RECENZE: Fujitsu LifeBook NH532 - 17'' s plnou výbavou

6. 11. 2012 07:00    Rubrika: Recenze    Autor: Jiří Zima

Dnes recenzovaný notebook může posloužit jako náhrada stolního počítače. Má pěkný 17'' displej s rozlišením Full HD, rozsáhlou výbavu rozhraní a dobrý výpočetní i grafický výkon. Uvnitř je čtyřjádrové Core i7 a dedikovaná grafika NVIDIA Kepler.

Fujitsu LifeBook NH532 - 17'' s plnou výbavou

Základní popis

U LifeBooků je zajímavé jejich dělení na multimediální a pracovní modely. Na rozdíl od jiných výrobců, kde jsou často oba typy řad zaplněné naprosto odlišnými modely, zde může existovat jedno šasi, které se pak podle zaměření vybavuje pouze jinými komponentami (multimediální modely mají například grafickou kartu a lepší procesor) a jinou povrchovou úpravou.

Tentokrát jsme do redakce dostali multimediální variantu, což se dá na první pohled poznat podle lesklého černého víka (zevnitř i zvenčí) a kompletně černého provedení základny (zde již převážně matného). Počítač má slušivý vzhled s jemně zaoblenými tvary a vzhledem k úhlopříčce relativně tenkým provedením.

Přestože je počítač na povrchu plastový, odolnost základny je příkladná a nikde se nic nekroutí a neprohýbá. Dostatečná se zdá být i ochrana displeje, ačkoli víko je při silnějším tlaku poddajnější. Konstrukce působí tak, že by měl notebook zvládnout i časté přenášení.

Notebook má v multimediální třídě již téměř nevídanou klasickou konstrukci kloubů, díky které je možné vyklopit displej až do úhlu téměř 180°. Klouby mají plynulý chod, ale při otevírání víka jsou tužší, což způsobuje zvedání základny spolu s víkem.


pohled zepředu pohled zezadu pohled zleva pohled zprava pohled shora pohled zespoda

Konektorová výbava je jednou z předností tohoto LifeBooku. Výrobce totiž do těla přístroje integroval i ta méně používaná rozhraní. Levý bok je osazen slotem pro rozšiřující karty ExpressCard 54, třemi USB 3.0, výstupy grafické karty (HDMI a VGA), LAN a zdířkou napájení. Na pravém boku jsou kromě optické mechaniky ještě dva konektory zvukové karty a kombinovaný port eSATAp (eSATA + USB 2.0). Zepředu už je pouze multiformátová čtečka paměťových karet (SD XC a MS/Pro) - SD karty se do jejího slotu vejdou celé.

K nabídce konektorů nemohu mít žádné výhrady. U rozložení bych ocenil snad jen přesun jednoho USB do zadní části.

Půdorysné rozměry 410 x 270 patří k menším v rámci 17“ notebooků, což je ostatně poznat už podle tenkého rámečku okolo LCD. Tloušťka šasi v zavřeném stavu činí 31-35 mm a řadí notebook někam do průměru.

S hmotností 3,05 kg je počítač stále ještě použitelný pro přenášení, ale doporučoval bych k tomuto účelu pořídit kvalitní batoh. Pro každodenní přenášení bych ovšem raději volil 15,6“ notebooky, pokud není 17“ nutným požadavkem.

Napájecí adaptér má výkon 120 W a společně s dvoužilovou přívodní šňůrou váží 461 g.

Klávesnice a ovládací prvky

Rozložení kláves LifeBooků s numerickým blokem (tedy těch od 15,6“ výše) je u všech modelů stejné, takže příliš nepřekvapí. Oceňuji předsunuté kurzorové šipky a mezeru, která je odděluje od zbytku klávesnice. Praktická je také mezera mezi alfanumerickou a numerickou částí. Rozložení není redukované, takže na něm najdete všechny funkce původního PC. Jsou zde pouze dvě speciality – v pravém horním rohu numerického bloku není NumLock, ale další tabulátor, a v pravém horním rohu je Pause místo mnohem praktičtějšího Delete (ten je odsunutý doleva). Nejde však o nic, nač by si nešlo zvyknout.

