RECENZE: HP EliteBook 2170p přináší maximální možnosti v miniaturním provedení

21. 8. 2012 07:00    Rubrika: Recenze    Autor: Jiří Zima

V době neustálého ořezávání výbavy působí dnes testovaný notebook jako blesk z čistého nebe. Nejmenší z EliteBooků je plnohodnotný pracovní stroj s úhlopříčkou 11,6'', avšak nadstandardní výbavou, WWAN modemem, GPS, podsvícenou klávesnicí a možností připojení k velké dokovací stanici.

HP EliteBook 2170p přináší maximální možnosti v miniaturním provedení

Základní popis

Notebooky řady EliteBook P představují špičku v rámci nabídky pracovních modelů značky HP. Model 2170p je novým počinem, který celkovou nabídku rozšiřuje o úhlopříčku 11,6“ (další modely mají displeje od 12,5“ výše). V dnešním trendu výbavou osekaných Ultrabooků může překvapit opačný přístup k návrhu. EliteBook 2170p se orientuje na korporátní využití a snaží se nabídnout možnosti velkých strojů, avšak s kompaktními rozměry vhodnými na cesty (včetně práce v letadle a autobuse). Takových notebooků se dnes mnoho nedělá.

Vzhled je v rámci EliteBooků konzistentní. To znamená slušivou kombinaci stříbrné a černé barvy, praktické matné povrchy a ostře řezané hrany. Větší EliteBooky na mě působí zbytečně tlusté. Tento také není z nejtenčích, ale zdá se být jen tak velký, aby se do něj vešly všechny potřebné komponenty. Do firemního prostředí rozhodně zapadne a za sebe mohu říct, že se mi líbí.

Odolnost je stejně špičková jako u ostatních notebooků z řady. Základna je pevná jako kámen a ani pod silným tlakem nedochází k jejímu kroucení. Víko je na tom podobně. O takový notebook se na cestách nemusíte bát. V rámci třídy je jeho zpracování jedno z nejlepších.

Klouby jsou řešené klasickým způsobem, který je vidět stále méně často. Díky tomu lze víko otevřít až do úhlu 180°. Klouby mají velmi jistý chod s perfektně spočítaným odporem. Notebook lze proto otevřít zlehka jediným prstem, aniž by se zvedla základna.


pohled zepředu pohled zezadu pohled zleva pohled zprava pohled shora pohled zespoda

Všechny konektory jsou rozesety po stranách. Vlevo je kombinovaný vstup/výstup zvukové karty, digitální výstup DisplayPort, čtečka čipových karet SmartCard, USB 3.0 a zdířka napájení. Vpravo je druhé USB 3.0, čtečka paměťových karet SD/MMC (karta se vejde celá), LAN a analogový výstup VGA.

Je milé, že HP ponechalo klasické VGA kvůli připojení DLP projektorů ve velkých sálech a nezmenšený konektor RJ-45 pro připojení do počítačové sítě. Takto jde opravdu o pracovní počítač bez omezení. Ale co si budeme nalhávat, jedno USB navíc by se hodilo.

Důležitou předností tohoto stroje je bezpochyby klasický dokovací konektor známý z větších EliteBooků. EliteBook 2170p je plně kompatibilní s velkými dokovacími stanicemi a podporuje všechny jejich možnosti. Z toho plyne, že lze získat další USB (tento model má také podporu USB 3.0 v doku), eSATA, až dvě DVI a dva DisplayPorty. V dokovacím konektoru je také podpora pro starší rozhraní jako PS/2 nebo sériový a paralelní port, což může být pro některé firmy také přidaná hodnota.

Díky 11,6“ displeji se podařilo srazit půdorysné rozměry na 290 x 192 mm (baterie přesahuje dozadu o 19 mm). Mohly by být možná ještě menší, ale HP raději trochu přidalo do šířky, aby se do základny vešla lepší klávesnice. Tloušťka přístroje 27 mm odpovídá tenčím klasickým notebookům. Dnešní ultratenké modely mají klidně o centimetr méně, ale u EliteBooku je tloušťka vyvážena podstatně většími možnostmi, a tudíž ji lze omluvit. S ohledem na výbavu je hmotnost 1,50 kg velmi dobrá a předurčuje notebook k častému cestování.

