RECENZE: MSI GS60 Ghost Pro - neskutečný herní výkon vtěsnaný do notebooku s tloušťkou základny pouhých 14 mm

15. 7. 2014 08:00    Rubrika: Recenze    Autor: Jiří Zima

Od herních notebooků s čtyřjádrovými procesory a výkonnými dedikovanými grafikami se obvykle očekává větší tloušťka i hmotnost. 15,6“ model GS60 patří k nové generaci tenkých herních notebooků, které se snaží tato očekávání změnit. Čtyřjádrové Core i7 v kombinaci s GeForce GTX770M dokázali inženýři z MSI dostat do počítače s tloušťkou, kterou mají obvykle úsporné stroje s integrovanou grafikou.

MSI GS60 Ghost Pro - neskutečný herní výkon vtěsnaný do notebooku s tloušťkou základny pouhých 14 mm

Základní popis

Řada GS je u MSI novinka a vedle standardních herních řad GE a GT (resp. GX) má za cíl zaujmout ty hráče, pro které jsou notebooky z ostatních řad příliš těžké a tlusté. Cíl byl tedy jasný - dostat výkon standardního herního notebooku do těla s minimální tloušťkou.

Vizuálně jde subjektivně o nejpovedenější stroj ze stáje MSI. Černé matné povrchy s broušeným kovem, ostře řezané linie a tenké provedení dávají dojem něčeho výjimečného. GS60 prostě vypadá dobře a mít klávesnice trochu střídmější provedení, nevypadal by nepatřičně ani mezi pracovními notebooky.

Mechanické provedení příjemně překvapilo, neboť se základna viditelně neprohýbá a ani nekroutí. Víko je o pružnější, ale musí se na vnější část zatlačit poměrně silně, aby se to projevilo i na displeji. Mechanicky je tedy notebook velmi dobrý. Pokud však jde o nějaké drsnější zacházení a nešetrné nošení, byl bych opatrnější. Pokud byste vyvinuli příliš velký tlak na opěrku ruky, pod kterou je pevný disk, mohli byste ho zničit. Při běžném použití to nehrozí, ale když jsem například měl notebook na stole a chtěl jsem vstoje něco na něm napsat, došlo po opření dlaní k vyloudění hlasitého zvuku z pevného disku, který jsem tím málem zastavil. Trochu více síly a disk by pravděpodobně odešel. Jde o to, že disk je poměrně vysoká komponenta, takže pod ním a nad ním nemůže být tlustá konstrukce počítače, která by ho ochránila.

Víko lze jednoduše otevřít jedním prstem, aniž by se s ním zvedala i základna. Maximální úhel otevření je přibližně 150°, což pro drtivou většinu provozních situací plně postačuje.


Veškerá rozhraní jsou natěsnaná na bocích, přestože zde část prostoru berou výdechy ventilace. Vlevo je dvojice zvukových konektorů, dvojice USB 3.0 a zdířka napájení. Vpravo je výbava bohatší. Je zde třetí USB 3.0, čtečka paměťových karet SD XC, LAN a obrazové výstupy (HDMI a mini-DisplayPort). Někomu by mohl chybět snad jen výstup VGA, ale v cílové skupině notebooku bych to neviděl jako problém.

V zavřeném stavu má počítač rozměry 389 x 265 x 20,5 mm. Samotná základna má tloušťku pouhých 14 mm, takže notebook doslova klame tělem. Hmotnost je také nižší, než byste čekali – pouze 1,99 kg. V lepším batohu o počítači ani nebudete vědět.

Napájecí adaptér má výkon 120 W, takže je jasné, že nebude patřit k nejmenším. Dohromady s třížilovou přívodní šňůrou váží 569 g.

