RECENZE: ASUS U36Sd - s extrémní výdrží

3. 4. 2012 07:00    Rubrika: Recenze    Autor: Jiří Zima

ASUS jasně ukazuje, že ani tenké 13'' notebooky nemusí mít slabou výdrž a minimum rozhraní. Model U36 má vše od plnohodnotného Core i5 a dedikované grafiky až po USB 3.0 a velkou baterii poskytující přes 10 hodin výdrže.

ASUS U36Sd - s extrémní výdrží

Základní popis

Tenké notebooky jsou teď bezpochyby v kurzu. Většina nových se ovšem snaží vyhovět marketingovým nárokům iIntelovské iniciativy Ultrabook, což v podání většiny vyústilo sice ve velmi tenké, ale také velmi omezené počítače (z pohledu výbavy a často i výdrže na baterii). ASUS si jde svou cestou, která se mu již v minulosti osvědčila. Mírně větší tloušťku nahrazuje celou řadou vymožeností.

Kovová kostra je vytvořená kombinací hliníku a hořčíku a překrývají ji plasty, které v testované konfiguraci mají bílou barvu (prodává se také černá verze). Spojení plastů a kovů považuji za ideální, neboť kombinuje vysokou odolnost a na dotyk příjemný povrch.

Přiznám se bez mučení, že sám preferuji spíše černé notebooky, ale nutno říct, že se bílá varianta ASUSu povedla. Plasty jsou všechny matné a mírně ztmavené, takže se na povrchu neukáže ihned každá nečistota. Ostře řezané tvary dávají počítači lehce pracovní vzezření a tenký profil s bílým provedením k němu přidávají určitou přátelskost. ASUS U36 patří jistě k tomu hezčímu na našem trhu.

Kovová kostra zajišťuje perfektní odolnost i při minimální tloušťce. Základna netrpí ani náznaky kroucení nebo prohýbání bez ohledu na způsob použití. Můžete na ni tlačit, jak chcete, ale neprojeví ani náznak poddajnosti. Víko je o něco měkčí, ale v rámci tenkých notebooků je stále nadprůměrně tvrdé a poskytuje dostatečnou odolnost. Každodenního přenášení bych se proto vůbec nebál.

Klouby víka jsou zapuštěné v základně a úhel otevření omezují na přibližně 145°. Pohodlné otevírání jednou rukou znesnadňuje nízká hmotnost základny a její zvedání současně s víkem.


pohled zepředu pohled zezadu pohled zleva pohled zprava pohled shora pohled zespoda

U36 dostalo do vínku všechny konektory, které můžete běžně potřebovat. Levý bok má postupně od uživatele dvě USB 2.0, analogový obrazový výstup VGA a zdířku napájení. Vpravo jsou dva konektory zvukové karty, čtečka paměťových karet (SD, MMC, MS/Pro), jedno USB 3.0, digitální obrazový výstup HDMI a zástrčka pro připojení do počítačové sítě LAN.

Výbava rozhraními je dostatečná a výhrady nemám ani k rozmístění USB. Přítomnost alespoň jednoho rychlého portu dává jistotu do budoucna, že rychlost nových zařízení nebude limitována. Chybějící slot ExpressCard pro rozšiřující karty se dá u tenkého notebooku odpustit. Výbavu tedy hodnotím jako velmi dobrou.

Silnou zbraní U36 je jednoznačně mobilita. Celý přístroj má v operativním stavu s velkou osmičlánkovou baterií pouhých 1,75 kg. Zavřený má rozměry 328 x 240 x 20 mm a pouze vzadu okolo baterie je tlustší (28 mm). Snadno se tedy schová do jakéhokoli zavazadla a příliš mu nepřitíží. Díky nízké hmotnosti, odolnému provedení a dlouhé výdrži je tento notebook přímo předurčen ke každodennímu cestování.

Bez ohledu na přítomnost grafické karty má napájecí adaptér výkon 65 W a není příliš velký. Dohromady s přívodním kabelem váží pouhých 324 g.