Přibalený 65W napájecí adaptér s třížilovou přívodní šňůrou přidá na hmotnosti dalších 437 g.

Klávesnice a ovládací prvky

Rozložení klávesnice se liší od větších modelů a došlo u něj k několika novotám. Zatímco PgDn a PgUp jsou řešeny jako kombinace kurzorových šipek (nahoru/dolů) s Fn, Home a End jsou samostatně v horní řadě. Kurzorové šipky do stran společně s Fn slouží poněkud netradičně jako ScrollLock a Pause. Neříkám, že se na to nedá zvyknout, ale když už je na šipkách PgUp a PgDn, automaticky tam očekávám i Home a End, takže je to takto matoucí a vede to při editaci textu k neustálému přepínání Scroll Locku.

Ačkoli je klávesnice lehce redukovaná, i ty nejméně používané klávesy je možné vyvolat nějakou zkratkou s Fn. Je zde i zástupný numerický blok.

Mechanika klávesnice je relativně mělká, ale neubírá jí to na jistotě stisku. Klávesnice je dle mého názoru pohodlná a lze na ní rychle psát i hmatovou metodou. Oceňuji také tichý chod, kdy s trochou snahy klapání kláves téměř není slyšet.

Přepínače Num a Caps Lock svou aktivitu hlásí malými bílými diodami přímo na klávesách. Ocenil bych podobnou indikaci také na klávese bezdrátového vysílače, jako je tomu u spotřebních modelů Pavilion a Envy. Mimo zámků klávesnice jsou totiž všechny indikátory odklizeny na čelní hranu, kde je reprezentují čtyři drobné diody. Lze z nich vyčíst zapnutí notebooku, nabíjení baterie, aktivitu disku a stav bezdrátových funkcí.

Zkratkou Fn+F11 se zapíná a vypíná podsvícení. Má jedinou úroveň intenzity a přepíná se pouze manuálně. Pokud je zapnuté, rozsvěcí se pouze při použití klávesnice nebo touchpadu a při nečinnosti do 20 minut opět zhasne.

pracovní plocha detail klávesnice

K pohybu kurzoru po obrazovce je připravena kombinace touchpadu a trackpointu (zde nazývaného touchstyk) s vyhrazenou dvojicí tlačítek pro každé zařízení. Dotyková plocha touchpadu je zapuštěná, takže nedochází k náhodnému kontaktu dlaně při psaní. Ke snímací elektronice nemám žádné výhrady, ale na výšku by mohla být plocha větší. Takto působí poněkud stísněně. Prostor pro zvětšení tu přitom je. Přesto se s touchpadem dobře pracuje a svou zásluhu na tom mají měkká samostatná tlačítka, která už se v dnešní době tuhých beztlačítkových touchpadů téměř nevidí.

Trackpoint je stejný jako v předchozích generacích EliteBooků. Nemá tak dobré algoritmy pro vyhodnocování pohybu jako originál od IBM, ale stále patří k těm použitelnějším. Výhradu mám snad jen k absenci prostředního tlačítka, které je obvykle dohromady s páčkou skvělým způsobem pro posun stránek. HP jej však dává jen do pracovních stanic EliteBook W.

Hlavní HW parametry

Korporátní zacílení si žádá speciální komponenty. V tomto případě jde o čipovou sadu Intel QM77 a úsporný procesor (TDP 17 W) Intel Core i5-3427U s výchozím taktem 1,8 GHz a režimem Turbo Boost do 2,8 GHz. Díky této dvojici počítač podporuje technologie pokročilé správy Intel AMT a Intel vPro, a je tedy snadno integrovatelný do ekosystému velkých firem.

CPU-Z
specifikace čipu

Základní deska je vybavena dvěma standardními sloty pro paměti DDR3. Osazený je pouze jeden modul s kapacitou 4 GB a efektivním taktem 1600 MHz. S dnešními 8GB moduly lze dosáhnout maxima 16 GB operační paměti.

