RECENZE: Acer Aspire V3-772G - tichá multimédia s Haswellem

11. 6. 2013 07:00    Rubrika: Recenze    Autor: Jiří Zima

Nová platforma Intelu a NVIDIE je na světě a Acer již s nimi nabízí některé multimediální modely. Jedním z nich je 17" varianta Aspire V3, která zaujme nejen svým výkonem, ale také tichým chlazením a nízkou hmotností.

Acer Aspire V3-772G - tichá multimédia s Haswellem

Základní popis

V rámci domácích notebooků Acer Aspire dochází k dělení na řady podle prvního písmena modelového značení. První číslice, která následuje, udává, jak vysoko v nabídce Aceru model je. Modely Aspire V3 tedy představují základ z pohledu odolnosti a mobility. To ovšem neznamená, že je neseženete naplněné výkonnými součástkami. „Vé trojky“ se vyrábí ve velikostech 15,6“ a 17,4“. Nedávno jsme měli možnost opět testovat 15,6“, tentokrát se do redakce dostal větší model, a to rovnou v revidované verzi (V3-xx2) s nejnovějšími komponenty a několika vizuálními změnami.

Na poměry 17“ úhlopříčky působí Aspire V3 nečekaně lehce a skladně. Nezdá se být o moc větší než 15,6“ verze a vizuálně je větší provedení znát hlavně na mezerách po stranách okolo klávesnice. Tělo je nově celé černé a černé je i víko. Místo lesklých povrchů (piano black), které měly úplně první modely, je povrchová úprava téměř všude matná a se vzorkem imitující broušený kov. Jediné lesklé místo zůstalo v rámečku okolo (matného) displeje.

Notebook není výstřední a působí jednoduchým, střízlivým dojmem. Tenkému vzezření napomáhá klínový tvar, kdy vpředu je základna tenčí než vzadu. Celočerné provedení je nyní podobnější profesionální řadě TravelMate, ale nemohu říct, že by to bylo na škodu. V dané třídě vnímám Aspire V3 jako jednoho z hezčích zástupců.

Mechanické provedení zůstalo nezměněno. 17“ verze má kvůli větší ploše lepší kovové výztuhy, což napomáhá její pevnosti (výsledek je lepší než u 15,6“ V3). Plastový rám víka je na můj vkus zbytečně poddajný a při zatlačení na vnější stranu dochází rychle k vlnění barev LCD. Ostatně vlnění barev občas postřehnete i při naklánění víka uchycením po straně. Jde tedy spíše o domácí stroj pro občasné přenášení.

Víko lze vyklopit maximálně do úhlu 135° a otevření jednou rukou sice možné je, ale při vyšší rychlostí otevírání se základna zvedá s displejem.


V základně jsou přístupné všechny základní konektory, které byste u notebooku očekávali, a vše je v plné velikosti bez nutnosti redukcí. Po levém boku jde o dvě USB 3.0, obrazové výstupy (VGA a HDMI) a LAN. Vpravo jsou konektory zvukové karty, dvě USB (jen 2.0) a za optickou mechanikou ještě zdířka napájení. Výbavu završuje čtečka paměťových karet SD XC v čelní hraně.

V zavřeném stavu má notebook rozměry 415 x 275 x 31-34 mm. Patří tedy spíše mezi menší v rámci této úhlopříčky displeje. Hmotnost zůstala pod hranicí 3,0 kg a váha naměřila konkrétně 2,92 kg. Hmotnost je s kvalitním batohem ještě přijatelná pro časté nošení.

Radost z lepší mobility kazí pouze 120W napájecí adaptér, který dohromady s třížilovou přívodní šňůrou váží dalších 634 g. Velké 120W napájecí zdroje jsou přítomny pouze u konfigurací s dedikovaným grafickým čipem a čtyřjádrovým procesorem současně. Konfigurace s dvoujádrovým procesorem budou mít opět jen 90W zdroje.

Klávesnice a ovládací prvky

Rozložení klávesnice se v posledních letech u multimediálních Acerů nijak nezměnilo. Pokud přecházíte ze staršího Aspire, nic vás pravděpodobně nepřekvapí. V 17“ modelu má klávesnice plné rozložení s mezerami oddělenými kurzorovými šipkami, numerickým blokem a klávesami pro pohyb v dokumentech nad ním.

