RECENZE: Sony VAIO VPC-EC3M1E - domácí multimediální centrum

6. 1. 2011 07:00    Rubrika: Recenze    Autor: Jiří Zima

Aktuální notebooky VAIO začínající písmenem E představují cenově dostupné základní modely. Tentokrát jsme se podívali na největší variantu EC se 17'' displejem. Konfigurace je postavena na výkonném procesoru Core i5 a mainstreamové dedikované grafice ATI Radeon. Testovaný kus má doporučenou koncovou cenu bez pár korun 20 000,- Kč bez DPH.

Sony VAIO VPC-EC3M1E - domácí multimediální centrum

Základní popis

Model VAIO EC představuje nejlevnější 17“ notebook v nabídce Sony a cílí na běžné domácnosti jako univerzální multimediální stanice, která poslouží stejně dobře při přehrávání filmů, občasném hraní her a prohlížení webových stránek. Tomuto zacílení odpovídá použitý vzhled. Celé tělo notebooku je vyvedeno v černé barvě.

V zavřeném stavu vypadá přístroj velmi stroze a černému víku dominuje jen charakteristický velký nápis VAIO. Víko není lesklé, ale na hladkém povrchu se otisky také chytají (i když nejsou tolik vidět). Po otevření se naskýtá pohled na více typů povrchů. Hladký matný plast je použit na rám LCD a část základny za klávesnicí. V okolí klávesnice mají plasty příjemný hrubší povrch, který není náchylný na otisky a nečistoty. Prostor opěrek rukou a touchpadu je naopak (možná trochu zbytečně) tvořen lesklým plastem piano black, který je přímo lapačem otisků. Vzhled je z mého pohledu spíše střídmý a nedá se mluvit o nějaké extravaganci.

Mechanické zpracování je na poměry multimediálních notebooků slušné. Základna je tvrdá, neprohýbá se a nevrže ani při zvednutí otevřeného notebooku za roh základny. Také víko poskytuje displeji dobrou ochranu, protože ani při silnějším zatlačení nedochází v obraze k vlnění barev. Celkově tedy mechanické zpracování chválím a dá se očekávat, že se takový notebook po pár měsících nerozpadne.

Klouby víka jsou zapuštěny do základny, což omezuje úhel otevření přibližně na 135°. Chod kloubů je plynulý a v zavřeném stavu je víko drženo magneticky.

Téměř celá konektorová výbava je přední části notebooku co nejblíže k uživateli. Na levém boku jsou postupně od uživatele ExpressCard 34, kombinovaný port eSATA/USB a výstupy grafické karty (digitální HDMI a analogové VGA). Za nimi následuje masivní výdech ventilace, za kterým se ukrývají ještě konektory LAN a napájení. Pravý bok má v přední části natlačená tři USB (všechny ve verzi 2.0) a za nimi je už jen optická mechanika. V přední hraně jsou integrované audio konektory (vpravo) a čtečky paměťových karet MemoryStick a SD/MMC (vlevo).


pohled zepředu pohled zezadu pohled zleva pohled zprava pohled shora pohled zespoda

Konektorová výbava patří k průměru 17“ notebooků. Z moderních konektorů nechybí eSATA a HDMI, ale například FireWire byste hledali marně. Nadstandardní výbava v podobě TV tuneru se nekoná. Na druhou stranu určitou funkcionalitu lze doplnit díky slotu ExpressCard 34, který u multimediálních notebooků poslední dobou jaksi chybí.

Velkou výhradu musím mít u konektorů k jejich rozmístění. Všechna USB jsou co nejblíže k uživateli, což znamená, že připojená zařízení svými kabely budou překážet v prostoru, kde většinou bývá myš. Audiokonektory na čelní straně také nejsou zrovna nejšťastnější - u takto velkého notebooku lze očekávat setrvání na jednom místě, a tedy nejspíše i připojení externích reproduktorů, jejichž kabel bude muset být hodně ohnutý, aby nepřekážel. Poslední výtka k rozložení se týká rozestupu konektorů na levé straně. Některé HDMI kabely svou koncovkou znemožní použití sousedního VGA i eSATA. VGA výstup není vybaven šroubovacími úchyty a prakticky všechny kabely od monitorů při jeho použití z půlky zakryjí výstup HDMI.