Single-Thread mód (zatíženo jen jedno jádro)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 51 932
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 15 210

Multi-Thread mód (zatížena obě jádra)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 105 731
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 48 591

Cinebench R10

  • Rendering (Single CPU): 4770 CB-CPU
  • Rendering (Multiple CPU): 9738 CB-CPU
  • Multiprocessor Speedup: 2,04

Cinebench R11.5

  • Rendering (Multiple CPU): 2,60 pts

Windows 7 – CPU a RAM

  • Index dle počtu operací CPU za sekundu: 6,9
  • Index dle počtu operací RAM za sekundu: 5,9
  • HWiNFO32 (propustnost paměti): 7187 MB/s

Jde sice o úsporný procesor, ale díky vysokému taktu Turbo Boostu je jeho výkon v průměru jen asi o 20% nižší než u plnohodnotného dvoujádrového Core i7-3520M. Neměl by mu proto dojít dech při žádné běžné činnosti.

V základně je dostatek místa pro klasický 2,5“ pevný disk s výškou 7 mm. Osazený model od Hitachi má kapacitu 500 GB a plotnu s rychlostí 7200 rpm. Mezi plotnovými disky pro notebooky patří k tomu nejlepšímu. Spolu s vysokým výkonem je bohužel znát i vyšší hlučnost v podobě šumění, které jsem zprvu dokonce považoval za hluk ventilátoru.

  • HWiNFO32 (měří přenosovou rychlost při čtení z cache): 211 MB/s
  • HD Tach (měří skutečnou průměrnou přenosovou rychlost při čtení): 95,7 MB/s
  • Průměrná přístupová doba: 15,42 ms
  • Windows 7 – Index přenosové rychlosti: 5,9

Z pohledu konektivity je tu všechno, co je potřeba. Gigabitový Ethernet, 2,4/5GHz Wi-Fi /n a Bluetooth 4.0 jsou v režii čipů od Intelu. Bezdrátový modem s podporou HSPA+ zajišťuje karta HP hs2350. Tato karta funguje kromě modemu také jako GPS přijímač.

Displej a grafika

Osazený širokoúhlý displej od AUO má úhlopříčku 11,6“ a pochopitelně matný povrch. Rozlišení je běžné HD (1366x768). Na takové úhlopříčce jsou pochopitelně pixely trochu drobnější, ale není to tak hrozné. Neměl jsem problémy, že bych něco nemohl přečíst, a necítil jsem potřebu zvětšovat ovládací prvky operačního systému. Pokud nemáte vyloženě problém se zrakem, měl by být text čitelný.

Kvalitativně jde o základ, který neurazí a nenadchne. Pro kancelářský počítač je obrazovka dostatečná. Výhrady mohu mít jen k mírnému nádechu do žluté.

Pokud bych mohl jednu věc na displeji změnit, bylo by to podsvícení. Sada bílých LED za displejem je regulovatelná ve 20 stupních, takže jsou kroky velmi jemné. Dokonce lze podsvícení ztlumit na úroveň, která je sotva čitelná i v úplné tmě. Bohužel maximální jas není o nic větší, než bývá u spotřebních notebooků, takže během slunného dne nemá cenu ani v místnosti nastavovat menší jas než maximum, což je podle mě u podobného přístroje chyba.

Tuto chybu dělá většina výrobců. Stačí se podívat na módu Ultrabooků, kde ani drahé stroje kolikrát nejsou použitelné venku alespoň na kancelářskou práci.

pohled přímo displej zboku v úhlu 45st
displej v úhlu 135st displej v úhlu 45st

Grafické jádro Intel GMA HD 4000 integrované v procesoru se stará o veškeré činnosti spojené s vykreslováním. Podporuje akceleraci HD videa a DirectX 11 a jeho výkon je dostatečný pro kancelářskou práci i základní multimédia.

Přímo k notebooku můžete připojit externí monitor analogovým VGA a digitálním DisplayPortem v plné velikosti. Oba tyto výstupy mohou pracovat současně, pokud je vypnutý interní displej. Vedle nich lze využít také bezdrátového přenosu obrazu Intel WiDi. S DisplayPortem lze připojit stolní LCD s rozlišením do 2560x1600.

Zajímavé možnosti dávají dokovací stanice. S tou největší lze pomocí dvou DisplayPortů provozovat dvě stolní LCD opět s rozlišením 2560x1600 v režimu rozšířené plochy. To není vůbec špatné, na 11,6“ notebook.

