RECENZE: Asus N53JN - nejen pro multimédia

17. 2. 2011 07:00    Rubrika: Recenze    Autor: Jakub Larva

15'' Asus N53JN se řádí do multimediálního segmentu a mezi jeho výrobcem udávané přednosti patří především kvalitní zvukový systém od společnosti Bang & Olufsen, prodloužená výdrž na baterii díky technologii NVIDIA Optimus spolu se Super Hybrid Engine a v neposlední řadě také vyšší výkon celého notebooku. Nejen tyto vlastnosti jsme se rozhodli podrobit našim testům a zjistit, co si zákazník za doporučenou koncovou cenu téměř 25 000 Kč bez DPH domů skutečně přinese a na kolik se výrobci podařilo vyplnit zmiňovaná očekávání.

Asus N53JN - nejen pro multimédia

Základní popis

Testovaný notebook patří do modelové řady N53, která je svými rozměry nejmenší z kategorie „Multimediální zábava“ v nabídce společnosti Asus. V praxi je 15,6“ displej skutečně na spodní hranici použitelnosti pro multimediální aplikace. Jeho nesporná výhoda oproti větším modelům je však ta, že si notebook zachovává vyšší úroveň mobility a i přes jeho přívlastek „multimediální“ je použitelný i pro častější přenášení či práci na cestách. K tomu je však třeba brát na zřetel i výdrž baterie, provozní teploty apod., k čemuž se dostaneme dále v recenzi.

Notebook má rozměry v zavřeném stavu 391 x 266 x 40,5 centimetrů a jeho hmotnost čítá 2,71 kilogramu včetně baterie. Pro zmíněné mobilní využití je tedy o něco větší a těžší, než je pro tuto kategorii běžné. Přesto k ní nemá zase tak daleko. Důkazem je i kovové provedení horního krytu a prostoru pod klávesnicí. Zpracování víka je ve formě broušeného hliníku se stříbrným logem ASUS mírně nad středem. V zavřeném stavu tedy působí na oko velmi bytelně. Při bližším prozkoumání je vidět, že kromě víka, prostoru kolem touchpadu a panelu s reproduktory nad klávesnicí je notebook převážně z plastů, a to včetně šasi. Přesto je jejich úprava promyšlená a celkový design nijak nekazí. Kolem lesklého displeje zvolil výrobce leskle černý rámeček, který je dole u pantů, kde přechází do druhé části, zvláštně prohnut. Panel s reproduktory tak v krajích vystupuje, nebo přesněji řečeno tělo notebooku je v těchto místech oproti němu zúženo. Designově jistě povedený nápad. Asus N53J působí moderně, ale přesto decentně, a nemusel by se za něj stydět ani manažer na obchodní schůzce. Mezi klávesnicí a reproduktory výrobce umístil souvislý proužek s několika tlačítky, z nichž některé jsou podsvíceny bílou diodou. Světlo z ní se nevšedně, díky provedení tlačítka, rozptyluje. Na této liště se nachází tlačítka pro spuštění režimu ExpressGate, volbu režimu výkonu, ovládání multimédií, tlačítko pro zapínání notebooku a tři diody pro signalizaci aktivace NumLocku, CapsLocku a třetí, důležitou, pro informování o tom, jaká grafická karta je právě aktivní.

Asus N53JN je totiž vybaven hybridní grafickou kartou, která je schopná mezi integrovanou a dedikovanou plynule přepínat a navíc díky NVIDIA Optimus dokonce i volit, v kterých aplikacích má notebook využívat danou variantu. O tom, jaký má aplikace vliv na výdrž baterie, si povíme později. Teď se vraťme k samotnému popisu notebooku zvenčí. Výše zmíněné diody nad klávesnicí doplňují další čtyři pod touchpadem, které signalizují zapnutí notebooku, stav nabíjení, vytížení pevného disku a zapnutí bezdrátových technologií. Na přední lehce zkosené straně notebooku žádné další prvky nenalezneme. Zadní strana nabízí možnost připojení kensington zámku, napájecího adaptéru a také VGA kabelu. Umístění VGA na zadní straně hodnotím kladně, jelikož tento konektor, pokud je umístěný na bočních stranách, často vypadává nebo překáží. Levá strana notebooku je využita pro výdech chlazení a konektory LAN, HDMI, eSATA a USB 3.0 či čtečku paměťových karet. Tento celkem bohatý výběr konektorů doplňují dva USB 2.0 konektory na pravé straně spolu se dvěma audio konektory a DVD vypalovací mechanikou. Sluchátkový výstup je doplněn o funkcí přenosu zvuku digitální cestou díky S/PDIF. Poslední prvek, který tu nalezneme, je posuvné tlačítko ovládající bezdrátové technologie.


