RECENZE: HP Spectre 13 Pro - tenký poloprofesionál

18. 3. 2014 08:00    Rubrika: Recenze    Autor: Jiří Zima

Řada Spectre je odpovědí na požadavky zákazníků, kteří stojí na rozhraní mezi pracovním a domácím nasazením. Těch, kteří chtějí něco tenkého, lehkého, stylového, ale současně také dobře vybaveného. Nové 13“ Spectre nabízí Full HD IPS displej, podsvícenou klávesnici a úsporné procesory Core v kvalitním a elegantním provedení.

HP Spectre 13 Pro - tenký poloprofesionál

Základní popis

Když se notebooky v 90. letech rozšířily ve velkém mezi lidi, snažily se ještě být maximálně univerzální, takže nějaké dělení do tříd nikdo příliš neprožíval. Časem se ovšem od sebe viditelně oddělily pracovní a spotřební (domácí) řady tak, že šlo v podstatě o úplně jiné notebooky, navrhované jinými týmy v rámci stejné značky. V posledních letech tato hranice opět mizí a má to hned několik důvodů. Na jedné straně se mnoho pracovních nástrojů z klientských počítačů odsunulo na servery, a notebook tak slouží jen jako chytrý terminál pro vzdálené připojení, na straně druhé je to opožděná reakce na trend ztenčování a zlehčování, kterou spotřební notebooky začaly a v pracovním segmentu byla dlouho bez odezvy. Ve výsledku pak mnohem více lidí hledalo řešení mezi spotřebními notebooky.

Reakce výrobců na sebe nenechala dlouho čekat a proběhla v podstatě ve dvou rovinách. Jednak se nové pracovní notebooky začaly ztenčovat při zachování všech možností korporátní správy a zabezpečení a jednak se některé spotřební notebooky přiblížily potřebám pracovního nasazení. Do druhé skupiny patří Spectre 13 Pro, který má kořeny ve spotřebních řadách, nicméně je dodáván s operačním systémem Windows 8.1 Pro a nabízí velmi dobrou ergonomii pro práci na cestách.

Základním stavebním kamenem těla přístroje je hliník. Základna má nosnou hliníkovou část z jednoho kusu, který je doplněn spodním krytem pro přístup k vnitřním komponentám. Víko má hliníkovou vnější část (pouze s tmavším odstínem lakování a mírným nádechem do vínové – stejně jako vana základny), zatímco vnitřní je překrytá tvrzeným sklem. Z toho všeho vyplývá, že navzdory malé tloušťce je stroj velmi pevný a netrpí při manipulaci ani kroucením, ani prohýbáním.

Notebook se vzhledově povedl a ostudu si s ním určitě neutrhnete, ať už budete mezi kamarády, nebo na pracovní poradě. Výhrada by mohla směřovat k poměrně uniformnímu vzhledu většiny nových notebooků, které už je mnohdy obtížné od sebe odlišit i napříč výrobci.

Otevírání počítače je poněkud ztíženo příliš malým výstupkem, za který lze víko oddělit od základny. Jakmile se vám to povede, máte už vyhráno – přestože je chod kloubů velmi stabilní a pevný, umožňuje otevření víka pohodlně jedním prstem, aniž by došlo k současnému zvedání základny.


Konektorová výbava je podřízena minimální tloušťce. Vlevo najdete čtečku paměťových karet SD XC (karta se do ní vejde celá), USB 3.0, a kombinovaný zvukový konektor (vstup/výstup). Vpravo výbava pokračuje druhým USB 3.0, napájecím konektorem a dvojicí obrazových výstupů (HDMI v plné velikosti a mini DisplayPort). Ve výbavě nenajdete výstup VGA a především zde chybí konektor pro připojení do počítačové sítě LAN.

Zavřený má počítač rozměry 324 x 220 x 15 mm, což jej řadí mezi ty tenčí z tenkých 13“ notebooků. Provozní hmotnost činí 1,54 kg, takže o vhodnosti pro časté nošení není pochyb. Napájecí adaptér má výkon 65 W a dohromady s třížilovým přívodním kabelem váží dalších 389 g – většinou si však vystačíte bez něj díky dlouhé výdrži.

