RECENZE: MSI Prestige PE60-2QE - skrytý hráč se záměrně decentnějším vzhledem

9. 7. 2015 08:00    Rubrika: Recenze    Autor: J Z

Pro MSI jsou nejúspěšnější třídou herní notebooky. Vzhledem k tomu, jak si lidé požadující velký výkon pro práci stále častěji kupují herně orientované modely, rozhodl se tento výrobce nabídnout výkonný notebook se střídmějším vzhledem. Uvnitř najdete čtyřjádrové Core i7, výkonnou grafiku od NVIDIA a kombinaci SSD i pevného disku.

MSI Prestige PE60-2QE - skrytý hráč se záměrně decentnějším vzhledem

Základní popis

Někdo si kupuje herní notebook, i když na něm hrát neplánuje. Prostě jen potřebuje hodně výkonu a nechce utrácet za profesionální pracovní stanice. Takovým zákazníkům však nemusí být po chuti, že mají herní modely často různé prvky designu, které mohou působit až infantilně a k pracovnímu stroji se nehodí. Řada Prestige se v nabídce MSI orientuje v podstatě na herní notebooky, jen se střídmějším vzhledem.

Nejblíže má PE60 k modelu GE62. Na rozdíl od něj však má tělo vyvedené v kombinaci s stříbrné a černé a klávesnice je podsvícená pouze bíle (místo plně nastavitelného zónového RGB podsvícení). Stříbrná je horní strana základny a vnější strana víka. Pravděpodobně jde (alespoň na povrchu) o nějakou lakovanou slitinu. Stříbrné části jsou ty, které notebooku dodávají pevnost. Černé části jsou plastové a mají hrubší povrch. Celkově notebook nepůsobí vůbec špatně, i když s pravověrným pracovním notebookem si jej určitě nespletete. Pěkné je minimalistické provedení s relativně malou tloušťkou (s ohledem na výkon) a malým rámečkem okolo displeje.

Vzhledem k ne zrovna lidové ceně zamrzí mechanická odolnost mírně pod průměrem i v rámci multimediálně-herních modelů. Výhradu mám k měkčímu plastu vany základny, který se při silnějším zatlačení prohýbá. Zejména u optické mechaniky to způsobovalo vrčení ventilátoru od grafického čipu. Víko je tenké, ale také se snadno kroutí (na druhou stranu ani při silném zatlačení nedochází k vlnění barev na displeji). Chce se to tedy chovat s opatrností, pokud máte v plánu notebook častěji nosit. Nějaké pohození počítače v batohu bez dostatečných výztuh v jedné kapse s dalšími předměty by nemuselo dopadnout dobře.

Víko lze otevřít v úhlu asi 140° a k otevření stačí jedna ruka. Je však nutné otevírat pomalu, aby se nezvedala základna spolu s víkem.


Veškerá výbava je po stranách. Levý bok má dvojici zvukových konektorů (oddělený vstup a výstup), tři USB 3.0, LAN a digitální obrazové výstupy (HDMI a DisplayPort). Vpravo už najdete jen optickou mechaniku, čtvrté USB (jen 2.0), čtečku paměťových karet a zdířku napájení. Ze starších konektorů zde nenajdete analogové VGA, na druhou stranu redukcí z mini-DisplayPort na VGA je všude dost za pár stovek a přítomnost dvou digitálních výstupů vnímám jako velkou výhodu.

Rozměry zavřeného notebooku jsou 386 x 255 x 27-29 mm. Nepatří mezi nejtenčí výkonné stroje, ale rozhodně nejde označit ani za tlustý. Hmotnost činí 2,35 kg, což je na počítač s čtyřjádrovým procesorem a silnější grafikou pěkná hodnota. Počítejte na cestách i s napájecím adaptérem – ten má výkon 130 W a jde o větší cihličku, která dohromady s třížilovým přívodním kabelem přidá 563 g.

Klávesnice a ovládací prvky

Klávesnice v noteboocích od MSI mají velmi specifické rozložení, které je (pravděpodobně) orientované na hráče. Bohužel se kvůli tomu odlišuje od toho, na co jsou běžní uživatelé jiných notebooků zvyklí. Vzhledem k tomu, že je tento notebook mířený více i na ostatní skupiny uživatelů, nelze brát jinak než jako nedostatek, že 15,6“ model s kompletní klávesnicí má funkce Home a End řešeny pouze přes Fn (což je jinak nevídané v této úhlopříčce).

