RECENZE: Lenovo IdeaPad Y50-70 - dostupné herní řešení s IPS displejem a GTX960M

30. 7. 2015 08:00    Rubrika: Recenze    Autor: J Z

Multimediálně-herní notebooky se dobře prodávají a IdeaPad Y50 patří k těm, které patří mezi nejprodávanější v rámci třídy. Podívali jsme se na jeho aktualizovanou variantu, která řeší především problémy s nekvalitou původních displejů a přidává novější grafiku GeForce GTX960M. Samozřejmostí testované konfigurace je také SSD kombinované s čtyřjádrovým procesorem i7.

Lenovo IdeaPad Y50-70 - dostupné herní řešení s IPS displejem a GTX960M

Základní popis

V rámci standardních notebooků pod hlavičkou řady IdeaPad lze modely Y označit za ty nejvyspělejší – obvykle nabité nejvýkonnějšími technologiemi a nejlepšími displeji. Prakticky od počátku v této řadě najdete čtyřjádrové procesory Core i7 a nějakou lepší grafickou kartu – v jednu dobu se dokonce vyráběl model, který měl grafické karty rovnou dvě (jednu ve slotu místo optické mechaniky).

Aktuální model Y50-70 už je na trhu od loňského léta a slaví díky poměru cena-výkon úspěchy. Postupně si však lidé začali stěžovat zejména na použité displeje, které v porovnání s konkurencí zaostávaly. V novější revizi však Lenovo nářky vyslyšelo a nabídlo do základní verze konečně full-HD IPS panel dobré kvality.

V dnešní době je móda nabídnout lidem herně-multimediální notebooky v designu, který neurazí ani v případě, že byste se rozhodli používat takový notebook k pracovním účelům a brali si jej do pracovního prostředí. Většinou se to projeví snahou minimalizovat různé hráčsky orientované prvky vzhledu, nebo je aspoň udělat decentnější. Lenovo na tuto vlnu nenastoupilo a drží modely Y stále ve stejném duchu jako doposud – s pracovním počítačem si ho tak nespletete už jen kvůli výrazným červeným okrajům kláves, provedení mřížky reproduktorů nebo například lesklé části za klávesnicí a rámečku displeje.

Zejména k lesklým částem mám výhrady, protože nepůsobí příliš elegantně. Levná lesklá úprava plastů dělá odražený obraz různě zdeformovaný, jako by byl rámeček zkroucený, což nemůže nikdy vypadat dobře. Na druhou stranu chápu, že v tomto případě jde o klasický rozdíl ve vnímání Evropana v porovnání s Asiaty, kde jsou naopak naleštěné prvky brány jako něco luxusního. Zatímco u jiných výrobců už lesklé prvky jsou na ústupu, Lenovo se jich drží snad ve všech modelech kromě (většiny) ThinkPadů.

Spodek notebooku i vnější strana víka mají na povrchu broušený kov. Naopak okolí klávesnice včetně opěrek má plasty se soft-touch úpravou, které mají v určitých situacích tendenci zvýrazňovat pot a nečistoty. Ne však tolik jako hladký povrch kláves, který je charakteristický pro mnoho moderních notebooků.

Mechanické provedení je na velmi dobré úrovni a Y50 patří rozhodně k tomu lepšímu v rámci třídy. Základna se při zvednutí za roh téměř nekroutí a víko působí dostatečně pevně pro každodenní nošení. Při zatlačení na jeho vnější část nedochází k vlnění barev displeje.

Notebook lze s trochou snahy otevřít i jednou rukou, aniž by se základna zvedala spolu s víkem. Otevření je však možné jen asi do 120°, což je u klasických notebooků v podstatě nejmenší hodnota, se kterou se můžete setkat. Při práci na klíně tak u vyšších lidí hrozí, že se na displej budou dívat shora. Naštěstí má nový displej lepší pozorovací úhly, což problém částečně řeší.


Výbava je rozeseta pouze na bocích. Vlevo najdete dvojici USB 3.0, obrazový výstup HDMI, rozkládací konektor pro připojení do počítačové sítě a hranatou zdířku napájení (identický konektor s ThinkPady). Vpravo je dále kombinovaný zvukový vstup/výstup, optický zvukový výstup SPDIF, čtečka paměťových karet SD XC (vložená karta z části trčí ven) a třetí USB (už jen 2.0). K výbavě nemám zásadní výhrady. Snad jen rychlých USB by mohlo být o jedno více.