Klávesnice a ovládací prvky

Rozložení klávesnice je shodné s menšími Paviliony. Všechny klávesy jsou v jednom bloku bez mezer, klávesy pro pohyb v dokumentech jsou pouze ve formě funkcí Fn na kurzorových šipkách. Specialitou HP jsou na výšku zdvojené šipky do stran, což znesnadňuje hmatovou orientaci (mezera by zde byla mnohem užitečnější). Horní řada kláves má primárně multimediální funkci a původní F1-F12 se vyvolává při držení přepínače Fn. HP šikovně vyřešilo, že v případě držení libovolného jiného přepínače je primární funkce také přepnuta na F1-F12. Díky tomu místo zkratek jako Alt+F4 (zavření okna programu) nemusíte mačkat Fn+Alt+F4, jako to má řada jiných nových notebooků. Kdo přece jen má raději původní způsob, kdy F1-F12 funguje bez Fn, má možnost chování přepnout v nastavení firmware.

Mechanika kláves je velmi příjemná, jak je ostatně zvykem u těchto řad notebooků od HP. Při psaní je velmi tichá (lze psát téměř nehlučně) a stisk má dokonale přesný. Psaní je velmi pohodlné a problém nejsou ani dlouhé dokumenty. V rámci tenkých notebooků jde o jednu z nejlepších dostupných klávesnic.

Podsvícení kláves se zapíná a vypíná klávesou F5 (Fn+F5). Tato klávesa jako jediná svítí i při vypnutém podsvícení. Podsvícení má pouze jedinou intenzitu a je dobře, že jde tak snadno vypnout, protože bíle svítící popisky na šedivých klávesách výrazně zhoršují čitelnost kdykoli, kdy není dostatečná tma okolo. Diody použité pro podsvícení neprosvítají v mezerách mezi klávesami ani pod větším úhlem.

Přestože notebook nesvítí jako stromeček, má všechny potřebné indikační diody. Na příslušných klávesách je diodou indikován stav bezdrátového vysílače a ztlumení zvuku. Na pravém boku je vedle konektoru napájení důležitá dvoubarevná dioda, která informuje o nabíjení (nabití) baterie. Na levém boku je poslední dioda, která informuje o aktivitě pevného disku.


V případě touchpadů je (bohužel) znatelná myšlenka „čím větší, tím lepší“ napříč všemi výrobci. HP tuto snahu dohnalo k dokonalosti, když vytvořilo beztlačítkový touchpad s plochou přes půl klávesnice. Dotyková plocha je mírně zapuštěná a od okolí se liší povrchem. Její boční části mají odlišný povrch a přesně v těchto částech lze vyvolávat postranní nabídky Windows 8. Vzhledem k tomu, že dotyková plocha není vycentrovaná pod střed psací části klávesnice (mezi hmatové značky F a J), ale vůči středu základny, není možné se při psaní vyhnout opření dlaně o její pravou část. Elektronika touchpadu (Synaptics) si s těmito dotyky poradí dobře a odfiltruje je.

Nevýhoda široké dotykové plochy se týká běžného používání. Na standardních (menších) touchpadech si může odložit „nepotřebné“ prsty (alespoň prsteníček a malíček) na opěrku ruky. Zde je musíte mít pořád zvednuté – jakmile je položíte na dotykovou plochu, začne to elektronika vyhodnocovat jako různá gesta (otáčení, přiblížení).

Pruhy po stranách dotykové plochy mají hrubší povrch a slouží pro odlišení míst, ze kterých lze vyvolat okrajová gesta Windows 8. Dá se říct, že pro uživatele, kteří tato gesta používají, jde o zlepšení, nicméně gesto tahu prstu z horní hrany nemá odlišenou plochu, takže se mi při práci stále stávalo, že jsem při pohybu kurzoru vysouval různé nabídky v prostředí Modern UI (Metro). Gesta ze všech tří hran nemají žádnou možnost nastavení a vypnout je lze pouze jako celek. Okraje s jiným povrchem fungují i pro pohyb kurzoru.

Integrované tlačítko touchpadu je mírně tužší a při stisku hlasitě cvaká. Tuhost tlačítka je tím větší, čím výše jej na ploše mačkáte (dobře mačkatelná je pouze spodní polovina).