Klávesnice na první pohled nevypadá zajímavě, ale píše se na ní velmi dobře, a je tedy vhodná i pro psaní delších dokumentů. Mechanika má jistý stisk a s trochou snahy na ní můžete psát velmi tiše.

Všechny popisky jsou bílé na černém podkladu a nemají přes sebe ochranný lak, takže je možné, že časem vyblednou. Je velká škoda, že zatím Fujitsu snad u žádného notebooku nenabídlo podsvícení klávesnice. Multimediální 17“ k tomu totiž přímo vybízí.

Nad klávesnicí je pouze hlavní vypínač, jeho horní část svítí modře. Světlo však není ostré a neoslňuje ani v noci. To se ovšem nedá říct o řadě modrých indikačních diod na čelní hraně vlevo. Ty svítí velmi intenzivně a pod určitým úhlem (například při sledování filmů z větší vzdálenosti) mají snahu vypálit uživateli oči. Naštěstí si je běžně při práci pravděpodobně přikryjete levou dlaní.

pracovní plocha detail klávesnice

Pod klávesnicí je velká zapuštěná dotyková plocha touchpadu s elektronikou Synaptics. Na rozdíl o 15,6“ LifeBooků je tato plocha hladká a prst po ní příjemně klouže. Snímání kurzoru je plynulé a bez zpoždění, ale v rámci gest výrobce vyhodil podporu pro všechna multidotyková. Posun stránek je tak možný pouze tahem prstu po krajích plochy. Kdo by s tím měl problém, může nainstalovat univerzální ovladač od Synapticsu, který podporu všech gest vrátí. Hardware totiž snímání více prstů zvládá.

Pod dotykovou plochou jsou dvě mechanická tlačítka. Mají jistý stisk a při použití cvakají.

Hlavní HW parametry

Základní desku obsluhuje standardní čipová sada Intel HM77 a do patice je osazen čtyřjádrový procesor Intel Core i7-3610QM s mezní spotřebou 45 W (TDP). Každé fyzické jádro se hlásí jako dvě virtuální a nad rámec výchozího taktu 2,3 GHz se procesor umí přetaktovat až na 3,3 GHz díky technologii Turbo Boost.

CPU-Z
specifikace čipu

4 GB operační paměti jsou tvořeny jediným modulem DDR3-1600. Sloty pro paměť jsou snadno dostupné pod plastovou krytkou zespodu a jeden z nich je volný pro rychlé rozšíření. Dnes se prodávají maximálně 8GB moduly a s nimi lze dosáhnout na celkem 16 GB operační paměti.

Single-Thread mód (zatíženo jen jedno jádro)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 60 428
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 252 269

Multi-Thread mód (zatížena obě jádra)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 17 745
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 115 912

Cinebench R10

  • Rendering (Single CPU): 5517 CB-CPU
  • Rendering (Multiple CPU): 21306 CB-CPU
  • Multiprocessor Speedup: 3,86

Cinebench R11.5

  • Rendering (Multiple CPU): 5,48 pts

Windows 7 – CPU a RAM

  • Index dle počtu operací CPU za sekundu: 7,6
  • Index dle počtu operací RAM za sekundu: 5,9
  • HWiNFO32 (propustnost paměti): 7260 MB/s

Výkon procesoru více než dvojnásobně přesahuje úsporný procesor Intel Core i7-3517U vkládaný do dražších tenkých notebooků. Při srovnání s plnohodnotným dvoujádrovým Intel Core i7-3520M je výkon vyšší o 80% při využití všech jader. U programů, které umí využít jen jedno jádro je výkon naopak nižší o 5%. Každopádně takový procesor většinu uživatelů omezovat nejspíš nebude.

Ze dvou šachet pro 2,5“ disky je z továrny osazena pouze jedna. Je v ní 750GB disk Hitachi, jehož plotny se otáčí rychlostí 5400 rpm. Výkonově jde dnes spíše o podprůměr, ale vzhledem k tomu, že je zde volná šachta pro druhý disk, může stát za úvahu dokoupení menšího SSD. S kapacitou 128 GB se dá sehnat relativně levně a odezva systému bude rázem někde jinde.

