RECENZE: HP EliteBook Revolve 810 - tablet i notebook s dokováním

20. 6. 2013 07:00    Rubrika: Recenze    Autor: Jiří Zima

Klasickým konvertibilním notebookům s otočným displejem neodzvonilo a HP ukazuje svůj nový model Revolve. Ten vyhovuje dnešním trendům se snahou o tenčí a lehčí zařízení, ale současně nabízí pohodlnou klávesnici, nadstandardní výkon a možnost připojení k dokovací stanici.

HP EliteBook Revolve 810 - tablet i notebook s dokováním

Základní popis

Výrobci notebooků nám dnes tlačí dotykové displeje do modelů všech kategorií. Stále jde hlavně o spotřební stroje, nicméně dají se najít i výjimky, jejichž cílem je pracovní nasazení. Revolve 810 patří do pracovní rodiny HP EliteBook a vytváří alternativu ke klasickým konvertibilním notebookům s plnou výbavou a vyšší hmotností. Při úhlopříčce 11,6“ a velmi tenkém provedením klame tělem – výbavou a výkonem totiž za nimi příliš nezaostává.

Vzhled nijak nevybočuje z dlouholetého standardu řady. Základna má černou pogumovanou spodní vanu a stříbrné hliníkové okolí klávesnice s opěrkami rukou. Víko je z vnější strany hliníkové, ale na rozdíl od běžných notebooků EliteBook je jeho displej překrytý tvrzeným sklem. Přístroj působí na první pohled pracovně, ale současně je jeho vzhled elegantní a neurazí ani v neformálním prostředí.

Mechanické zpracování odpovídá ostatním EliteBookům a patří ke špičce mezi pracovními notebooky. Základnu i víko podporuje hliníkový blok, který zabraňuje prohýbání a kroucení při manipulaci.

Víko je drženo jedním otočným kloubem uprostřed. V režimu notebooku jej lze vyklopit až do úhlu 180° a do režimu tabletu se otáčí (pouze) ve směru hodinových ručiček. Přesah základny za otočný kloub dodává počítači stabilitu při otevírání víka jednou rukou.


Většina rozhraní je umístěna dozadu, jako tomu bývalo u starších notebooků. Jsou zde dvě USB 3.0, připojení do sítě LAN, digitální výstup DisplayPort a zdířka napájení. Vše ve standardní nezmenšené podobě. Několik rozhraní je také po pravém boku. Jde o konektor zvukové karty, připojení dokovací stanice a čtečku karet microSD.

Ze základních konektorů chybí pouze analogový výstup VGA, který se stále používá v některých přednáškových a prezentačních sálech. Letos už se s ním výrobci notebooků postupně loučí, a tak jeho absence u 11,6“ stroje není velkým překvapením. Nejsem si příliš jist vhodností čtečky microSD karet. Mnoho zařízení včetně kamer a velkých fotoaparátů stále pracuje s nezmenšeným formátem karet a k těm zde budete potřebovat externí čtečku do USB.

V zavřeném stavu má zařízení rozměry 285 x 211 x 22,5 mm. Oproti notebookům se stejnou úhlopříčkou displeje je Revolve větší hlavně do hloubky, nicméně tloušťka je na poměry konvertibilních strojů velmi dobrá. Dobrá je také hmotnost 1,38 kg, když vezmu v potaz, že otočný kloub vždy přidá pár stovek gramů. Podobně výkonné tablety váží dohromady s klávesnicí vždy minimálně o čtvrt kila více.

Napájecí adaptér má výkon 45 W a jde o opravdu malou krabičku. Dohromady s kabeláží váží 380 g, z čehož polovinu tvoří třížilová přívodní šňůra.

Klávesnice a ovládací prvky

Rozložení se v ničem neliší od 11,6“ modelu HP EliteBook 2170p. Obsahuje všechny klávesy alespoň ve formě kombinace s Fn. Jediný výrazný kompromis vnímám v umístění kláves PgUp a PgDn na kurzorové šipky coby sekundární funkce (Fn). Jinak si lze na rozložení rychle zvyknout.

Mezi mělkými klávesnicemi mívají ty od HP jednu z lepších mechanik. Pocit ze psaní je zde podobný jako u větších EliteBooků a podobné je také pohodlí. U 11,6“ někdy bývají příliš stísněné klávesnice, ale není to případ Revolve. V rámci úhlopříčky jde o jednu z nejlepších klávesnic, jaké jsou právě v pracovních strojích dostupné.

