RECENZE: Acer Aspire TimelineU M5 spojuje tenké tělo s výkonem

19. 7. 2012 07:00    Rubrika: Recenze    Autor: Jiří Zima

Uplynuly již skoro dva měsíce od uvedení prvního u nás dostupného notebooku typu UltraBook v 15,6'' úhlopříčce. Tehdy šlo o model Aspire M3. Dnes se podíváme na jeho vyšší verzi M5 s ušlechtilejšími povrchy, podsvícenou klávesnicí a výkonnějšími komponentami. Otestovali jsme nejvyšší verzi s Ivy Bridge Core i7, grafikou NVIDIA a 256GB SSD.

Acer Aspire TimelineU M5 spojuje tenké tělo s výkonem

Základní popis

V recenzi ke zmíněnému modelu Aspire M3 jsem na začátku uváděl, že Acer výrazně obměnil značení svých notebooků. Nebudu se opakovat, takže pouze ve stručnosti: Písmenem M jsou nyní označeny tenké 14“ a 15,6“ modely (zatím jsou dostupné pouze 15,6“) a číslo udává umístění v rámci nabídky. Čím vyšší číslo, tím o vyšší model jde. Současný M5 je tedy vyšší verzí M3. Právě proto si neodpustím srovnávání obou modelů během celé recenze.

Aspire M5 sdílí s M3 čistý a minimalistický vzhled bez zbytečných rušivých elementů. Kolem klávesnice není nic navíc a jediné indikační diody (zapnutí, nabíjení baterie), jsou schované na čelní straně vedle hlavního vypínače. Oba modely mají velmi podobné tvary šasi, ale z detailů lze vyčíst, že jde jen o podobnost vizuální. Indikační prvky a konektory totiž nejsou na stejném místě.

Další změna se týká barevného provedení. Povrchy základny jsou kovovější a světlejší, touchpad je obehnán tenkou chromovou linkou a displej tentokrát překryla lesklá fólie. Vizuálně působí notebook moderně, elegantně a přátelsky.

Mechanické zpracování zůstalo na nadstandardní úrovni nižšího modelu. Základna je velmi pevná a při manipulaci se neprohýbá a nekroutí (tentokrát již ani minimálně). Víko je opět měkčí, což je dáno jeho tenkým profilem, ale tlak z vnější strany snáší dobře. Opět tedy nemám žádné zásadní výhrady.

Víko je možné vyklopit až do úhlu 150°. Otevírání jednou rukou bohužel není příliš snadné. Klouby mají optimální tuhost a základna se při otevírání nezvedá. Nicméně je problém s malým výstupkem, který se dá jen obtížně jednou rukou uchopit (obzvlášť bez dlouhých nehtů). Sám jsem se při otevírání jednou rukou uchýlil k chytání za roh víka, ale kvůli pružnosti se pak víko znatelně prohýbá, což nikdy nepůsobí dobře. Stačilo přitom jenom vylisovat do víka větší úchyt.


pohled zepředu pohled zezadu pohled zleva pohled zprava pohled shora pohled zespoda

Výbava se od nižšího modelu příliš neliší. Většina konektorů je vzadu a jde konkrétně o tři USB (dvě z nich USB 3.0), LAN a výstup HDMI. Vlevo je optická mechanika s napájecím konektorem, vpravo zas čtečka paměťových karet SD/MMC (karta se do ní vejde celá) a kombinovaný konektor zvukové karty.

Větší podíl USB 3.0 je jistě dobrý krok, ale mnohem více vítám přesun zvukového konektoru na bok, neboť připojování sluchátek do zadní části notebooku bylo nezvykle otravné.

Ze základní výbavy již ustoupil analogový výstup VGA, který není dostupný ani ve zmenšené podobě. Acer už tento konektor odepsal, a kdo chce připojovat projektory přes VGA, musí zvolit nějaký aktivní konvertor.

S hmotností 2,07 g spadá Aspire M5 na spodní hranici pro úhlopříčku 15,6“. Zavřený má počítač rozměry 367 x 256 x 21 mm a za pozornost určitě stojí malé okraje kolem displeje po stranách (M3 je skoro o centimetr širší).

