RECENZE: HP ProBook 6550b - na práci jako dělaný

17. 8. 2010 07:00    Rubrika: Recenze    Autor: Jiří Zima

Modely řady ProBook B patří mezi pracovní notebooky střední třídy. Dnes testovaný 15,6'' model se může pochlubit slušným výkonem, výbavou i zabezpečením. Testovaná konfigurace s Core i5, rychlým diskem a grafickou kartou ATI Radeon má doporučenou koncovou cenu pod 25 000,- Kč bez DPH.

HP ProBook 6550b - na práci jako dělaný

Základní popis

Začátkem roku došlo v segmentu pracovních notebooků HP k velké změně. Vyšly nové modely, které kromě nejnovějších procesorů Intel Core přišly také s 16:9 displeji a novým dokovacím konektorem. Poslední obměna, která u ProBooků přišla nedávno, již není tak drastická, ale něco se přece jen změnilo. Nové modely dostaly rozhraní eSATA, nové grafické karty a v případě modelů s AMD také novou procesorovou platformu.

Vzhled notebooku je téměř k nerozeznání od dříve recenzovaného HP ProBook 6545b. Vsadilo se na vkusný a decentní vzhled s kombinací stříbrné a černé. Celý notebook je kompletně v praktické matné úpravě a dává na sobě znát, že jde o nástroj určený k seriózní práci.

Pochválit musím precizní zpracování. Tělo notebooku je velmi pevné, všechny díly na sebe přesně dosedají a při promačkání šasi se nikde neozývá vrzání. Notebook můžete vzít otevřený za roh základny a nehrozí, že by se začal kroutit. Nedochází ani k prohýbání klávesnice nebo opěrek rukou. Když k tomu připočtu víko, které velmi dobře chrání displej před tlakem zvenčí, nemám v podstatě, co bych zpracování mohl vytknout.

Vnější část je pokryta plasty, což považuji za výhodu kvůli jejich lepším tepelným vlastnostem, a zpevnění konstrukce je řešeno výztuhami uvnitř. Odolnost ProBooku 6550b je vyšší než u mnoha multimediálních modelů chlubících se hliníkem na povrchu.

Klouby mají klasickou konstrukci umožňující vyklopení displeje až do úhlu 180° a v zavřeném stavu je víko drženo zámky. Plynulý chod kloubů v kombinaci s mechanickým držením víka umožňuje pohodlné otevření notebooku jednou rukou.

V segmentu notebooků pro běžné uživatele je v poslední době móda nabídnout naprosté minimum rozhraní, což u pracovních notebooků naštěstí neplatí a ProBooky B toho nabízí opravdu dost. Vlevo najdete postupně od uživatele konektory zvukové karty, ExpressCard 54, kombinovaný port eSATA/USB, dvě USB a digitální obrazový výstup DisplayPort. Vpravo se nachází optická mechanika a za ní dále poslední USB, FireWire 400, čtečka paměťových karet (SD, MMC, MS, xD) a klasický sériový port RS-232 pro připojení různých průmyslových a diagnostických zařízení. Použitá konstrukce uchycení víka umožňuje osazení konektorů i v zadní části. Zde většinu prostoru zabrala baterie a ve zbytku najdete konektor 56kb/s modemu, LAN, analogový obrazový výstup VGA a zdířku napájení.

K výbavě nemám nejmenších výhrad, neboť zahrnuje všechno potřebné a každý si zde najde své. Notebooků, kde najdeme najednou sériový port, FireWire, eSATA i DisplayPort na trhu zas tolik není.


pohled zepředu pohled zezadu pohled zleva pohled zprava pohled shora pohled zespoda

V zavřeném stavu má notebook rozměry 371 x 248 x 35-40 mm a jeho hmotnost 2,72 kg patří k průměru v rámci kategorie. Přibalený 90W napájecí adaptér s kabeláží váží 528 g.

Klávesnice a ovládací prvky

Úhlopříčka 15,6“ umožňuje osazení kompletní klávesnicí s numerickým blokem. Klávesy mají ostré okraje a okolo o milimetr níž ještě malý rám (tento mechanismus dříve používalo Sony a není příliš vhodný pro ženy s dlouhými nehty), ale jinak jde o standardní konstrukci klávesnice. Stisk kláves je příjemný a klávesy jsou relativně tiché. Tuto klávesnici považuji za velmi dobrou a žádný pracovní notebook by se za ni nemusel stydět.