Klávesnice je vybavena bílým podsvícením a pomocí Fn+F11 lze přepínat mezi třemi intenzitami svícení.

Klávesnice je vybavena zástupným numerickým blokem okolo kláves I a K. Tento numerický blok lze aktivovat zámkem Num Lock (Fn+Home). Obvykle u HP není možné aktivovat režim zadávání čísel pouhým držením Fn bez nutnosti přepínat Num Lock. Náhodou jsem však narazil na trik, kterým lze této funkce dosáhnout – stačí zapnout Num Lock a následně uspat počítač. Po probuzení zůstane zámek klávesnice aktivní (svítí dioda), avšak čísla se pak píší pouze při držení Fn a bez něj klávesy fungují klasicky v režimu písmen (tento trik jsem později vyzkoušel i u jiných EliteBooků a zdá se být univerzální pro několik posledních generací).

Po pravém boku jsou dostupné dva posuvné přepínače, kdy jeden je hlavním vypínačem a druhý zamyká otočení obrazovky (pokud není uzamčené, otáčí se obraz podle fyzického naklonění přístroje). Za těmito přepínači je ještě dvojice tlačítek pro regulaci hlasitosti zvuku. Tlačítka jsou snadno dostupná v režimu tabletu i notebooku.

Indikačních diody nejsou příliš výrazné. Jedna malá bílá je zboku na hlavním vypínači, další je vedle konektoru napájení a podle barvy lze zjistit, zda se dobíjí baterie (oranžová – nabíjí, bílá – téměř nabito, zhasnuto – nabito). Další indikace je součástí klávesnice. Jde o zámky klávesnice (Num a Caps Lock) a oranžové diody pro ztlumení zvuku, vypnutí mikrofonu a vypnutí bezdrátových sítí.


Na rozdíl od EliteBooku 2170p se stejnou úhlopříčkou displeje zde HP neosadilo trackpoint a spoléhá výhradně na touchpad, který je v tomto případě poměrně malý. Může za to méně prostoru kvůli otočnému kloubu víka.

Elektronika touchpadu je od společnosti Alps a rychlostí snímání i citlivostí patří k tomu lepšímu. Zprvu mi vadil pomalý pohyb kurzoru, ale v ovládacím panelu přímo od Alpsu lze nastavit rychlost touchpadu nezávisle na ostatních připojených myších (což Windows stále neumí sám od sebe). K podpoře gest nemám výhrady a funguje poměrně dobře také položení palce do levého dolního rohu kvůli mačkání plochy, zatímco ukazovák řeší pohyb kurzoru. Až na velikost k touchpadu nemám výhrady.

Dotykový displej zvládne reagovat na všech deset prstů současně. Volitelně je možné přikoupit také aktivní pero (je v něm malá baterie), nicméně HP toto příslušenství nedodalo, takže nebylo možné otestovat, zda korektně funguje snímání přítlaku a zda jej lze využít v běžných grafických programech. Dle mého názoru je velká škoda, že již pero není součástí přístroje tak, jako tomu vždy u profesionálních tabletů bývalo zvykem.

Hlavní HW parametry

Základní deska je postavena na čipové sadě Intel QM77 (avšak testovaná konfigurace nemá podporu Intel AMT a Intel vPro). V testované konfiguraci jde o variantu desky s připájeným úsporným procesorem vyšší třídy – dvoujádrovým Intel Core i7-3687U. Tento procesor patří k tomu nejlepšímu se sníženou mezní spotřebou na TDP 17 W. Nabízí totiž vysoký výchozí takt 2,1 GHz a v režimu Turbo Boost se umí přetaktovat až na 3,3 GHz. To jsou hodnoty běžné spíše pro klasické procesory s TDP 35 W.


Celková operační paměť 8 GB je z půlky ve formě čipů připájených přímo k desce a z půlky jako standardní paměťový modul SO-DIMM (4GB DDR3-1600). Paměť díky tomu pracuje v režimu dual-channel a nabízí výbornou propustnost.