Napájecí adaptér s třížilovou přívodní šňůrou váží 382 g.

Klávesnice a ovládací prvky

Klávesnice je v modelech M3 a M5 shodná. Z tohoto důvodu si dovolím citovat následující odstavce z dřívější recenze:

Co se týká rozložení klávesnice, patří Acer k těm nejkonzervativnějším. Nová verze, kterou sdílí všechny 15,6 a 17“ modely Aspire, má mírně zúžený numerický blok, aby co nejméně odsouval do strany základní blok kláves. Jinak zůstalo vše při starém. Klávesy pro pohyb v dokumentech jsou nad numerickým blokem, u kurzorových šipek jsou malé mezery a v rozložení nechybí ani méně používané klávesy. Pokud jste již někdy měli notebook od Aceru, nic by vás nemělo překvapit (stejná místa mají i Fn funkce).

Mechanika chiclet klávesnice doznala velkých změn k lepšímu. Klávesy jsou trochu mělčí, ale mají jistější stisk a jsou při psaní tiché. V rámci nabídky je klávesnice jednoznačně nadprůměrná a píše se na ní velmi pohodlně.

Na začátku recenze jsem zmínil minimalismus, kterého se výrobce držel. Kromě klávesnice je notebook opravdu vybaven jen jediným tlačítkem - hlavním vypínačem - a ten je pro jistotu schovaný v čelní hraně tak, že na něj normálně není vidět. Zapnutí a nabíjení baterie jsou jediné dvě funkce, které mají indikační diody (taktéž na čelní hraně). Znamená to, že zámky klávesnice (NumLock, CapsLock) značí pouze informační ikony na obrazovce, které se objevují jen během přepínání.

Chápu snahu výrobce odstranit z viditelného prostoru cokoli kromě klávesnice, ale z vypínače vpředu mám smíšené pocity. Několikrát jsem si jej při přenášení zmáčkl a k náhodnému stisku může dojít také v pracovní poloze těch nejlínějších uživatelů - tedy ležení v posteli s podloženou hlavou a pokrčenými nohami, o které je notebook opřený.

pracovní plocha detail klávesnice

U notebooků od Aceru jsem se v poslední době setkával hlavně s touchpady Elan. Tento má sice stejnou dotykovou plochu, ale obsluhuje ji elektronika Synaptics, která má mírně rychlejší odezvu na pohyb prstu (a podstatně lepší podporu v Linuxu).

Nevýhodou je ne tak dobrý algoritmus pro vyhodnocení prstů ve spodní části plochy vyhrazené pro virtuální tlačítka. Pokud si zde uživatel položí palec pro stisk „levého“ tlačítka během pohybu kurzoru ukazovákem, nesmí příliš palce hýbat, nebo elektronika pohyb špatně vyhodnotí jako multidotykové gesto. Zde se ještě, doufám, zapracuje na vylepšení v dalších verzích ovladače. Během posledního půlroku beztlačítkové touchpady Synaptics jen díky ovladačům doznaly nemalých změn.

Tlačítko v dotykové ploše (resp. její spodní polovině) má zbytečně velkou tuhost. Přesto hodnotím provedení jako nadprůměrné. Jiné beztlačítkové touchpady mají bohužel stisk plochy ještě tužší. Pominu-li tento nedostatek, pracovalo se mi s touchpadem opravdu dobře.

Hlavní HW parametry

Základní deska je opět postavena na moderní čipové sadě Intel HM77. Dříve recenzovaný Aspire M3 měl osazený starší procesor z generace Sandy Bridge. Stejné modely nyní dostávají konfigurace s novějšími procesory Ivy Bridge, ale pouze do Core i5. V testovaném M5 je osazen ještě výkonnější procesor Intel Core i7-3517U s výchozím taktem 1,9 GHz s režimem TurboBoost do 3,0 GHz. O výkon tak není nouze.

CPU-Z
specifikace čipu

K základní desce jsou připájeny 2 GB operační paměti, které doplňuje standardní 4GB modul DDR3-1333. Maximálně lze v současné době dosáhnout na 10 GB RAM. Rozšíření paměti však vyžaduje odšroubování celého spodního krytu.

