RECENZE: ASUS U38N - s AMD do vybavených tenkých notebooků

14. 3. 2013 07:00    Rubrika: Recenze    Autor: Jiří Zima

Tenké notebooky jsou dodávány převážně s procesory od Intelu a AMD se objevuje jen v těch nejlevnějších. ASUS zvolil jinou strategii a nabídl čtyřjádrový úsporný procesor AMD A8 v notebooku, který patří dalšími parametry spíše k vyšší třídě. Zejména díky dotykovému IPS displeji s rozlišením Full HD.

ASUS U38N - s AMD do vybavených tenkých notebooků

Základní popis

O tom, že je v noteboocích velké období ztenčování, dnes asi nikdo nepochybuje. Výrobci se vedle předhánění o nejtenčí profil u hi-end strojů začaly soustředit na ztenčování celého svého portfolia. Dnes recenzovaný model U38N patří někam doprostřed, pokud jde o cenu, ale některými parametry zasahuje do vyšší třídy mobilních 13“ společníků.

Zvolený design odpovídá zaběhnutému konceptu ZenBooků, proti kterým je zvolena tmavší šedá na celém povrchu, s výjimkou černého rámečku displeje. Základna má budit dojem klínovitého tvaru, kdy vpředu je počítač tenčí, nicméně jde stejně jako v případě UX32 (pravděpodobně stejné šasi) pouze o optický klam a při přímém pohledu zboku si můžete ověřit, že vpředu i vzadu je počítač stejně tlustý. Vzhled působí decentně a elegantně a pravděpodobně neurazí ani při pracovním, ani při domácím nasazení.

Větší část základny a vnější strana víka jsou vyrobeny z hliníku a lehkých slitin, což dodává počítači dobrou odolnost proti kroucení a prohýbání. Zpracování je na poměry tenkých notebooků velmi dobré a časté přenášení by nemělo činit obtíže.

Klouby víka jsou integrovány do základny a spojuje je jeden plastový kus uprostřed. Víko jde otevřít maximálně do úhlu 135°. Klouby sice při otevírání nekladou tak velký odpor, aby se s víkem zvedala i základna, nicméně vpředu chybí výřez pro uchopení, takže bez delších nehtů asi skončíte u obouručního otevírání stejně jako já.

040506070809

Výbava je stejná jako u modelů UX32. Po pravém boku jsou dvě USB 3.0, HDMI výstup v plné velikosti, mini-VGA (redukce je přibalena), zvukový vstup/výstup a zdířka napájení. Vlevo výbavu doplňuje třetí USB 3.0 a čtečka paměťových karet SD HC (karta trčí polovinou z čtečky ven). Ve výbavě mi chybí klasické připojení do sítě LAN, které výrobce řeší pouze přibalením univerzálního USB adaptéru s nižší (100Mbit/s) rychlostí, což ovšem nelze považovat za plnohodnotnou náhradu.

Fyzické rozměry se neliší od UX32. V zavřeném stavu má U38N rozměry 325 x 225 x 18 mm a je tedy o pár milimetrů tenčí než řada konkurentů (kde bývá průměr 20 mm tloušťky). Hmotnost 1,61 kg potěší všechny ty, kteří plánují často cestovat a notebook si chtějí brát s sebou.

Napájecí adaptér má přímo na sobě zabudovanou vidlici a vede z něj kabel pouze směrem k notebooku. Má výkon 45 W a váží pouhých 182 g.

Klávesnice a ovládací prvky

Tenké notebooky mají nezřídka horší klávesnice, ale ASUSu U38N se to netýká. Jeho klávesnice je pohodlná, přesná a zároveň tichá, což je výborná kombinace. Není problém na ní psát rychle a bez přehmatů a v rámci tenkých notebooků ji považuji za jednu z nejlepších. Pokud jde o ergonomii, měl bych výhrady spíše k ostřejší přední hraně základny.

Rozložení je stejné jako u ZenBooků, což znamená kompletní sadu kláves bez numerického bloku a zámků Num a Scroll Lock. Klávesy pro pohyb v dokumentech jsou umístěny na kurzorových šipkách jako alternativní funkce při držení přepínače Fn.

Klávesnice je vybavena podsvícením, jehož intenzitu lze nastavit ve čtyřech krocích pomocí klávesových zkratek. Nabízí se také automatická regulace společně s jasem LCD (lze zapnout zkratkou Fn+A).