Taktéž zamrzí odsunutí klávesy Windows pouze na pravou stranu od Mezerníku. Tato klávesa je v moderních verzích Windows velmi užitečná a tímto odsunutím se snižuje komfort při vyvolávání některých zkratek (protože už je není možné dělat jednoručně). Proti jiným klávesnicím má tato o jinou vzdálenost posunutou číselnou řadu proti horní řadě s písmeny a po přechodu z jiných strojů jsem měl vždy chvíli problém s překlepy, než jsem si znovu zvykl.

Přitom po stránce mechaniky jde o výbornou klávesnici, na které je radost psát. Nemá mělký stisk, ale neklade velký odpor při psaní. Přitom je stisk naprosto jistý a klávesnice je při psaní tichá (včetně velkých kláves jako Mezerník, které obvykle mívají problém). Až na zvolené rozložení jde podle mě o velmi dobrou klávesnici.

Na rozdíl od herních modelů zde není možné měnit barvu podsvícení. Svítí pouze bíle, ale jeho intenzitu lze regulovat v několika krocích. Provedení podsvícení je perfektní a ani pod velkým úhlem neprosvítají diody v mezerách mezi klávesami.

Indikace zámků klávesnice je řešena diodami vedle kláves, které zámky přepínají. Další diody najdete u hlavního vypínače a tlačítka pro přepnutí ventilátorů do maximálních otáček. Jak už bývá u MSI zvykem, všechny tyto diody svítí modře. Poněkud schovaný je pruh s třemi modře svítícími čárkami na zkosené čelní hraně – vyčtete z nich stav bezdrátových funkcí, nabíjení baterie a aktivitu pevného disku.


Touchpad používá elektroniku Synaptics a nabízí rychlou reakci na pohyb prstů a vysokou přesnost. Touchpady Synaptics navíc mají velmi dobré možnosti nastavení. Navzdory trendům s beztlačítkovými touchpady zde najdete dvě samostatná tlačítka pod plochou, což jednoznačně vítám. Jejich stisk je bohužel tuhý a velmi hlasitý. Nebýt toho, neměl bych k tomuto touchpadu žádné výhrady.

::Hlavní HW parametry

Model PE60-2QE je jedním z prvních notebooků, ve kterých je osazeno nové čtyřjádrové Core i7 od Intelu. Jde o model 5700HQ, který s mezním tepelným výkonem (TDP) 47 W zvládá výchozí takt 2,7 GHz a Turbo Boost jej umí automaticky přetaktovat až na 3,5 GHz.

Intel si dal tři čtvrtě roku na čas s výkonnými procesory v generaci Broadwell a teď, když konečně nějaké vydal, jde jen o hrstku modelů, z nichž se běžně nejspíš potkáte pouze s tímto konkrétním. Důvodů pro liknavost bylo hned několik. Ukázalo se, že 14nm výrobní proces při současné architektuře nepřináší takovou energetickou úsporu (popravdě, nezpozoroval jsem žádnou). Nebylo tedy možné nějak zásadně hýbat s takty, a tak se zvedl proti i7-4710HQ pouze výchozí takt o 200 MHz, zatímco Turbo Boost zůstal stejný. Hlavní změnou je přítomnost novější integrované grafiky (což u notebooků s dedikovanou není důležité) a možnost osadit novější paměťové moduly s vyšší kapacitou.


Na základní desce jsou připraveny dva sloty DDR3L-1600. Oba jsou v testované konfiguraci z výroby osazeny 8GB moduly, což dává celkovou kapacitu 16 GB operační paměti. Až budou dostupné 16 GB moduly, bude možné tuto kapacitu rozšířit na maximálních 32 GB.

Single-Thread mód (zatíženo jen jedno jádro)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 74 096
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 19 436

Multi-Thread mód (zatížena obě jádra)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 296 205
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 121 836

Cinebench R10

  • Rendering (Single CPU): 7227 CB-CPU
  • Rendering (Multiple CPU): 26 839 CB-CPU
  • Multiprocessor Speedup: 3,71

Cinebench R11.5

  • Rendering (Single CPU): 1,57 CB-CPU
  • Rendering (Multiple CPU): 7,53 CB-CPU
  • Multiprocessor Speedup: 4,79

RAM

  • HWiNFO32 (propustnost paměti): 12 167 MB/s

Notebook nabízí špičkový výpočetní výkon pro náročnou práci na cestách. Pokud však srovnám procesor i7-5700HQ s jeho předchůdcem i7-4710HQ, je výkon při využití všech jader vyšší jen o 5-7%. Výkon na jedno jádro se podle situace může zvednout o 2-5 %. Pokud tedy máte notebook s předchozí generací čtyřjádrových i7, obměna kvůli výkonu se vám nevyplatí.