Single-Thread mód (zatíženo jen jedno jádro)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 55404
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 16241

Multi-Thread mód (zatížena obě jádra)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 113853
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 52320

Cinebench R10

  • Rendering (Single CPU): 5177 CB-CPU
  • Rendering (Multiple CPU): 10421 CB-CPU
  • Multiprocessor Speedup: 2,01

Cinebench R11.5

  • Rendering (Multiple CPU): 2,81 pts

Windows 7 – CPU a RAM

  • Index dle počtu operací CPU za sekundu: 7,1
  • Index dle počtu operací RAM za sekundu: 7,1
  • HWiNFO32 (propustnost paměti): 8486 MB/s

Jde sice jen o úsporný procesor s mezní spotřebou 17 W, ale výkon odpovídá relativně silným plnokrevným procesorům starších generací. Když na to přijde, nedojde procesoru dech ani v náročnějších aplikacích.

Dodávané konfigurace jsou vybavovány buď klasickým pevným diskem s malou SSD cache, nebo plnohodnotným SSD. Testovaná konfigurace je z nabídky nejsilnější, a tak nepřekvapí osazení 256GB variantou mSATA SSD Liteon s podporou SATA-3. Výkonově nejde o žádné ořezávátko, na která jsme v redakci z UltraBooků zvyklí. Výkonem spadá lehce nad průměr 2,5“ SSD a dalece převyšuje možnosti plotnových disků.

Uvnitř přístroje zůstalo prázdné místo pro osazení 2,5“ SATA disku, které se využívá u nižších konfigurací.

Kombinace silného procesoru, rychlého SSD a dostatku RAM dělá z Aspire M5 velmi svižný počítač, který rychle startuje a programy se na něm spouštějí prakticky okamžitě.

ATTO
rychlost v závislosti na velikosti bloku dat

AS
AS SSD Benchmark - rychlost

AS
AS SSD Benchmark - počet operací za sekundu

  • HWiNFO32 (měří přenosovou rychlost při čtení z cache): 318 MB/s
  • HD Tach (měří skutečnou průměrnou přenosovou rychlost při čtení): 236,2 MB/s
  • Průměrná přístupová doba: 0,11 ms
  • Windows 7 – Index přenosové rychlosti: 7,9

Optickým mechanikám mnozí předpovídali smrt již před lety. Pro řadu uživatelů je ovšem její přítomnost stále značným benefitem, čemuž se podřídil i Acer. Optická mechanika zabírá skoro třetinu základny a její podavač se vysouvá z levého boku. Jde o standardní mechaniku DVD SuperMulti s dvouvrstvým zápisem.

Počítač je vybaven kabelovým gigabitovým ethernetem (Broadcom) i bezdrátovou kartou s podporou 2,4GHz Wifi-N a Bluetooth. Funkce se vypínají ztratkou Fn+F3. V tovární instalaci je předinstalována grafická utilita, která umožňuje myší vypínat jednotlivé funkce. V případě, že není nainstalována, ovládá klávesovou zkratku BIOS a vypíná vše najednou.

Displej a grafika

Lesklý 15.6“ displej od LG má nejnižší rozlišení HD (1366x768) a kvalitativně jde o úplný základ, jaký najdete i v nejlevnějších noteboocích. Barvy nejsou příliš syté a pozorovací úhly taktéž spadají jen do průměru HD displejů. Částečně lze obraz zlepšit v ovládacím panelu grafické karty při softwarové změně úrovně gamma a saturace barev.

15,6“ notebook v ceně přes 30 tisíc korun by si zasloužil něco lepšího. V současné době se dají v nižších cenových relacích pořídit tenké notebooky s lepšími displeji vč. IPS full-HD (1920x1080).

Podsvícení má u většiny notebooků od Aceru stejně dobrý rozsah, který umožňuje nízké hodnoty jasu pro práci potmě. V místnosti si přes den většinou vystačíte s dvoutřetinovým jasem. Venku pod přímým sluncem bude kvůli odleskům i maximum málo. Maximální svítivost je v průměru pro 15,6“ HD displeje.