Indikačních diod má notebook spíše méně. Většina jich je umístěna přímo na jednotlivých klávesách (vypínač, zapínání Wi-Fi, Caps Lock). Vedle klávesnice je pouze drobná bílá dioda indikující aktivitu disku (díky za ní) a na pravém boku je indikace zapnutí (uspání) počítače. Nabíjení (nabití) baterie je indikováno dvoubarevnou diodou na konektoru napájecího adaptéru.

1011

Jakkoli chválím klávesnici, osazený touchpad, který se tváří jako vlastní výroba ASUSu, patří spíše k tomu horšímu v dnešních noteboocích. Má sice velkou dotykovou plochu, po které prst příjemně klouže, ale při používání je znatelné zpoždění kurzoru za pohybem prstu a místy trhaný posun stránek při použití gesta tahu dvou prstů současně. Dobře jsou naopak zpracována gesta pro přibližování a otáčení pomocí dvou prstů, neboť jsou podobná chování dotykových obrazovek.

Nastavení touchpadu poněkud nelogicky nenajdete nikde v ovládacím panelu, ani v nabídce Start. Dostupné je pouze jako ikona v oblasti tray v pravém dolním rohu u hodin. Umožňuje vypnout a nastavit každé jednotlivé gesto (včetně směru posunu stránek), nicméně často po restartu některá nastavení zapomíná (zejména vypnutí gest pro vysouvání nabídek tahem od kraje dotykové plochy).

Dotykový displej reaguje na prsty a přesností i odezvou se ničím neliší od průměru. Při používání mě překvapilo pouze krycí sklo, které nemá tak klouzavý povrch, jako bývá zvykem u jiných dotykových notebooků a tabletů. Místo toho má prst tendenci o něj zadrhávat.

U testovacího kusu přestal dotykový displej po několika hodinách používání fungovat a nepodařilo se jej přivést zpět k provozu ani úplnou obnovou do továrního nastavení. Vzhledem k tomu, že od této doby docházelo k náhodnému odpojování a připojování jeho USB modulu a sem tam se objevila hláška systému, že nedokáže nějaké zařízení detekovat, jde velmi pravděpodobně o hardwarový problém. Při hledání na světových diskusních fórech jsem zjistil, že nejsem sám, kdo na podobný problém (nefunkčnost po několika hodinách od prvního použití) narazil – jde tedy nejspíš o nějakou vadnou sérii. Pokud by váš kus trpěl stejnou vadou, máte nárok na reklamaci.

Hlavní HW parametry

Základní deska je postavena na čipové sadě AMD A70M, kterou doplňuje úsporný čtyřjádrový procesor AMD A8-4555M s jádrem Trinity (TDP 19 W). Procesor obsahuje všechny běžné funkce, které se od moderních procesorů očekávají, včetně akcelerace šifrování AES-NI. Výchozí takt jader činí 1,6 GHz, ale v případě zátěže pouze jednoho jádra se procesor dokáže automaticky přetaktovat až na 2,4 GHz.

specifikace čipu
specifikace čipu

Základní deska je vybavena integrovanou 2GB pamětí, která je v testované konfiguraci dále rozšířena 2GB modulem (DDR3-1600). Celková velikost operační paměti (4 GB) by měla s přehledem postačovat pro všechny běžné činnosti.

Single-Thread mód (zatíženo jen jedno jádro)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 19 525
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 12 290

Multi-Thread mód (zatížena obě jádra)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 69 073
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 31 040

Cinebench R10

  • Rendering (Single CPU): 1844 CB-CPU
  • Rendering (Multiple CPU): 5560 CB-CPU
  • Multiprocessor Speedup: 3,01

Cinebench R11.5

  • Rendering (Multiple CPU): 1,30 pts

Windows 8 – CPU a RAM

  • Index dle počtu operací CPU za sekundu: 5,8
  • Index dle počtu operací RAM za sekundu: 5,9
  • HWiNFO32 (propustnost paměti): 3018 MB/s

Procesory AMD A8 jsou cílené proti Intel Core i3, pokud jde o výpočetní výkon. Dle podávaných výsledků se reálný výkon v aplikacích pohybuje na úrovni úsporného Core i3-2367M (1,4 GHz, Sandy Bridge) s tím, že při zátěži jednoho jádra je výkon mírně nižší a při zátěži více jader je mírně vyšší.