Single-Thread mód (zatíženo jen jedno jádro)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 60 982
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 17 902

Multi-Thread mód (zatížena obě jádra)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 125 541
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 57 937

Cinebench R10

  • Rendering (Single CPU): 5708 CB-CPU
  • Rendering (Multiple CPU): 11693 CB-CPU
  • Multiprocessor Speedup: 2,05

Cinebench R11.5

  • Rendering (Multiple CPU): 3,06 pts

Windows 8 – CPU a RAM

  • Index dle počtu operací CPU za sekundu: 7,2
  • Index dle počtu operací RAM za sekundu: 7,5
  • HWiNFO32 (propustnost paměti): 10 665 MB/s

Podávaný výkon je na úrovni standardního procesoru Intel Core i5-3320M a jen o málo pod úrovní plnohodnotného dvoujádrového Core i7. Výpočetního výkonu je tedy více než dost. Pokud jej chcete více, musíte se podívat až po čtyřjádrových procesorech Core i7, které se běžně vyskytují až ve větších a tlustších noteboocích.

Úložný prostor je řešen 256GB SSD ve slotu mSATA. V rámci mSATA SSD nabízí použitý model průměrné rychlosti, které dalece převyšují běžné plotnové disky. Systém i programy reagují velmi svižně a na SSD běžně nebudete muset čekat. Vzhledem k tomu, že mSATA je standardizovaný slot, časem můžete SSD vyměnit za jiné s větší kapacitou.


  • HWiNFO32 (měří přenosovou rychlost při čtení z cache): 418,7 MB/s
  • HD Tach (měří skutečnou průměrnou přenosovou rychlost při čtení): 288 MB/s
  • Průměrná přístupová doba: 0,14 ms
  • Windows 8 – Index přenosové rychlosti: 8,1

Notebook disponuje všemi komunikačními technologiemi, které byste mohli běžně očekávat. Gigabitový Ethernet, dvoupásmová Wi-Fi /n a Bluetooth 4.0 zajišťují čipy od Intelu. K tomu všemu zde navíc najdete technologii NFC pro rychlou komunikaci na krátkou vzdálenost a bezdrátový modem s podporou HSPA+. Karta SIM se vkládá pod baterii.

Displej a grafika

Širokoúhlý displej od LG nabízí rozlišení HD (1366x768) na úhlopříčce 11,6“ a celý je překrytý (lesklým) tvrzeným sklem. U tabletu nepřekvapí použití matice IPS, která zaručuje lepší pozorovací úhly a kvalitu zobrazení celkově. Tento displej patří k lepším i v rámci základním IPS panelů díky opravdu zářivým barvám, hluboké černé a bílé bez nádechu do jiné barvy. Díky tomu je vhodný jak na kancelářskou práci, tak základní práci s grafikou.

Nepatřím mezi příznivce lesklých displejů v pracovních strojích. Podobné modely zaměřené primárně na mobilitu se totiž používají, kde to zrovna jde, a tak se ne vždy ubráníte odleskům. Revolve má displej kvůli krycímu sklu také lesklý, nicméně zachraňuje to alespoň nadstandardním maximálním jasem, který běžné odlesky například při cestě vlakem dokáže přesvítit. Vysoký jas není všespásný a při práci venku narazíte na situace, kdy budou odlesky velmi rušivé.

Podsvícení je silné a nabízí široké rozpětí regulace, takže by neměl být problém nastavit optimální jas v každé situaci, od cestování v dopravních prostředcích přes poledne, až po práci v úplné tmě.


Grafické operace jsou v režii integrovaného jádra Intel HD 4000 se sdílenou pamětí. Technologická podpora zahrnuje DirectX 11.0 a akceleraci dvou HD videí současně. Bez dokovací stanice lze připojit externí displej pomocí výstupu DisplayPort v zadní části. Jde o výstup typu DP++, který podporuje pasivní konverzní kabely na HDMI a DVI.

Dokovací stanice nabízí výstupy DisplayPort a VGA. Oba výstupy je možné využít současně v režimu rozšířené plochy, pokud je vypnutý interní displej.