Parametry displeje udávané výrobcem

  • Typ obrazovky: TN
  • Počet barev: 262 tisíc
  • Pozorovací úhel: 80° horizontálně, 40° vertikálně
  • Kontrast: 500:1
  • Odezva: 16 ms
  • Podsvícení: W-LED

Specifikace vychází z použitého displeje v našem konkrétním notebooku. Tím je LG Display LP156WH6-TJA1. Není však zaručeno, že v jiném kusu bude použit stejný displej od stejného výrobce.

pohled přímo displej zboku v úhlu 45st
displej v úhlu 135st displej v úhlu 45st

Grafické možnosti jsou opět na bedrech kombinace integrovaného jádra (tentokrát novější Intel HD4000) a dedikovanou grafikou NVIDIA GeForce GT640M s jádrem Kepler. Na rozdíl od Aspire M3 je zde vybavena 1 GB paměti typu GDDR5 (opět 128bit) s mírně vyššími takty.

Pro připojení externího monitoru nebo televizoru je vzadu připraven digitální výstup HDMI 1.4 s podporou rozlišení 1440p a přehrávání formátu BluRay 3D.

Testy 3D Mark

  • 3DMark 06 (1280x1024): 11353
  • 3DMark Vantage: P7408 (GPU: 6922, CPU: 9380)
  • 3DMark 11: P1844 (Graphics: 1703, Physics: 3799)

Windows 7 – grafika

  • Index výkonu grafiky pro rozhraní Aero: 4,8
  • Index výkonu grafiky pro 3D herní grafiku: 6,9

Cinebench (OpenGL)

  • Cinebench R10: 4109 CB-GFX
  • Cinebench R11.5: 37,62 fps

SPEC viewperf 10 – Composite / 1280x1024 (fps)

  • 3ds max (3dsmax-04): 13,42
  • CATIA (catia-02): 12,59
  • EnSight (ensight-03): 22,77
  • Maya (maya-02): 42,86
  • Pro/ENGINEER (proe-04): 16,14
  • SolidWorks (sw-01): 8,25
  • UGS Teamcenter Visualization Mockup (tcvis-01): 1,89
  • UGS NX (ugnx-01): 1,66

SPEC viewperf 11 / 1280x1024 (fps)

  • CATIA (catia-03): 5,71
  • EnSight (ensight-04): 17,78
  • LightWave 3D (lightwave-01): 12,60
  • Maya (maya-02): 10,07
  • Pro/ENGINEER (proe-05): 1,03
  • SolidWorks (sw-03): 6,77
  • Siemens Teamcenter Visualization Mockup (tcvis-02): 0,78
  • Siemens NX (snx-01): 2,77

Aliens vs. Predator DirectX 11 Benchmark

  • 1280x720: 38,6 fps
  • 1366x768: 35,0 fps

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
Stalker
S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat Benchmark (1280x720, DirectX 11)

Výkon je díky GDDR5 pamětem mírně vyšší, ale v praxi jej téměř nepostřehnete. Výkon je výrazně nad GT630M/GT540M a GT635M/GT555M a stačí k hraní všech dnešních her v nativním rozlišení displeje. Ty méně náročné si zahrajete v plných detailech. Notebook je díky tomu zajímavý pro hráče, kteří hledají stroj s dostatečným grafickým výkonem při zachování dobré mobility.

Multimedia

Nemám bohužel přímé srovnání s nižším modelem, ale reproduktory jsou dle mého názoru v tomto modelu horší. Minulé jsem vnímal jako výrazný nadprůměr, zatímco zde spadají spíše do průměru. Na poměry tenkých notebooků jsou ovšem stále velmi dobré a potěší svou vyšší hlasitostí. O vylepšení zvuku se opět stará Dolby Home Theater s různými automatickými ekvalizacemi.

Externí reproduktory lze připojit analogově prostřednictvím standardního kombinovaného konektoru jack (vstup/výstup) nebo digitálně přes HDMI.

foto
pro plnou velikost klikněte na obrázek

Mikrofon a 0,3Mpix webkamerou jsou v obou modelech stejné.