Na multimediální notebook má klávesnice nadprůměrnou mechaniku s dokonale jistým stiskem. Při mačkání je slyšet klapání, které sice není hlučné, ale nelze jej ztlumit ani při snaze o tiché psaní. Notebook se hodí i pro psaní dlouhých dokumentů a běžnou kancelářskou práci.

Klávesnice bohužel není podsvícená. Podsvícení kláves je dostupné až u modelů Aspire V5.

Indikační diody jsou na čelní hraně vlevo a umí svítit podle potřeby modře nebo oranžově. Informují o zapnutí (uspání) počítače, nabíjení (nabití) baterie, aktivitě pevného disku a stavu bezdrátových funkcí.


Jednou z vizuálních změn je v nové generaci odstranění tlačítek touchpadu. Elektronika je od společnosti Elan. Nabízí několik milých funkcí jako například prostřední tlačítko poklepáním třemi prsty současně a umožňuje vypnout gesta Windows 8 při tahu prstu od okraje dotykové plochy. Na druhou stranu pohyb kurzoru na obrazovce má za prstem viditelné zpoždění a nejde změnit směr posunu stránek při tahu dvou prstu současně (při tahu prstů dolů se na stránce posouváte nahoru). Tah dvou prstů zde není řešen jako emulace kolečka myši, ale jako emulace tahu prstu po dotykové obrazovce. Má to své výhody (plynulý pohyb všude), ale také nevýhody (ne všechny programy na takovou akci reagují stejně jako na kolečko myši).

Zásadní výtka v použitelnosti touchpadu směřuje k vůli dotykové plochy při mačkání. Jde asi o milimetr plynule zmáčknout, než se zastaví o mikrospínač. Pak musíte ještě více zatlačit a teprve dojde ke zmáčknutí. S podobnou vůlí se v redakci nesetkáváme poprvé a vždy je zdrojem nepříjemností. Je také možné, že jde pouze o problém první revize.

Elektronika si ne vždy poradí s typem použití, kdy ukazovákem pohybujete kurzorem a palec máte položený na levém dolním rohu kvůli mačkání „levého tlačítka“. Někdy znenadání aktivuje gesto přibližování obrazu, jindy zas ignoruje mačkání plochy. Jde o problém, který není u touchpadů Elan ojedinělý, a vyřešily by ho opravené ovladače.

Hlavní HW parametry

Základní deska je postavena na čipové sadě Intel HM86, která je určena pro procesory z nové generace Haswell. V patici je osazen základní čtyřjádrový model Intel Core i7-4702MQ, který se vyznačuje úspornějším chodem se sníženým TDP (37 W). Výchozí takt procesoru činí 2,2 GHz a v případě potřeby dochází k přetaktování až na 3,2 GHz (Turbo Boost). Při nečinnosti se takt sníží na pouhých 800 MHz. Nové procesorové jádro je přepracované především ve vektorových jednotkách pro náročné výpočty, nicméně výkonový nárůst je spíše menší a plný potenciál procesoru bude využit až v nových programech.


Konfigurace s čtyřjádrovým procesorem mají na základní desce připraveny čtyři sloty pro paměťové moduly. V testované konfiguraci jsou do nich vloženy největší dostupné moduly – 8GB DDR3-1600. Dohromady tak notebook nabízí 32 GB operační paměti, což je množství vhodné zejména pro práci na velkém množství dat (rendering videa,…). Pro většinu uživatelů jde spíše o hodnotu, která zaručuje, že paměť při práci nikdy nedojde.

Single-Thread mód (zatíženo jen jedno jádro)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 64 938
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 259 535

Multi-Thread mód (zatížena obě jádra)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 17 603
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 109 781

Cinebench R10

  • Rendering (Single CPU): 6134 CB-CPU
  • Rendering (Multiple CPU): 22 305 CB-CPU
  • Multiprocessor Speedup: 3,64

Cinebench R11.5

  • Rendering (Multiple CPU): 6,31 pts

Windows 8 – CPU a RAM

  • Index dle počtu operací CPU za sekundu: 7,8
  • Index dle počtu operací RAM za sekundu: 7,8
  • HWiNFO32 (propustnost paměti): 11 423 MB/s

Výkon procesoru je lehce pod úrovní čtyřjádrového Core i7-3630QM z minulé generace. Je to dáno tím, že daný procesor měl o 200 MHz vyšší takty (základní i Turbo Boost) a vyšší mezní spotřebu (TDP 45 W). Dá se říct, že v přepočtu k taktu nabízí nové procesory podobný výpočetní výkon. Podávaný výkon na úrovni dvou úsporných Core i5 se pozitivně podepisuje na komfortu práce zejména při náročných činnostech jako je 3D rendering, střih HD videa a výpočetně náročné simulace.