  • HWiNFO32 (měří přenosovou rychlost při čtení z cache): 215 MB/s
  • HD Tach (měří skutečnou průměrnou přenosovou rychlost při čtení): 79,8 MB/s
  • Průměrná přístupová doba: 17,52 ms
  • Windows 7 – Index přenosové rychlosti: 5,9

Z pravého boku se vysouvá podavač optické mechaniky. Konfigurace s Full HD displejem se osazují rovnou Blu-ray vypalovačkou, která si poradí s čtením a zápisem na disky BD, DVD i CD.

Gigabitový Ethernet zajišťuje levný čip od Realtek. Méně se šetřilo na Wi-Fi /n modulu od Intelu, který umí pracovat v pásmech 2,4 i 5 GHz. Bluetooth 4.0 modul je od Broadcomu. V počítači je dokonce místo i pro vložení WWAN modemu (pro jeho instalaci jsou uvnitř potřebné antény i čtečka SIM).

Bezdrátová zařízení lze vypnutou všechna najednou klávesovou zkratkou Fn+F5. Tato klávesa je řízena BIOSem a přepnutí nemá grafickou odezvu. Pokud jsou bezdrátové funkce aktivní, lze technologie samostatně přepínat grafickou utilitou v tray liště.

Displej a grafika

Osazený displej má úhlopříčku 17,3“, disponuje rozlišením Full HD (1920x1080) a v této konfiguraci má lesklou povrchovou úpravu. Rozlišení Full HD je na takové úhlopříčce perfektně čitelné bez nutnosti zvětšovat prvky v operačním systému a zároveň poskytuje velkou pracovní plochu. Hodí se tedy nejen na filmy ve vysokém rozlišení, ale také pro složitější práci v CADech, Excelu nebo třeba programovacích prostředích.

Kvalita zobrazení je vysoce nad standardem běžných notebooků. Jde o kvalitnější TN panel, který kromě výrazně lepších pozorovacích úhlů nabídne také velmi dobrý kontrast (hluboká černá) a syté barvy. Díky vyšší kvalitě displej nenamáhá tolik oči při delším používání a obraz má teplejší barvy, což je lepší pro hry a filmy, ale sám to například preferuji i pro kancelářskou práci.

Za nevýhodu považuji pouze omezené rozpětí regulace LED podsvícení. Maximální jas je dobrý a je lehce nad průměrem běžných notebooků. Nejnižší však ve tmě oslňuje. V těchto sychravých podzimních dnech jej používám i přes poledne a nemám pocit, že by byl displej nějak tmavý.

Parametry displeje udávané výrobcem

  • Typ obrazovky: TN
  • Počet barev: 262 tisíc
  • Světlost: 200 cd/m^2
  • Pozorovací úhel: 120° horizontálně, 100° vertikálně
  • Kontrast: 600:1
  • Odezva: 8 ms (typická Tr+Td)
  • Podsvícení: W-LED

Specifikace vychází z použitého displeje v našem konkrétním notebooku. Tím je LG Philips LP173WF1-TLA2. Není však zaručeno, že v jiném kusu bude použit stejný displej od stejného výrobce.

pohled přímo displej zboku v úhlu 45st
displej v úhlu 135st displej v úhlu 45st

Notebook je vybaven systémem přepínatelných grafických karet. Standardně vše zpracovává integrovaný Intel HD 4000 se sdílenou pamětí a dedikovaný čip se zapíná pouze u aplikací, které vyžadují vyšší grafický výkon. Tato technologie (NVIDIA Optimus) funguje velmi dobře, a přestože lze aplikacím přiřazovat konkrétní grafiku ručně, dnes už je vše tak vychytané, že automatický systém vše vyřeší za vás k plné spokojenosti.

Na desku je připájen dedikovaný grafický čip NVIDIA GeForce GT 640M LE s vlastními 2 GB paměti. Tento čip je založen na posledním jádře NVIDIA Kepler a spadá do střední třídy grafik pro notebooky. Verze LE má stejně jako plnohodnotná GT 640M 384 shaderů a podporuje DirectX 11.1. Liší se sníženým taktem jádra na 500 MHz (z 625 MHz), což úměrně snižuje také výkon (pokročilí uživatelé, kteří vědí, co dělají, mohou přetaktováním dosáhnout výkonu plné verze). Připojená paměť je typu GDDR3 (900 MHz) a s čipem je propojena 128bit sběrnicí.