Klávesnice a ovládací prvky

MSI do svých notebooků dodává klávesnice od SteelSeries, které jsou charakteristické třízónovým barevným podsvícením, které lze uživatelsky měnit, a umožňují na jednotlivých klávesách programově definovat makra. Z hlediska rozložení jako základ posloužila loňská verze klávesnice, která má poněkud nešťastně pouze přes Fn funkce Home a End (naopak jsou tu samostatné klávesy pro ScrollLock a Pause, které běžný hráč nejspíš nikdy nepoužije). Další odlišností od jiných notebooků je přesunutí klávesy Windows zleva doprava a přesun klávesy se zpětným lomítkem vlevo vedle Mezerníku. Změnou k lepšímu je rozdělení horní řady F1-F12 do bloků po čtyřech a lepší hmatové oddělení numerického bloku. Je tu však i změna k horšímu – klávesy vlevo od Mezerníku jsou odsunuté mnohem dále od středu, takže například používání zkratek s klávesou Windows již není příliš pohodlné. Posunutá je také horní řada s čísly (resp. diakritikou), což brzy poznají ti, kteří při psaní nekoukají na klávesnici.

Na mechanice klávesnice je znát, že některé parametry musely ustoupit snížení profilu. Odezva kláves by mohla být lepší a například Mezerník nelze mačkat u krajů – tedy lze, ale pak není jeho stisk rozpoznán. Mezerník navíc není vycentrován pod střed psací části (písmena F a J), takže na problém narazí hlavně ti, kteří jej mačkají pravým palcem. Celkově tedy hodnotím klávesnici z hlediska pohodlí jako podprůměrnou.

U podsvícení se očekává, že bude neustále zapnuté a zmizelo tlačítko, kterým byste jej mohli rychle přepínat/vypínat. Nastavení se musí provádět přes ovládací aplikaci v liště tray. Barevné podsvícení vypadá efektně a musím uznat, že v noci je mnohem příjemnější než klasické bílé. U této varianty klávesnice mám však výhradu ke značnému prosvítání diod v mezerách mezi klávesami. Světlo, které prochází v mezerách je totiž intenzivnější než to, které jde přes popisku klávesy, což zhoršuje čitelnost. Naštěstí to není tak nepříjemné jako u notebooků, kde v mezerách prosvítá bílá.

V prostoru za klávesnicí už nejsou žádná další tlačítka kromě hlavního vypínače uprostřed. Tento vypínač svítí podle toho, jaká grafická karta je aktivní - buďto modře (integrovaná grafická karta v CPU), nebo oranžově (dedikovaná karta NVIDIA). Zejména modré podsvícení je poměrně výrazné a při tlumeném osvětlení místnosti jsem jej vnímal negativně. Pozitivně vnímám, že při uspání počítače vypínač a dioda se stejnou indikací na čelní hraně nově místo rychlého blikání pouze pomalu pulzují. Na čelní hraně je standardní sada diod, která informuje o zapnutí počítače, aktivitě pevného disku, zámcích klávesnice, stavu bezdrátových technologií (Wifi a Bluetooth odděleně) a nabíjení baterie.


Dotyková plocha touchpadu je vycentrovaná pod střed psací části klávesnice. Jde o typ s tlačítkem integrovaným přímo v ploše a elektronikou ELAN. Je to podobný touchpad tomu v sérii GE a to včetně dřívějších nedostatků v podobě poměrně velkého zpoždění kurzoru za pohybem prstu. Integrované tlačítko není zbytečně tuhé, nicméně elektronika si ne vždy poradí ve chvílích, kdy chcete používat touchpad klasickým stylem – tedy pohyb kurzoru ukazovákem a mačkání tlačítka položeným palcem v levé dolní části plochy. Nebýt zpoždění snímání, šlo by o průměrný touchpad, takto však doporučuji nosit s sebou raději externí myš na jakoukoli delší práci.

Hlavní HW parametry

Do základní desky je připájen čtyřjádrový procesor Intel Core i7-4700HQ s mezním tepelným výkonem plných 47 W. Má základní takt 2,4 GHz a v režimu TurboBoost se může přetaktovat až na 3,4 GHz.


Na desce jsou dva sloty pro paměťové moduly DDR3L-1600. Z továrny je osazen pouze jeden, a to 8GB modulem. Přidáním druhého lze paměť rozšířit až na maximálních 16 GB.