Hlavní HW parametry

Základní deska je vybavena připájeným úsporným dvoujádrovým procesorem střední třídy Intel Core i5-4200U s výchozím taktem 1,60 GHz a režimem Turbo Boost do 2,6 GHz. Procesor je s čipovou sadou dohromady umístěn na jedné destičce s mezním tepelným výkonem 15 W.


Operační paměť je stejně jako procesor připájená k základní desce. Má kapacitu 4 GB a jde o čipy DDR3L-1600 zapojené v režimu dual-channel. Další rozšíření paměti není možné. Verze základní desky s Core i7 mají v základu 8 GB RAM).

Single-Thread mód (zatíženo jen jedno jádro)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 51 687
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 14 307

Multi-Thread mód (zatížena obě jádra)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 14 307
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 43 397

Cinebench R10

  • Rendering (Single CPU): 5039 CB-CPU
  • Rendering (Multiple CPU): 9912 CB-CPU
  • Multiprocessor Speedup: 1,97

Cinebench R11.5

  • Rendering (Single CPU): 1,11 CB-CPU
  • Rendering (Multiple CPU): 2,52 CB-CPU
  • Multiprocessor Speedup: 2,27

RAM

  • HWiNFO32 (propustnost paměti): 10755 MB/s

Výkon procesoru odpovídá průměru úsporných Core i5 a je dostatečný pro všechny běžné činnosti. Pro výpočetně náročné úlohy jako 3D rendering a práce s videem ve vysokém rozlišení je vhodnější volit standardní řady procesorů s TDP od 35 W. Tenké notebooky ostatně celkově nejsou vhodné pro dlouhodobou zátěž kvůli větším tendencím k zahřívání a omezením výkonu. Omezení výkonu se projeví i zde, pokud současně intenzivně zatížíte procesor a grafické jádro na déle než několik minut. Procesor pak až do ochlazení zakáže režim Turbo Boost. Občas se systém zblázní a omezí výkon na 1,4 GHz až do restartu (dle Cinebench R11.5 je pak výkon 1,65 pro ST, resp. 0,62 pro MT). Řešení problému jsem nenašel – nepomohly aktualizace operačního systému ani update firmware.

Okamžitým reakcím při běžné práci výrazně napomáhá rychlé 256GB SSD od SanDisku. Toto SSD je spolu s Wi-Fi kartou jedinou vyměnitelnou komponentou a je osazeno ve standardním slotu M.2, resp. jeho dlouhé verzi.


  • HD Tach (měří skutečnou průměrnou přenosovou rychlost při čtení): 340 MB/s
  • Průměrná přístupová doba: 0,10 ms

Přestože jde zaměřením o pracovní notebook, kabelové připojení do sítě LAN byste u něj hledali marně. Jedinou cestou je dokoupení samostatného adaptéru do USB. HP spoléhá výhradně na bezdrátové spojení, které lze realizovat pomocí Wi-Fi /ac (2,4/5GHz) i Bluetooth 4.0. S bezdrátovým modemem se v žádné z konfigurací nepočítá.

Displej a grafika

Ve víku je osazen špičkový 13“ displej s lesklou povrchovou úpravou a rozlišením Full HD (1920x1080). Panel je vybaven maticí IPS, díky které může nabídnout široké pozorovací úhly bez výrazných změn barev a také velmi dobrý kontrast (barvy jsou syté a černá opravdu černá). Pro kancelářskou práci je pozitivní, že bílá nemá rušivý nádech do jiné barvy.

U testovaného kusu by si hnidopichové mohli postěžovat na mírně nazelenalý podklad v prostřední části displeje. Je to patrné pouze v případě, že si dáte přes celou obrazovku bílou plochu. Při práci to nijak nevadí a předpokládám, že jde spíše o kusovou záležitost. Celá černá obrazovka vykazuje při plném jasu světlejší místa po krajích, což je poměrně časté u mnohých notebookových IPS panelů.