Klávesnice a ovládací prvky

Klávesnice sice nevyplňuje na šířku celý prostor, ale poskytuje až na numerický blok kompletní a neredukované rozložení, ve kterém nechybí jediná standardní klávesa. Rozložení je logické a přehledné. Po pravém kraji jsou klávesy pro pohyb v dokumentech, přepínače jsou zvětšené po obou stranách a nejvyšší řada funkčních kláves je oddělena drobnými mezerami do bloků po čtyřech. Kurzorové šipky sice nejsou odsunuté, ale alespoň mají plnou velikost.

Mechanika kláves má velmi přesný stisk a poskytuje hmatovou jistotu. Hlučnost při psaní je průměrná, ale kvůli většímu odporu kláves je velmi problematické psát nehlučně. Celkově jde ovšem o nadprůměrnou klávesnici.

Nad klávesnicí jsou po stranách dvě tlačítka. Jedno slouží jako hlavní vypínač a druhé přepíná profily napájení. U vypínače část svítí modře a relativně intenzivně. Naštěstí je světlo matné, takže neoslňuje ani v tmavém prostředí.

Opačnou intenzitu mají indikační diody pod touchpadem, které jsou taktéž modré, ale na denním světle jsou jen velmi obtížně čitelné. Tyto diody informují o zapnutí počítače, nabíjení baterie, aktivitě disku, stavu bezdrátového vysílače a zámku CapsLock.

pracovní plocha detail klávesnice

Dotyková plocha touchpadu Synaptics sice není zapuštěná, ale od okolí ji odděluje vryp a jiný povrch. Po vzoru „jablečných“ notebooků není touchpad vycentrován vůči středu alfanumerické části klávesnice, ale vůči středu základny.

Snímání pohybu prstu je rychlé a bez zpoždění, ale postěžovat si musím nad podporou gest, neboť předinstalovaný ovladač neumožňuje posun stránek tahem dvou prstů. Sám nemám nic proti stejné funkci vyvolané tahem jednoho prstu po pravé straně, ale nezapuštěný touchpad těsně při pravém kraji ještě prst nesnímá a táhnout se s ním musí kousek od kraje. Řešením je instalace univerzálního ovladače ze stránek Synaptics. Ten přidá podporu ostatních gest, mezi kterými je i posun stránek dvěma prsty.

Dvě mechanická tlačítka jsou překryta jedním kusem pochromovaného lesklého plastu a mají mírně tužší stisk, při kterém hlasitě klapají.

Hlavní HW parametry

Vnitřnosti počítače odpovídají střední výkonové třídě. Běžná čipová sada Intel HM65 je propojena s dvoujádrovým procesorem Intel Core i5-2430M s výchozím taktem 2,4 GHz a režimem Turbo Boost do 3,0 GHz. Ani tenký profil tedy nevedl k použití úspornějšího procesoru a výkon je na úrovni velkých notebooků.

CPU-Z
specifikace čipu

Zespodu jsou snadno přístupné dva sloty pro operační paměť DDR3, ale osazený je pouze jeden. Paměť má kapacitu 4 GB a běží s efektivním taktem 1333 MHz.

Single-Thread mód (zatíženo jen jedno jádro)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 50 964
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 15 990

Multi-Thread mód (zatížena obě jádra)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 105 945
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 52 088

Cinebench R10

  • Rendering (Single CPU): 4764 CB-CPU
  • Rendering (Multiple CPU): 10074 CB-CPU
  • Multiprocessor Speedup: 2,11

Cinebench R11.5

  • Rendering (Multiple CPU): 2,65 pts

Windows 7 – CPU a RAM

  • Index dle počtu operací CPU za sekundu: 7,0
  • Index dle počtu operací RAM za sekundu: 5,9
  • HWiNFO32 (propustnost paměti): 6006 MB/s

Uvnitř počítače je pozice pro standardní 2,5“ disk, která je v této konfiguraci vyplněna 750GB diskem Seagate Momentus 5400.7. Plotny disku se otáčí rychlostí 5400 rpm a za zmínku stojí dvojnásobná vyrovnávací paměť (16 MB).