Výkon úsporných Core i5 je místy vyšší o 80%, což znamená, že AMD ve výpočtech není žádný rychlík. Při běžné zátěži však nepoznáte rozdíl a body, které AMD ztrácí zde, jsou naháněny v grafickém výkonu.

Základní deska ve verzi pro platformu AMD není vybavena mSATA slotem pro připojení SSD a ve 2,5“ pozici (7mm) je osazen klasický pevný disk Hitachi s kapacitou 500 GB a plotnou, která se otáčí rychlostí 5400 rpm. Výkon pevného disku spadá do průměru pro plotnové modely, nicméně je znát, že výrazně ztrácí na plnohodnotná SSD (teď nemyslím malé SSD cache do 32 GB, které obvykle vůbec nepomohou).

  • HWiNFO32 (měří přenosovou rychlost při čtení z cache): 188 MB/s
  • HD Tach (měří skutečnou průměrnou přenosovou rychlost při čtení): 85,9 MB/s
  • Průměrná přístupová doba: 19,70 ms
  • Windows 8 – Index přenosové rychlosti: 5,9

Bezdrátovou komunikaci zajišťuje dvouanténová karta Wi-Fi /n od Broadcomu (BCM43228), která dokáže pracovat v pásmech 2,4 i 5 GHz, a modul Bluetooth 4.0. Naopak pro připojení kabelem se na desce evidentně místo nenašlo, což ASUS řeší přibalením 100Mbit/s USB-LAN adaptéru pro rozhraní USB 2.0.

Displej a grafika

Počítač je vybaven prémiovým 13“ displejem s IPS maticí a vysokým rozlišením Full HD (1920x1080). Překrývá jej tvrzené sklo, které má stejně jako displej samotný lesklou povrchovou úpravu. Displej vyniká nadstandardním kontrastem s hlubokou černou a sytými barvami a díky IPS matici má neomezené pozorovací úhly. Ke kvalitě nemám žádné výhrady.

Vzhledem k malým bodům obrazovky (vysoké rozlišení na malé úhlopříčce) jsou ve výchozím nastavení všechny ovládací prvky systému zvětšeny na 125%.

Intenzitu podsvícení lze regulovat v 11 stupních (výchozí stav ve Windows 8). Maximální jas je dobrý, nicméně v hodně prosvětlené místnosti budete přes poledne bojovat s odlesky (uvidíte svůj odraz i na bílém podkladu), takže pro práci venku se počítač příliš nehodí. Hlavní problém vnímám v omezených možnostech ztlumení jasu, kdy při nejnižším stupni je text na obrazovce čitelný i přes den a v noci zbytečně oslňuje.

Parametry displeje udávané výrobcem

  • Typ obrazovky: IPS
  • Počet barev: 16,7 miliónu (8bit)
  • Rozhraní: eDP (2 linky)
  • Světlost: 350 cd/m^2
  • Pozorovací úhel: 178° horizontálně, 178° vertikálně
  • Kontrast: 700:1
  • Odezva: 25 ms
  • Podsvícení: W-LED

Specifikace vychází z použitého displeje v našem konkrétním notebooku. Tím je Chimei Innolux N133HSE-EA1. Není však zaručeno, že v jiném kusu bude použit stejný displej od stejného výrobce.

notebook ASUS U38N010203

V procesoru AMD A8 poslední generace je integrovaný Radeon HD 7600G s dynamicky sdílenou paměti. Právě integrované grafické jádro je oblast, kde AMD vede nad Intelem. V této generaci AMD A8 je vytvořeno ořezáním architektury použité v dedikovaném Radeonu HD 6900, což znamená záruku kompatibility a nových technologií. V úsporné variantě procesoru jsou sníženy takty 384 shaderů na 320 MHz, respektive 424 MHz v režimu Turbo.

K notebooku lze připojit dva externí displeje pomocí HDMI 1.4a (rozlišení až 2560x1440) a mini-VGA s přiloženou kabelovou redukcí. Výhody integrované grafiky od AMD se projevují i zde, neboť s ní v tomto notebooku můžete rozšířit plochu přes oba externí monitory i interní displej současně. V systému lze také libovolně klonovat obraz mezi zvolenými třemi displeji.