Existují dvě konfigurace displejů – v levnější variantě notebooku je tento s rozlišením Full HD (1920x1080). V dražší je hi-dpi qHD panel (2560x1440). U Full HD je ještě možné s tak kvalitním displejem používat 100% zvětšení s velkým pracovním prostorem a drobnějším písmem. U qHD je již obraz pro 100% zvětšení příliš drobný, při 150% zvětšení vypadají některé starší programy ošklivě (vyhlazené roztažení oken jako obrázků) a při 200% zvětšení zas dostanete efektivní pracovní plochu pouhých 1280x720. Ve výsledku je tedy pro uživatele hledající velkou pracovní plochu vhodnější vzít slabší konfiguraci. Nejlépe uděláte, když si dojdete nějaký notebook s podobnými rozlišeními na 13“ úhlopříčce vyzkoušet před zakoupením, abyste nebyli nepříjemně překvapeni.

Maximální jas displeje je mírně nadprůměrný. Vhodný je přes den v prosvětlené kanceláři. Při práci k večeru je vhodný dvoutřetinový jas a nejnižší stupeň oceníte při práci v úplné tmě.

Parametry displeje udávané výrobcem

  • Typ obrazovky: IPS
  • Počet barev: 16 miliónů (8bit eDP)
  • Pozorovací úhel: 178° horizontálně, 178° vertikálně
  • Podsvícení: W-LED

V procesoru je integrované grafické jádro Intel HD 4400 se sdílenou pamětí. Technologická podpora zahrnuje DirectX 11.1, OpenCL a akceleraci HD videa (včetně rozlišení 4K), takže pro běžnou práci a multimédia nepředstavuje omezení.

Externí monitory lze připojit dva díky přítomnosti dvojice digitálních obrazových výstupů – HDMI 1.4a a mini DisplayPort. Oba monitory lze využít současně v režimu rozšířené plochy s interním displejem (tři výstupy současně).

Testy 3D Mark

  • 3DMark 06 (1280x1024): 5472
  • 3DMark 11: P943 (Graphics: 860, Physics: 2224)

Testy 3D Mark (2013)

  • Ice Storm (DX9): 37 222 (Graphics: 52 245, Physics: 18 552)
  • Cloud Gate (DX10): 3714 (Graphics: 6088, Physics: 1571)
  • Fire Strike (DX11): 620 (Graphics: 692, Physics: 2156)

Cinebench (OpenGL)

  • Cinebench R10: 6181 CB-GFX
  • Cinebench R11.5: 19,80 fps

Aliens vs. Predator DirectX 11 Benchmark

  • 1366x768: 14,6 fps
  • 1920x1080: 7,8 fps

Výkon grafiky postačuje pro hraní méně náročných, casual a starších (tak do roku 2009) AAA herních titulů. Herní mašinu ve Spectre 13 Pro nehledejte – na to jsou jiné stroje (větší, těžší a tlustší).

Multimédia

Reproduktory jsou vestavěné do základny na bocích a míří do země. Jejich zvuk tedy závisí na místě, kam notebook položíte (pohozený v peřině bude mít výrazně utlumený zvuk). Kvalitativně je zvuk nadprůměrný proti tomu, co v tenkých noteboocích obvykle testujeme (i nízké frekvence jsou v přednesu rozeznatelné) a pochvalu si zaslouží také vyšší maximální hlasitost. V tak tenkém a lehkém notebooku šlo o příjemné překvapení.


Ve víku je integrovaná webkamera základní kvality s bílou indikační LED a okolo ní zdířky duálního mikrofonu.

Chlazení a provozní hluk

Ventilátor je ukrytý v zadní části základny a jeho výdech směřuje mezi klouby víka. Při nenáročné práci zůstává vypnutý po celou dobu a vzhledem k tomu, že je místo disku uvnitř SSD, nevydává v takovém případě počítač žádný hluk. Při opakované krátkodobé zátěži se postupně ventilátor přepne do nízké rychlosti, při které je sice tichý, nicméně má svištivý zvuk, který není příliš příjemný. V běžném ruchu místnosti s více lidmi však o něm nebudete vědět.

Vše se změní až při intenzivní zátěži po dobu alespoň 20-30 sekund. V tu chvíli dojde k přepnutí na vyšší otáčky, které opět nejsou příliš hlučné až na to, že má ventilátor už velmi výrazný svištivý nádech. Po ukončení zátěže trvá asi půl minuty, než se ventilátor přepne do nízkých otáček, a další minutu, než se vypne úplně.

Nejvyšší otáčky si běžně nejspíš neposlechnete (pokud se nezanese chlazení). Můžete si je vyzkoušet pouze při aktualizaci firmware.