Operační systém a všechny základní programy jsou instalovány na rychlém 256GB SSD ve slotu mSATA (SATA-3). Díky tomu počítač rychle startuje a vykazuje okamžité reakce. Pro skladování dat je připraven ještě standardní 2,5“ pevný disk s kapacitou 1000 GB. Aby to nebylo všechno, po odklopení spodního plastu se naskýtá pohled na další šachtu pro 2,5“ pevný disk, která zůstává z továrny neosazena. Vedle vysokého celkového výkonu se do budoucna nabízí i dobré možnosti rozšíření.

SSD:

  • HWiNFO32 (měří přenosovou rychlost při čtení z cache): 328 MB/s
  • HD Tach (měří skutečnou průměrnou přenosovou rychlost při čtení): 314,5 MB/s
  • Průměrná přístupová doba: 0,1 ms
  • Windows 8 – Index přenosové rychlosti: 8,1

HDD:

  • HWiNFO32 (měří přenosovou rychlost při čtení z cache): 342 MB/s
  • HD Tach (měří skutečnou průměrnou přenosovou rychlost při čtení): 91,0 MB/s
  • Průměrná přístupová doba: 17,3 ms

Výsuvný podavač optické mechaniky vyjíždí z pravého boku. V této konfiguraci je přítomna Blu-ray vypalovačka s možností pálení CD i DVD. V nižších konfiguracích lze očekávat standardní typ DVD Super Multi.

Komunikační technologie zahrnují běžně očekávaný základ v podobě gigabitového Ethernetu (Broadcom), 2,4/5GHz karty Wi-Fi /n (Qualcomm Atheros) a modulu Bluetooth 4.0. Bezdrátové technologie lze vypnout všechny najednou klávesovou zkratkou Fn+F3.

Displej a grafika

17,3“ displej (CMO N173HGE-E11)má plné rozlišení Full HD (1920x1080) a v domácím segmentu stále častější matnou povrchovou úpravu. Na rozdíl od Full HD displejů v 15,6“ modelech u V3 nejde o panel s technologií IPS, nicméně v rámci TN panelů je ten zvolený jednoznačně nadprůměrný. Má syté barvy, hlubokou černou a bílá je bez nádechu do jiné barvy. Oproti základním TN panelům je mnohem lepší také vertikální pozorovací úhel – klasická bolístka technologie TN.

Rozlišení Full HD má na tak velké úhlopříčce výhodu, že vedle velké pracovní plochy nabízí také dobrou ergonomii s velkými písmeny bez nutnosti měnit DPI v operačním systému.

U testovaného kusu jsem pozoroval projevy dynamického kontrastu. Podobná technologie je dobrá při hraní her a přehrávání filmů, ale pro kancelářskou práci je spíše na škodu, neboť je při rychlých přechodech mezi tmavým a světlým obrazem vidět efekt „pumpování“. Při přechodu z tmavé obrazovky Start do světlého prostředí plochy jsou světlé plochy zprvu méně kontrastní a přepálené do bílé. Trvá vždy asi sekundu, než se obraz srovná. V dodaných ovladačích grafické karty tato funkce nešla vypnout. Podobně se chovají také současné Aspire V5, kde pomáhá instalace ovladače přímo od výrobce grafického jádra. V tomto případě ještě nebyly na stránkách Intelu generické ovladače.

Nastavení jasu má velký rozsah. Maximální úroveň je na poměry notebooků mírně nadstandardní a nejnižší úroveň je dobře použitelná při práci v úplné tmě.


O běžné vykreslování se stará nové integrované jádro v procesoru – Intel HD 4600 se sdílenou pamětí. Jde o přepracované jádro s výkonnějšími výpočetními jednotkami pro OpenCL, 20 shadery a plnou podporou rozhraní DirectX 11.1. Toto jádro běží jako jediné při graficky nenáročných činnostech, a tím šetří energii.

V případě potřeby většího grafického výkonu se pomocí technologie NVIDIA Optimus aktivuje k desce připájený výkonný dedikovaný čip NVIDIA GeForce GTX 760M s 2 GB vlastní paměti (128bit GDDR5, 1000 MHz). Ten má 768 unifikovaných shaderů (dvojnásobek proti nižším řadám) pracujících s taktem 628 MHz a možností přetaktování až na 719 MHz.