Testy 3D Mark

  • 3DMark 11: P695 (Graphics: 601, Physics: 3487)

Testy 3D Mark (2013)

  • Ice Storm (DX9): 42 399 (Graphics: 46 372, Physic: 32 618)
  • Cloud Gate (DX10): 4185 (Graphics: 4808, Physic: 2880)
  • Fire Strike (DX11): 573 (Graphics: 612, Physic: 4168)

Windows 8 – grafika

  • Index výkonu grafiky pro rozhraní Aero: 5,6
  • Index výkonu grafiky pro 3D herní grafiku: 6,4

Cinebench (OpenGL)

  • Cinebench R10: 6490 CB-GFX
  • Cinebench R11.5: 16,89 fps

Aliens vs. Predator DirectX 11 Benchmark

  • 1366x768: 12,4 fps

V rámci variant Intel HD 4000 podává notebook nadprůměrný 3D výkon. Stále však jde o sdílenou grafiku pod úrovní low-end dedikovaných čipů, což znamená, že stačí pouze na starší a jednodušší hry. S ohledem na zaměření podobného stroje však nebudou grafické schopnosti limitovat.

Multimédia

Tenké reproduktory můžete najít na zkosených bocích vany základny. Zvuková kvalita odpovídá jejich rozměrům, takže nemějte vysoká očekávání. V rámci notebooků obecně jde o jasný podprůměr kvůli téměř neexistující reprodukci nižších frekvencí. Zvuk je zde převážně o výškách a vyšších středech. Reproduktory jsou alespoň dostatečně hlasité, takže pro IP telefonii a základní použití postačují.


Ve víku nechybí HD webkamera průměrné kvality, o jejíž aktivitě informuje silná bílá dioda vedle objektivu. Okolo kamery je také duální mikrofon s možností potlačování okolního ruchu.

Zabezpečení

V rámci zabezpečení je notebook vybaven většinou toho, na co jsme z EliteBooků zvyklí. Ochranu proti krádeži řeší Computrace, resp. Intel Anti-Theft, pro bezpečné uchování šifrovacích klíčů je tu pro změnu čip TPM (1.2).

BIOS lze zabezpečit dlouhými hesly, která jsou nastavitelná odděleně pro zapnutí notebooku a jeho nastavení. Notebook není vybaven čtečkou otisku prstů a nemá ani čtečku bezpečnostních karet SmartCard.

Pro nastavení zabezpečení je v noteboocích HP již tradičně balíček nástrojů HP ProtectTools, v němž lze nastavit bezpečné uchovávání hesel pro jednotlivé programy a webové stránky, případě nastavit šifrování pevného disku.

Poněkud překvapivá je absence Intel vPro v testované konfiguraci. Revolve 810 může být vybavený vPro, pokud je osazen procesory Core i5/i7, ale i tak jde o funkci pouze volitelnou. Zůstává otázkou, zda finální kusy pro český trh vPro mají.

Chlazení a provozní hluk

Chlazení počítá s nasáváním vzduchu otvory na spodku (a v režimu notebooku také skrze klávesnici). Ohřátý vzduch prohnaný chladičem je následně vyfouknut mřížkou na zkosené levé straně vzadu. S takovou konstrukcí může být efektivita chlazení výrazně snížena, pokud notebook položíte na nerovný povrch (postel, peřina).

Ventilátor standardně běží neustále, pokud je stroj v napájení. Při provozu z baterie se spouští nárazově při teplotách okolo 50°C. Při kancelářské práci si můžete užít klidně čtvrt hodiny pasivního chlazení, později dochází k občasnému vyhnání horkého vzduchu jednou za několik minut. Standardní otáčky ventilátoru jsou okolo 4000 rpm. V běžném ruchu si hluku chlazení ani nevšimnete, ale v tichu se může zdát Revolve zbytečně hlučný kvůli svému svištivému zvuku (jde hlavně o případy, kdy jej střídavě vytěžujete, a tak se nemůže chladit pasivně).

Jako řešení takové hlučnosti se nabízí neoficiální program HPFanControl. V něm lze ručně nastavit spínací teploty chlazení a rychlost ventilátoru. Tento notebook je proti předchozím EliteBookům odlišný plynulejší regulací otáček. Po malých krůčcích lze zvyšovat rychlost od 2400 rpm, kdy ventilátor jen lehce vrčí, až po 6600 rpm. V nejnižších otáčkách je ventilátor tichý a přitom nabízí dostatečnou účinnost pro menší zátěž.