Při běžné práci lze notebook hodnotit jako velmi tichý. Pokud však plánujete dlouhodobě intenzivně zatěžovat (simulace, rendering, konvertování videa), počítejte s nepříjemným zvukem chlazení.

hodina provozu - mírná zátěž

  • touchpad = 26,0°C
  • levá strana pod klávesnicí = 26,0°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 26,4°C
  • klávesnice vlevo = 27,9°C
  • klávesnice vpravo = 28,8°C
  • spodek maximum = 29,4°C (pravý zadní roh)
  • výdech chlazení = 29,0°C
  • napájecí adaptér = 31,4°C

hodina provozu - vysoká zátěž

  • touchpad = 31,8°C
  • levá strana pod klávesnicí = 31,4°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 32,9°C
  • klávesnice vlevo = 42,8°C
  • klávesnice vpravo = 44,1°C
  • spodek maximum = 49,8°C (vzadu uprostřed)
  • výdech chlazení = 47,4°C
  • napájecí adaptér = 52,6°C

teplota okolí při měření: 24°C

Při kancelářské práci se povrch počítače nikde nezahřívá. Krátkodobá opakovaná zátěž je znát na spodku zejména vzadu, kde je vana základny teplejší. V případě intenzivní dlouhodobé zátěže se spodek výrazně zahřívá (v zadní polovině) a teplo je znát také přes klávesnici. Horké jsou však především kovové mezery mezi klávesami. Samotné klávesy jsou plastové a mají nižší teplotu. Opěrky rukou se nezahřívají v závislosti na zátěži (je pod nimi baterie).


V případě, že procesor dosáhne teploty 80°C, dojde k vypnutí režimu Turbo Boost a snížení taktu na 1,6 GHz. Turbo Boost zůstává vypnutý, dokud se procesor po ukončení zátěže neochladí na méně než 52°C. Při intenzivní zátěži jednoho jádra lze udržet výkon neomezeně dlouho, při plné zátěži všech jader záleží na efektivitě programu – můžete výkon udržet dvacet minut, nebo může dojít ke snížení během minut pěti. Jiná je situace ve chvíli, kdy zatížíte jak výpočetní, tak grafické jádro – pak stačí jen pár minut zátěže a procesor s jistotou omezí svůj výkon vždy.

Baterie

Integrovaná Li-Pol baterie má kapacitu 51 Wh a v našem standardním redakčním testu* notebooku stačila na 9 hodin a 2 minuty provozu. Při on-line kancelářské práci s Wi-Fi a dvoutřetinovým jasem se výdrž průměrně pohybovala jen o hodinu níž, což je stále velmi slušný výsledek. Při častém krátkodobém zatížení procesoru a maximálním jasu lze mít bez jakéhokoli omezování výdrž 4-5 hodin.

Příkon notebooku

  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení = 10 W
  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení (nabíjení) = 30 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení = 30 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení (nabíjení) = 48 W
  • Celkový příkon vypnutého notebooku (nabíjení) = 33 W

Ve vypnutém stavu se prázdná baterie nabije na 90 % za hodinu a půl. V případě, že jej zapnete a nebude příliš zatěžovat, prodlouží se doba nabití na necelé dvě hodiny. Při výpočetní zátěži počítejte ještě alespoň s půlhodinou navíc.

BIOS a zabezpečení

Firmware InsydeH20 má nastavení dostupné po stisku F10 ihned po startu notebooku. Pokročilé možnosti čítají:

  • zapnutí virtualizace
  • zapnutí neustálého běhu ventilátoru
  • přepnutí primární funkce kláves F1-F12
  • vypnutí neustálého napájení USB z důvodu nabíjení mobilních telefonů
  • vypnutí Intel SmartConnect (kontrola e-mailu v režimu spánku)
  • vypnutí Intel RapidStart
  • podpora USB 3.0 před bootem OS

Zavádění systému je možné v režimech BIOSu i UEFI (včetně SecureBoot). Zabezpečení poskytuje podpora hesel firmware (spuštění, nastavení), HP SpareKey a čip TPM pro bezpečné uchování šifrovacích klíčů.