Externí monitory lze k notebooku připojit dva současným využitím výstupů HDMI a VGA. Oba výstupy mohou pracovat současně v režimu rozšířené plochy za předpokladu, že je vypnutý interní displej.

Vzhledem k tomu, že je Aspire V3 prvním notebookem s generací procesoru Haswell a použitelnými ovladači grafické karty, jsou výsledky grafických testů uvedeny jak pro dedikovaný čip, tak pro integrované jádro.

Testy 3D Mark – NVIDIA GeForce GTX 760M

  • 3DMark 06 (1280x1024): 17 118
  • 3DMark Vantage: P 13 824 (GPU: 12 344, CPU: 21 587)
  • 3DMark 11: P 3503 (Graphics: 3354, Physics: 5787)

Testy 3D Mark (2013) – NVIDIA GeForce GTX 760M

  • Ice Storm (DX9): 80 043 (Graphics: 113 286, Physic: 39 488)
  • Cloud Gate (DX10): 11 324 (Graphics: 15 729, Physic: 5719)
  • Fire Strike (DX11): 2037 (Graphics: 2141, Physic: 8166)

Testy 3D Mark – Intel HD 4600

  • 3DMark 06 (1280x1024): 7088
  • 3DMark Vantage: P 5017 (GPU: 3996, CPU: 21 503)
  • 3DMark 11: P 1152 (Graphics: 987, Physics: 6595)

Testy 3D Mark (2013) – Intel HD 4600

  • Ice Storm (DX9): 44 743 (Graphics: 47 496, Physic: 37 199)
  • Cloud Gate (DX10): 5923 (Graphics: 6025, Physic: 5594)
  • Fire Strike (DX11): 716 (Graphics: 768, Physic: 7676)

Windows 8 – grafika

  • Index výkonu grafiky pro rozhraní Aero: 5,9
  • Index výkonu grafiky pro 3D herní grafiku: 6,6

Cinebench (OpenGL) – NVIDIA GeForce GTX 760M / Intel HD 4600

  • Cinebench R10: 6808 / 6048 CB-GFX
  • Cinebench R11.5: 56,41 / 24,39 fps

SPECviewperf 11, 1280x1024 (fps) – NVIDIA GeForce GTX 760M / Intel HD 4600

  • CATIA (catia-03): 10,32 / -
  • EnSight (ensight-04): 32,31 / 2,18
  • LightWave 3D (lightwave-01): 17,63 / 16,33
  • Maya (maya-02): 13,68 / 16,29
  • Pro/ENGINEER (proe-05): 1,26 / 2,12
  • SolidWorks (sw-03): 10,13 / 12,26
  • Siemens Teamcenter Visualization Mockup (tcvis-02): 0,93 / 3,02
  • Siemens NX (snx-01): 3,41 / 2,09

Crysis 3 (fps) – NVIDIA GeForce GTX760M

  • 1280x720, nízké detaily, FXAA: 81 (min), 182 (max), 133 (průměr)
  • 1920x1080, střední detaily, FXAA: 41 (min), 86 (max), 74 (průměr)
  • 1920x1080, vysoké detaily, SMAA (2TX): 34 (min), 65 (max), 54 (průměr)

Aliens vs. Predator DirectX 11 Benchmark – NVIDIA GeForce GTX 760M

  • 1366x768: 56,6 fps
  • 1920x1080: 31,8 fps

Herní výkon GeForce GTX 760M je přibližně na úrovni dvou GeForce GT 650M v SLI (akorát řešení s jednou kartou je méně problémové). Většinu her si tedy zahrajete v nativním rozlišení displeje alespoň se střední úrovní detailů. Až u nejnáročnějších her (například Crysis 3) se karta zadýchává a v plném rozlišení zvládá plynule pouze nízkou úroveň detailů. Všechny dnešní hry je možné hrát plynule alespoň se sníženým rozlišením.

Výkon podávaný integrovaným novým grafickým jádrem je o 60% vyšší než v případě předchozí Intel HD 4000 a dá se říct, že na většinu aktivit si vystačíte bez zapínání dedikovaného čipu NVIDIA.