Rozložení se numerickým blokem mírně změnilo. Ti, kteří často pracují s čísly, budou určitě jásat. Pokud vás čísla moc nezajímají a spíš potřebujete klávesy pro pohyb v dokumentech, budete zklamaní, neboť se přesunuly až nad numerický blok, takže při jejich použití musíte přesouvat ruku po klávesnici. U kurzorových šipek se mi líbí oddělovací mezery a mezery se mi líbí také v horní řadě pro rozdělení funkčních kláves do bloků po čtyřech.

Někdo si možná pamatuje nedokumentovanou možnost zastoupení Home/End/PgUp/PgDn pomocí Fn a kurzorových šipek. Zde bohužel musím zklamat; ač by taková možnost zde dávala větší smysl, u tohoto notebooku už není.

V liště nad klávesnicí je jediným opravdovým tlačítkem vypínač vlevo. Ostatní ikony mají jen kapacitní senzory. Vlevo jsou dále ikona na spuštění poštovního klienta a webového prohlížeče a zapnutí/vypnutí bezdrátového vysílače. Vpravo uprostřed nejsou přímo tlačítka, ale svítí zde ikony zámků (NumLock, CapsLock). Úplně vpravo pak jsou tlačítka pro regulaci hlasitosti a spuštění programu Kalkulačka. Regulace hlasitosti je nyní daleko přesnější (a použitelnější) než na dřívějších modelech.

Dalšími svítícími prvky jsou stavové diody na čelní straně. Ty informují o stavu bezdrátového vysílače, zapnutí, nabíjení a práci disku. Podle potřeby umí svítit modře, bleděmodře a oranžově.

Ikony nad klávesnicí svítí velmi intenzivně, takže (se ztlumeným displejem) mohou oslňovat. Je smutné, že HP do BIOSu nepřidalo nějakou možnost snížení jejich jasu, neboť v podstatě všechny diody na tomto ProBooku svítí na poměry pracovních notebooků zbytečně moc.


pracovní plocha detail klávesnice

Touchpad (Synaptics) sice není největší, ale pracuje se s ním dobře, protože má rychlé reakce a pohyb kurzoru je plynulý. Jeho dvě gumová tlačítka vypadají obyčejně, ale příjemně se mačkají a nevydávají u toho žádné zbytečné cvakání. Větší odsazení touchpadu od klávesnice má na svědomí možnost osadit notebook také trackpointem. Ten je ovšem dostupný pouze u modelů v rámci uživatelské konfigurace programu Top Config.

Hlavní HW parametry

Základní deska je postavena na čipové sadě Intel HM57 a je do ní zasazen nový výkonný procesor Intel Core i5 450M se standardní frekvencí 2,4 GHz (2,66 GHz Turbo Boost). Tento procesor je po stránce výkonu stejný jako model 520M a liší se od něj jen nepodporou HW AES šifrování a Intel Safer Mode Extensions.

CPU-Z
specifikace čipu

Oba sloty jsou zaplněné paměťovými moduly DDR3 běžícími na frekvenci 1066 MHz (zvládají maximálně 1333 MHz). Tyto moduly dohromady tvoří operační paměť o velikosti 4 GB.

Single-Thread mód (zatíženo jen jedno jádro)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 38 928
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 17 145

Multi-Thread mód (zatížena obě jádra)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 92 787
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 60 718

Cinebench 9.5

  • Rendering (Single CPU): 515
  • Rendering (Multiple CPU): 1115
  • Multiprocessor Speedup: 2,17

Cinebench R10

  • Rendering (Single CPU): 2935
  • Rendering (Multiple CPU): 6837
  • Multiprocessor Speedup: 2,33

3D Mark Vantage

  • CPU score: 7526

Windows 7 – CPU a RAM

  • Index dle počtu operací CPU za sekundu: 6,8
  • Index dle počtu operací RAM za sekundu: 5,9
  • HWiNFO32 (propustnost paměti): 5497 MB/s

Použitý procesor nabízí velmi slušný výkon, který by měl postačovat na všechny běžné aplikace. Výkonově lze tento procesor zařadit do vyšší střední třídy.