Testy 3D Mark

  • 3DMark 06 (1280x1024): 4522
  • 3DMark Vantage: P2650 (GPU: 2365, CPU: 4146)
  • 3DMark 11: P891 (Graphics: 849, Physics: 1697)

Testy 3D Mark (2013)

  • Ice Storm (DX9): 30 966 (Graphics: 43576, Physic: 15 385)
  • Cloud Gate (DX10): 3002 (Graphics: 4900, Physic: 1275)
  • Fire Strike (DX11): 573 (Graphics: 631, Physic: 1703)

Windows 8 – grafika

  • Index výkonu grafiky pro rozhraní Aero: 5,8
  • Index výkonu grafiky pro 3D herní grafiku: 6,6

Cinebench (OpenGL)

  • Cinebench R10: 3925 CB-GFX
  • Cinebench R11.5: 22,75 fps

SPEC viewperf 10 – Composite / 1280x1024 (fps)

  • 3ds max (3dsmax-04): 12,12
  • CATIA (catia-02): 7,42
  • EnSight (ensight-03): 13,55
  • Maya (maya-02): 24,01
  • Pro/ENGINEER (proe-04): 6,58
  • SolidWorks (sw-01): 15,89
  • UGS Teamcenter Visualization Mockup (tcvis-01): 4,35
  • UGS NX (ugnx-01): 5,38

Aliens vs. Predator DirectX 11 Benchmark

  • 1280x768: 15,3 fps
  • 1920x1080: 9,1 fps

Grafický výkon ve 3D byl příjemným překvapením. Ve standardních procesorech toto jádro konkuruje Radeonu HD 6630, tedy základu střední třídy minulé generace. Se sníženými takty u úsporné varianty je výkon o něco nižší, nicméně konkurenci v podobě Intel HD 4000 překonává podle typu aplikace o 30-70% a nabízí výrazně vyšší kompatibilitu (zejména v OpenGL). Hodí se tedy na středně náročné hry, které lze hrát alespoň v rozlišení HD, a základní sestavy v CAD/CAM aplikacích. Reálný grafický výkon je pouze o 20% nižší než v případě základních dedikovaných čipů NVIDIA GeForce GT620M.

Jako reprezentanta moderních nejnáročnějších her jsem nainstaloval hru Crysis 3. Přestože je výkon Radeonu HD 7600G vyšší než v případě Intel HD 4000, není ještě dost vysoký, aby na něm běžely nejnáročnější hry plynule. S nejnižšími detaily a rozlišením 1024x600 hra nabízí rychlost překreslování 13-22 fps v závislosti na složitosti scény. Hra je tedy s obtížemi hratelná (a věřím, že se najdou tací, kteří ji takto i dohrají), ale pro pohodlné hraní je lepší zvolit dedikovaný čip alespoň střední třídy.

Oproti předchozí generaci (Llano) jsou procesory uzamčené a nedají se tak snadno přetaktovat (ani CPU, ani GPU). Je to škoda, protože u těchto úsporných procesorů by mohl být velký taktovací potenciál.

Multimédia

Reproduktory zabudované do základny po stranách nabízí průměrnou kvalitu zvuku a relativně dobrou hlasitostí. K poslechu hudby se nehodí, ale pro video konference a videa z YouTube jsou dostatečně dobré.

Konektor zvukové karty se standardně chová jako stereofonní zvukový výstup, ale kombinuje v sobě také vstup podobně jako konektory na mobilních telefonech. Digitální výstup je součástí HDMI.

Spolu s jedním mikrofonem je nad displejem umístěna webkamera fotící v rozlišení 1280x720. Aktivitu webkamery hlásí bílá dioda vedle objektivu.

foto z webkamery
foto z webkamery

Chlazení a provozní hluk

Od procesoru vedou dvě heatpipes a každá má svůj vlastní ventilátor s průduchy v zadní části mezi klouby a na spodku. Ventilátory jsou po zapnutí notebooku zastavené, nicméně po zahřátí se roztočí a již se prakticky nevypínají. Vzhledem k nízké výhřevnosti úsporného procesoru běží většinou v základních otáčkách, které jsou lehce nad úrovní pevného disku (tedy jde o tišší notebook). Mírné zvýšení otáček provází až dlouhodobou zátěž všech výpočetních jader (rendering, konvertování videa).