Multimédia

Stereofonní reproduktory jsou ukryté pod perforovaným plastem v oblasti za klávesnicí. Nabízí průměrnou zvukovou kvalitu a hrají nahlas. Ve zvýraznění středů se snaží vypomoct softwarové rozšíření Dolby Home Theater v4, které nabízí virtualizaci prostoru, vyrovnání hlasitosti a dynamické ekvalizéry.

Konektory zvukové karty pro vstup a stereofonní výstup jsou rozděleny do samostatných konektorů a digitální prostorový zvuk je dostupný pouze jako součást HDMI.


Webkamera základní kvality se spolu s mikrofonem nachází ve víku nad displejem. Aktivitu webkamery hlásí decentní zelená dioda vedle objektivu.

Chlazení a provozní hluk

Aspire V3 se pyšní nečekaně dobře zpracovaným chlazením. Heatpipes svedené od procesoru a grafického čipu vedou k jednomu chladiči a ventilátor přes něj vyhání vzduch výdechem na levém boku. Tento ventilátor se sice točí většinu času, ale má tichý zvuk bez rušivých projevů, takže neobtěžuje ani při noční práci v tichém prostředí.

Za hlavní výhodu považuji hlasitost v zátěži. Nastavení vysokého výkonu v systému v kombinaci s krátkodobými výpočetními zátěžemi se na zvukovém projevu prakticky nepodepíše. Při dlouhém hraní her dochází ke zrychlení ventilátoru, ale v běžném ruchu jej přesto téměř nemáte šanci slyšet. Ještě vyšší otáčky pocítíte až při dlouhodobé maximální zátěži všech procesorových jader, ale i zde je notebook tišší než většina konkurence s podobným i nižším výkonem.

hodina provozu - mírná zátěž

  • touchpad = 27,5°C
  • levá strana pod klávesnicí = 25,9°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 25,7°C
  • klávesnice vlevo = 26,3°C
  • klávesnice vpravo = 25,9°C
  • spodek maximum = 26,6°C
  • výdech chlazení = 27,4°C
  • napájecí adaptér = 33,8°C

hodina provozu - vysoká zátěž

  • touchpad = 32,3°C
  • levá strana pod klávesnicí = 32,8°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 28,6°C
  • klávesnice vlevo = 41,2°C
  • klávesnice vpravo = 32,0°C
  • spodek maximum = 39,5°C (levý zadní roh)
  • výdech chlazení = 54,5°C
  • napájecí adaptér = 50,2°C

teplota okolí při měření: 22°C

Při kancelářské práci je notebook dokonale studený a podobná je situace i v případě krátkodobých zátěží. Dlouhé hraní náročných her se projeví pouze teplem okolo chladiče – tedy vlevo vzadu na spodku a po levém okraji klávesnice. Teploty se však drží v mezích, které nejsou nepříjemné pro ruce.

Až dlouhodobá maximální zátěž syntetickými testy pro všechna jádra procesoru a grafickou kartu způsobila výraznější zahřátí, nijak nevybočující z průměru podobně výkonných notebooků.


Uvedené teploty představují maximální možnou zátěž všech komponent. Zatímco grafická karta se vždy drží nízko, procesor se při takové zátěži dostal nad hranici 90°C. Při reálné vysoké zátěži hraním her a prací v náročných programech jsou teploty procesoru o 15-20°C nižší.

Baterie

Vyměnitelná šestičlánková baterie s kapacitou 48 Wh udržela notebook v našem standardním redakčním testu* 3 hodiny a 57 minut, což není mnoho a může za to kombinace čtyřjádrového procesoru s menší baterií (do podobných notebooků se často osazují baterie s kapacitou 65 a více Wh). Při on-line kancelářské práci s vyšším jasem a Wi-Fi počítejte s výdrží do 3 hodin a 30 minut. Přehrávat 1080p video s vysokým datovým tokem je možné po dobu rovných 3 hodin.

Příkon notebooku

  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení = 14 W
  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení (nabíjení) = 60 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení = 87 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení (nabíjení) = 107 W
  • Celkový příkon vypnutého notebooku (nabíjení) = 45 W

Běžně se vybitá baterie dokáže nabít na 90% za něco málo přes hodinu. V případě intenzivní zátěže se potřebný čas prodlouží na hodiny dvě.

BIOS a zabezpečení

Počítač je vybaven firmwarem InsydeH2O, který umí pracovat v režimu BIOS i EFI. Do jeho nastavení se vchází stiskem F2 po zapnutí. Musíte však být rychlí, neboť obrazovka BIOSu pouze problikne, aby nezdržovala start systému.