Zavřený notebook má rozměry 386 x 263 x 24,5 mm. Sice nepatří nejtenčí stroje, ale stále jej lze považovat za poměrně tenký, pokud vezmu v potaz výkon, který nabízí. Hmotnost je přijatelných 2,43 kg, takže je s dobrým batohem možné bezproblémové každodenní nošení (ačkoli nehrozí, že byste v batohu o tomto počítači nevěděli).

120W napájecí adaptér přidává dohromady s krátkým třížilovým přívodním kabelem 575 g.

Klávesnice a ovládací prvky

Klávesnice má plné rozložení s numerickým blokem. Specifikem klávesnic IdeaPadů je zasahující blok kurzorových šipek do numerické části. Pro lepší hmatovou identifikaci Lenovo na šipky raději přidalo drobné výstupky. Klávesnice má dostupné všechny běžné i méně používané funkce.

Z hlediska mechaniky kláves nemohu mít jednoznačný názor. Klávesy mají pěkný delší chod s příjemně měkkým průběhem. Pro prsty je tato klávesnice opravdu hodně příjemná. Jenže současně má mechanika problém, pokud píšete na klávesnici zlehka a zmáčknete klávesu u okraje – pak totiž dostanete stejnou odezvu jako při stisku uprostřed, ale počítač stisk nezaregistruje. Dá se na to zvyknout, ale současně musím přiznat, že už delší dobu jsem podobný problém na klávesnici standardního notebooku nepozoroval.

Popisky kláves mají bílou barvu, nicméně podsvícení je řešené červenými diodami. V noci tedy písmena svítí červeně. Podsvícení se přepíná mezi vypnutím a dvěma stupni intenzity pomocí zkratky Fn+Mezerník. Musím pochválit, že ani pod úhlem diody neprosvítají v mezerách mezi klávesami. Na druhou stranu výrazněji svítící červené okraje kláves dělají čtení popisek obtížnější.

Zámky klávesnice mají bílé diody přímo na příslušných klávesách. Další svítící prvek viditelný z pozice uživatele je ikona hlavního vypínače. S ním sousedí ještě tlačítko pro spuštění obnovy systému, ale to už podsvícené není.


Dotyková plocha touchpadu s integrovaným tlačítkem je obsluhována elektronikou Synaptics. Konkrétní implementace velmi příjemně překvapila minimálním zpožděním kurzoru za pohybem prstu. Radost bohužel kazí místy problémy s rozpoznáváním gest. Patřím k lidem, kteří používají touchpad na všechno a umí s ním zacházet opravdu rychle – a právě v takových situacích se problémy projevují. Stačí rychlý posun stránek tahem dvou prstů. Někdy se stane, že je vyhodnocen jako stisk a držení tlačítka, jindy aktivuje gesto přiblížení/oddálení. V době testování bohužel nebyl dostupný žádný aktuálnější ovladač, který by problémy mohl řešit.

Výhradu mám taktéž k tuhému tlačítku v dotykové ploše. Mimo spodní hranu je potřeba použít větší sílu, aby se zmáčklo. Někdo, kdo má zdravotní problémy se zápěstím pravděpodobně nebude tlačítko raději vůbec používat. Naštěstí dobře funguje samotné poklepání na dotykovou plochu, ke kterému jsem se poměrně rychle uchýlil. Jedinou nevýhodou je absence emulace pravého tlačítka poklepáním dvěma prsty. Pravé tlačítko lze vyvolat pouze stiskem plochy v pravém dolním rohu.

Hlavní HW parametry

Základní deska je ve všech konfiguracích vybavena výkonnými procesory s mezním tepelným výkonem (TDP) 47 W. V nižších jde o dvoujádrové Core i5-4210H a ve vyšších o čtyřjádrové Core i7-4720HQ. V testované konfiguraci je osazen čtyřjádrový procesor, který je (jak je zvykem u všech modelů H) připájen přímo na desku. Jeho výchozí takt 2,6 GHz se může pomocí technologie TurboBoost dočasně automaticky navýšit až na 3,6 GHz.