Pevný disk Toshiba má kapacitu 500 GB a jeho plotny se otáčí rychlostí 7200 rpm. V rámci 2,5“ plotnových disků jde o jeden z těch rychlejších. Rychlost je však vyvážena (jak už bývá u 7200rpm disku zvykem) vyšší hlučností.

  • HWiNFO32 (měří přenosovou rychlost při čtení z cache): 122 MB/s
  • HD Tach (měří skutečnou průměrnou přenosovou rychlost při čtení): 80,7 MB/s
  • Průměrná přístupová doba: 16,67 ms
  • Windows 7 – Index přenosové rychlosti: 5,9

Optická mechanika DVD Super Multi je vyměnitelná. Modul je v šachtě fixován jedním šroubkem a montáž by se měla provádět, když je notebook vypnutý. Místo mechaniky lze vložit ještě modul s druhým pevným diskem, nebo plastovou záslepku pro snížení hmotnosti (tu lze najít například v největší verzi podporované dokovací stanice).

Gigabitový Ethernet lze brát u pracovních notebooků již za samozřejmost a stejné je to i s Wi-Fi /n a Bluetooth modulem. 3G modem v této konfiguraci sice chybí, ale notebook je na něj připraven osazením čtečky karet SIM a potřebných antén.

Vypínání bezdrátových technologií řeší dotykový senzor nad klávesou F7 a samostatné přepínání jednotlivých technologií lze provádět utilitou HP Wireless Assistant.

Další parametry naleznete v tabulce na konci článku.
Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.

Displej a grafika

Notebook je osazen matným displejem s úhlopříčkou 15,6“ a poměrem stran 16:9. V této konfiguraci navíc s vyšším rozlišením HD+ (1600x900). Použitý displej AUO B156RW01 V1 se může pochlubit velmi dobrým podáním černé, pozorovacími úhly i sytostí barev. Ukazuje se tak, že stále platí pravidlo, že displeje s vyšším rozlišením nabízí lepší kvalitu zobrazení než displeje se základním rozlišením (v tomto případě HD). Jakýkoli běžný 15,6“ displej s rozlišením 1366x768 kvalitativně značně zaostává za tím, který je použitý zde.

Displej má díky LED podsvícení vysoký jas, který lze regulovat ve 20 stupních. Ty pokrývají potřeby ve většině světelných podmínek.

pohled přímo displej zboku v úhlu 45st
displej v úhlu 135st displej v úhlu 45st

Grafický čip v procesoru je deaktivován a místo něj je na základní desce grafická karta ATI Mobility Radeon 540v s 512 MB RAM (64bit GDDR3). Jde o mírně předělané jádro z Radeonu 4550 vyráběné 55nm procesem. Grafický procesor je vybaven 80 shadery s podporou DirectX 10.1 a zvládá akceleraci dvou full-HD videí. Zajímavostí je akcelerace grafických funkcí používaných v business/CAD aplikacích, což se projevuje vyšším podávaným výkonem. Nepodařilo se mi zjistit, zda jde o úpravu jádra, nebo odemknutí dříve neaktivních funkcí pomocí ovladačů grafické karty.

GPU-Z
specifikace čipu

Přímo k notebooku lze připojit monitor prostřednictvím analogového VGA, nebo digitálního DisplayPortu. VGA výstup jsem zkoušel se stolním LCD v rozlišení 1680x1050 a obraz byl bez viditelných defektů. DisplayPort podporuje maximálně rozlišení 2560x1600 a v případě použití DVI redukce 1920x1200. Oba výstupy je možné používat zároveň v režimu rozšířené plochy za předpokladu, že je vypnutý interní displej.

Nejvybavenější verze dokovací stanice disponuje dvojicí DisplayPortů a DVI (pouze single-link), takže lze připojit současně dva displeje digitální cestou. Maximem jsou tedy dva displeje s rozlišením 2560x1600 za předpokladu, že mají vstup DisplayPort.