Zabezpečení

Zabezpečení notebooku zahrnuje základní hesla BIOSu a heslo pevného disku. Heslo pevného disku umí uzamknout elektroniku a v případě některých speciálních disků a SSD slouží také pro šifrování. To však není případ SSD, které je použito v tomto notebooku.

V rámci certifikace Ultrabook musí být každý notebook vybaven technologií Intel Anti-Theft, se kterou lze počítač na dálku deaktivovat.

Chlazení a provozní hluk

Chlazení s jedním ventilátorem má opět výdech vzadu, díky čemuž se dostává hluk k uživateli částečně utlumený. Ventilátor zůstává při kancelářské práci po zapnutí vypnutý a v kombinaci s SSD to znamená nulový zvukový projev.

V současných vedrech se ventilátor začne nárazově spouštět na několik sekund již asi po půl hodině a podle četnosti krátkodobých zátěží (načítání webových stránek, spouštění programů) se ventilátor pravidelně roztáčí po jedné až třech minutách.

Nejnižší otáčky nejsou příliš tiché a spadají nad průměr notebooků obecně. Rozjezdy jsou zrychlené a následně dochází k mírnému snížení otáček - z tohoto důvodu ventilátor v tišším prostředí pravděpodobně nepřeslechnete.

V zátěži běží ventilátor neustále a například intenzivní práce v 3D modelovacím nástroji s aktivní dedikovanou grafikou přepíná chlazení do vyšších otáček, které lze označit za hlučné, avšak stále ještě přijatelné. Při hraní her jsou projevy chlazení velmi podobné.

hodina provozu - mírná zátěž

  • touchpad = 31,2°C
  • levá strana pod klávesnicí = 31,5°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 33,0°C
  • klávesnice vlevo = 32,2°C
  • klávesnice vpravo = 34,8°C
  • spodek maximum = 35,9°C (uprostřed)
  • výdech chlazení = 36,6°C
  • napájecí adaptér = 37,7°C

hodina provozu - vysoká zátěž

  • touchpad = 34,3°C
  • levá strana pod klávesnicí = 30,9°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 39,0°C
  • klávesnice vlevo = 44,2°C
  • klávesnice vpravo = 48,6°C
  • spodek maximum = 52,3°C (uprostřed)
  • výdech chlazení = 56,7°C
  • napájecí adaptér = 57,5°C

teplota okolí při měření: 26°C

Teploty v klidu se drží nízko i v letních vedrech. Naopak v zátěži se prostor uprostřed značně zahřívá na spodku i v prostoru mezi klávesami. Při maximální zátěži vyvolané kombinací syntetických testů se teploty chvílemi dostávají k hraničním teplotám, při kterých dochází ke snížení výkonu procesoru.

Běžná vyšší zátěž většinou nezpůsobí snížení výkonu, ale teploty zůstávají vysoké.

Teploty v zátěži
teploty vnitřních komponent při dlouhodobé maximální zátěži

Baterie

V těle přístroje najdete integrovanou stejnou baterii, jaká byla použita v Aspire M3. Opět má 55 Wh a opět si ji na cestách jednoduše nevyměníte. V našem standardním redakčním testu* jsme naměřili velmi podobnou výdrž 9 hodin a 17 minut. On-line kancelářskou práci s vyšším jasem LCD a Wifi zvládá počítač opět po dobu okolo šesti hodin.

Příkon notebooku

  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení = 10 W
  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení (nabíjení) = 10 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení = 58 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení (nabíjení) = 60 W
  • Celkový příkon vypnutého notebooku (nabíjení) = 35 W

Prázdná baterie se na 90% nabije přibližně za dvě hodiny, pokud je počítač vypnutý, nebo na něm neběží nic výkonově náročného. S použitím dedikované grafiky v zátěži stačí 65W napájecí zdroj tak akorát k napájení systému a baterie se prakticky nenabíjí.

BIOS

Počítač je vybaven firmwarem InsydeH2O, který umí pracovat v režimu BIOS i EFI. Do jeho nastavení se vchází stiskem F2 po zapnutí. Musíte však být rychlí, neboť obrazovka BIOSu pouze problikne, aby nezdržovala start systému.