Na procesor jsou napojeny dva sloty pro paměťové moduly DDR3L-1600. Testovaná konfigurace má 8 GB operační paměti, která je složena z dvojice 4GB modulů. V případě rozšíření paměti na maximálních 16 GB je tedy nutné oba moduly vyměnit.

Single-Thread mód (zatíženo jen jedno jádro)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 69585
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 19724

Multi-Thread mód (zatížena obě jádra)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 282095
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 117629

Cinebench R10

  • Rendering (Single CPU): 5452 CB-CPU
  • Rendering (Multiple CPU): 19889 CB-CPU
  • Multiprocessor Speedup: 3,65

Cinebench R11.5

  • Rendering (Single CPU): 1,15 CB-CPU
  • Rendering (Multiple CPU): 5,68 CB-CPU
  • Multiprocessor Speedup: 4,92

RAM

  • HWiNFO32 (propustnost paměti): 10994 MB/s

Lenovo upřednostnilo nízké teploty (resp. nízkou hlučnost) před výkonem a netlačí z procesoru jeho maximum. Plný výkon režimu TurboBoost lze vždy využívat maximálně do 10 sekund. Při zátěži všech jader pak dochází k úplnému vypnutí turba a setrvání v základním taktu 2,6 GHz. Při porovnání s jinými herně-multimediálními notebooky se stejným procesorem vychází výkon o 20 % nižší jak při zátěži jednoho, tak při zátěži všech jader. Ve hrách to nijak nepoznáte, nicméně například při renderingu 3D scény, nebo exportu videa s vysokým rozlišením musíte počítat s tím, že proces bude trvat o čtvrtinu delší čas. Přesto stále platí, že jde o velmi výkonný notebook, jehož procesor nabízí jednou tolik výkonu proti rozšířenějším úsporným dvoujádrům i5/i7.

Rychlé reakce operačního systému zajišťuje v testované konfiguraci 256GB SSD od Samsungu. SSD je umístěno ve 2,5“ pozici, ve které v případě nižších konfigurací najdete klasický plotnový disk. Notebook bohužel není vybaven slotem M.2 pro SSD karty, který by umožnil kombinovat rychlost SSD a velkou kapacitu plotnového disku. Zde si musíte vybrat pouze jedno z toho, což je velká škoda. Zvláště pak v dnešní době, kdy instalace hry může na disku zabírat klidně 60 GB, mohou být někteří hráči odsouzeni k instalaci her na externí disky, což sice v případě USB 3.0 nebude výrazně limitovat rychlost, ale zcela jistě to snižuje ergonomii.


  • HD Tach (měření skutečné průměrné přenosové rychlosti při čtení): 408,9 MB/s
  • Průměrná přístupová doba: 0,1 ms

Připojení do sítě je možné gigabitovou rychlostí prostřednictvím ethernetového řadiče od Realteku. Bezdrátové připojení řeší dvoupásmová karta od Broadcomu s podporou Wifi-AC a Bluetooth 4.0.

Displej a grafika

15,6“ displej je v nové verzi konečně vždy typu IPS. V původních modelech byly nabízeny dva displeje – buďto full-HD (1920x1080) TN panel velmi základní kvality, nebo UHD (3840x2160) IPS panel, který na tom sice byl parametrově mnohem lépe, nicméně trpěl několika neduhy – obnovoval se s frekvencí 48 Hz (místo standardních 60 Hz), používal levnější pen-tile matici (o třetinu méně subpixelů při stejném rozlišení) a měl problém při zobrazení sytě žlutých a oranžových barev.

V nových konfiguracích (to jsou obvykle ty s GeForce GTX960M místo GTX860M, ale nemusí to platit univerzálně) jsou v nabídce opět dva displeje – levnější byl nahrazen full-HD IPS displejem od LG a u dražší je otázkou, zda jde o nový typ, nebo zde k obměně nedošlo.

Použitý full-HD IPS displej je v redakci důvěrně známý, protože jej ve stejné třídě používají někteří konkurenti. Nabízí mnohem lepší barvy, kontrast i pozorovací úhly a filmy i hry na něm vypadají o poznání přirozeněji. Pro kancelářskou práci navíc potěší dobré nastavení teploty bílé barvy a fakt, že Lenovo nepoužilo různé „vylepšovače“ obrazu v podobě dynamického kontrastu, které ve většině případů pouze škodí.