Do integrovaného SATA řadiče jsou zapojeny dlouhý slot M.2 a standardní 2,5“ šachta pro velké disky (s výškou 9 mm). Obě pozice jsou z výroby obsazené. Ve slotu je 128GB SSD od Toshiby, které podávaným výkonem spadá spíše pod průměr pro SSD, nicméně pro běžné potřeby stále nabízí bleskurychlé reakce. K ukládání větších dat je připraven 1TB pevný disk, jehož plotny se točí rychlostí 7200 rpm a řadič je podpořen 32MB vyrovnávací pamětí. Mezi plotnovými disky patří přenosovými rychlostmi ke špičce.

Kdo by chtěl přidat ještě jeden disk, může tak učinit neoficiální cestou, pokud vymění optickou mechaniku DVD Super Multi za speciální adaptér s 2,5“ šachtou.


SSD

  • HD Tach (měření skutečné průměrné přenosové rychlosti při čtení): 264,9 MB/s
  • Průměrná přístupová doba: 0,1 ms

HDD

  • HD Tach (měření přenosové rychlosti při čtení z cache): 357 MB/s
  • HD Tach (měření skutečné průměrné přenosové rychlosti při čtení): 118,5 MB/s
  • Průměrná přístupová doba: 15,2 ms

Gigabitový řadič od Qualcomm Atheros zajišťuje kabelové připojení do sítě. Jde o model Killer e2200, který s předinstalovaným programem umožňuje nastavit priority pro jednotlivé aplikace, a snížit tím třeba latence ve hrách při současném používání torrentů.

Bezdrátovou komunikaci řeší základní model od Intelu s podporou AC (3160), který podporuje jak dvoupásmové Wi-Fi (2,4/5 GHz), tak Bluetooth 4.0. MSI PE60 vykazovalo velmi dobrou citlivost na signál a zvládalo připojení i v místech, kde mnohé notebooky už nestíhají.

Displej a grafika

Matný 15,6“ Full HD displej, který MSI použilo, není v redakci ničím neznámým. Jde o PLS panel od Samsungu, který mezi levnými ne-TN řešeními s rozlišením Full HD patří k tomu nejlepšímu na trhu. Má skvělý barevný rozsah a vyniká kontrastem, pozorovacími úhly i optimální teplotou bílé barvy. Navíc má nadstandardní maximální jas, který v kombinaci s matnou povrchovou úpravou umožňuje v omezené míře používání venku na přímém slunci.

V tovární instalaci jsou barvy displeje ovlivněny programem MSI TrueColor, který nabízí několik uživatelsky nastavitelných profilů. Testováním různých profilů jsem došel k závěru, že pro běžnou práci je nejlepší nechat displej v jeho standardním nastavení. Pokud chcete, aby program nic neovlivňoval, nastavte profil „Game“ a nechte všechny hodnoty na 100 % (kromě jasu, kde je to jedno, protože mění jen podsvícení). Pro určitou práci s grafikou může být užitečný ještě profil sRGB, který se snaží o co nejvěrnější zobrazení barev v rámci barvového rozsahu displeje.

Parametry displeje

  • Typ obrazovky: PLS
  • Počet barev: 262 tisíc (6bit eDP)
  • Světlost: 310 cd/m^2
  • Pozorovací úhel: 178° horizontálně, 178° vertikálně
  • Kontrast: 800:1
  • Gamut: 60 % (AdobeRGB)
  • Podsvícení: W-LED

Specifikace vychází z použitého displeje v našem konkrétním notebooku. Tím je SAMSUNG 156HL01-102. Není však zaručeno, že v jiném kusu bude použit stejný displej od stejného výrobce.


Obsluhu obrazových výstupů a zpracování základní grafiky řeší integrované jádro v procesoru – Intel HD 5600 se sdílenou pamětí. Pro případ potřeby vyššího výkonu je notebook vybaven technologií NVIDIA Optimus, což znamená, že se může automaticky aktivovat dedikovaný grafický čip. V testovaném notebooku je konkrétně čip střední třídy NVIDIA GeForce GTX 960M s vlastními 2 GB paměti (128bit GDDR5).