Single-Thread mód (zatíženo jen jedno jádro)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 65170
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 17656

Multi-Thread mód (zatížena obě jádra)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 286586
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 121196

Cinebench R10

  • Rendering (Single CPU): 6237 CB-CPU
  • Rendering (Multiple CPU): 24416 CB-CPU
  • Multiprocessor Speedup: 3,91

Cinebench R11.5

  • Rendering (Single CPU): 1,40 CB-CPU
  • Rendering (Multiple CPU): 6,69 CB-CPU
  • Multiprocessor Speedup: 4,78

RAM

  • HWiNFO32 (propustnost paměti): 7263 MB/s

Procesor nabízí v této třídě špičkový výkon, který notebooku umožňuje dostatečné pohodlí i při náročnějších činnostech jako je 3D rendering a práce s videem ve vysokém rozlišení. Běžná kancelářská práci a multimédia nejsou pro GS60 žádný problém.

Do notebooku s tak výkonným procesorem i grafickým čipem by byla ostuda nainstalovat operační systém na klasický plotnový disk. Ten tu sice je a má 1 TB (7200 rpm), ale slouží primárně pro data. Operační systém je celý nainstalován na 128GB SSD.

Slot M.2 (nejdelší verze) pro SSD je stejně jako sloty pro operační paměť umístěn na základní desce shora, takže se k nim odmontováním spodního krytu hned nedostanete. Musí se vymontovat základní deska ze základny a otočit. Sloty M.2 má deska dva vedle sebe, a pokud zapojíte dvě stejná SSD, můžete je přepnout do režimu RAID pro vyšší výkon.

SSD


  • HD Tach (měří skutečnou průměrnou přenosovou rychlost při čtení): 307,4 MB/s
  • Průměrná přístupová doba: 0,1 ms

HDD

  • HWiNFO32 (měří přenosovou rychlost při čtení z cache): 431,7 MB/s
  • HD Tach (měří skutečnou průměrnou přenosovou rychlost při čtení): 117,9 MB/s
  • Průměrná přístupová doba: 15,3 ms

Bezdrátové možnosti v podobě Wifi-AC (2,4/5GHz) a Bluetooth 4.0 zajišťuje karta od Intelu. Kabelové připojení řeší gigabitový ethernet Atheros, který má od výrobce nainstalovaný upravený ovladač (Killer) s možností nastavovat priority síťových komunikací v závislosti na programu (aby si typický uživatel mohl nerušeně hrát on-line hry při stahování z torrentů).

V souvislosti s Wifi bych měl zmínit, že notebook měl horší citlivost na signál, což se obvykle projevovalo buďto nižší přenosovou rychlostí, nebo nestabilním spojením v místě, kde jiné notebooky fungují sice pomalu, ale stabilně.

Displej a grafika

MSI montuje do své aktuální generace 15,6“ notebooků v podstatě jeden konkrétní matný displej (SAMSUNG 156HL01-102) s rozlišením full-HD (1920x1080), takže se budu opakovat. Jde o displej s maticí PLS, což je obdoba IPS v podání Samsungu. Je to velmi dobrý panel z hlediska kontrastu i podání barev. Nečekejte široký gamut jako u některých vyšších řad TN panelů, nicméně barvy působí přirozenějším dojmem a displej je také příjemnější pro kancelářskou práci. Barvy nejsou ve výchozím stavu ujeté žádným směrem a bílá je bez nádechu do jiné barvy. Kvalitativně jde o značně nadstandardní panel, který při hraní her oceníte (se základními TN panely je obraz nesrovnatelný).

Maximální jas displeje je nadprůměrný a v kombinaci s matnou povrchovou úpravou postačuje pro základní kancelářskou práci na slunci. V prosvětlené kanceláři si obvykle vystačíte s jasem na 70-90 %. K večeru bude stačit i třetina. Nejnižší jas je vhodný pro práci v úplné tmě. Musím pochválit, že displej zůstává dostatečně kontrastní i v nízkých hodnotách jasu.