Jas displeje je nad průměrem základních HD TN panelů a v omezené míře poslouží i na přímém slunci. Pokud si zalezete někam do stínu, můžete pohodlně pracovat. Rozsah nastavení intenzity podsvícení je opravdu velký a nejspíš ani v úplné tmě nebudete mít potřebu dávat nejnižší stupeň jasu.

Parametry displeje udávané výrobcem

  • Typ obrazovky: IPS
  • Počet barev: 262 tisíc (6bit eDP)
  • Světlost: 220 cd/m^2
  • Pozorovací úhel: 160° horizontálně, 160° vertikálně
  • Kontrast: 700:1
  • Odezva: 35 ms
  • Podsvícení: W-LED

Specifikace vychází z použitého displeje v našem konkrétním notebooku. Tím je LG Display LP156WF4-SPL1. Není však zaručeno, že v jiném kusu bude použit stejný displej od stejného výrobce.


Integrovanému grafickému jádru Intel HD4600 sekunduje dedikovaný grafický čip střední třídy NVIDIA GeForce GTX960M, který se aktivuje pouze v případě potřeby vyššího grafického výkonu ve 3D. O jeho aktivaci se stará technologie NVIDIA Optimus. Grafický čip je vybaven 640 shadery na 16 rasterizačních jednotkách a 4 GB k němu připojené paměti jsou rychlejšího typu GDDD5. S čipem jsou spojeny 128bitovou sběrnicí.


Externí monitor lze připojit pouze jeden a k tomuto účelu je na levém boku výstup HDMI 1.4a, který může v ideálním případě zobrazovat až v rozlišení 3840x2160 při 30 Hz. Grafické jádro by zvládlo stejné rozlišení i v plné snímkové frekvenci, ale potřebovalo by k tomu pokročilejší výstup typu DisplayPort.

Testy 3D Mark

  • 3DMark 11: P5438 (Graphics: 5257, Physics: 6524)

Testy 3D Mark (2013)

  • Ice Storm (DX9): 72430 (Graphics: 107460, Physics: 33831)
  • Cloud Gate (DX10): 14690 (Graphics: 30960, Physics: 5174)
  • Fire Strike (DX11): 3975 (Graphics: 4336, Physics: 7221)

Cinebench (OpenGL)

  • Cinebench R10: 6800 CB-GFX
  • Cinebench R11.5: 60,15 fps

SPEC viewperf 11 / 1280x1024 (fps)

  • CATIA (catia-03): 15,58
  • EnSight (ensight-04): 34,85
  • LightWave 3D (lightwave-01): 16,22
  • Maya (maya-02): 12,87
  • Pro/ENGINEER (proe-05): 1,57
  • SolidWorks (sw-03): 10,41
  • Siemens Teamcenter Visualization Mockup (tcvis-02): 1,65
  • Siemens NX (snx-01): 5,47

Aliens vs. Predator DirectX 11 Benchmark

  • 1366x768: 105,7 fps
  • 1920x1080: 59,7 fps

GTX 860M i GTX 960M jsou grafiky použitelné pro bezproblémové hraní všech dnešních her ve full-HD, byť u náročných maximálně se středními detaily. Hardcore hráči s neomezeným rozpočtem se nejspíš podívají po něčem výkonnějším, ale průměrný uživatel si na takovém notebooku zahraje bez větších obtíží.

Multimedia

Do notebooku je zabudovaný audio systém typu 2.1 od JBL. Stereofonní reproduktory jsou umístěny v zadních rozích základny a míří nahoru, takže je jejich zvuk nezávislý na povrchu, na kterém je notebook položen. V nižších frekvencích zvuk doplňuje malý subwoofer na spodku počítače. Zvuk je velmi dobrý a i v rámci multimediálně herních počítačů patří k tomu lepšímu. Plně postačuje pro hraní i sledování filmů a potěší jeho dobrá maximální hlasitost.

Webkamera je navzdory nálepce hlásající „HD webcam“ co do kvality pouze základní. Aktivitu indikuje bílá dioda vedle objektivu a okolo najdete ještě zdířky duálního mikrofonu.