Hlučnost je však nízká pouze v případě, kdy je notebook na něčem položený. Stačí jej zvednout o pár centimetrů a rázem bude chlazení hlučnější. Je to dáno průchodem vzduchu přes spodní perforovaný díl, který není dobře navržen s ohledem na akustiku. Je to trochu zbytečný přešlap ASUSu, když samotný procesor (v této konfiguraci nedoplněný grafickým čipem) nemá velké nároky na chlazení a průduchy vzadu mu stačí.

V rámci testování jsem zkusil přelepit spodní perforovanou část z vnitřní strany kouskem lepicí pásky a podezření se mi potvrdilo. Hlučnost následně zůstává nízká bez ohledu na manipulaci s počítačem, přičemž teploty se příliš nezvýšily (při kancelářské práci vůbec).

teploty v zátěži
teploty v zátěži

hodina provozu - mírná zátěž

  • touchpad = 27,4°C
  • levá strana pod klávesnicí = 26,7°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 28,8°C
  • klávesnice vlevo = 27,5°C
  • klávesnice vpravo = 31,3°C
  • spodek maximum = 31,0°C
  • výdech chlazení = 30,1°C
  • napájecí adaptér = 49,3°C

hodina provozu - vysoká zátěž

  • touchpad = 28,1°C
  • levá strana pod klávesnicí = 25,7°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 26,8°C
  • klávesnice vlevo = 31,5°C
  • klávesnice vpravo = 33,9°C
  • spodek maximum = 32,0°C (vzadu uprostřed)
  • výdech chlazení = 38,4°C
  • napájecí adaptér = 44,0°C

teplota okolí při měření: 20°C

Úsporný procesor od AMD se příliš nezahřívá, takže při je notebook kancelářské práci jen lehce vlažný a v zátěži je situace téměř identická – pouze vzadu uprostřed u procesoru je cítit trochu více tepla.

Baterie

Integrovaná baterie pojme 47 Wh energie, což notebook v našem standardním redakčním testu* stačilo na 6 hodin a 12 minut provozu. Při kancelářské práci s Wi-Fi a polovičním jasem displeje se výdrž pohybuje nad hranicí 4 hodin a 30 minut. Přehrávání Full HD filmů s tříčtvrtinovým jasem LCD se sníží výdrž na rovné 3 hodiny.

Příkon notebooku

  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení = 11 W
  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení (nabíjení) = 40 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení = 24 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení (nabíjení) = 40 W
  • Celkový příkon vypnutého notebooku (nabíjení) = 31 W

Prázdná baterie se nabije na 90% své výrobní kapacity za hodinu a půl, pokud je notebook vypnutý nebo není výpočetně zatížen. V případě dlouhodobé zátěže procesoru se nabíjení prodlouží na tři hodiny.

BIOS a zabezpečení

Firmware Aptio, který ASUS použil, umí pracovat v režimech UEFI i BIOSu. Do jeho nastavení se dostanete držením klávesy Delete ihned po zapnutí (musíte být rychlí). Nabízí následující volby:

  • automatický flash firmware (načítání funguje z NTFS a FAT disků)
  • vypnutí touchpadu
  • vypnutí probuzení počítače po otevření víka
  • vypnutí omezení spotřeby ve vypnutém stavu
  • vypnutí podpory USB pro DOS
  • přepnutí všech USB do režimu kompatibility (USB 2.0)
  • vypnutí nabíjení mobilních zařízení z USB portů
  • nastavení SATA řadiče (AHCI, IDE)
  • vypnutí bootování ze sítě
  • nastavení bootu (UEFI/BIOS, SecureBoot)

Možnosti zabezpečení čítají hesla firmware (start počítače, nastavení) a heslo pro zabezpečení pevného disku (podpora dlouhých hesel). Z integrovaných zařízení lze samostatně vypnout Wi-Fi, zvukový čip, USB porty, Bluetooth, webkameru a čtečku paměťových karet.