Testy 3D Mark

  • 3DMark 2001: 18 922
  • 3DMark 03: 8192
  • 3DMark 05: 7459
  • 3DMark 06: 3962

3D Mark Vantage

  • 3D Mark score: P1013
  • GPU score: 786

Windows 7 – grafika

  • Index výkonu grafiky pro rozhraní Aero: 5,0
  • Index výkonu grafiky pro 3D herní grafiku: 6,1

Cinebench 9.5

  • Shading (CINEMA 4D): 602
  • Shading (OpenGL Software Lighting): 2224
  • Shading (OpenGL Hardware Lighting): 4927
  • OpenGL Speedup: 8,19

Cinebench R10

  • Shading (OpenGL Standard): 4620

SPEC viewperf 10 – Composite / 1280x1024 (fps)

  • 3ds max (3dsmax-04): 24,90
  • CATIA (catia-02): 27,78
  • EnSight (ensight-03): 18,54
  • Maya (maya-02): 62,93
  • Pro/ENGINEER (proe-04): 22,96
  • SolidWorks (sw-01): 42,99
  • UGS Teamcenter Visualization Mockup (tcvis-01): 11,23
  • UGS NX (ugnx-01): 13,61

Herní 3D výkon je přibližně poloviční proti čipům HD5650 (což stále stačí na hraní většiny dnešních her), ale v CAD aplikacích podává Radeon HD540v v některých případech výkon i dvojnásobný (zde jej nepřekoná ani HD5850). Zdá se, že pro strojaře, architekty a další jde o velmi zajímavý notebook, pokud nechtějí utrácet mnohem víc za notebooky s certifikovanými grafickými kartami NVIDIA Quadro FX.

Více o grafických kartách viz Grafické karty pro notebooky
Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.

Multimédia

Reproduktory mají tradičně své místo na zkosené čelní hraně. Jejich projev je dle mého názoru tišší než v minulých generacích. Přesto však na notebook nabízí slušné podání zvuku zejména ve středních frekvencích (kde se nachází mluvený projev), takže je možné je použít i pro video-hovory. S tím ve výbavě souvisí duální mikrofon a 2,0Mpix (1600x1200) webkamera ve víku nad displejem.

foto
pro plnou velikost klikněte na obrázek

Mikrofonní vstup je monofonní a sluchátkový výstup stereofonní. Prostorový zvuk 5.1 lze z notebooku dostat jedině výstupem DisplayPort, který lze vhodným kabelem připojit k HDMI televizi.

Zabezpečení

HP nabízí v business segmentu tradičně výborné schopnosti zabezpečení jak po softwarové, tak po hardwarové stránce. Ve Windows se o zabezpečení stará Security Manager integrovaný v balíku HP ProtectTools. Jeho součástí je správa hesel v programech pod jedním heslem nebo otiskem, blokování některých zařízení, přihlašování do systému otiskem (s možností preboot autentizace), Privacy Manager pro správu certifikátů a podpisů a řešení pro kompletní šifrování pevného disku.

Během používání jsem narazil na tři nedostatky. První se týká umístění čtečky otisku prstů (propojené s TPM). Přesně na její místo si pokládám dlaň, což mi dává systém neustále najevo přehráváním zvuku „chybného zadání otisku“. Tento problém mají notebooky od HP už několik generací a zdá se, že s tím nikdo nic nedělá (přitom dle diskusních fór nejsem jediný, kdo si všiml). Druhý problém se týká vyhodnocení otisků – málokdy se mi podařilo zadat otisk hned na první pokus. V některých případech jsem zadávání musel 5x opakovat, než jsem uspěl. Nikde jsem však nenašel, že by šla změnit citlivost senzoru. Poslední problém se týká ověřování v BIOSu. Pokud jej máte zapnutý, bude vás systém doprovázet hlasitým pípnutím po startu a dalšími pípnutími v případě, že otisk nebyl rozpoznán. Zvuk pípnutí nejde ani ztišit, ani vypnout.

Chlazení a provozní hluk

Chlazení vyfukuje vzduch mřížovým otvorem vlevo. Pohání jej jeden ventilátor, který při kancelářské práci zůstává vypnutý, nebo jede na nejnižší otáčky. Hlučnost ventilátoru při nejnižších otáčkách je výrazně pod hlučnosti, kterou produkuje pevný disk, takže lze tento notebook označit s klidem za tichý. Kdo by chtěl ještě tišší provoz, může vyměnit 7200rpm disk za SSD.