GPU-Z
specifikace čipu

Obrazové výstupy jsou umístěné na levém boku a jde o analogové VGA s digitálním HDMI 1.4. Přes HDMI lze protlačit obraz v rozlišení až 2560x1440. Oba výstupy mohou fungovat současně v režimu rozšířené plochy, pokud je interní displej vypnutý.

Přítomnost Wi-Fi adaptéru od Intelu rozšiřuje možnosti připojení externích monitorů také o bezdrátový přenos Intel WiDi.

Testy 3D Mark

  • 3DMark 06 (1280x1024): 10 058
  • 3DMark Vantage: P6786 (GPU: 5528, CPU: 21370)
  • 3DMark 11: P1587 (Graphics: 1430, Physics: 6477)

Windows 7 – grafika

  • Index výkonu grafiky pro rozhraní Aero: 5,1
  • Index výkonu grafiky pro 3D herní grafiku: 6,9

Cinebench (OpenGL)

  • Cinebench R10: 6244 CB-GFX
  • Cinebench R11.5: 35,68 fps

SPEC viewperf 10 – Composite / 1280x1024 (fps)

  • 3ds max (3dsmax-04): 15,58
  • CATIA (catia-02): 13,29
  • EnSight (ensight-03): 14,60
  • Maya (maya-02): 39,52
  • Pro/ENGINEER (proe-04): 15,13
  • SolidWorks (sw-01): 13,78
  • UGS Teamcenter Visualization Mockup (tcvis-01): 1,65
  • UGS NX (ugnx-01): 1,34

SPEC viewperf 11 / 1280x1024 (fps)

  • CATIA (catia-03): 5,97
  • EnSight (ensight-04): 7,43
  • LightWave 3D (lightwave-01): 13,90
  • Maya (maya-02): 9,01
  • Pro/ENGINEER (proe-05): 1,13
  • SolidWorks (sw-03): 6,56
  • Siemens Teamcenter Visualization Mockup (tcvis-02): 0,78
  • Siemens NX (snx-01): 1,45

Aliens vs. Predator DirectX 11 Benchmark

  • 1280x720: 29,7 fps
  • 1920x1080: 15,4 fps

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
Stalker
S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat Benchmark (1280x720, DirectX 11)

Výkon grafiky je o 5-15% nižší než u plnohodnotné verze GT640M, což znamená, že si budete moct u moderních náročných her dopřát alespoň střední detaily v rozlišení HD (1280x720). Méně náročné hry mohou běžet i v rozlišení 1920x1080, ale u těch náročných na něj raději zapomeňte (pro ně by byla potřeba alespoň GTX 660M).

Multimédia

Reproduktory v prostoru za základnou nabízí lehce podprůměrný poslech, neboť reprodukují převážně (ostré) výšky a v projevu úplně chybí hloubky i nižší středy. Ocenit lze snad jedině jejich vysokou maximální hlasitost.

Na pravém boku jsou dva konektory jack. Jeden slouží jako stereofonní sluchátkový výstup, ale výrobce jej kombinoval ještě s digitální optikou. Druhý konektor zajišťuje monofonní vstup pro mikrofon.

Digitální výstup je také jako součást HDMI.

foto
pro plnou velikost klikněte na obrázek

U konfigurací s Full HD displejem je dodávána také Full HD kamera, se kterou můžete pořizovat snímky v rozlišení až 1920x1080. Při horších světelných podmínkách se kvalita příliš neliší od běžných webkamer, ale za dostatku světla je obraz nadstandardní. Vedle objektivu webkamery je umístěna její indikační dioda spolu s mikrofonem.