Chlazení a provozní hluk

IdeaPad Y50 má jednookruhové chlazení, kde od procesoru a grafického čipu vede dvojice heatpipe k širokému chladiči ochlazovanému dvěma ventilátory. Ač jsou tedy všechny komponenty duplikované, nejde o dva oddělené okruhy. Výhodou je, že v případě intenzivní zátěže pouze jedné z komponent (procesor, grafický čip) má chlazení mnohem větší kapacity a umožňuje chladit v menších otáčkách ventilátorů.

Při kancelářské práci pracují ventilátory v nejnižších otáčkách tak tlumeně, že neruší ani při práci v tiché místnosti. Při zátěži pouze jednoho jádra procesoru se otáčky zvednou pouze minimálně, takže hlučnost zůstává nízká. Až při náročných činnostech zaměstnávajících procesor i grafický čip bude dobře slyšet foukání chlazení. Na druhou stranu hluk není intenzivní a neprovází jej rušivé zvuky (pískání, klapání). Ve výsledku jde o jeden z tišších notebooků mezi modely s čtyřjádrovým procesorem a grafikou střední třídy.

hodina provozu - mírná zátěž

  • touchpad = 31,4°C
  • levá strana pod klávesnicí = 31,5°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 32,0°C
  • klávesnice vlevo = 36,8°C
  • klávesnice vpravo = 36,3°C
  • spodek maximum = 36,3°C (vzadu uprostřed)
  • výdech chlazení = 36,7°C
  • napájecí adaptér = 33,5°C

hodina provozu - vysoká zátěž

  • touchpad = 33,0°C
  • levá strana pod klávesnicí = 38,7°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 32,1°C
  • klávesnice vlevo = 48,6°C
  • klávesnice vpravo = 44,7°C
  • spodek maximum = 51,5°C (vzadu uprostřed)
  • výdech chlazení = 59,8°C
  • napájecí adaptér = 53,2°C

teplota okolí při měření: 27°C

Při kancelářské práci je počítač na povrchu maximálně vlažný a při práci v parných dnech spouští ventilátor častěji, takže nedochází k výraznému ohřívání spodku. V zátěži je spodek horký hlavně vzadu uprostřed, kde se ukrývá hlavní chladič. Horká je však také levá část klávesnice nad procesorem.


Procesor v plné zátěži dosahuje maximálně 80°C, pokud běží sám, resp. 90°C, pokud běží dohromady s grafickým čipem. Jiné notebooky v rámci třídy mají procesory v zátěži klidně na teplotě 95°C. Zde jsou teploty dané primárně poměrně rychlým vypínáním režimu TurboBoost.

Grafický čip má v zátěži obvykle do 75°C.

Baterie

V počítači je integrovaná baterie s kapacitou 55 Wh, která v našem standardním redakčním testu* postačovala k 5 hodinám a 38 minutám provozu na jedno nabití. Při on-line kancelářské práci s Wifi a vyšším jasem displeje lze dosáhnout na čtyři a půl hodiny provozu, což je v této třídě dobrý výsledek. Při plné zátěži jednoho jádra procesoru se naopak musí počítat s tím, že do hodiny a půl se baterie vybije.

Nabití prázdné baterie na 90 % trvá asi hodinu a půl, pokud není počítač maximálně vytížen.

BIOS a zabezpečení

Firmware InsydeH2O nabízí základní možnosti nastavení:

  • vypnutí Wifi
  • nastavení SATA řadiče (AHCI, kompatibilita)
  • nastavení přepínatelné grafiky (NVIDIA Optimus, pouze integrovaná)
  • vypnutí NVIDIA GPS (= GPU Performance Scale)
  • aktivace pípnutí při připojení/odpojení napájecího zdroje
  • vypnutí podpory virtualizace
  • povolení flashování BIOSu starší verzí
  • přepnutí primární funkce horní řady kláves (F1-F12, multimediální funkce)
  • povolení neustálého napájení USB

Možnosti zabezpečení zahrnují základní hesla BIOSu a heslo pevného disku.