Příslušenství

Počítač je dodáván s 45W napájecím adaptérem s evropskou koncovkou, kabelovou redukcí z mini-VGA na plnou velikost konektoru, USB-LAN adaptérem a základní tištěnou dokumentací. Záloha instalace operačního systému je ukryta na samostatném oddílu pevného disku, odkud ji lze kdykoli v případě problémů vyvolat.

Předinstalovaný operační systém Windows 8 (64bit, CZ) je doplněn základními programy od ASUSu, zkušební verzí antiviru a několika zbytečnostmi. Programy od ASUSu jsou všechny v angličtině včetně jinak užitečného animovaného tutoriálu, který vás provede specifiky Windows 8 a vlastního notebooku. Pouze elektronická verze uživatelské příručky je přeložena také do češtiny. Uživatelé-začátečníci v příručce ocení zejména kapitoly rozebírající všechny funkce touchpadu a základní změny v rozhraní Windows 8.

Ceny a záruka

Testovaná konfigurace je zatím jediná, která se u nás prodává, a stojí 19 834,- Kč bez DPH (23 999,- Kč s DPH). Je levnější než Full HD verze UX32 s Intel procesory. Za podobnou cenu jsou v nabídce konfigurace s Intel Core pouze s HD displejem (opět IPS) a bez dotykové obrazovky.

Základní dvouletá záruka s opravou v servisu platí mezinárodně a pro ČR a Slovensko je servis v Ostravě. Převoz notebooků kurýrem v rámci reklamace hradí servis.

Závěr

13“ notebook ASUS U38N může zaujmout ty, kteří chtějí tenký a lehký počítač nabitý moderními technologiemi, jako je dotykový displej či IPS matice s rozlišením Full HD, a na cestách využijí nesmírně pohodlnou podsvícenou klávesnici, ale nechtějí platit zbytečně více za výpočetní výkon, který nevyužijí. Mezi Full HD dotykovými notebooky patří model U38N k levnějším díky použití úsporného procesoru AMD A8, který sice nenabízí tolik výpočetního výkonu (jen jako úsporné Core i3), ale za to jeho grafický výkon je na úrovni základních dedikovaných čipů. Nezanedbatelnou výhodou je také vyšší kompatibilita s OpenGL CAD/CAM aplikacemi.

Celkově jde o velmi vyvážený notebook, který dobře vypadá a dobře se používá. Asi největší výhradu bych měl ke zpoždění reakcí touchpadu a také chlazení by s drobnou úpravou (kterou lze provést nedestruktivně i svépomocí) mohlo být v určitých situacích tišší. Ve výsledku však stále vnímám U38N jako povedený notebook.

U testovaného kusu se projevila závada snímací vrstvy dotykové obrazovky. Pokud by vám přestalo ovládání dotykem také fungovat, přístroj reklamujte.

Klady a zápory

+ dobré mechanické zpracování
+ vyšší výkon integrované grafiky
+ pohodlná podsvícená klávesnice

- vyšší hlučnost chlazení, pokud není notebook položený
- zpoždění touchpadu

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 3% energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz.

Podrobnější parametry pořízené programem HWiNFO32 naleznete v souboru HWiNFO32.zip

Technická data

  • Testovaná konfigurace: ASUS ZenBook Prime UX32Vd
  • Instalovaný procesor: AMD A8-4555M (1.60 GHz / 2.40 GHz turbo, 4 MB L3)
  • RAM (MB): 4096 DDR3-1600 (2048 + 2048 onboard)
  • HDD (GB): 500 (Hitachi HTS545050A7E380, 5400 rpm, 8MB cache)
  • ODD: -
  • LCD: 13" TFT (lesklý)
  • LCD rozlišení: full-HD (1920 x 1080)
  • Video: AMD Radeon HD7600G (IGP)
  • Modem: -
  • LAN: 10/100 (ASIX AX88772B, pouze externí do USB)
  • WiFi: Broadcom BCM43228 (a/b/g/n)
  • Zvuková karta: Realtek HD Audio (ALC269)
  • Polohovací zařízení: touchpad (ASUS)
  • Software: Windows 8 (64bit, CZ)
  • Baterie/výdrž: Li-Ion 48 Wh / 6h 12min
  • Rozhraní: 1x audio IN/OUT, SD HC, 3x USB 3.0, mini-VGA, HDMI
  • Rozměry: 325 x 225 x 18 mm
  • Hmotnost (kg): 1,61
Recenze

Diskuse