  • HWiNFO32 (měří přenosovou rychlost při čtení z cache): 184 MB/s
  • HD Tach (měří skutečnou průměrnou přenosovou rychlost při čtení): 74,8 MB/s
  • Průměrná přístupová doba: 17,60 ms
  • Windows 7 – Index přenosové rychlosti: 5,9

Komunikační schopnosti zajišťují čipy od společnosti Atheros. Gigabitový Ethernet je integrovaný přímo na desce, zatímco kombinace 2,4GHz Wi-Fi /n a Bluetooth je realizována jako mini-PCIe karta.

Displej a grafika

Osazená 13“ obrazovka má poměr stran 16:9 a netlumeně lesklý povrch. Rozlišení má základní HD (1366x768), které je při podobné úhlopříčce pro většinu lidí optimálním kompromisem mezi zobrazovanou plochou a velikostí pixelů. Lesklý povrch limituje pohodlí při použití například cestou vlakem, ale barevným podáním a kontrastem je lepší než mnohé matné displeje stejné úhlopříčky.

LED podsvícení se reguluje v 11 stupních. Regulace je poměrně plynulá, což bohužel znamená menší rozsah. Nejnižší jas je stále relativně silný pro použití ve tmě a maximální jas zas není tak silný, aby si poradil s odlesky při použití venku. Ve většině situací však rozsah postačuje.

Parametry displeje udávané výrobcem

  • Typ obrazovky: TN
  • Počet barev: 262 tisíc
  • Světlost: 200 cd/m^2
  • Pozorovací úhel: 90° horizontálně, 50° vertikálně
  • Kontrast: 500:1
  • Odezva: 8 ms
  • Saturace barev (NTSC): 60%
  • Podsvícení: WLED

Specifikace vychází z použitého displeje v našem konkrétním notebooku. Tím je AUO B133XW03 V4. Není však zaručeno, že v jiném kusu bude použit stejný displej od stejného výrobce.

pohled přímo displej zboku v úhlu 45st
displej v úhlu 135st displej v úhlu 45st

ASUS patří k výrobcům, kteří nacpou grafickou kartu do skoro každého notebooku. Díky tomu vedle integrovaného grafického jádra Intel HD3000 se sdílenou pamětí najdete na desce také dedikovaný čip NVIDIA GeForce GT 520M s vlastní 64bitovou paměťovou sběrnicí pro modul DDR3 s velikostí 1 GB. Ne, že by šlo o nějaký trhač asfaltu, ale lepší než nic.

Mezi oběma grafickými systémy je přepínání automatické pomocí technologie NVIDIA Optimus. Uživatel tak může přepínání nechat čistě na systému (k volbě dochází na základě vytvořených profilů) nebo vynutit jednu z grafik pro všechny aplikace.

GPU-Z
specifikace čipu

Z každé strany je přítomen jeden obrazový výstup. Vlevo je to analogové VGA a vpravo digitální HDMI 1.4. Oba tyto výstupy mohou fungovat současně v režimu rozšířené plochy za předpokladu, že je vypnutý interní displej. Na desce jsou sice dvě grafiky, ale všechny výstupy jsou přivedené výhradně k integrovanému řešení.

Testy 3D Mark

  • 3DMark 06 (1280x1024): 4760
  • 3DMark Vantage: P2299 (GPU: 1844, CPU: 8882)
  • 3DMark 11: P564 (Graphics: 499, Physics: 3254)

Windows 7 – grafika

  • Index výkonu grafiky pro rozhraní Aero: 4,7
  • Index výkonu grafiky pro 3D herní grafiku: 6,4

Cinebench (OpenGL)

  • Cinebench R10: 5136 CB-GFX
  • Cinebench R11.5: 15,49 fps

SPEC viewperf 10 – Composite / 1280x1024 (fps)

  • 3ds max (3dsmax-04): 12,03
  • CATIA (catia-02): 7,54
  • EnSight (ensight-03): 11,07
  • Maya (maya-02): 13,17
  • Pro/ENGINEER (proe-04): 6,95
  • SolidWorks (sw-01): 7,36
  • UGS Teamcenter Visualization Mockup (tcvis-01): 1,72
  • UGS NX (ugnx-01): 1,33

SPEC viewperf 11 / 1280x1024 (fps)

