  • Světlost: 220 cd/m^2
  • Pozorovací úhel: 90° horizontálně, 70° vertikálně
  • Kontrast: 650:1
  • Odezva: 8 ms
  • Podsvícení: LED
  • Mezní spotřeba: 8,8 W

Specifikace vychází z použitého displeje v našem konkrétním notebooku. Tím je Chimei N184H6-L02. Není však zaručeno, že v jiném kusu bude použit stejný displej od stejného výrobce.

pohled přímo displej zboku v úhlu 45st
displej v úhlu 135st displej v úhlu 45st

Grafické operace řeší do slotu zasazená karta ATI Mobility Radeon HD5850 s 1 GB RAM (GDDR3, 128bit), která je na pomezí mezi dnešním hi-endem a mainstreamem. Jde o velký čip s 800 unifikovanými shadery a podporou nejnovějších technologií.

GPU-Z
specifikace čipu

Externí monitor je možné připojit pomocí analogového výstupu VGA a digitálního HDMI. HDMI konektor funguje stejně jako single-link DVI, takže je možné pomocí jednoduché redukce připojit libovolný monitor s DVI vstupem až do rozlišení 1920x1200.

Oba výstupy mohou být aktivní současně, ale v takovém případě musí být vypnutý interní displej. ATI sice na svém webu uvádí, že grafický čip podporuje více výstupů pomocí technologie Eyefinity, ale notebooků se to jaksi netýká. Testoval jsem několik notebooků s novými Radeony a žádný tuto funkci nepodporoval.

Testy 3D Mark

  • 3DMark 2001: 34 138
  • 3DMark 03: 26 043
  • 3DMark 05: 15 451
  • 3DMark 06: 8512

Windows 7 – grafika

  • Index výkonu grafiky pro rozhraní Aero: 6,9
  • Index výkonu grafiky pro 3D herní grafiku: 6,9

Cinebench 9.5

  • Shading (CINEMA 4D): 627
  • Shading (OpenGL Software Lighting): 2285
  • Shading (OpenGL Hardware Lighting): 5575
  • OpenGL Speedup: 8,89

Cinebench R10

  • Shading (OpenGL Standard): 6223

SPEC viewperf 10 – Composite / 1280x1024 (fps)

  • 3ds max (3dsmax-04): 16,72
  • CATIA (catia-02): 14,01
  • EnSight (ensight-03): 21,33
  • Maya (maya-02): 31,45
  • Pro/ENGINEER (proe-04): 12,19
  • SolidWorks (sw-01): 29,17
  • UGS Teamcenter Visualization Mockup (tcvis-01): 6,97
  • UGS NX (ugnx-01): 12,04

game
Call of Duty: Modern Warfare 2, 1920x1080, no-AA, střední detaily

game
Crysis, 1920x1080, no-AA, střední detaily

game
NFS:Shift, 1920x1080, no-AA, střední detaily

Výkon grafické karty postačuje k hraní všech dnešních her. Při středních detailech a v některých případech nižším rozlišení si zahrajete většinu dnešních AAA titulů. Výkon v profesionálních CAD programech není špatný, ale specializované karty mají výkon samozřejmě vyšší. V případě certifikovaných aplikací je tato karta výkonově na úrovni stolní Quadro FX380.

Více o grafických kartách viz Grafické karty pro notebooky
Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.

Multimédia

Zvuková karta nabízí na poměry notebooků nadstandardní možnosti. Prostorový zvuk lze vyvést nejen digitálně pomocí HDMI nebo S/PDIF optiky, ale je zde podpora také pro analogový 5.1 zvuk, pomocí tří jack konektorů. Podporu prostorového zvuku zachovávají také vestavěné reproduktory, kterých je pět a doplňuje je malý subwoofer na spodku. Přední (tři) reproduktory jsou dle očekávání umístěné v mřížce nad klávesnicí. „Zadní“ reproduktory jsou v předních rozích základny, kde je lze identifikovat jen podle zvuku, protože na plastových dílech nejsou žádné díry.

Zvukové podání je mezi notebooky jednoznačně z těch nejlepších. Reproduktory hrají relativně čistě a prokresleně a maximální hlasitost postačuje pro produkci před více lidmi. S velkými stolními reproduktory to samozřejmě srovnávat nejde, ale pro potřeby her, filmů a sledování televize je to dobré.