Nastavit lze pouze úplně základní volby. Můžete zakázat možnost spouštění tovární obnovy (Alt+F10) a menu pro jednorázový výběr pro bootování (F12). Zakázat lze také probuzení počítače signálem ze sítě a u SATA řadiče lze přepnout do režimu kompatibility. Tím výčet možností končí.

Příslušenství

V krabici od notebooku je kromě přístroje samotného také 65W napájecí adaptér, třížílová přívodní šňůra, papír s informacemi o záruce a dvě jednoduché (vícejazyčné) příručky, které seznámí se základními funkcemi počítače a zásadami pro zacházení.

Na disku je předinstalovaný operační systém Windows 7 Home Premium v 64bit verzi a při prvním spuštění si můžete vybrat jazykovou mutaci (ve výběru nechybí čeština, angličtina a slovenština). Spolu se systémem je na disku přítomna také řada zbytečných aplikací v podobě lišt do webových prohlížečů, shareware her a reklamních produktů. Všechno to pak korunuje zkušební verze antiviru, která se připomíná při spuštění. Před prvním použitím se tak připravte na minimálně půl hodiny postupného odklikávání položek v nabídce pro odebrání programů.

Ceny a záruka

Testovaná konfigurace je ze všech u nás dostupných nejdražší a stojí 29 158,- Kč bez DPH (34 990,- Kč s DPH). Dále jsou v nabídce různé konfigurace s cenou začínající na 19 158 Kč bez DPH (Core i5-3317U, 6GB RAM, NVIDIA GF GT640M, 500GB HDD + 20GB SSD, Win7HP).

Všechny mají v základu dvouletou záruku s opravou v servisu (a odvozem kurýrem). První rok je platný mezinárodně. V případě potřeby lze záruku rozšířit na tři roky.

Závěr

Vyšší 15,6“ model Acer Aspire TimelineU M5 je tenký a lehký notebook, který se od nižšího modelu M3 liší použitím kovů na více místech a světlejším vzhledem - vypadá exklusivněji. Pro uživatele je vedle vzhledu asi největší změnou podsvícená klávesnice a možnost zvolit konfigurace s vyšším výkonem. Chválihodnou změnou je přesun zvukového konektoru zezadu na bok, kde je lépe přístupný. Nevýhodou budiž hlučnější ventilátor.

V rámci konkurence zaostává Aspire M5 horším displejem s rozlišením HD bez možnosti volby čehokoli lepšího (ať už kvalitou zobrazení, nebo rozlišením).

Klady a zápory

+ kvalitní mechanické zpracování
+ při kancelářské práci většinou nehlučný provoz
+ pohodlná klávesnice

- obyčejný displej s nízkým rozlišením
- otravný zvuk ventilátoru

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 3% energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz.

Technická data

  • Testovaná konfigurace: Acer Aspire TimeLineU M5-581TG (73516G25Mass)
  • Instalovaný procesor: Intel Core i7-2637M (1,7 GHz / 2,8 GHz Turbo, 4 MB L3)
  • RAM (MB): 4096 DDR3-1333 (4096 + 2048 onboard)
  • SSD (GB): 256 (LITEONIT LMT-256M3M, MLC, SATA-III, mSATA)
  • ODD: -
  • LCD: 15,6" TFT (lesklý)
  • LCD rozlišení: HD (1366 x 768)
  • Video: Intel HD4000 + NVIDIA GeForce GT640M (1GB GDDR5, 128bit)
  • Modem: -
  • LAN: 10/100/1000 (Broadcom BCM57780 NetLink GBE)
  • WiFi: AR5BWB222 2x2 (b/g/n)
  • Zvuková karta: Realtek HD Audio (ALC269)
  • Polohovací zařízení: touchpad (Synaptics)
  • Software: Windows 7 Home Premium (64bit, CZ/SK/EN)
  • Baterie/výdrž: Li-Ion 55 Wh / 9h 17min
  • Rozhraní: 1x audio IN/OUT, SD/MMC, 2x USB 3.0, 1x USB 2.0, HDMI
  • Rozměry: 367 x 256 x 21 mm
  • Hmotnost (kg): 2,07
Recenze

Diskuse