pohled zepředu pohled zezadu pohled zleva pohled zprava pohled shora pohled zespoda

Celkové zpracování notebooku působí nadčasovým designem a z hlediska pevnosti také nijak vážně nezaostává. Notebook je primárně určen pro multimediální využití, ale vzhledem k přiměřeným rozměrům a hmotnosti si ho lze vzít s sebou i na některé cesty či do práce. Nachází se na hranici mezi mobilním a multimediálním notebookem.

Klávesnice a ovládací prvky

Klávesnice včetně numerické části využívá téměř celé šířky notebooku, na každé straně zbývají jen 2 centimetry. Většina kláves je v plné velikosti, výjimkou jsou klávesy v horní řadě a numerický blok. Bohužel zde chybí nějaké větší mezery či optické rozdělení jednotlivých částí. Mírně zvětšenou mezerou je oddělena pouze numerická část. Klávesy jsou v plochém provedení se zkosenou spodní stranou. V praxi se klávesnici píše pohodlně a na absenci rozdělení jednotlivých částí se dá zvyknout. Výjimkou je pouze numerický blok, s kterým se díky zmenšeným klávesám pracuje trochu hůře. Nevýhodou této klávesnice je také, například oproti chiclet provedení, horší odolnost vůči nečistotám.

V horní řadě kláves se nachází ovládání většiny funkcí. Kromě těch, se kterými se setkáváme běžně, jako nastavení intenzity podsvícení či hlasitosti, vypnutí touchpadu apod., je zde i tlačítko pro vypnutí displeje. Díky němu lze ušetřit energii vypnutím displeje bez nutnosti zaklopení víka.

Povrch touchpadu je v designu broušeného matného hliníku. Jeho hlavní předností je odolnost před zadrhávání. Díky tomu se s ním i v případě vlhkých rukou pracuje velmi pohodlně. Obě tlačítka, spojené do jedné plochy, mají trochu vyšší zdvih a tuhost.

Celkově hodnotím klávesnici i touchpad spíše kladně, designově je zpracována velmi pěkně a z hlediska ergonomie mi vadily pouze menší klávesy na numerickém bloku.


pracovní plocha detail klávesnice

Hlavní HW parametry

Asus N53JN je osazen procesorem Intel Core i5-450M s kódovým označením Arrandale. Takt procesoru se pohybuje v rozmezí 1200 MHz až 2666 MHz v režimu Turbo Boost, přičemž standardní frekvence procesoru je 2,4 GHz. Spolu s 3MB L3 Cache se tak jedná o výkonný dvoujádrový procesor, který na plánované multimediální využití více než dostačuje. Notebook je navíc vybaven dvěma funkcemi pro ovlivnění výdrže a výkonu od ASUSu. První ve formě Super Hybrid Engine, skládající se z aplikace Power4Gear Hybrid a jednotky EPU (Energy Processing Unit), která dle uživatelova nastavení v aplikaci Power4Gear Hybrid a aktuálního vytížení systému upravuje výkon systému. V praxi se jedná o vylepšené řízení spotřeby. Druhým doplňkem je možnost lehkého přetaktování pomocí tří úrovní v BIOSu. Snadno tak změníme takt sběrnice ze 133 MHz na 140 MHz, kdy procesor dosahuje frekvence 2,8 GHz.


specifikace čipu

Single-Thread mód (zatíženo jen jedno jádro)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 40 267
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 18 200

Multi-Thread mód (zatížena obě jádra)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 99 012
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 64 129