Parametry displeje

  • Typ obrazovky: PLS
  • Počet barev: 262 tisíc (6bit eDP)
  • Pozorovací úhel: 178° horizontálně, 178° vertikálně
  • Podsvícení: W-LED

Společně s grafikou v procesoru (Intel HD4400) jsou na desce připájeny také čipy grafické karty vyšší třídy NVIDIA GeForce GTX 870M s 3 GB rychlé vlastní paměti (192bit GDDR5). Vysoko taktované velké jádro v kombinaci s rychlou pamětí dávají tušit, že tento notebook opravdu není primárně určen na kancelářskou práci. U modelu 870M má zatím NVIDIA pouze čipy založené na architektuře Kepler místo novějšího (a úspornějšího) Maxwellu.


Externí monitory lze připojit dva a společně s interním displejem je lze použít pro rozšířenou plochu přes tři obrazovky. Na pravém boku jsou digitální výstupy HDMI a mini-DisplayPort.

Testy 3D Mark

  • 3DMark 06 (1280x1024): 19561
  • 3DMark 11: P7007 (Graphics: 7282, Physics: 6638)

Testy 3D Mark (2013)

  • Ice Storm (DX9): 107065 (Graphics: 184706, Physics: 43325)
  • Cloud Gate (DX10): 16497 (Graphics: 32065, Physics: 6112)
  • Fire Strike (DX11): 4309 (Graphics: 4723, Physics: 8842)

Cinebench (OpenGL)

  • Cinebench R10: 6858 CB-GFX
  • Cinebench R11.5: 52,13 fps

SPEC viewperf 11 / 1280x1024 (fps)

  • CATIA (catia-03): 12,80
  • EnSight (ensight-04): 49,23
  • LightWave 3D (lightwave-01): 18,38
  • Maya (maya-02): 12,84
  • Pro/ENGINEER (proe-05): 1,64
  • SolidWorks (sw-03): 12,44
  • Siemens Teamcenter Visualization Mockup (tcvis-02): 1,40
  • Siemens NX (snx-01): 4,66

Crysis 3 (fps)

  • 1280x720, nízké detaily, FXAA: 68 (min), 142 (max), 103 (průměr)
  • 1920x1080, střední detaily, FXAA: 32 (min), 76 (max), 65 (průměr)
  • 1920x1080, vysoké detaily, SMAA (2TX): 29 (min), 58 (max), 46 (průměr)

Aliens vs. Predator DirectX 11 Benchmark

  • 1366x768: 113,8 fps
  • 1920x1080: 65,1 fps

Výkon je proti GTX 860M (Maxwell) vyšší podle typu zátěže o 20-30 % a největší rozdíly se projevují ve vysokých rozlišeních a vyšším nastavení detailů. Herní výkon je tak dobrý, že i náročné hry typu Crysis 3 je možné hrát v plném rozlišení displeje s maximálními detaily bez kompromisů. Dnešní hry je tedy možné hrát v rozumném nastavení plynule bez nutnosti snižovat rozlišení a platí to i pro ty nejnáročnější.

Multimedia

Uvnitř počítače by údajně měly být čtyři reproduktory. Dva jsou na v předních rozích a směřují do země. Další dva jsou pravděpodobně v perforovaném prostoru za klávesnicí. Ač se notebook pyšní logem Dynaudio, zvuk lze označit maximálně za průměr běžných (kancelářských) notebooků. Na rozdíl od řad GE a GT je zvuk naprosto zbaven hloubek. Výšky jsou naopak možná až zbytečně ostré.

Zvuk je vylepšován softwarovým rozšířením Sound Blaster Cinema. Pokud jej vypnete, je zvuk plochý a nevýrazný.


Ve víku je integrovaná webkamera základní kvality spolu s duálním mikrofonem. Aktivitu webkamery indikuje bílá dioda vedle objektivu. Je překrytá matnou vrstvou, takže přestože svítí poměrně intenzivně, není tak rušivá.

Chlazení a provozní hluk

Notebook je v zadní části vybaven dvěma samostatnými chladícími okruhy s ventilátory. Jeden slouží pro chlazení procesoru, druhý je vyhrazen extra pro grafickou kartu. I při kancelářské práci, kdy je grafický čip deaktivovaný, běží alespoň ventilátor u procesoru, a to prakticky pořád. Tlumeně jej poznáte i v místnosti s běžným ruchem více lidí, takže v úplně tiché místnosti může obtěžovat. Z hlediska chlazení při minimální zátěži jde rozhodně o jeden z hlučnějších notebooků.