Chlazení a provozní hluk

Od procesoru a grafického čipu vedou heatpipe ke společnému chladiči s ventilátorem v levém zadním rohu základny. Ventilátor se spouští až při vyšších teplotách, což znamená, že se dlouho po zapnutí drží vypnutý. Až po delším provozu se začne spouštět nárazově v nejnižších otáčkách, které sice nejsou nejtišší, ale do hlučných mají také daleko. V BIOSu počítače je dokonce možné přepnout chlazení do režimu silent (tichý), kdy se ventilátor při kancelářské práci nespouští prakticky vůbec.

Od započetí výpočetní zátěže trvá asi 5-10 sekund, než se rozjede ventilátor do vyšších otáček, kdy má lehce svištivý zvuk (ne však vyloženě nepříjemný), a tyto otáčky se drží ještě asi 20 sekund, po jejím ukončení. Pouze současné zatížení procesoru a grafické karty ventilátor zrychlí ještě o jeden stupínek. Pak jde o notebook, který je hlučností lehce nad průměrem. Režim silent nemá na chování ventilátoru v zátěži žádný vliv.

hodina provozu - mírná zátěž

  • touchpad = 33,4°C
  • levá strana pod klávesnicí = 37,9°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 30,9°C
  • klávesnice vlevo = 34,1°C
  • klávesnice vpravo = 32,6°C
  • spodek maximum = 35,4°C (levý přední roh)
  • výdech chlazení = 37,0°C
  • napájecí adaptér = 34,2°C

hodina provozu - vysoká zátěž

  • touchpad = 34,1°C
  • levá strana pod klávesnicí = 33,5°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 33,5°C
  • klávesnice vlevo = 44,5°C
  • klávesnice vpravo = 40,5°C
  • spodek maximum = 57,2°C (levý zadní roh)
  • výdech chlazení = 66,9°C
  • napájecí adaptér = 63,5°C

teplota okolí při měření: 24°C

V klidovém stavu je teplo cítit pouze u levé opěrky ruky - povrch je zde vlažný, zatímco jinde je spíše studený. Pod levou opěrkou jsou některé hlavní komponenty a teplo se zde drží kvůli méně častému běhu ventilátoru. Při práci to ničemu nevadí.

V zátěži je teplo cítit z prostoru vlevo od klávesnice a z části také z opěrky. Teploměr sice naměřil vyšší teploty i přímo na klávesnici, ale samotné plastové klávesy příliš tepla do prstů nepředávají. Výrazně zahřátý je však spodek počítače v okolí hlavního chladiče. Po ukončení zátěže se povrch počítače ochladí na teploty typické pro klidový stav.

Teploty v zátěži
teploty vnitřních komponent při dlouhodobé maximální zátěži

U 17“ notebooku považuji za nedostatek, že se procesor dokáže tak výrazně zahřát při maximální zátěži pomocí syntetických testů. Překvapivě však ani při atakování 100°C nedocházelo k podtaktování - ventilátor vždy pouze skokově zvýšil rychlost na maximum (opravdu hlučné) a během několik sekund procesor ochladil o pár stupňů dolů.

Při reálném zatížení se teploty procesoru pohybují okolo 80°C. Notebook jsem použil pro výpočet simulací. Tyto mé simulace se počítaly tři dny na všech jádrech a procesor se nikdy neohřál výrazně nad 80°C.

Baterie

Baterie se vkládá do zadní části základny. V této konfiguraci je osazena základní s kapacitou 83 Wh, se kterou notebook v našem standardním redakčním testu* vydržel 6 hodin a 45 minut. Při on-line kancelářské práci s polovičním jasem se výdrž pohybuje okolo 6 hodin, což je stále velmi dobrá hodnota na 17“ notebook s Full HD displejem.

Výrobce nedodává žádné větší primární baterie a tento notebook není připraven na osazení sekundárních baterií.

Příkon notebooku

  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení = 15 W
  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení (nabíjení) = 86 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení = 62 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení (nabíjení) = 116 W
  • Celkový příkon vypnutého notebooku (nabíjení) = 70 W

120W napájecí adaptér má dostatečnou výkonovou rezervu, aby nemusel zpomalovat nabíjení baterie bez ohledu na výkonovou zátěž počítače. Prázdnou baterii nabijete na 90% jmenovité kapacity přibližně za hodinu a půl.

BIOS a zabezpečení

Firmware od AMI má nastavení přístupné stiskem F2 ihned po zapnutí počítače.