Okolo 17“ displeje je jen minimální rám, takže se půdorysné rozměry notebooku příliš neliší od některých větších modelů s 15,6“ displeji (větší je jen o několik cm do šířky). Na druhou stranu s rozměry 410 x 273 x 35 mm příliš nepočítejte, že by se notebook vešel do klasických batohů na 15,6“ notebooky. Problém bude právě v šířce.

Hmotnost 2,90 kg umožňuje stále používat notebook pro denní přenášení v batohu na zádech. V rámci kategorie nižší hmotnost nekazí ani 90W napájecí adaptér, který má 347 g včetně přívodní šňůry.

Klávesnice a ovládací prvky

Osazená klávesnice je typu chiclet a nabízí kromě standardní části také numerický blok v podobě známé ze stolních klávesnic. Povrch kláves je hrubý a popisky hlavních funkcí jsou natištěny bílou barvou. Výjimkou jsou pouze funkce klávesy Fn. Ty jsou tmavě modré a při zhoršených světelných podmínkách prakticky nečitelné.

Sony používá chiclet klávesnice již dlouho a nutno dodat, že je umí dělat velmi dobré. Klávesy jsou ergonomicky tvarované, mají příjemný povrch a při mačkání vydávají tlumený dutý zvuk. Psaní na této klávesnici je na poměry multimediálních notebooků velmi komfortní.

Nad klávesnicí je u pravého reproduktoru shluk několika tlačítek a indikačních diod (zámky klávesnice). Tlačítka zde umožňují rychlý přístup k užitečným programům – komplexní diagnostice a řešení problémů (Assist), výchozímu webovému prohlížeči (Web) a multimediálnímu centru Media Gallery (VAIO).

Po pravém kraji se nachází osamocený hlavní vypínač se svítícím pruhem kopírujícím hranu šasi. Dle barev (zelená, oranžová) a případného blikání lze poznat, zda je notebook zapnutý, uspaný a nebo mu dochází baterie.


pracovní plocha detail klávesnice

Dotyková plocha touchpadu je mírně zapuštěná a s vroubkovaným povrchem. Tlačítka pod ní jsou řešena tím nejjednodušším způsobem – jsou to dva oddělené kusy plastu s příjemným a tichým stiskem. Sony zde nešlo cestou trendy prvků: spojených nebo zapuštěných tlačítek, které v drtivé většině případů jen snižují ergonomii.

Elektroniku touchpadu vyrobila společnost Alps a snímání podporuje více prstů. Mezi podporovanými gesty však chybí emulace kolečka myši tahem dvěma prsty (tah prstu po pravém kraji funguje) a dalším nedostatkem je mírné, ale znatelné zpoždění kurzoru proti pohybu prstu.

Hlavní HW parametry

Sony vybavilo tuto konfiguraci výkonným procesorem Intel Core i5 460M se standardní frekvencí 2,53 GHz a 3 MB L3 cache. V případě výpočetně náročných aplikací, které neumí využít více jader, se procesor umí automaticky přetaktovat až na 2,8 GHz (Intel Turbo Boost). V rámci nabídky Intelu jde o vyšší střední třídu.

CPU-Z
specifikace čipu

Základní deska je postavena na prověřené čipové sadě Intel HM55 a oba paměťové sloty jsou obsazeny 2GB moduly DDR3-1333. Celkové množství 4 GB RAM pracuje kvůli omezení řadiče paměti v procesoru na efektivní frekvenci 1066 MHz.

Single-Thread mód (zatíženo jen jedno jádro)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 38 322
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 17 450

Multi-Thread mód (zatížena obě jádra)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 100 471
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 63 370

Cinebench R10

  • Rendering (Single CPU): 3037 CB-CPU
  • Rendering (Multiple CPU): 7103 CB-CPU
  • Multiprocessor Speedup: 2,34x

Cinebench R11.5

  • Rendering (Multiple CPU): 1,77 fps

Windows 7 – CPU a RAM

  • Index dle počtu operací CPU za sekundu: 6,9
  • Index dle počtu operací RAM za sekundu: 5,9
  • HWiNFO32 (propustnost paměti): 5183 MB/s

Výkon procesoru se pohybuje jednoznačně nad průměrem a postačuje na všechny běžné multimediální činnosti. V kombinaci s velkým množstvím RAM je celkový výkon dostatečný i pro náročnější uživatele.