Nastavit lze pouze úplně základní volby. Můžete zakázat možnost spouštění tovární obnovy (Alt+F10) a menu pro jednorázový výběr pro bootování (F12). Zakázat můžete také probuzení počítače signálem ze sítě a u SATA řadiče lze přepnout do režimu kompatibility. Tím výčet možností končí.

Příslušenství

Notebook je dodáván se 120W napájecím zdrojem, třížilovou přívodní šňůrou a základní tištěnou dokumentací. Plnou uživatelskou příručku a obnovu tovární instalace systému najdete pouze na pevném disku.

Do počítače je předinstalován operační systém Windows 8 s řadou spíše méně užitečných prográmků a zkušební verzí antivirového programu. Díky výkonnému procesoru a rychlému SSD naštěstí postupné odinstalování zbytečností nezabere mnoho času.

Ceny a záruka

Testovaná konfigurace je v prodeji za 33 048,- Kč bez DPH (39 990,- Kč s DPH). Dále budou s novou platformou dostupná také levnější konfigurace s 16 (8 + 8) GB RAM, rotačním diskem 1TB, HD+ displejem za 27 990 Kč s DPH.

Obě konfigurace mají dvouletou záruku s opravou v servisu, přičemž první rok záruky platí mezinárodně. Záruku je dále možné rozšířit a prodloužit.

Závěr

17“ Acer Aspire V3-772 je skvělou domácí náhradou stolního počítače pro ty, kteří hledají vysoký výpočetní i grafický výkon, diskovou rozšiřitelnost a nadstandardní ergonomii. S notebookem se dobře pracuje díky pohodlné klávesnici, pěknému displeji s vysokým rozlišením a tichému provozu. Především tichý provoz patří mezi výhody v rámci konkurence, protože chlazení není hlučné ani při hraní náročných her.

Cenový kompromis lze vidět v konstrukci víka, které je relativně poddajné, ale pro potřeby spíše domácího stroje nepředstavuje problém. Při používání bez externí myši zamrzí snad jen nový beztlačítkový touchpad s viditelným zpožděním snímání a vůlí při mačkání dotykové plochy. U podobných strojů se naštěstí s připojováním myši tak nějak počítá. Testovaná konfigurace představuje dobré řešení pro ty, kteří chtějí domů notebook, ale zároveň se chtějí co nejméně vzdávat ergonomie stolního počítače.

Klady a zápory

+ tiché chlazení v zátěži
+ pohodlná klávesnice
+ po všech směrech vysoký výkon

- touchpad
- nelze vypnout funkci dynamického kontrastu
- měkčí víko

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 3% energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz.

Podrobnější parametry pořízené programem HWiNFO32 naleznete v souboru hwinfo32.zip

Technická data

  • Testovaná konfigurace: Acer Aspire V3-772G
  • Instalovaný procesor: Intel Core i7-4702MQ (2.20 GHz / 3.20 GHz Turbo, 6 MB L3)
  • RAM (GB): 32 DDR3-1600 (4x8192 MB)
  • SSD (GB): 256 (TOSHIBA THNSNH256GMCT, mSATA, SATA-3)
  • HDD (GB): 1000 (TOSHIBA MQ01ABD100, 5400rpm, 8MB cache)
  • ODD: BD-RE (MATSHITA BD-MLT UJ260)
  • LCD: 17,3" TFT (matný)
  • LCD rozlišení: full-HD (1920 x 1080)
  • Video: NVIDIA GeForce GTX760M (2GB GDDR5, 128bit) + Intel HD4600 (IGP)
  • Modem: -
  • LAN: 10/100/1000 (Broadcom NetLink PCI-E GBE)
  • WiFi: Atheros AR5BWB222 (a/b/g/n)
  • Zvuková karta: Realtek HD Audio
  • Polohovací zařízení: touchpad (Elan)
  • Software: Windows 8 (64bit, CZ/EN/SK)
  • Baterie/výdrž: Li-Ion 48 Wh / 3h 57in
  • Rozhraní: 2x audio IN/OUT, SD XC, 2x USB 3.0, 2x USB 2.0, VGA, HDMI
  • Rozměry: 415 x 275 x 31-34 mm
  • Hmotnost (kg): 2,92
Recenze

Diskuse