  • CATIA (catia-03): 3,02
  • EnSight (ensight-04): 5,95
  • LightWave 3D (lightwave-01): 8,23
  • Maya (maya-02): 3,57
  • Pro/ENGINEER (proe-05): 0,97
  • SolidWorks (sw-03): 5,15
  • Siemens Teamcenter Visualization Mockup (tcvis-02): 0,80
  • Siemens NX (snx-01): 2,29

Aliens vs. Predator DirectX 11 Benchmark

  • 1280x720: 12,5 fps
  • 1366x768: 11,2 fps

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
Stalker
S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat Benchmark (1280x720, DirectX 11)

GeForce GT 520M je nejslabší čip NVIDIE z její současné nabídky grafických řešení pro notebooky. Reálný výkon s dedikovaným čipem je přibližně o 50% vyšší než s integrovaným Intel HD3000 a smysl může mít také podpora rozhraní NVIDIA CUDA, které používají některé konvertory videa.

Herní špičky jako BattleField 3 a Crysis 2 si sice můžete zahrát, ale počítejte s velmi omezenou úrovní detailů a nejspíš také nižším rozlišením. Méně náročné a starší hry většinou běží se středními detaily v plném rozlišení interního displeje. Multimédia (Full HD filmy) a kancelářská práce jsou naprosto bez problémů.

Multimédia

ASUS U36 má v čelní hraně pod děrováním ukryté dva reproduktory. Jsou u sebe tak blízko, že se téměř nedá postřehnout stereo efekt. Jejich zvukové podání je velmi slabé a frekvenční rozsah pokrývá prakticky jen výšky a část středů. Z tohoto důvodu je nelze doporučit k poslechu hudby a ani sledování filmů s nimi není velký zážitek.

Zvuková karta má vstup a stereofonní výstup rozdělený do dvou konektorů typu jack. Digitální zvuk v HDMI obsluhuje grafická karta.

foto
pro plnou velikost klikněte na obrázek

Ve víku nad displejem je 0,3Mpix webkamera schopná snímat maximálně v rozlišení 640x480 doplněná o diodu informující o její aktivitě. V horním rámu je kousek od webkamery také směrový mikrofon.

Chlazení a provozní hluk

Většina výkonových komponent se soustřeďuje v levé polovině notebooku, kde je také chladič s ventilátorem. Široký výdech chlazení je umístěn na levém boku u opěrky ruky, což znamená, že v zátěži se teplo soustřeďuje právě pod touto opěrkou.

Při běžném zatížení se ventilátor spouští nárazově a první hodinu provozu je většinu času zastavený. Situace se mění, až když běží několik hodin a teplo se postupně rozprostře. Pak se spouští přibližně v poměru 2:3 (běh – nečinnost). Ničemu to ovšem nevadí, neboť je při své nejnižší rychlosti velmi tichý a v běžném ruchu nepostřehnutelný.

Kdo by ovšem chtěl maximální ticho, může zvolit napájecí profil Quiet Office, který jako jediný používá upravené nastavení chlazení. Pak se ventilátor při nenáročných činnostech téměř nespustí. Omezené spouštění ventilátoru je pak vykoupeno o něco vyššími teplotami.

V zátěži běží ventilátor v základním nastavení neustále a pokud jde o dlouhodobou zátěž, zvyšuje svou rychlost. Stále však patří mezi tišší v rámci notebooků obecně. Situace se mění ve chvíli, kdy se dlouhodobě zatíží grafická karta i všechna jádra procesoru. Po chvíli dojde k výraznému zrychlení a zvýšení hluku. Vysoké otáčky trochu připomínají motory stíhačky, ale ani tentokrát nejde o extrém.