Pevný disk od společnosti Samsung se může pochlubit kapacitou 500 GB a jeho plotny se otáčí rychlostí 5400 rpm. Mezi tím, co je dnes na trhu, jde výkonově o slušný průměr. Takovému notebooku by ovšem asi více slušel nějaký disk s rychlostí ploten 7200 rpm.

  • HWiNFO32 (měří přenosovou rychlost při čtení z cache): 91 MB/s
  • HD Tach (měří skutečnou průměrnou přenosovou rychlost při čtení): 67,5 MB/s
  • Průměrná přístupová doba: 18,07 ms
  • Windows 7 – Index přenosové rychlosti: 5,9

Ačkoli by to takovému notebooku jistě prospělo, mechanika neumí zapisovat ani číst Blu-ray média. Zájemce se v této konfiguraci bude muset spokojit se základní mechanikou DVD Super Multi s podporou dvouvrstvého zápisu na disky DVD.

Schopnosti komunikace jsou na základní úrovni a čítají kromě gigabitového Ethernetu bezdrátovou kartou Wi-Fi /n (2,4 GHz) a modul Bluetooth. Samostatně lze bezdrátová zařízení vypínat pomocí předinstalované aplikace trůnící v tray liště. V případě potřeby (užitečné například při cestování letadlem) je k dispozici hardwarový posuvný přepínač na čelní straně přístroje.

Další parametry naleznete v tabulce na konci článku.
Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.

Displej a grafika

Lesklý displej s úhlopříčkou 17“ má základní rozlišení 1600x900. Kvalitativně jde o průměr dnešních notebooků. Kdo je seznámen s obecně nižší kvalitou notebookových LCD (proti stolním), toho tento displej nenadchne, ale ani neurazí. Barvy a svítivost jsou na slušné úrovni a výhrady bych měl jen k slabšímu vertikálnímu pozorovacímu úhlu a slabšímu kontrastu (černá je spíše došeda).

Regulace podsvícení má velké rozpětí mezi minimálním a maximálním jasem. Pomocí kláves Fn+F5/F6 lze regulovat jas v 9 stupních a nejnižší je tak tmavý, že dobře poslouží při práci za úplné tmy.

pohled přímo displej zboku v úhlu 45st
displej v úhlu 135st displej v úhlu 45st

Srdcem grafického subsystému je dedikovaný grafický čip ATI Mobility Radeon HD5650 s 400 unifikovanými shadery a k němu je připojen 1 GB paměti GDDR3. Takty jádra jsou proti referenčnímu návrhu sníženy o 100 MHz a paměti o 10 MHz. Důvodů může být několik: Sony mohlo chtít výkonově oddělit dražší modely a nebo je důvod ve spotřebě/chlazení (nebo možná v obojím).

Grafická karta podporuje nejnovější technologie v podobě DirectX 11 a Shader Modelu 5.0. Stejně tak si poradí i s přehráváním HD videí v moderních kompresních formátech.

Na grafickou kartu integrovanou v procesoru zapomeňte. Sony ji, jak už je zvykem u mnoha výrobců, deaktivovalo a vzhledem k tomu, že k ní nejsou připojeny výstupy, ji není možné nijak využít.

GPU-Z
specifikace čipu

K připojení externího monitoru (televize) jsou připraveny výstupy HDMI a VGA. Grafická karta podporuje oba výstupy najednou v režimu rozšířené plochy, ale protože jsou konektory na tomto notebooku fyzicky příliš blízko sebe, budete se muset spokojit maximálně s jedním externím monitorem.

Sony už pravděpodobně nepočítá s tím, že by ještě mnoho lidí používalo analogový VGA výstup. Jeho kvalita je špatná už v rozlišení 1280x1024 a detekce nefunguje úplně podle představ, protože se výstup grafické karty nepřepíná automaticky po připojení monitoru.