Cinebench 9.5

  • Rendering (Single CPU): 497
  • Rendering (Multiple CPU): 1 208
  • Multiprocessor Speedup: 2.43

Cinebench R10

  • Rendering (Single CPU): 3 164
  • Rendering (Multiple CPU): 6 676
  • Multiprocessor Speedup: 2.11

Windows 7 - CPU

  • Index dle počtu operací za vteřinu: 6,9

Procesor nabízí slušný výkon i v aplikacích, využívajících jen jedno jádro. Pro domácího uživatele zbude výkonová rezerva, například pro hraní her či střih videa. Maximální TDP výrobce udává 35 W a jsme zvědavi, jak si s jeho uchlazením poradí notebook v zátěži. Díky Super Hybrid Enine by mohla jeho spotřeba klesnout poměrně nízko a prodloužit tak životnost baterie.

Asus osadil testovaný notebook pevným diskem Seagate Momentus 640 GB s 5400 otáčkami za minutu. Obecně se jedná spíše o pomalejší disk, nicméně pro multimédia vhodnější. Důvodem je jednak menší hlučnost, ale i spotřeba. V HDTach jsme naměřili průměrnou přenosovou rychlost při čtení 54,5 MB za sekundu. Lehce podprůměrná je hodnota přístupové doby, čítající 26,8 ms.

Nevýhodu v podobě pomalejšího disku kompenzuje celkem 6 GB DDR3 1066 MHz operační paměti ve dvou modulech 4+2, díky kterým nebude systém tak často s diskem pracovat. Možnosti rozšíření nabízí velikost až 8 GB.

Bohužel jak pro disk, tak i pro operační paměť platí, že jejich výměna či upgrade znamená navštívení servisu. Oproti jiným notebookům je přístup k disku a RAM modulům velmi komplikovaný. Důvodem je absence šroubovacího krytu, který pohodlnou výměnu umožňuje. Ve většině případů se tento zásah bez odborného servisu stejně nedoporučuje a lidí, kteří by tento notebook po zakoupení chtěli upgradovat, zřejmě také mnoho nebude. Nejedná se proto o zásadní problém, i když je poměrně neobvyklý.

  • HWiNFO32 (měří přenosovou rychlost při čtení z cache): 93,9 MB/s
  • HD Tach (měří skutečnou průměrnou přenosovou rychlost při čtení): 90 MB/s
  • Průměrná přístupová doba: 16,8 ms
  • Windows 7 - Index přenosové rychlosti: 5,8

Optická mechanika LG GT32N umožňuje čtení i zápis na většinu běžných DVD médií. Blu-ray média číst neumí, nicméně pro displej s nižším rozlišením než Full HD ani tolik potřeba není. Výjimkou je leda použití jako externí přehrávač pro domácí širokoúhlý televizor, kdy by se alespoň kombo mechanika hodila. Pro udržení nižší ceny tohoto modelu je ale její absence zřejmě rozumnou volbou.

Další parametry naleznete v tabulce na konci článku.
Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.

Displej a grafika

Uvnitř lesklého černého rámečku se nachází lesklý 15,6'' displej s nativním rozlišením 1366 x 768 pixelu. Vyklopit ho lze zhruba do úhlu 120ti stupňů, kdy si všimneme rychle mizejících barev při pohledu zespodu. Pozorovací úhly z obou stran jsou dobré a stejně tak i celková barevná věrnost. Výhodou notebooků Asus je nainstalovaná aplikace Splendid, díky níž je možné snadno přizpůsobit parametry barev pro několik různých činností. Nevýhodou testovaného displeje je jeho vyšší odrazivost díky lesklému povrchu. Pokud s notebookem pracujeme za intenzivnějšího okolního osvětlení, začínají být odrazy velmi rušivé. Výhodou jsou o něco lepší barvy za tmavšího osvětlení, nicméně kompromis v menší odrazivosti by byl možná vhodnější.

pohled přímo displej zboku v úhlu 45st

displej v úhlu 135st displej v úhlu 45st

Uvnitř notebooku Asus N53JN se nachází hybridní grafická karta spojující integrovanou Intel HD kartu a dedikovanou NVIDIA GeForce GT 335M s 1 GB vlastní grafické paměti. Ta disponuje 72 CUDA jádry a frekvencí 1080 MHz. Jedná spíše o průměrnou grafickou kartu s podporou PhysX či DirecX 10.1 Umožňuje hraní i nových her, avšak s nižšími detaily. Starší hry jako STALKER zvládne s rezervou i při středních detailech a nativním rozlišení displeje.