Obecně se dá ASUS U36 označit za tišší notebook, který při kancelářském použití může nabídnout pasivní chod. Může jít o tu správnou volbu, pokud chcete úplně ticho a plánujete původní pevný disk vyměnit za SSD.

hodina provozu - mírná zátěž

  • touchpad = 28,8°C
  • levá strana pod klávesnicí = 29,3°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 31,9°C
  • klávesnice vlevo = 31,4°C
  • klávesnice vpravo = 33,3°C
  • spodek maximum = 39,8°C (vzadu uprostřed)
  • výdech chlazení = 32,3°C
  • napájecí adaptér = 45,0°C

hodina provozu - vysoká zátěž

  • touchpad = 31,5°C
  • levá strana pod klávesnicí = 40,1°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 32,6°C
  • klávesnice vlevo = 45,5°C
  • klávesnice vpravo = 41,6°C
  • spodek maximum = 49,1°C (uprostřed)
  • výdech chlazení = 57,1°C
  • napájecí adaptér = 55,9°C

teplota okolí při měření: 24°C

Po několikahodinové nenáročné práci v režimu Quiet Office je znatelné zahřátí v zadní části spodku základny a lehce také přes povrch klávesnice. Jeho úroveň však ještě není nepříjemná (aspoň já ji tak necítil). Ostatní profily, které spouští ventilátor častěji, drží teploty níž a zahřátí lze pocítit jen na omezeném prostoru vany základny vzadu uprostřed. Tam ale nevadí ani při práci s notebookem na klíně.

Jiná situace je při dlouhotrvající maximální zátěži procesoru i grafické karty, kdy zažíná být velmi horký hlavně spodek a položení na nohy už nelze doporučit.

Teploty v zátěži
teploty vnitřních komponent při dlouhodobé maximální zátěži

Baterie

Navzdory mánii Ultrabooků ASUS do velmi tenkého těla v zadní části umístil uživatelsky vyjímatelnou osmičlánkovou baterii s výkonem úžasných 83 Wh. Asi nepřekvapí, že v kombinaci s úspornými komponentami musí být výdrž velká. Ovšem jen málokoho by napadlo, že v našem standardním redakčním testu může takový notebook vydržet vysoce nadprůměrných 12 hodin a 26 minut.

Při běžné kancelářské práci bez většího omezování s integrovanou grafikou, aktivní Wi-Fi a vyšším jasem LCD je výdrž mezi 7 a 8 hodinami reálného provozu, což je luxusní výsledek pro tak tenký a lehký notebook.

Příkon notebooku

  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení = 9 W
  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení (nabíjení) = 61 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení = 46 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení (nabíjení) = 70 W
  • Celkový příkon vypnutého notebooku (nabíjení) = 50 W

K nabíjení velké baterie se využívá plný výkon 65W napájecího adaptéru. Ve vypnutém stavu nebo při mírné zátěži trvá nabití prázdné baterie na 90% kapacity necelé dvě hodiny. V zátěži zbude k nabíjení méně výkonu a dojde k prodloužení doby na 3-4 hodiny.

BIOS a zabezpečení

Notebook je vybaven firmwarem Aptio od American Megatrends a do jeho nastavení se vstupuje stiskem klávesy F2 po zapnutí. V nastavení lze provést následující volby:

Pokročilé

  • Spuštění aktualizace firmware (Easy Flash) s možností načíst ROM soubor z pevného disku s FAT/NTFS oddílem
  • Změna loga při startu
  • Aktivace animovaného loga při startu
  • Přehrávání znělky při startu (a nastavení její hlasitosti)
  • Vypnutí touchpadu
  • Zákaz virtualizace (Intel VMX)
  • Vypnutí podpory USB klávesnice/myši ve starých OS bez podpory USB
  • Přepnutí SATA řadiče do režimu kompatibility
  • Nastavení Intel Anti-Theft
  • Vypnutí napájení USB ve vypnutém stavu a režimu spánku

Boot

  • Aktivace režimu UEFI při bootování
  • Povolení PXE ROM pro boot ze sítě
  • Změna pořadí zařízení k bootu

Zabezpečení

  • Nastavení uživatelského a správcovského hesla BIOSu
  • Nastavení hesla připojených disků
  • Zablokování integrovaných zařízení (LAN, Wi-Fi, zvuková karta)
  • Zablokování zařízení na USB sběrnici (kompletní, externí porty, Bluetooth, webkamera, čtečka paměťových karet)

Příslušenství

Notebook byl dodán spolu s 65W napájecím adaptérem, delší přívodní šňůrou s tříkolíkovou koncovkou a základní tištěnou dokumentací. Obnova operačního systému je uložena na pevném disku, odkud ji lze vyvolat přes startovací obrazovku BIOSu (klávesou F9).