Testy 3D Mark

  • 3DMark 2001: 28 062
  • 3DMark 05: 12 324
  • 3DMark 06: 6895
  • 3DMark 11: P897 (Graphics: 797, Physics: 2762)

Windows 7 – grafika

  • Index výkonu grafiky pro rozhraní Aero: 4,5
  • Index výkonu grafiky pro 3D herní grafiku: 6,1

Cinebench (OpenGL)

  • Cinebench R10: 5192 CB-GFX
  • Cinebench R11.5: 1,77 fps

SPEC viewperf 10 – Composite / 1280x1024 (fps)

  • 3ds max (3dsmax-04): 16,06
  • CATIA (catia-02): 14,06
  • EnSight (ensight-03): 11,17
  • Maya (maya-02): 30,08
  • Pro/ENGINEER (proe-04): 11,67
  • SolidWorks (sw-01): 26,86
  • UGS Teamcenter Visualization Mockup (tcvis-01): 6,33
  • UGS NX (ugnx-01): 5,65

SPEC viewperf 11 / 1280x1024 (fps)

  • CATIA (catia-03): 3,50
  • EnSight (ensight-04): 6,62
  • LightWave 3D (lightwave-01): 15,3
  • Maya (maya-02): 5,98
  • Pro/ENGINEER (proe-05): 1,57
  • SolidWorks (sw-03): 11,14
  • Siemens Teamcenter Visualization Mockup (tcvis-02): 3,21
  • Siemens NX (snx-01): 3,34

Call of Duty: Modern Warfare 2
game
Call of Duty: Modern Warfare 2, 1600x900, no-AA, střední detaily
FPS: 20 (min), 39 (max), 30 (průměr)

Aliens vs. Predator DirectX 11 Benchmark

  • 1280x720: 9,0 fps
  • 1600x900: 6,3 fps

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
Stalker
S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat Benchmark (DirectX 11)

Snížené takty se mírně podepsaly na výkonu, a tak jsou v některých případech výsledky až o 10% nižší (proti HD5650 v jiných noteboocích). Celkově však 3D výkon stačí na spuštění většiny herních titulů ve středních detailech. U těch náročných bude nutné snížit úroveň detailů a rozlišení.

Více o grafických kartách viz Grafické karty pro notebooky
Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.

Multimédia

Analogově (3,5 mm jack) lze k notebooku připojit stereofonní reproduktory (sluchátka) a monofonní mikrofon. Zvuková karta sama o sobě prostorový zvuk nepodporuje a pro jeho použití by nebyl ani dostatek výstupních konektorů. Pro většinu lidí dnes ovšem stačí, že prostorový zvuk je přenášen digitálně jako součást HDMI výstupu grafické karty, takže propojení se zbytkem moderní digitální domácnosti by nemělo činit žádný problém.

Stereofonní reproduktory jsou překryty perforovaným plastem nad klávesnicí a zvukovým podáním v rámci úhlopříčky nijak nenadchnou. Hlasitostí se pohybují v průměru notebookových reproduktorů, ale zvuková kvalita proti průměru pokulhává. Nižší středy a hloubky jsou velmi omezené a výšky naopak příliš ostré. Na nouzové sledování filmů postačují, ale na jakoukoli hudbu budou sluchátka nebo externí reproduktory tou jedinou správnou cestou.

foto
pro plnou velikost klikněte na obrázek

0,3Mpix webkamera je společně s mikrofonem vestavěna do rámu nad displejem. Kamera je schopna pořizovat snímky maximálně v rozlišení 640x480. Kvalita pořizovaného záznamu je slabá, ale snímání je plynulé i za horších světelných podmínek.

Chlazení a provozní hluk

Systém chlazení je tvořen jedním blokem s ventilátorem a dvěma heatpipe pro odvod tepla z procesoru s čipovou sadou a grafické karty. Při kancelářské práci se ventilátor točí neustále, ale běží na nejnižší otáčky, při kterých ve většině prostředí téměř není slyšet. Problém by mohli mít jen sluchově nejcitlivější jedinci v tiché místnosti.