Testy 3D Mark

  • 3DMark 06 (1280x1024): 4161
  • 3DMark Vantage: P2820 (GPU: 2305, CPU: 8553)
  • 3DMark 11: P596 (Graphics: 515, Physics: 3051)

Windows 7 – grafika

  • Index výkonu grafiky pro rozhraní Aero: 5,0
  • Index výkonu grafiky pro 3D herní grafiku: 6,3

Cinebench (OpenGL)

  • Cinebench R10: 4868 CB-GFX
  • Cinebench R11.5: 13,32 fps

SPEC viewperf 10 – Composite / 1280x1024 (fps)

  • 3ds max (3dsmax-04): 9,80
  • CATIA (catia-02): 7,40
  • EnSight (ensight-03): 4,87
  • Maya (maya-02): 37,23
  • Pro/ENGINEER (proe-04): 7,05
  • SolidWorks (sw-01): 13,27
  • UGS Teamcenter Visualization Mockup (tcvis-01): 3,59
  • UGS NX (ugnx-01): 1,49

SPEC viewperf 11 / 1280x1024 (fps)

  • CATIA (catia-03): (nedoběhl)
  • EnSight (ensight-04): 1,60
  • LightWave 3D (lightwave-01): 8,06
  • Maya (maya-02): 9,86
  • Pro/ENGINEER (proe-05): 1,06
  • SolidWorks (sw-03): 7,25
  • Siemens Teamcenter Visualization Mockup (tcvis-02): 1,90
  • Siemens NX (snx-01): 1,25

Aliens vs. Predator DirectX 11 Benchmark

  • 1366x768: 10,3 fps

Výkon ve 3D stačí na starší a méně náročné hry. V případě profesionálních 3D aplikací záleží na složitosti projektu a kompatibilitě grafického jádra s daným programem. Schopnosti grafické stanice tu však nehledejte.

Multimédia

Stereofonní reproduktory jsou ve zkosené čelní hraně a s ohledem na velikost přístroje nehrají vůbec špatně a mají dobrou hlasitost. Je to takový lepší průměr pro velké pracovní notebooky.

Vedle kombinovaného konektoru zvukové karty lze využít digitálního zvukového výstupu v DisplayPortu. Pomocí vhodného DP-HDMI kabelu můžete dostat zvuk také do televizoru.

foto
pro plnou velikost klikněte na obrázek

0,3Mpix webkamera a směrové mikrofony jsou integrované do víka nad displej. Kamera dává o své aktivitě vědět bílou diodou vedle objektivu.

Zabezpečení

Ve Windows se o zabezpečení stará Security Manager integrovaný v balíku HP ProtectTools. Jeho součástí je správa hesel v programech pod jedním heslem nebo otiskem, blokování některých zařízení, přihlašování do systému otiskem (s možností preboot autentizace), Privacy Manager pro správu certifikátů a podpisů a řešení pro kompletní šifrování pevného disku.

Čtečku otisku prstů lze v kombinaci s TPM čipem použít k preboot autentizaci, kdy vás systém vyzve k zadání otisku ihned po startu a podle toho následně přihlásí i správného uživatele ve Windows. K bezpečnějšímu přihlašování je připravena také čtečka bezpečnostních karet SmartCard.

Možnosti zabezpečení završuje systém Intel AntiTheft.

Chlazení a provozní hluk

Chlazení bylo jedním z překvapení tohoto notebooku. U posledních pracovních notebooků od HP jsem se většinou k chlazení nevyjadřoval příliš pozitivně, ale EliteBook 2170p umí být velmi tichý.

V základu je v BIOSu vypnuta možnost neustálého běhu ventilátoru, což způsobuje, že při kancelářské práci se počítač dokáže chladit celé minuty pasivně, aby si jednou za čas tiše odfoukl. Nejnižší rychlost ventilátoru je tišší než hluk, který produkuje pevný disk.