Systém přepínání mezi oběma kartami probíhá automaticky dle nastavení v panelu NVIDIA. Tato technologie nese název NVIDIA Optimus. Standardně je aktivní integrovaná karta a pouze v případě spuštění her či některých aplikací dojde k přepnutí na kartu dedikovanou. Pokud by vám přednastavená volba nevyhovovala, je možné v panelu NVIDIA/3D nastavení zvolit, jaká z nainstalovaných aplikací bude využívat kterou kartu. Oproti manuální volbě jde bezesporu o šikovnou utilitu šetřící cenou energii v případě, že se nacházíme mimo síťový adaptér.


specifikace čipu


specifikace čipu

Testy 3D Mark

  • 3DMark 2001: 9955
  • 3DMark 03: 16 641
  • 3DMark 05: 13 177
  • 3DMark 06: 7645

Windows 7 - grafika

  • Index výkonu grafiky pro rozhraní Aero: 4,4
  • Index výkonu grafiky pro 3D herní grafiku: 6,4


Stalker: Call of Pripyat

(1366x768, EFD Light, Medium)


GeForce GT335M se v noteboocích objevuje poměrně často. Hravě si poradí se staršími hrami a například i Stalker: Call of Pripyat zvládla v nejnáročnější části s průměrně 55 snímky za sekundu, což je skutečně plynulé zobrazení. Vzhledem k tomu, že se jedná o multimediální notebook a ne herní, je tato karta příjemným bonusem pro ty, co si krom filmů občas rádi zahrají náročnější hry. Absence podpory DirectX 11 tedy není nijak závažná.

Více o grafických kartách viz Grafické karty pro notebooky
Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.

Multimédia

Hlavním tahákem tohoto multimediálního notebooku je podle výrobce zvukový systém ICEPower od společnosti Bang & Olufsen. Reproduktory jsou ukryty pod stříbrnou děrovanou plochou v horní části nad klávesnicí. Reproduktorům sice nepomáhá žádný subwoofer, ale i tak zní skutečně velmi pěkně. Dovedou hrát hlasitě a to bez výrazného zkreslení. U většiny filmů postačovalo poloviční nastavení hlasitosti. Zvukový projev je u multimediálního notebook velmi podstatný a Bang & Olufsen opět dokazují, že zvuk z notebooku nemusí být vůbec plochý a nevýrazný.

Pro ovládání multimédií je možné využít několika tlačítek na klávesnici či horním panelu. Směrové šipky mají jako druhou funkci ovládání posunu mezi skladbami a v horním řádku lze standardně upravit hlasitost. Ve speciálním panelu nad klávesnicí se nachází tlačítka pro změnu úrovně hlasitosti a tlačítko pro pozastavení skladby, které zároveň spouští multimediální aplikaci VideoMagic. Tento přehrávač disponuje funkcí pro zlepšení kvality přehrávaných DVD filmů. V praxi jsem si jistých změn směrem k lepšímu všiml, ale spíše jen drobných ve formě lepší intenzity barev. Ovládací panel nad klávesnicí má jednu nevýhodu, spočívající v nekontinuální změně úrovně hlasitosti. Pokud stiskneme a držíme tlačítko pro zvýšení nebo naopak snížení hlasitosti, dojde ke změně jen o jeden dílek. Musíme tedy tlačítko použít opakovaně, což z hlediska ergonomie není moc příjemné. Oproti tomu změna hlasitosti pomocí klávesnice funguje v tomto ohledu bezchybně.

Notebook je vybavený funkcí Express Gate, jenž umožňuje velmi rychlé prohlížení fotek, kalendáře, internetu a chatování přes Skype či jiné messengery. Ve vypnutém stavu stačí stisknout odpovídající tlačítko na horním panelu a během několik sekund uživatele uvítá přehledné grafické rozhraní.