V zátěži je již ventilátor s vyššími otáčkami v tiché místnosti slyšitelný, ale v místnosti s běžným ruchem se to ztratí.

hodina provozu - mírná zátěž

  • touchpad = 33,1°C
  • levá strana pod klávesnicí = 31,4°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 30,5°C
  • klávesnice vlevo = 34,0°C
  • klávesnice vpravo = 32,5°C
  • spodek maximum = 41,1°C (levá polovina)
  • výdech chlazení = 46,4°C
  • napájecí adaptér = 45,7°C

hodina provozu - vysoká zátěž

  • touchpad = 30,8°C
  • levá strana pod klávesnicí = 30,7°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 29,0°C
  • klávesnice vlevo = 34,1°C
  • klávesnice vpravo = 32,1°C
  • spodek maximum = 38,0°C (uprostřed)
  • výdech chlazení = 50,2°C
  • napájecí adaptér = 51,8°C

teplota okolí při měření: 26,6°C

Naměřené teploty jsou vyšší vinou velmi teplého počasí v době recenzování. I přes velká vedra si vedl ProBook dobře. Přes klávesnici a opěrky rukou se přenáší jen minimum tepla a za normálních teplot není problém pracovat s notebookem na klíně.

Baterie

Primární baterie se vyrábí pouze v 6článkovém provedení s kapacitou 55 Wh. S touto baterií vydržel ProBook v našem standardním redakčním testu* 5 hodin a 7 minut. Při vyšším jasu LCD, zapnuté Wi-Fi a procházení webových stránek je výdrž stále kolem 4 hodin, což je velmi pěkná hodnota u notebooku s dedikovanou grafickou kartou.

Kdo bych chtěl delší výdrž, může přikoupit jednu z přídavných baterií, které se připojují na spodek notebooku. Lze tak zvýšit výdrž 2-3x podle typu baterie.

Příkon notebooku

  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení = 13 W
  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení (nabíjení) = 67 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení = 51 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení (nabíjení) = 103 W
  • Celkový příkon vypnutého notebooku (nabíjení) = 55 W

Nabíjení baterie je velmi rychlé a za hodinu lze nabít vybitou baterii přibližně na 90% bez ohledu na to, zda je notebook zapnutý.

BIOS/EFI

Firmware, který HP používá, podporuje chod v režimu BIOSu i EFI. Nastavení se skrývá pod klávesou F10 a je kompletně grafické s možností ovládat myší nebo touchpadem. Nabízí následující možnosti:

Boot

  • doba zobrazení startovacího menu (standardně 0)
  • zobrazení informace Multiboot Express (standardně 0)
  • vlastní logo při startu
  • výběr zařízení k bootování (diagnostika, CD-ROM, SD karta, disketa, PXE, UEFI boot mód)
  • výběr pořadí jednotlivých zařízení

Konfigurace zařízení

  • emulace USB zařízení (klávesnice, myš) ve starých OS
  • režim práce paralelního portu
  • neustálý běh ventilátoru s připojeným napájením
  • zamezení spouštění dat
  • nastavení režimu SATA řadiče (AHCI, IDE, RAID)
  • HP DayStarter
  • rychlé nabíjení druhé baterie
  • povolení HP QuickLook (rychlý start do speciální linuxové distribuce)
  • Preboot ověřování v HP Quicklook
  • povolení HP QuickWeb
  • povolení zápisu skrze HP QuickWeb
  • povolení virtualizace
  • zapnutí technologie „TXT“
  • podpora více jader CPU
  • podpora HT
  • zákaz probouzení kvůli USB zařízením
  • NumLock při startu OS

Nastavení vestavěných zařízení

  • zobrazení stavu bezdrátového vysílače (na tlačítku)
  • zákaz WLAN, Bluetooth, LAN, přepínání LAN/WLAN
  • probouzení ze sítě (vypnuto, pouze pro boot ze sítě, povoleno)
  • zákaz snímače světla, čtečky otisku prstů, integrované kamery, „Power Monitor Circuit“, zvukové karty, modemu, optické mechaniky, mikrofonu a interních reproduktorů

Nastavení portů

  • zákaz čtečky paměťových karet, USB, Firewire, ExpressCard, SmartCard a eSATA

Nastavení úrovně zabezpečení

  • možnost změnit u každého rozhraní přístupnost

Spouštění

  • výběr, které dny se má počítač spouštět
  • nastavení času spouštění (pro všechny dny stejný)

Nastavení lze měnit také přímo z operačního systému pomocí utilit HP Protect Tools.

Příslušenství

Notebook je dodáván s 90W napájecí adaptérem, tištěnou dokumentací a sadou instalačních DVD (Windows 7 Professional, Windows XP Professional, ovladače&utility). Obnovu systému lze najít také na pevném disku a spouští stiskem F11 po startu počítače.