Pokud jde o multimediální výbavu, tak bych neměl zapomenout také na mikrofon a 1,3Mpix webkameru ve víku nad displejem.

foto
pro plnou velikost klikněte na obrázek

Chlazení a provozní hluk

Grafická karta je společně s procesorem připojena pomocí dvou heatpipe k velkému chladiči s ventilátorem v levé části základny. Tento ventilátor je po krátkém zahřátí v provozu neustále a dalo by se říct, že příliš tichý není nikdy. Jeho vyšší otáčky při kancelářské práci znamenají, že notebook výdechem vlevo vyhání studený vzduch. V zátěži se ventilátor po chvíli ještě mírně zrychlí, ale to už je omluvitelné, protože výkonné součástky produkují mnoho tepla a vyfukovaný vzduch je poměrně horký.

K chlazení mám výhrady při nízkém výkonovém zatížení. Takto velký notebook jde navrhnout, aby se při kancelářské práci chladil tiše, i když má čtyřjádrový procesor. Ostatně v minulém roce jsme měli v redakci starší model Aspire 8935G (a letos 5942G), který byl při nečinnosti prakticky neslyšitelný. Je smutné, že se toho výrobce u tohoto modelu nedržel.

hodina provozu - mírná zátěž

  • touchpad = 27,3°C
  • levá strana pod klávesnicí = 25,9°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 27,3°C
  • klávesnice vlevo = 27,3°C
  • klávesnice vpravo = 27,7°C
  • spodek maximum = 29,8°C (levý zadní roh)
  • výdech chlazení = 32,6°C
  • napájecí adaptér = 31,8°C

hodina provozu - vysoká zátěž

  • touchpad = 35,2°C
  • levá strana pod klávesnicí = 32,7°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 32,1°C
  • klávesnice vlevo = 41,3°C
  • klávesnice vpravo = 40,6°C
  • spodek maximum = 54,6°C (+kde)
  • výdech chlazení = 59,3°C
  • napájecí adaptér = 47,8°C

teplota okolí při měření: 22,6°C

Povrch základny je při kancelářské práci studený, maximálně vlažný, takže není problém s prací na klíně. V zátěži by naopak měl notebook ležet na pevném a rovném podkladu, protože při plném výkonu dochází k značnému zahřívání spodku i prostoru klávesnice. Jakékoli ucpání otvorů nasávajících vzduch (dekou, peřinou) by mohlo vést přehřátí a vypnutí.

Kovová část kolem klávesnice slouží jako jeden velký pasivní chladič. Klávesnice jako taková je plastová, takže si drží teplotu výrazně nižší, ale při mačkání kláves a dotyku kovových mezer mezi nimi může být přenášené teplo do prstů nepříjemné. Nicméně hrál jsem v 4 hodiny v kuse náročné hry bez externí klávesnice a ani jsem to nevnímal.

Při maximální zátěži se po hodině hraní ustálila teplota procesoru na 83°C a teplota grafického čipu na 88°C. V zásadě tyto teploty procesoru, ani grafické kartě nevadí, ale bude to možná chtít třeba jednou za půl roku vyčistit chlazení od prachu a nečistot, aby se tyto teploty nezvyšovaly.

Baterie

Velká baterie umístěná v zadní části základny nabízí kapacitu celých 88 Wh. V našem redakčním testu* dosáhl notebook s touto baterií výdrže 3 hodin a 58 minut. To je ovšem asi nejúspornější chod, jaký tento obr zvládne. S vyšším jasem displeje a zapnutou Wi-Fi počítejte spíš s výdrží okolo 3 hodin.

Příkon notebooku

  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení = 21 W
  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení (nabíjení) = 52 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení = 98 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení (nabíjení) = 115 W
  • Celkový příkon vypnutého notebooku (nabíjení) = 31 W

Úplné nabití baterie trvá přibližně 3-4 hodiny. Pokud notebook naplno vytížíte nějakou náročnou hrou, prodlouží se doma nabíjení téměř na dvojnásobek.

BIOS a zabezpečení

Použitý BIOS je nastaven tak, aby v něm uživatel nemohl téměř nic změnit. Do nastavení se dostanete stiskem klávesy F2 ihned po spuštění a ovlivníte jen schopnosti bootování, povolení obnovy systému z disku a režim SATA řadiče.