Zabezpečení

Příjemným překvapením je lehce nadstandardní zabezpečení, umožňující v BIOSU omezit přístup cizím osobám. Kromě Admin a User hesla pro samotný BIOS lze to samé nastavit i pro integrované disky, v našem případě Seagate Momentus. Šikovnou funkcí je omezení jednotlivých I/O zařízení. V BIOSu tak lze vyřadit jednotlivé konektory a zařízení od LAN, Wi-Fi, zvukové karty přes eSATA, čtečky karet až po Bluetooth, USB konektory či webkameru. Toto se však hodí spíše pro omezení funkcí pro některé uživatele nežli pro zabezpečení notebooku jako takové.

Chlazení a provozní hluk

Chlazení notebooku je překvapivě efektivní. Důvodem pro prvotní obavy jsou menší nasávací otvory vespod notebooku. V praxi však notebook není v mírné zátěži téměř vůbec slyšet a při hraní her nepřevýší rušivou hranici. Přitom, jak se můžeme přesvědčit níže, teploty notebooku zůstaly i v náročném režimu v přijatelné úrovni. Důvodem nižší hlučnosti a teplot v mírné zátěži je bezesporu použití hybridní grafické karty. Díky ní je při běžných kancelářských či internetových aplikacích využívána pouze integrovaná karta, která má znatelně menší hodnotu tepelného vyzařování TDP.

hodina provozu - mírná zátěž

  • touchpad = 28,2°C (pravý)
  • levá strana pod klávesnicí = 28,5°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 26,5°C
  • klávesnice vlevo = 29,3°C
  • klávesnice vpravo = 27,2°C
  • spodek maximum = 30,8°C (levá zadní strana)
  • výdech chlazení = 36,1°C
  • napájecí adaptér = 30,8°C

hodina provozu - vysoká zátěž

  • touchpad = 32,2°C (pravý)
  • levá strana pod klávesnicí = 30,0°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 30,4°C
  • klávesnice vlevo = 35,8°C
  • klávesnice vpravo = 33,5°C
  • spodek maximum = 41,7°C (levá zadní strana)
  • výdech chlazení = 55,2°C
  • napájecí adaptér = 46,5°C

teplota okolí při měření: 23,0°C

V mírném výkonovém zatížení je bez problémů možné pracovat s notebookem i na klíně. V zátěži to již možné není, jelikož spodní část se v místě poblíž výdechu zahřívá na teplotu 41,7°C. Na druhou stranu horní strana zůstává chladnější i v tomto případě a to je z mého pohledu pro multimediální notebook nejpodstatnější. Především oblasti tzv. palmrestu si zachovaly hodnoty na cca 30°C a to je z hlediska pohodlí velmi pěkná hodnota.

Baterie

V případě odpojení adaptéru, má napájení notebooku za úkol 6-ti článková baterie s kapacitou 4400bmAh / 48bWh. Ta vydržela v našem standardním testu 4 hodiny a 13 minut, což je na multimediální notebook velmi pěkná hodnota, která umožňuje i občasnou práci na cestách. Důvodem delší výdrže je bezesporu možnost přepnutí na integrovanou grafickou kartu a optimalizovaný režim spotřeby. Pro srovnání bez hybridního módu a s dedikovanou grafickou kartou vydržel notebook v Entertainment módu přehrávat film jen 1 hodinu a 37 minut. Po aktivaci integrované karty a hybridního módu se výdrž při přehrávání DVD prodloužila na téměř dvě a půl hodiny.

Příkon notebooku

  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení = 21 W
  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení (nabíjení) = 45 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení = 72 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení (nabíjení) = 96 W
  • Celkový příkon vypnutého notebooku (nabíjení) = 31 W

BIOS

BIOS nabízí krom zmíněných prvků zabezpečení několik dalších funkcí. Například EasyFlash pro snadný update BIOSu nebo možnost změny loga při startu. Možnost přetaktování zde nabízí tři úrovně, které lze nastavit pouze zde a nikoli ve Windows. BIOS podporuje také několik režimů pro bootování jako UEFI Boot či PXE ROM.