Do vyšších otáček se ventilátory přepínají ve chvíli, kdy zkusíte zatížit procesor, nebo spustíte program, který aktivuje napájení dedikovaného grafického čipu. Stačí i relativně krátká zátěž (30 sekund) a teď v létě notebook rovnou přechází do hlučnosti, kdy nehrozí, že byste jej mohli přeslechnout. Když se to stalo poprvé, skoro jsem se bál, že se notebook vznese. Už dlouho jsme v redakci neměli notebook s tak hlasitým chlazením, což ukazuje na problém uchlazení tak extrémních komponent v tenkém těle.

hodina provozu - mírná zátěž

  • touchpad = 29,2°C
  • levá strana pod klávesnicí = 28,4°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 29,1°C
  • klávesnice vlevo = 30,3°C
  • klávesnice vpravo = 30,9°C
  • spodek maximum = 37,1°C (vzadu uprostřed)
  • výdech chlazení = 29,4°C
  • napájecí adaptér = 35,8°C

hodina provozu - vysoká zátěž

  • touchpad = 31,4°C
  • levá strana pod klávesnicí = 30,2°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 31,7°C
  • klávesnice vlevo = 38,7°C
  • klávesnice vpravo = 39,8°C
  • spodek maximum = 64,3°C (vzadu uprostřed)
  • výdech chlazení = 53,1°C (levý)
  • napájecí adaptér = 64,7°C

teplota okolí při měření: 24°C

Tělo přístroje je při kancelářské práci maximálně vlažné. Pokud však nějaký program bude držet aktivní napájení grafiky od NVIDIE, nemusí ji ani používat a v zadní části bude spodek počítače výrazně zahřátý. V zátěži je spodek hodně horký (nejvíc uprostřed), nicméně prostor s klávesnicí dokáže držet teploty do 40°C. Vzhledem k tomu, že samotné (plastové) klávesy mívají o něco menší teplotu než jejich okolí, nejsou teploty na úrovni, která by výrazně obtěžovala při používání.

Při maximální zátěži všech jader i grafiky jsem se dostal k teplotám 90°C pro procesor a 86°C pro grafický čip. Procesor v takovém případě vypíná TurboBoost a nepřekračuje základní takt 2,4 GHz.


Baterie

V těle notebooku je integrovaná Li-Pol baterie s kapacitou 55 Wh, která zabírá třetinu prostoru uvnitř základny. Notebook s ní v našem standardním redakčním testu* vydržel 5 hodin a 4 minuty. Při on-line kancelářské práci s Wifi a vyšším jasem displeje počítejte s průměrnou výdrží o hodinu nižší.

Příkon notebooku

  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení = 20 W
  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení (nabíjení) = 52 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení = 128 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení (nabíjení) = 136 W
  • Celkový příkon vypnutého notebooku (nabíjení) = 35 W

Nabíjení prázdné baterie na 90 % trvá přibližně hodinu a půl. Ke zpomalení nabíjení dochází pouze při vysoké zátěži, kdy ke stejnému nabití dojde asi za pět hodin.

BIOS a zabezpečení

Firmware Aptio nabízí základní možnosti nastavení. Operační systém lze zavádět v režimu UEFI (včetně SecureBoot) i režimu BIOS. Důležitá nastavení se týkají RAID pole, kde si můžete nastavit, které disky budou v RAID 0, a USB portů (nastavení kompatibility, snížení rychlosti na 2.0 a vypnutí napájení v úsporných stavech). V případě potřeby lze zvolit, zda se při spuštění aktivuje zámek NumLock.

Možnosti zabezpečení zahrnují pouze nastavení hesel BIOSu (spuštění, nastavení).

Příslušenství

Součástí balení je notebook, napájecí adaptér, třížilový přívodní kabel, základní tištěná dokumentace, DVD s ovladači a nylonová brašna. Operační systém Windows 8 je již předinstalovaný na pevném disku, kde lze najít také zálohu pro jeho obnovu do továrního stavu.