Na disku je předinstalovaný operační systém Windows 7 Professional v 64bit verzi a součástí tovární instalace jsou (kromě demoverze antiviru) programy:

  • HP Power Assistant
  • HP ProtectTools
  • HP Support Assistant
  • HP Webcam
  • HP Wireless Assistant
  • HP Advisor
  • Norton Online Backup (trial)
  • MS Office 2007 (trial)
  • PDF Complete
  • Roxio DVD
  • Skype

Ceny a záruka

Testovaná konfigurace má doporučenou koncovou cenu 22 999,- Kč bez DPH (27 599,- Kč s DPH) a je tou nejvyšší v rámci nabídky v ČR. Na trhu je dostupná ještě slabší konfigurace s procesorem Intel Core i5-450M, 2GB RAM, 320GB 7200 ot./min diskem, Win 7 Pro 32-bit za 19 500 Kč bez DPH (23 400 Kč s DPH).

Záruka má platnost 12 měsíců při nákupu na IČ a 24 měsíců při nákupu coby fyzická osoba (dle občanského zákoníku).

Závěr

HP ProBook 6550b je opravdu povedený notebook, který ve své třídě má rozhodně co nabídnout. Na rozdíl od konkurenčních business notebooků nabízí ve své ceně velmi dobrý displej s vyšším rozlišením (1600x900) a grafickou kartu se slušným výkonem v CAD aplikacích. Mezi jeho další přednosti patří jednoznačně příjemná klávesnice, dobrá výdrž na baterie a tiché chlazení. Tohle všechno dohromady z něj dělá vyvážený stroj na práci pro zkušené uživatele. Vyloženě nedostatky jsem na tomto notebooku neobjevil, ale určitou výtku směřuji k hlasitému pípání při startu počítače, pokud si zapnete ověřování otiskem prstu na úrovni BIOSu, a velmi intenzivně svítícím ikonám nad klávesnicí.

TIP redakce NOTEBOOK.cz

TIP redakce NOTEBOOK.cz

Za kombinaci kvalitního zpracování, dobré ergonomie, grafickou kartu s vysokým výkonem v business/CAD aplikacích a kvalitní displej s vyšším rozlišením při zachování nízké ceny v rámci kategorie udělujeme tomuto notebooku TIP redakce NOTEBOOK.cz

Klady a zápory

+ hi-res displej s dobrými parametry
+ tichý chod
+ dobrá výdrž na baterie
+ slušný výkon v CAD aplikacích

- intenzivně svítící diody nad klávesnicí
- hlasité pípnutí při zadávání hesla v BIOSu

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 3% energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz.

Foto galerie HP ProBook 6550b

Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.
Podrobnější parametry pořízené programem HWiNFO32 naleznete v souboru HWiNFO32.zip

Technická data

  • Testovaná konfigurace: HP ProBook 6550b
  • Instalovaný procesor: Intel Core i5 450M (2.40 GHz, 3 MB L3, 2400MHz QPI)
  • RAM (MB): 4096 DDR3-1066 (2x2048)
  • HDD (GB): 500 (TOSHIBA MK5056GSY, 7200rpm, 16MB cache)
  • DVD: DVD SuperMulti DL (hp CDDVDW TS-L633N
  • LCD: 15,6" TFT
  • LCD rozlišení: HD+ (1600 x 900)
  • Video: ATI Mobility Radeon HD540v (512MB GDDR3, 64bit)
  • Modem: 56k
  • LAN: 10/100/1000 (Intel 82577LC Gigabit Ethernet)
  • WiFi: Broadcom 4313 802.11b/g/n (a/b/g/draft-n)
  • Zvuková karta: IDT 92HD75B3 HD Audio
  • Polohovací zařízení: touchpad (Synaptics)
  • Software: Windows 7 Professional (64bit, CZ/SK)
  • Baterie/výdrž: Li-Ion 5100 mAh 10,8 V 55 Wh / 5h 7min
  • Rozhraní: 2x audio IN/OUT, SD/MMC/MS/xD, 4x USB, VGA, DisplayPort, Firewire, COM, ExpressCard 54
  • Rozměry: 371 x 248 x 35-40 mm
  • Hmotnost (kg): 2,73
Recenze

Diskuse