Hesla jdou v BIOSu nastavit na start notebooku, nastavení BIOSu a primární disk. Tím hardwarové možnosti zabezpečení končí. Přidaná čtečka otisku prstů je řízena programově předinstalovanou aplikací ve Windows.

Příslušenství

V krabici najdete s notebookem také napájecí adaptér, dálkové ovládání, redukce pro připojení anténního (TV) kabelu a cestovní anténu. Předinstalovaný Windows 7 Home Premium má obnovu tovární instalace ukrytou ve skryté části disku a lze ji vyvolat stiskem Alt+F10 ihned po startu. Počítejte, že součástí této tovární instalace je také spousta balastu v podobě demoverzí antivirů, shareware her a dalších zbytečností (v nabídce odebrat programy je přes 60 položek).

Ceny a záruka

Testovaná konfigurace (728G1.28TWn) je v prodeji za doporučenou koncovou cenu 42 790,- Kč bez DPH (51 290,- Kč s DPH). Na našem trhu je k disposici ještě slabší konfigurace (434G64Bn), lišící se procesorem (dvoujádrové Core i5 430M), pamětí (pouze 4GB), Blu-ray combo mechanikou, absencí TV tuneru a jednoho z disků. Její doporučená koncová cena je 26 790 Kč bez DPH (32 090 Kč s DPH).

Obě konfigurace mají standardní dvouletou záruku typu CAR (přepravu notebooku řeší kurýr na náklady servisu). První rok záruky je mezinárodní. Záruku je možné rozšířit o další služby (NBD) nebo prodloužit.

Závěr

Acer Aspire 8943G je obří, stylový notebook se špičkovým zpracováním. Cílí na uživatele požadující náhradu stolního počítače, kteří chtějí velký výkon a rozsáhlou multimediální výbavu od Blu.ray mechaniky a full-HD displeje až po TV tuner. Právě velký výkon způsobuje jedinou bolístku tohoto notebooku týkající se chlazení. Hlučnost ventilátoru při kancelářské práci neocení ti, kteří pracují v tichém prostředí a mají citlivé uši. V zátěži zas pro změnu nepotěší vyšší teploty některých částí šasi.

Největší úspěch bude mít tento model pravděpodobně u lidí, kteří hledají elegantní a neokoukaný vzhled, případně tam, kde je požadován velký notebook s prvotřídním zpracováním a odolností.

Klady a zápory

+ stylový vzhled
+ kvalitní provedení
+ dobrý zvukový projev vestavěných 5.1 reproduktorů

- ventilátor je hlučnější i při nečinnosti
- vyšší teploty v zátěži

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 3% energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz.

Foto galerie Acer Aspire 8943G

Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.
Podrobnější parametry pořízené programem HWiNFO32 naleznete v souboru HWiNFO32.zip

Technická data

  • Testovaná konfigurace: Acer Aspire 8943G
  • Instalovaný procesor: Intel Core i7 720QM (1.60 GHz, 8 MB L3, 2400MHz QPI)
  • RAM (MB): 8192 DDR3-1066 (4x2048)
  • HDD1 (GB): 640 (WDC WD6400BEVT-22A0RT0, 5400rpm, 8MB cache)
  • HDD2 (GB): 640 (WDC WD6400BEVT-22A0RT0, 5400rpm, 8MB cache)
  • ODD: BD-RE (MATSHITA BD-MLT UJ240AS)
  • LCD: 18,4" TFT (glare)
  • LCD rozlišení: full-HD (1920 x 1080)
  • Video: ATI Mobility Radeon HD5850 (1GB GDDR3, 128bit)
  • Modem: -
  • LAN: 10/100/1000 (Atheros AR8151 PCI-E Gigabit Ethernet)
  • WiFi: Atheros AR5B93 (b/g/n)
  • Zvuková karta: Realtek HD Audio
  • Polohovací zařízení: touchpad (Synaptics)
  • Software: Windows 7 Home Premium (64bit, CZ)
  • Baterie/výdrž: Li-Ion 6000 mAh 14,8 V 88 Wh / 3h 58min
  • Rozhraní: 3x audio IN/OUT, SD/MMC/MS/xD, 4x USB, eSATA/USB, VGA, HDMI, Firewire 400
  • Rozměry: 440 x 295 x 37-40 mm
  • Hmotnost (kg): 3,94
Recenze

Diskuse