V zátěži si umí ventilátor odfukovat hlasitěji. To by samo o sobě nevadilo, ale jeho rychlost se mění každých 5 sekund, což může být po čase v tišším prostředí velmi otravné. Celkově nejde o žádnou tragédii, ale v této úhlopříčce lze s podobným výkonem sehnat i tišší notebooky.

hodina provozu - mírná zátěž

  • touchpad = 29,8°C
  • levá strana pod klávesnicí = 28,5°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 28,8°C
  • klávesnice vlevo = 30,1°C
  • klávesnice vpravo = 29,2°C
  • spodek maximum = 31,5°C
  • výdech chlazení = 35,2°C
  • napájecí adaptér = 34,4°C

hodina provozu - vysoká zátěž

  • touchpad = 34,7°C
  • levá strana pod klávesnicí = 31,9°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 31,8°C
  • klávesnice vlevo = 35,3°C
  • klávesnice vpravo = 33,2°C
  • spodek maximum = 44,7°C (levá přední čtvrtina)
  • výdech chlazení = 47,7°C
  • napájecí adaptér = 46,5°C

teplota okolí při měření: 22°C

V 17“ těle není problém uchladit dvoujádrový procesor s mainstreamovou grafickou kartou. Přes klávesnici a opěrky rukou se nepřenáší na uživatele prakticky žádné teplo ani po několikahodinovém hraní her. Spodek základny je studený pouze při kancelářské práci a na hraní her je lepší notebook položit na tvrdý, rovný povrch (jako ostatně každý notebook).

Teploty v zátěži
teploty vnitřních komponent při dlouhodobé maximální zátěži

Baterie

U 17“ multimediálních modelů se neklade velký důraz na výdrž. Sony proto zvolilo poměrně malou baterii s kapacitou 39 Wh. V našem standardním redakčním testu* s ní notebook vydržel 3 hodiny a 5 minut, což dělá odběr z baterie kolem 12 W. S maximálním podsvícením a zapnutou Wi-Fi je spotřeba v průměru o 4 W vyšší, což dává výdrž do 2 hodin a 20 minut při prohlížení webových stránek.

Lze očekávat, že takový notebook bude většinu času ležet na stole a na baterii bude provozován jen minimálně. Z tohoto důvodu nevidím nižší výdrž jako závažný nedostatek.

Příkon notebooku

  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení = 13 W
  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení (nabíjení) = 34 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení = 41 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení (nabíjení) = 52 W
  • Celkový příkon vypnutého notebooku (nabíjení) = 21 W

Nabíjení je pomalejší a z nuly na 90% nabijete baterii přibližně za 2 hodiny. Ze zpomalení nabíjení dochází v zátěži a nabíjecí výkon je snížen na polovinu. Je to trochu zvláštní, protože odběr notebooku není velký a napájecí adaptér má stále výkonovou rezervu.

BIOS

Do nastavení firmware notebooku se vstupuje klávesou F2 ihned po zapnutí. Možnosti nastavení jsou velmi omezené a najdete zde jen tyto volby:

Pokročilé

  • Zapnutí podpory virtualizace
  • Zákaz režimu procesoru C3/C6 (šetřící režimy, které u některých notebooků způsobují pískání napájecích obvodů)

Zabezpečení

  • Nastavení hlavního hesla (heslo pro zapnutí a vstup do BIOSu)
  • Nastavení uživatelského hesla (heslo pro zapnutí)
  • Zapnutí výzvy na heslo při zapnutí notebooku

Boot

  • Zákaz možnosti bootovat z externích zařízení
  • Zákaz možnosti bootovat ze sítě

Schopnosti zabezpečení čítají jen klasická hesla, takže čtečky otisku prstů a TPM čipy byste hledali marně. Vzhledem k multimediálnímu zaměření to lze s klidem odpustit.

Příslušenství

V krabici najdete společně s notebookem jen napájecí adaptér, třížilovou přívodní šňůru a tištěnou dokumentaci. Veškeré papírové dokumenty jsou v češtině, slovenštině a angličtině - konkrétně je tu rychlá příručka prvního zapnutí, návod pro případ zálohování a odstraňování potíží a záruční podmínky. Disky DVD pro rychlou obnovu operačního systému do továrního nastavení byste hledali v krabici marně. Tato obnova se provádí stiskem tlačítka Assist, když je notebook ve vypnutém stavu.