Příslušenství

K notebooku je dodáván pouze napájecí adaptér, přívodní kabel a základní tištěná dokumentace. Uživatelský manuál i operační systém již je na pevném disku. Z disku lze také vyvolat obnovu operačního systému Windows 8.1 do továrního nastavení.

Lenovo počítač vybavilo základním množstvím bloatware, který není problém smazat do patnácti minut.

Ceny a záruka

Testovaná nejvyšší z konfigurací vybavených full-HD IPS displejem stojí 24 793,- Kč bez DPH (29 999,- Kč s DPH). Vyšší konfigurace se liší větší operační pamětí (16 GB) a UHD IPS displejem, za což si připlatíte pět tisíc. Sedm tisíc naopak můžete ušetřit nákupem nejslabší konfigurace, která se liší 500GB pevným diskem, GeForce GTX860M a dvoujádrovým procesorem Core i5.

Všechny konfigurace mají standardní dvouletou záruku s opravou v servisu. V rámci reklamace je servisem hrazena přeprava.

Závěr

15,6“ Lenovo IdeaPad Y50-70 je typickým zástupcem herně-multimediálních notebooků, které okupují dle konfigurace cenové příčky od 25 do 40 tisíc a nabízí dobrý poměr cena-výkon. Obvykle jsou konfigurovány s čtyřjádrovými procesory a charakteristické jsou pro ně grafické čipy střední třídy od NVIDIE (GTX860M a GTX960M).

Ve srovnání s konkurencí může zaujmout jednak nízkou startovací cenou a jednak relativně tichým a chladným provozem. V nových verzích u něj konečně zmizel nedostatek v podobě špatných full-HD TN displejů, které jsou nahrazeny kvalitnější IPS variantou. Lenovu se navíc podařilo udělat počítač mechanicky velmi dobře zpracovaný, takže snese časté nošení. Na cestách pro změnu oceníte dobrou výdrž na baterie při kancelářské práci.

Nevýhodou může být rychlé vypínání režimu TurboBoost a s tím související o 20 % nižší výpočetní výkon ve srovnání s maximem procesoru (týká se dlouhodobé zátěže). Z praktického hlediska zamrzí absence slotu M.2, který by umožnil současné osazení SSD a pevného disku, a horší provedení touchpadu (především tužší tlačítko).

IdeaPad Y50-70 bude zajímavou volbou pro uživatele, kteří si rádi zahrají nové hry, a různé studenty, kteří chtějí co nejlepší procesor a grafický čip za co nejméně peněz.

Klady a zápory

+ dobré mechanické zpracování
+ použitý full-HD IPS displej
+ nadstandardní integrované audio

- rychlé snižování výkonu při plné zátěži
- tuhé tlačítko a místy horší reakce touchpadu
- není možné kombinovat SSD a pevný disk

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 3% energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz.

Podrobnější parametry pořízené programem HWiNFO32 naleznete v souboru hwinfo32.zip

Technická data

  • Testovaná konfigurace: Lenovo IdeaPad Y50-70
  • Instalovaný procesor: Intel Core i7-4720HQ (2,60/3,60 GHz, 6 MB L3)
  • RAM (GB): 8 DDR3L-1600 (4+4)
  • SSD (GB): 256 (SAMSUNG MZ7TE256HMHP-000L2, 2,5", SATA-3)
  • ODD: -
  • LCD: 15,6" TFT/IPS (matný)
  • LCD rozlišení: full-HD (1920 x 1080)
  • Video: NVIDIA GeForce GTX 960M (4GB, 128bit GDDR5) + Intel HD 4600 (IGP)
  • Modem: -
  • LAN: 10/100/1000 (Realtek)
  • WiFi: Broadcom 802.11ac BCM4352 (ac/a/b/g/n)
  • Zvuková karta: Realtek HD Audio
  • Polohovací zařízení: touchpad (Synaptics)
  • Software: Windows 8.1 (64bit, CZ/EN)
  • Baterie/výdrž: Li-Ion 55 Wh / 5h 39min
  • Rozhraní: 1x audio IN/OUT, 1x SFDIF OUT, SD XC, 2x USB 3.0, 1x USB 2.0, HDMI
  • Rozměry: 386 x 263 x 24,5 mm
  • Hmotnost (kg): 2,43
Recenze

Diskuse