hodina provozu - mírná zátěž

  • touchpad = 28,5°C
  • levá strana pod klávesnicí = 28,8°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 30,8°C
  • klávesnice vlevo = 32,1°C
  • klávesnice vpravo = 33,1°C
  • spodek maximum = 34,7°C (pravý zadní roh)
  • výdech chlazení = 32,8°C
  • napájecí adaptér = 33,8°C

hodina provozu - vysoká zátěž

  • touchpad = 32,0°C
  • levá strana pod klávesnicí = 33,5°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 34,2°C
  • klávesnice vlevo = 45,1°C
  • klávesnice vpravo = 43,4°C
  • spodek maximum = 46,2°C (levý zadní roh)
  • výdech chlazení = 49,6°C
  • napájecí adaptér = 56,1°C

teplota okolí při měření: 24°C

V situaci, kdy je procesor krátkodobě výpočetně vytěžován, dochází k zahřátí vany základy hlavně uprostřed. Určité teplo je zde cítit i při delší kancelářské práci. Přes klávesnici a opěrky rukou se teplo nepřenáší. Konkrétně opěrky rukou zůstávají vždy chladné, neboť je pod nimi akorát baterie.

Při zkoušení HPFanControl jsem došel k závěru, že ideální nastavení je ponechat ventilátor neustále v nejnižších otáčkách (2400 rpm), kdy je notebook relativně tichý, neboť se při kancelářské práci drží teplota procesoru okolo 44°C a povrch se nikde nezahřívá. V případě, že si budete tvořit vlastní profil chlazení, doporučuji nastavit vyšší otáčky ventilátoru až po přesažení teploty 60°C.


Procesor se při výpočetní zátěži v jednom vlákně zahřívá maximálně na 70°C. Pokud umí výpočetně náročný program využít všechna jádra, je teplota procesoru o 10°C vyšší.

Baterie

Kvůli zacílení na korporátní sektor je baterie vyměnitelná. Vkládá se zespodu a jde o typ Li-Pol s kapacitou 43 Wh. V našem standardním redakčním testu* notebook vydržel 5 hodin a 53 minut. Při on-line kancelářské práci s Wi-Fi a vyšším jasem displeje nepočítejte s více než čtyřmi a půl hodinami provozu, což může být pro někoho málo. U zařízení, které lze používat jako tablet, bývá rozumná výdrž alespoň šest hodin.

Příkon notebooku

  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení = 9 W
  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení (nabíjení) = 38 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení = 36 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení (nabíjení) = 46 W
  • Celkový příkon vypnutého notebooku (nabíjení) = 26 W

Vybitou baterii nabijete na 90% přibližně za hodinu a čtvrt. Pouze v případě výpočetní zátěže dojde k prodloužení doby nabíjení asi na tři hodiny.

BIOS

Firmware, který HP používá, podporuje chod v režimu BIOSu i EFI. Nastavení se skrývá pod klávesou F10 a je kompletně grafické s možností nepříliš pohodlného ovládání myší nebo touchpadem. Nabízí následující možnosti:

Boot

  • hlášení chyb během bootu
  • doba zobrazení startovacího menu (standardně 0)
  • zobrazení informace Multiboot Express (standardně 0)
  • vlastní logo, přehrávání zvukových varování zobrazování diagnostické URL při startu
  • výběr zařízení k bootování (CD-ROM, mSATA, SD karta, disketa, PXE, eSATA, UEFI boot mód)
  • výběr pořadí jednotlivých zařízení
  • boot v režimu UEFI (nativní, hybridní a v režimu kompatibility)
  • SecureBoost

Konfigurace zařízení

  • emulace USB zařízení (klávesnice, myš) ve starých OS
  • neustálý běh ventilátoru s připojeným napájením
  • zamezení spouštění dat
  • nastavení režimu SATA řadiče (AHCI, IDE; rychlost)
  • napájení USB ve vypnutém stavu
  • povolení virtualizace (VTx i VTd)
  • zapnutí technologie TXT (Trusted Execution Technology)
  • podpora více jader CPU
  • podpora HT
  • zákaz probouzení kvůli USB zařízením
  • NumLock při startu OS
  • zapnutí notebooku po připojení napájení
  • hluboký spánek (vypnuto, zapnuto, automaticky)
  • aktivace rychlého nabíjení druhé baterie

Nastavení vestavěných zařízení

  • zobrazení stavu bezdrátového vysílače (na tlačítku)
  • zákaz WLAN, Bluetooth, LAN, NFC, přepínání LAN/WLAN
  • probouzení ze sítě (vypnuto, pouze pro boot ze sítě, povoleno)
  • deaktivace mSATA, integrované kamery, „Power Monitor Circuit“, zvukové karty, snímače okolního osvětlení, mikrofonu a interních reproduktorů
  • probuzení po otevření víka
  • zapnutí po otevření víka
  • zákaz čtečky paměťových karet, USB

Nastavení úrovně zabezpečení

  • možnost změnit u každého rozhraní přístupnost

Spouštění

  • výběr, které dny se má počítač spouštět
  • nastavení času spouštění (pro všechny dny stejný)

Nastavení lze měnit také přímo z operačního systému pomocí utilit HP Protect Tools.