Nastavení

  • Vypnutí podpory vstupních zařízení pro USB ve starších operačních systémech
  • Zapnutí neustálého napájení USB portů
  • Přepnutí režimu SATA řadiče
  • Zapnutí podpory virtualizace
  • Zapnutí podpory probuzení signálem ze sítě
  • Přepnutí režimu chování ventilátoru (normální, tichý)

Možnosti zabezpečení jsou omezeny na základní hesla BIOSu (spuštění, nastavení, pevný disk).

Příslušenství

Společně s notebookem jsou v balení základní komponenty jako napájecí adaptér, přívodní šňůra, tištěná dokumentace a DVD s obnovou systému. Obnova je také ve skryté části disku a lze ji vyvolat stiskem F8 po zapnutí počítače.

Testovaná konfigurace přišla ještě s Windows 7 Home Premium, ale novější se budou dodávat s Windows 8 (Pro). Tovární instalace je relativně čistá a vyžaduje minimum zásahů pro odstranění bloatware.

Ceny a záruka

Testovaná konfigurace se prodává za 22 858,- Kč bez DPH (27 428,- Kč s DPH). Jiné konfigurace by se měly lišit matným displejem, případně také dvoujádrovým procesorem a nižším rozlišením.

Kusy prodané v ČR mají standardní dvouletou záruku s opravou v servisu. Tuto záruku lze prodloužit a rozšířit o další služby.

Závěr

17“ Fujitsu LifeBook NH532 je typický univerzální notebook, který může sloužit také jako náhrada domácího stolního počítače. K tomuto účelu je uzpůsoben dobrým výkonem (výpočetním i grafickým), nadstandardní obrazovkou s rozlišením Full HD, maximální výbavou rozhraní a tichým provozem při běžném zatížení. Pro opravdu multimediální nasazení by však nebyly na škodu lepší integrované reproduktory a při práci v noci zas může vadit malé rozpětí regulace jasu LCD. I přes tyto neduhy jde o jeden z těch notebooků, na kterých se prostě dobře pracuje.

Klady a zápory

+ nadstandardní barevné podání vestavěného LCD
+ plná konektorová výbava včetně méně používaných rozhraní
+ minimální hlučnost při menším vytížení
+ místo pro druhý pevný disk

- nižší kvalita zvuku integrovaných reproduktorů
- zbytečně intenzivní světlo z řady modrých indikačních LED
- vyšší teploty procesoru při maximální zátěži
- malé rozpětí regulace podsvícení displeje

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 3% energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz.

Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.
Podrobnější parametry pořízené programem HWiNFO32 naleznete v souboru HWiNFO32.zip

Technická data

  • Testovaná konfigurace: Fujitsu LifeBook NH532
  • Instalovaný procesor: Intel Core i7-3610QM (2.30/3.30 GHz, 6 MB L3)
  • RAM (MB): 4096 DDR3-1600 (4096+0)
  • HDD (GB): 750 (Hitachi HTS547575A9E384, 5400rpm, 8MB cache)
  • ODD: BluRay/RE (Optiarc BD RW BD-5750L)
  • LCD: 17,3" TFT (lesklý)
  • LCD rozlišení: full-HD (1920 x 1080)
  • Video: NVIDIA GeForce GT640M LE (2GB GDDR3, 128bit) + Intel HD4000 (IGP)
  • Modem: -
  • LAN: 10/100/1000 (Realtek RTL8168/8111 GBE)
  • WiFi: Intel Centrino Advanced-N 6205 (a/b/g/n)
  • Zvuková karta: Realtek HD Audio (ALC269)
  • Polohovací zařízení: touchpad (Synaptics)
  • Software: Windows 7 Home Premium (64bit, CZ/EN/SK)
  • Baterie/výdrž: Li-Ion 83 Wh / 6h 45in
  • Rozhraní: 2x audio IN/OUT, SD/MMC/MS, 3x USB 3.0, eSATAp, VGA, HDMI, ExpressCard 54
  • Rozměry: 410 x 270 x 31-35 mm
  • Hmotnost (kg): 3,05
Recenze

Diskuse