Na disku je předinstalovaný operační systém Windows 7 Home Premium v 64bit verzi. Lokalizaci si může uživatel vybrat při prvním startu, protože je stejná konfigurace dovážena do ČR i na Slovensko.

Kromě vlastního systému je na disku nainstalováno i větší množství další programů (včetně bloatware v podobě demoverzí antiviru a podobně). Mezi nejšikovnější předinstalované programy dle mého názoru patří VAIO Control Center (veškerá běžná nastavení notebooku na jednom místě), VAIO Media Gallery a VAIO Care. VAIO Care slouží k vyřešení problémů spojených s notebookem. Nabízí se různá řešení k nápravě problémů včetně jejich automatického vyhledávání. Pokud už je systém příliš poškozen, nabídne se uživateli zálohování dat a obnovu operačního systému, případně celého disku.

Ceny a záruka

V současné době je na českém trhu nabízena pouze tato testovaná konfigurace. Oficiální doporučená koncová cena je stanovena na 19 991,- Kč bez DPH (23 990,- Kč s DPH).

Notebook je vybaven standardní dvouletou zárukou platnou pro fyzické osoby i při nákupu na IČ.

Závěr

Testovaný model EC se svou 17“ úhlopříčkou směřuje především na stůl našich domácností. V dané cenové kategorii nabízí relativně slušný poměr výkon/cena, nezaostává proti konkurenci ve výbavě ani konektivitě a výkonný dvoujádrový procesor s mainstreamovou dedikovanou grafikou postačují na běžnou multimediální a herní zábavu. Proti průměru ve své kategorii vyniká VAIO EC velmi solidní klávesnicí (která by si nezadala s business modely), nízkou hmotnosti a solidním mechanickým zpracováním. Za nedostatky by naopak šlo považovat velmi nešťastné rozložení konektorů a displej s nízkým kontrastem. V současné nabídce má tento model rozhodně co nabídnout a neměl by uniknout z výběru zájemců o velký multimediální notebook.

Klady a zápory

+ pohodlná klávesnice
+ solidní mechanické zpracování
+ nižší hmotnost v rámci úhlopříčky

- rozmístění konektorů
- špatně viditelné popisky funkcí klávesy Fn
- nízký kontrast displeje

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 3% energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz.

Foto galerie Sony VAIO VPC-EC3M1E

Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.
Podrobnější parametry pořízené programem HWiNFO32 naleznete v souboru HWiNFO32.zip

Technická data

  • Testovaná konfigurace: Sony VPC-EC3M1E
  • Instalovaný procesor: Intel Core i5 460M (2.53 GHz, 3 MB L3, 2400MHz QPI)
  • RAM (MB): 4096 DDR3-1066 (2x2048)
  • HDD (GB): 500 (SAMSUNG HM500JI, 5400rpm, 8MB cache)
  • ODD: DVD SuperMulti (Optiarc DVD RW AD-7700H)
  • LCD: 17,3" TFT (glare)
  • LCD rozlišení: HD+ (1600 x 900)
  • Video: ATI Mobility Radeon HD5650 (1GB GDDR3, 128bit)
  • Modem: -
  • LAN: 10/100/1000 (Marvell Yukon 88E8059 PCI-E Gigabit Ethernet)
  • WiFi: Atheros AR9285 (b/g/n)
  • Zvuková karta: Realtek HD Audio (ALC269)
  • Polohovací zařízení: touchpad (Alps)
  • Software: Windows 7 Home Premium (64bit, CZ/SK)
  • Baterie/výdrž: Li-Ion 39 Wh / 3h 5min
  • Rozhraní: 2x audio IN/OUT, SD/MMC, MS, 3x USB, eSATA/USB, VGA, HDMI, ExpressCard 34
  • Rozměry: 410 x 273 x 35 mm
  • Hmotnost (kg): 2,90
Recenze

Diskuse