V zátěži se ventilátor pochopitelně zrychlí, ale ani pak nejde hlučnost nad průměr podobně výkonných notebooků. Pro ty, kteří chtějí ticho, se takový notebook přímo nabízí na výměnu disku za SSD.

hodina provozu - mírná zátěž

  • touchpad = 33,9°C
  • levá strana pod klávesnicí = 32,0°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 34,0°C
  • klávesnice vlevo = 32,0°C
  • klávesnice vpravo = 33,1°C
  • spodek maximum = 34,2°C
  • výdech chlazení = 33,6°C
  • napájecí adaptér = 37,6°C

hodina provozu - vysoká zátěž

  • touchpad = 37,6°C
  • levá strana pod klávesnicí = 38,4°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 35,9°C
  • klávesnice vlevo = 38,8°C
  • klávesnice vpravo = 37,3°C
  • spodek maximum = 40,6°C (levý přední roh)
  • výdech chlazení = 50,4°C
  • napájecí adaptér = 45,3°C

teplota okolí při měření: 25°C

Při kancelářské práci se teploty drží nízko a počítač je maximálně vlažný i v současných vedrech. V zátěži je cítit teplo z klávesnice a opěrek rukou, ale je rozprostřené po celém povrchu a neomezuje při používání.

Teploty v zátěži
teploty vnitřních komponent při dlouhodobé maximální zátěži

Baterie

Nejmenší z EliteBooků používá jinou baterii než větší modely. Osazená varianta má šest článku, které pojmou 48 Wh energie. V našem standardním redakčním testu* vydržel počítač 7 hodin a 7 minut. Při on-line kancelářské práci s plným jasem a zapnutou Wi-Fi kupodivu není problém reálně dosáhnout skoro šesti hodin.

Větší baterii HP pravděpodobně nevyrábí.

Příkon notebooku

  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení = 10 W
  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení (nabíjení) = 53 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení = 33 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení (nabíjení) = 65 W
  • Celkový příkon vypnutého notebooku (nabíjení) = 43 W

Vybitou baterii lze dostat za hodinu téměř na 90%. Jen v zátěži si na to samé počkáte hodiny dvě.

BIOS

Firmware, který HP používá, podporuje chod v režimu BIOSu i EFI. Nastavení se skrývá pod klávesou F10 a je kompletně grafické s možností ovládat myší nebo touchpadem. Nabízí následující možnosti:

Boot

  • hlášení chyb během bootu
  • doba zobrazení startovacího menu (standardně 0)
  • zobrazení informace Multiboot Express (standardně 0)
  • vlastní logo, přehrávání zvukových varování zobrazování diagnostické URL při startu
  • výběr zařízení k bootování (CD-ROM, SD karta, disketa, PXE, eSATA, UEFI boot mód)
  • výběr pořadí jednotlivých zařízení
  • boot v režimu UEFI

Konfigurace zařízení

  • emulace USB zařízení (klávesnice, myš) ve starých OS
  • režim paralelního portu (ECP, standardní, dvousměrný, EPP)
  • neustálý běh ventilátoru s připojeným napájením
  • zamezení spouštění dat
  • nastavení režimu SATA řadiče (AHCI, IDE, RAID; rychlost)
  • napájení USB ve vypnutém stavu
  • povolení virtualizace (VTx i VTd)
  • zapnutí technologie TXT (Trusted Execution Technology)
  • podpora více jader CPU
  • podpora HT
  • zákaz probouzení kvůli USB zařízením
  • NumLock při startu OS
  • zapnutí notebooku po připojení napájení
  • hluboký spánek (vypnuto, zapnuto, automaticky)

Nastavení vestavěných zařízení

  • zobrazení stavu bezdrátového vysílače (na tlačítku)
  • zákaz WLAN, Bluetooth, LAN, WWAN, GPS, přepínání LAN/WLAN
  • probouzení ze sítě (vypnuto, pouze pro boot ze sítě, povoleno)
  • čtečky otisku prstů, integrované kamery, „Power Monitor Circuit“, zvukové karty, mikrofonu a interních reproduktorů
  • probuzení po otevření víka
  • zákaz sériového a paralelního portu, čtečky paměťových karet, USB, SmartCard, eSATA

Intel AMT

  • diagnostická hlášení AMT firmware
  • nabízení AMT nastavení pod zkratkou Ctrl+P
  • výběr typu terminálu (ANSI, VT100)
  • Intel CIRA

Nastavení úrovně zabezpečení

  • možnost změnit u každého rozhraní přístupnost

Spouštění

  • výběr, které dny se má počítač spouštět
  • nastavení času spouštění (pro všechny dny stejný)

Nastavení lze měnit také přímo z operačního systému pomocí utilit HP Protect Tools.