Příslušenství

Notebook je dodáván pouze s napájecím adaptérem, třížilovým přívodním kabelem a základní tištěnou dokumentací. Na disku je předinstalovaný operační systém Windows 8.1 Pro spolu s obnovou do továrního nastavení. Tuto obnovu lze vypálit (s externí vypalovačkou) na sadu DVD nebo vytvořit záchranný USB flash disk.

V tovární instalaci není velké množství zbytečných programů. Jediný z nich, který ovlivňuje výkon počítače a často otravuje, je zkušební verze antiviru.

Ceny a záruka

Testovaná konfigurace stojí 29 331,- Kč bez DPH (35 490,- Kč s DPH). Dražší konfigurace nabízí navíc procesor Core i7, 8 GB operační paměti a vyšší rozlišení displeje qHD (2560x1440) s příplatkem skoro osm tisíc korun. Na trhu jsou také konfigurace bez přídomku Pro, které se dle specifikace liší pouze v základní verzi systému (Windows 8.1), ale za menší peníze nabízí výkonnější komponenty a při nákupu na IČ také lepší záruku.

Spectre 13 Pro má v základu jednoletou mezinárodní záruku a v případě nákupu řízeném občanským zákoníkem výrobce prodlužuje záruku na dva roky (druhý rok není mezinárodní). Záruku je dále možné prodloužit a rozšířit o další služby (oprava u zákazníka, pojištění proti náhodnému poškození).

Závěr

HP Spectre 13 Pro je tenký stylový notebook s úhlopříčkou displeje 13“. Cílí na skupinu lidí, která hledá pracovní počítač, nicméně klasické pracovní stroje ji příliš neoslovily a nemá velké požadavky ohledně korporátních technologií (rozšířené zabezpečení, vzdálená správa).

Předností Spectre 13 Pro je pohodlné používání. Nabízí kvalitní IPS displej, který může poskytnout velký pracovní prostor díky rozlišení Full HD. Jeho reproduktory hrají nečekaně dobře a předčí řadu velkých notebooků. Vše to završuje velmi pohodlná klávesnice, tichý provoz při kancelářské práci (nulová hlučnost) a dlouhá výdrž na jedno nabití.

Potenciální uživatelé mohou narazit za nedostatky ve chvíli, kdy by chtěli tento počítač často dlouhodobě zatěžovat výpočetně náročnými úkony – ventilátor ve vysokých otáčkách nemá příliš příjemný zvuk a současné zatížení procesoru a grafického jádra po chvíli způsobí omezení výkonu (kvůli vyšším teplotám). V pracovním prostředí může být vnímána jako nedostatek také absence kabelového připojení do sítě LAN. Až na tyto nedostatky jde o nadstandardně povedený notebook ve své třídě.

Klady a zápory

+ výborná mechanika klávesnice
+ špičkový Full HD IPS displej
+ při kancelářské práci nehlučné

- procesor neudrží dlouhodobě maximální výkon
- v zátěži nepříjemný svištivý zvuk ventilátoru
- chybí kabelové připojení do počítačové sítě (LAN)

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 3% energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz.

Podrobnější parametry pořízené programem HWiNFO32 naleznete v souboru hwinfo32.zip

Technická data

  • Testovaná konfigurace: HP Spectre 13 Pro (F1N42EA#BCM)
  • Instalovaný procesor: Intel Core i5-4200U (1,60/2,60 GHz, 3 MB L3)
  • RAM (GB): 4 DDR3L-1600 (onboard)
  • HDD (GB): 256 (SanDisk SD6SN1M-256G-1006, M.2 SATA 3)
  • ODD: -
  • LCD: 13,0" TFT/IPS (lesklý)
  • LCD rozlišení: full-HD (1920 x 1080)
  • Video: Intel HD 4400 (IGP)
  • Modem: -
  • LAN: -
  • WiFi: Intel(R) Dual Band Wireless-AC 7260 (ac/a/b/g/n)
  • Zvuková karta: IDT HD Audio
  • Polohovací zařízení: touchpad (Synaptics)
  • Software: Windows 8.1 Pro (64bit)
  • Baterie/výdrž: Li-Ion 50 Wh / 9h 2min
  • Rozhraní: 1x audio IN/OUT, SD XC, 2x USB 3.0, HDMI, mini-DisplayPort
  • Rozměry: 324 x 220 x 15 mm
  • Hmotnost (kg): 1,54
Recenze

Diskuse