Příslušenství

K notebooku dostane zákazník také černou brašnu a USB myš. Obojí je příslušenství, které si stejně většina uživatelů vzápětí pořizuje a výrobce tímto krokem zákazníkovi ušetřil nějakou tu korunu i starost s nákupem.

Na notebooku je nainstalován operační systém Windows 7 Professional v 64bitové verzi a několik Asus utilit. Většina z nich je celkem praktických a některé jsou dokonce zásadní pro ovládání funkcí notebooku jako Power4Gear Hybrid či Asus Splendid pro nastavení monitoru. Jediným rušivým programem je trial verze antivirového programu Trend Micro, který od začátku vyskakuje na okně a žádá od uživatele registraci.

Ceny a záruka

Testovaná konfigurace Asus N53JN s procesorem Intel Core i5-450M 2,4 GHz, 6 GB RAM, 640GB pevným diskem a grafickou kartou GeForce GT 335M 1 GB je k dostání za doporučenou koncovou cenu 24 790 Kč bez DPH (29 748 Kč s DPH). Na trhu by se měly objevit i další konfigurace lišící se použitým procesorem, velikostí RAM či grafickou kartou. Například konfigurace N53JQ by měla disponovat procesorem Intel Core i7-740QM 1,73GHz, 720GB pevným diskem, grafickou kartou GeForce GT 425M spolu s Full HD displejem a Blu-ray kombo mechanikou.

Závěr

Asus N53JN nabízí příjemné „vše v jednom“ řešení pro domácí uživatele. Celkově chybí snad jen integrovaný TV tuner. Notebook nabízí dobrý výkon pro všechny multimediální aplikace a díky dedikované grafické kartě si poradí i s hrami. V testu si udržel teplotu i hlučnost pod standardní hranicí, za což má také plus. Malým bonusem je také mobilita, která i přes větší rozměry a hmotnost nabízí slušnou výdrž na baterie i pro práci na cestách. Notebook se díky svému designu navíc hodí nejen do domácnosti, ale neztratí se ani na pracovní schůzce.

Klady a zápory

+ nízká hlučnost
+ na poměry notebooku dobrý zvuk

- horší oddělení klávesových bloků

TIP redakce NOTEBOOK.cz

TIP redakce NOTEBOOK.cz

Notebook nabízí příjemnou kombinaci designu i výbavy pro každodenní použití doma i k občasnému cestování. K přednostem patří mimo jiné hliníkové části těla notebooku (víka a pracovní plocha) a dobrý zvuk z reproduktorů Bang & Olufsen. Asus N53JN může být dobrým tipem pro domácí použití středně náročných uživatelů.

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 3% energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz.

Foto galerie Asus N53JN

Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.
Podrobnější parametry pořízené programem HWiNFO32 naleznete v souboru HWiNFO32.zip

Technická data

  • Testovaná konfigurace: Asus N53JN
  • Instalovaný procesor: Intel Core i5-450M (2,4 GHz, 3MB L3)
  • RAM (MB): 6144 MB (1x 2048, 1x 4096 MB DDR3-1066 MHz
  • HDD (GB): 500GB (Seagate Momentus ST9640320AS, 5400ot, 8MB, SATA II)
  • DVD: LG DVDRW GT32N
  • LCD: 15,6"
  • LCD rozlišení: HD 1366 x 768
  • Video: Nvidia GeForce GT 335M (1 GB vlastní paměti)
  • LAN: Athereos 10/100/1000
  • WiFi: Athereos 802.11 b/g/n
  • Zvuková karta: Realtek HD + Sonic Focus
  • Polohovací zařízení: multitouch touchpad
  • Software: Windows 7 Professional 64-bit
  • Baterie/výdrž: Li-Ion 4400 mAh; 48Wh / 4h 13min
  • Rozhraní: 2x audio(1x SPDIF, 1x SD/MS/MMC/xD, 2x USB 2.0, 1x USB 3.0, eSATA, HDMI, LAN, VGA
  • Rozměry: 391 x 266 x 40,5 mm
  • Hmotnost (kg): 2,71
Recenze

Diskuse