Na disku je předinstalovaný operační systém Windows 7 Home Premium v 64bit verzi a spolu s ním řada utilit a doprovodných programů. Tovární instalace je poměrně čistá, ale odstranění základního bloatware vás nemine (demoverze antiviru samozřejmě nemůže chybět).

Ceny a záruka

Testovaná konfigurace v bílé barvě stojí 13 325,- Kč bez DPH (15 990,- Kč s DPH a o 1.000,- levněji bez OS). Další varianty jsou již černé. Nejlevnější má Core i3 a nejdražší dvoujádrové Core i7 doplněné o SSD, takže lze výkon snadno přizpůsobit finančním možnostem.

Záruku dává ASUS u všech svých modelů dvouletou a oba tyto roky platí mezinárodně. U nás řeší opravy centrální servis v Ostravě, který v rámci reklamace bezplatně zajišťuje převoz defektního notebooku od zákazníka i zpět.

Závěr

ASUS U36Sd je ten typ notebooku, kterých dnes na trhu není mnoho. Je tenký, ale zároveň se nesnaží být nejtenčí. Těch pár milimetrů navíc, které ho dělí od Ultrabooků, mu umožňuje osadit plnohodnotný procesor, dedikovaný grafický čip a lepší chlazení, pohodlnější klávesnici a velkou baterii.

Díky kombinaci výdrže přes 10 hodin a odolného provedení jde o ideálního společníka na dlouhé cesty. Pohodlí při použití venku kazí pouze (jinak dobrý) lesklý displej. Pokud hledáte něco tenkého a lehkého, co vám přes den vydrží, a nechcete se příliš omezovat v ergonomii, je ASUS U36Sd velmi dobrá volba, která ve své ceně nemá mnoho konkurence.

TIP redakce NOTEBOOK.cz

TIP redakce NOTEBOOK.cz

ASUS U36Sd nevídaným způsobem kombinuje velmi dobré mechanické provedení, tenký design a extrémní výdrž na baterie. To jsou všechno vlastnosti, které by měly být vlastní spíše Ultrabookům, u nich však existuje často velmi mnoho kompromisů. K tomu ASUS přidává solidní výbavu, kterou u Ultrabooků nenajdeme a jeho cena je přitom stále příznivá. Za to udělujeme TIP redakce NOTEBOOK.cz.

Klady a zápory

+ extrémní výdrž na baterie
+ kvalitní mechanické provedení
+ na tenký notebook velmi dobrá výbava

- nízká kvalita vestavěných reproduktorů
- lesklý displej se nehodí pro práci venku

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 3% energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz.

Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.
Podrobnější parametry pořízené programem HWiNFO32 naleznete v souboru HWiNFO32.zip

Technická data

  • Testovaná konfigurace: ASUS U36Sd
  • Instalovaný procesor: Intel Core i5 2430M (2.40 GHz / 3.00 GHz Turbo, 3 MB L3)
  • RAM (MB): 4096 DDR3-1333 (1x4096)
  • HDD (GB): 750 (Seagate ST9750423AS, 5400rpm, 16MB cache)
  • ODD: -
  • LCD: 13" TFT (lesklý)
  • LCD rozlišení: HD (1366 x 768)
  • Video: Intel HD3000 + NVIDIA GeForce GT520M (1GB GDDR3, 64bit)
  • Modem: -
  • LAN: 10/100/1000 (Atheros AR8151 PCI-E Gigabit Ethernet)
  • WiFi: Atheros AR9002WB-1NG (b/g/n)
  • Zvuková karta: Realtek HD Audio (ALC269)
  • Polohovací zařízení: touchpad (Synaptics)
  • Software: Windows 7 Home Premium (64bit, CZ/SK/EN)
  • Baterie/výdrž: Li-Ion 88 Wh / 10h 27min
  • Rozhraní: 2x audio IN/OUT, SD/MMC, 1x USB 3.0, 2x USB 2.0, VGA, HDMI
  • Rozměry: 328 x 240 x 20-28 mm
  • Hmotnost (kg): 1,75
Recenze

Diskuse