Příslušenství

Součástí balení je notebook, 45W napájecí adaptér, třížilová přívodní šňůra a základní tištěná dokumentace. Předinstalovaný operační systém Windows 8 Pro (64bit, CZ/EN) má obnovu do továrního stavu uloženu přímo na pevném disku, odkud ji lze spustit nebo přesunout na vlastní média (DVD, USB flash).

Po odstranění antivirového programu je instalace relativně čistá a systém běží již z výroby svižně.

Ceny a záruka

Testovaná konfigurace je v prodeji za 36 273,- Kč bez DPH (43 890,- Kč s DPH). Existuje také levnější varianta, která se liší procesorem Core i5, poloviční RAM (4 GB), menším SSD (128 GB) a absencí 3G modemu. Její cena je 29 331,- Kč bez DPH (35 490,- Kč s DPH).

HP poskytuje v této třídě běžnou tříletou mezinárodní záruku s opravou v autorizovaném servisu.

Závěr

HP EliteBook Revolve 810 je zajímavé 11,6“ konvertibilní zařízení, které do hmotnosti okolo 1,3 kg dokázalo vtěsnat nadstandardní výkon, dobrou konektorovou výbavu i možnost zadokování na pracovišti do plnohodnotné dokovací stanice. Mezi podobnými konvertibilními notebooky je Revolve jeden z lehčích. Přitom nabízí špičkovou odolnost a výbornou ergonomii (pohodlná klávesnice). Najde svoje uplatnění především ve firmách u často cestujících uživatelů, které již nebaví vlastnit dvě různá zařízení (notebook a tablet).

Hlavním nedostatkem by mohla být výdrž baterie, která se reálně pohybuje okolo čtyř hodin. Někomu by také mohla chybět standardní čtečka paměťových karet (do této jdou vložit pouze microSD).

Taktéž jsem přesvědčen, že podobné profesionální zařízení by mělo být vybaveno stylusem a stylus by mělo být možné vložit do jeho těla. Zde je možné stylus dokoupit, ale uvnitř notebooku jej neschováte.

Celkový dojem z Revolve je velmi dobrý a mezi konvertibilními notebooky pro firemní nasazení (bez stylusu) jde o jednu z nejlepších možností.

Klady a zápory

+ vysoký výkon na poměry úsporných komponent
+ nadstandardní konektorová výbava
+ možnost připojit k dokovací stanici

- bateriová výdrž by mohla být lepší
- svištivý zvuk ventilátoru ve vyšších otáčkách

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 3% energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz.

Podrobnější parametry pořízené programem HWiNFO32 naleznete v souboru hwinfo32.zip

Technická data

  • Testovaná konfigurace: HP EliteBook Revolve 810
  • Instalovaný procesor: Intel Core i7-3687U (2.10/3.30 GHz, 4 MB L3)
  • RAM (MB): 8192 DDR3-1600 (4096+onboard)
  • SSD (GB): 256 (MTFDDAT256MAM-1K2, SATA-3, mSATA)
  • ODD: -
  • LCD: 11,6" TFT (lesklý)
  • LCD rozlišení: HD (1366 x 768)
  • Video: Intel HD4000 (IGP)
  • Modem: 3G (HP hs2350 HSPA+)
  • LAN: 10/100/1000 (Intel 82579LM Gigabit Ethernet)
  • WiFi: Intel Centrino Advanced-N 6235 (a/b/g/n)
  • Zvuková karta: IDT HD Audio (92HD81B1X)
  • Polohovací zařízení: touchpad (Alps)
  • Software: Windows 8 Pro (64bit, CZ/EN)
  • Baterie/výdrž: Li-Ion 43 Wh / 5h 53min
  • Rozhraní: 1x audio IN/OUT, micro-SD, 2x USB 3.0, DisplayPort
  • Rozměry: 285 x 211 x 22,5 mm
  • Hmotnost (kg): 1,38
Recenze

Diskuse