Příslušenství

V krabici se vedle notebooku nacházejí další klasické komponenty jako 65W napájecí zdroj, třížilová přívodní šňůra, tištěná dokumentace a DVD s instalací operačního systému. Předinstalovaný systém Windows 7 Professional (64bit) má svou tovární obnovu uloženou také přímo na pevném disku, odkud ji lze kdykoli spustit.

Samotná tovární instalace je na dnešní poměry relativně čistá. Nechtěné programy lze odstranit do pěti minut.

Ceny a záruka

Momentálně jsou v ČR standardně nabízeny dvě konfigurace:

(B6Q15EA) HP EliteBook 2170p i5-3427U 11.6" CAM, 4GB, 500GB 7.2, a/b/g/n/, BT, WWAN, FpR, Win 7 Pro64, 24.999,- Kč bez DPH (29.999,- Kč s DPH).

(B6Q11EA) HP EliteBook 2170p i7-3667U 11.6" CAM, 4GB, 256GB SED (self-encrypting) SSD, a/b/g/n/, BT, FpR, Win 7 Pro64, 31.665,- Kč bez DPH (37.999,- Kč s DPH).

V základu je záruka pro tento model tříletá s opravou v servisu. Záruku je dále možné prodloužit nebo rozšířit o další služby, jako je oprava do druhého dne přímo u uživatele.

Závěr

11,6“ HP EliteBook 2170p je v dnešní nabídce notebooku tak trochu unikátní. Vlastně jde o jediný podobně vybavený pracovní notebook s dokovacím konektorem v rámci úhlopříčky (konkurence se vyskytuje až u modelů v úhlopříčce od 12,5“). Jde o výbornou kombinaci malého zařízení s výkonem a výbavou téměř na úrovni velkých notebooků, navíc s možností používat standardní dokovací stanice od HP.

S EliteBookem se dobře pracuje díky tichému chlazení a pohodlné podsvícené klávesnici. Na cestách se nemusíte bát, že se nepřipojíte do sítě nebo neodprezentujete u klienta, pokud bude v sále vyveden od projektoru pouze VGA kabel. Doma nebo v kanceláři zas můžete mít připravenou velkou dokovací stanici a do ní připojeny klidně dva 30“ monitory, neboť i to tento prcek zvládne levou zadní.

TIP redakce NOTEBOOK.cz

TIP redakce NOTEBOOK.cz

Za vzácnou kombinaci kompaktního provedení bez větších omezení funkčnosti (standardní dokovací konektor, pohodlná klávesnice atp.) udělujeme TIP redakce NOTEBOOK.cz.

Klady a zápory

+ funkce velkých notebooků v kompaktním provedení
+ dokovací konektor shodný s pracovními řadami P/W/B
+ pohodlná klávesnice s podsvícením

- hlučný pevný disk (7200 rpm)
- displej by mohl mít vyšší jas

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 3% energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz.

Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.
Podrobnější parametry pořízené programem HWiNFO32 naleznete v souboru HWiNFO32.zip

Technická data

  • Testovaná konfigurace: HP EliteBook 2170p (B6Q15EA#BCM)
  • Instalovaný procesor: Intel Core i5 3427U (1.80 GHz / 2.80 GHz Turbo, 3 MB L3)
  • RAM (MB): 4096 DDR3-1600 (4096+0)
  • HDD (GB): 500 (WDC WD5000BPKT-60PK4T0, 7200rpm, 16MB cache)
  • ODD: -
  • LCD: 11,6" TFT (matný)
  • LCD rozlišení: HD (1366 x 768)
  • Video: Intel HD4000 (IGP)
  • Modem: -
  • LAN: 10/100/1000 (Intel 82579LM Gigabit Ethernet)
  • WiFi: Intel Centrino Advanced-N 6235 (a/b/g/n)
  • Zvuková karta: IDT HD Audio (92HD81B1X)
  • Polohovací zařízení: touchpad + touchstyk (Synaptics)
  • Software: Windows 7 Professional (64bit, CZ/EN)
  • Baterie/výdrž: Li-Ion 48 Wh / 7h 7min
  • Rozhraní: 1x audio IN/OUT, SD/MMC, 2x USB 3.0, VGA, DisplayPort, SmartCard
  • Rozměry: 290 x 192 x 27 mm (baterie +19 mm dozadu)
  • Hmotnost (kg): 1,50
Recenze

Diskuse