Ceny a záruka

Testovaná konfigurace je v prodeji za 33 888,- Kč bez DPH (40 999,- Kč s DPH) a jde o nejvyšší dostupnou pro ČR. Dva a půl tisíce můžete ušetřit, když se spokojíte s grafickým čipem GeForce GTX 860M. Přibližně sedm tisíc ušetříte, když oželíte ještě mSATA SSD a licenci na operační systém.

Všechny konfigurace jsou vybaveny dvouletou zárukou s opravou v servisu. V rámci ČR lze využít služby collect-and-return (přeprava kurýrem), která je v rámci reklamace zdarma. Opravy jsou prováděny v centrálním servisu v Polsku.

Závěr

15,6“ MSI GS60 je první generací výkonných herních notebooků v tenkém a lehkém provedení. Až čas ukáže, jak k nim hráči budou přistupovat - s některými přednostmi také přicházejí kompromisy a pak už je to otázkou priorit každého uživatele. MSI dostalo do modelu GS60 všechno, co si lze přát - výkonné čtyřjádro s nesníženým TDP, grafický čip vyšší třídy, kombinaci SSD a pevného disku a skvělý PLS displej, který patří k tomu nejlepšímu, co poslední měsíce v noteboocích na recenzi chodí. Výsledný výpočetní i grafický výkon je neoddiskutovatelný.

Provedení základny s tloušťkou 14 mm je neskutečně stylové, ale současně vyvolává obavy při méně šetrném přenášení (třeba ve chvíli, kdy k notebooku dáte do batohu i další věci), přestože zpracování jako takové je na dobré úrovni. Mé hlavní výtky směřují k místy horší klávesnici (zejména co se týká mezerníku), která má některé bloky a řady mírně posunuté, a touchpadu s velkým zpožděním snímání, který zde vnímám pouze jako nouzové řešení. V případě chlazení je také potřeba počítat s vyšší hlučností. Notebook není dokonale tichý ani při nečinnosti a při hraní her nebo výpočetně náročných testech fouká opravdu intenzivně.

Pokud o modelu GS60 uvažujete, měli byste si rozmyslet, zda budete preferovat mobilitu, nebo dáte přednost tiššímu chlazení v nějakém tlustějším klasickém herním notebooku. Ve chvíli, kdy chcete maximum výkonu i mobility, je GS60 něco, o čem má smysl přemýšlet.

Klady a zápory

+ nadstandardní obrazová kvalita PLS displeje
+ extrémní výkon v nečekaně tenkém provedení
+ stylový vzhled

- Mezerník nereaguje po krajích na stisk
- vysoká hlučnost v zátěži
- zpožděné snímání touchpadu

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 3% energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz.

Podrobnější parametry pořízené programem HWiNFO32 naleznete v souboru hwinfo32.zip

Technická data

  • Testovaná konfigurace: MSI GS60 2PE-048CZ Ghost Pro
  • Instalovaný procesor: Intel Core i7 4700HQ (2.40/3.40 GHz, 6 MB L3)
  • RAM (GB): 8 DDR3L-1600 (8+0)
  • SSD (GB): 128 (TOSHIBA THNSNH128G8NT, M.2)
  • HDD (GB): 1000 (HGST HTS721010A9E630, 7200rpm, 32MB cache)
  • ODD: -
  • LCD: 15,6" TFT/PLS (matný)
  • LCD rozlišení: full-HD (1920 x 1080)
  • Video: NVIDIA GeForce GTX870M (3GB GDDR5, 192bit) + Intel HD4600 (IGP)
  • Modem: -
  • LAN: 10/100/1000 (Killer e2200 Gigabit Ethernet)
  • WiFi: Intel Dual Band Wireless-AC 7260 (ac/a/b/g/n)
  • Zvuková karta: Realtek HD Audio (ALC892)
  • Polohovací zařízení: touchpad (ELAN)
  • Software: Windows 8.1 (64bit)
  • Baterie/výdrž: Li-Ion 55 Wh / 5h 4in
  • Rozhraní: 2x audio IN/OUT, SD XC, 3x USB 3.0, mini-DisplayPort, HDMI
  • Rozměry: 389 x 265 x 20,5 mm
  • Hmotnost (kg): 1,99
Recenze . MSI

Diskuse