K připojení externích monitorů jsou připraveny výstupy mini-DisplayPort a HDMI 1.4a. První je schopen připojit UHD monitor (3860x2160) s obnovovací frekvencí 60 Hz, druhý zvládá stejné rozlišení při snížené frekvenci 30 Hz. U mini-DisplayPortu je výhodou možnost rozdělení přenosového pásma pro více monitorů připojených pomocí řetězení (z notebooku jde kabel do prvního monitoru a z něj další kabel do druhého). Libovolným způsobem lze využít až tři nezávislé obrazové výstupy v režimu rozšířené plochy.

Testy 3D Mark

  • 3DMark 11: P5546 (Graphics: 5223, Physics: 8069)
  • 3DMark 11 (Intel HD 5600): P1621 (Graphics: 1407, Physics: 7459)

Testy 3D Mark (2013)

  • Ice Storm (DX9): 83 303 (Graphics: 104 129, Physics: 49 002)
  • Cloud Gate (DX10): 17 000 (Graphics: 29 945, Physics: 6765)
  • Fire Strike (DX11): 3977 (Graphics: 4199, Physics: 10 085)
  • Fire Strike (DX11, Intel HD 5600): 910 (Graphics: 962, Physics: 9464)

Cinebench (OpenGL)

  • Cinebench R10: 6795 CB-GFX
  • Cinebench R11.5: 66,52 fps
  • Cinebench R11.5 (Intel HD 5600): 41,73 fps

SPEC viewperf 11 / 1280x1024 (fps)

  • CATIA (catia-03): 18,15
  • EnSight (ensight-04): 35,24
  • LightWave 3D (lightwave-01): 22,04
  • Maya (maya-02): 17,32
  • Pro/ENGINEER (proe-05): 2,32
  • SolidWorks (sw-03): 12,04
  • Siemens Teamcenter Visualization Mockup (tcvis-02): 1,80
  • Siemens NX (snx-01): 5,77

Aliens vs. Predator DirectX 11 Benchmark

  • 1366x768: 103,8 fps
  • 1920x1080: 58,6 fps

GeForce GTX 960M nabízí mírně vyšší výkony než předchůdce GTX 860M. V průměru je výkon vyšší asi o 10 % a je to dáno pouze zvýšením pracovních taktů. Samotné grafické jádro totiž zůstalo stejné. Takový výkon stačí pro hraní všech moderních her v plném rozlišení. Jen u nejnáročnějších titulů (jako aktuální Zaklínač 3) je nutné vhodně nastavit úroveň detailů.

Vzhledem k tomu, že jde v redakci o první notebook s grafickým čipem Intel HD 5600, provedl jsem některé grafické testy i na něm. Výsledkem je, že výkon je proti úsporné variantě Intel HD 5500 vyšší o polovinu. Tak velký skok jsem popravdě vůbec nečekal. Podobný výkon dávají některé slabší dedikované čipy nižší třídy.

Multimédia

Integrovaný zvukový systém je vybaven čtveřicí reproduktorů s miniaturním subwooferem. Dle všeho subwoofer není zapojený přes výhybku, takže zvuk sice dělá lepší, ale o pořádné hloubky (na poměry notebooků) se nepostará. Zvuk je upravován softwarovým rozšířením, které má v základu zapnutý reverb („dozvuk“). Nejsem si jistý, co k tomu výrobce vedlo, ale všechno, co jsem si přehrával, znělo jako v koupelně s mírnou ozvěnou. Po vypnutí funkce reverb byl zvuk poslechově mnohem příjemnější. Celkově po stránce zvuku nejde o špičku mezi herními notebooky, nicméně rozhodně dostanete lepší zvuk, než najdete v průměrném notebooku. Výhodou je také vyšší maximální hlasitost, pokud potřebujete prezentovat něco se zvukem pro více lidí.

Ve víku je standardní výbava v podobě integrované webkamery (základní kvalita) obklopené duálním mikrofonem. Webkameru je možné klávesovou zkratkou zablokovat, takže k ní nemají přístup žádné aplikace.

Chlazení a provozní hluk

Systém chlazení má dva okruhy v zadních rozích základny. Každý má svůj chladič i ventilátor. Vlevo je výdech chlazení pro procesor a vpravo pro grafický čip. Při kancelářské práci, kdy je dedikovaný čip vypnutý, běží pouze ventilátor vlevo. V klidu se snaží chladit procesor ke 45°C, takže běží většinu času alespoň v nízkých otáčkách. Sem tam se vypne i ve vedrech, která provázela testování, ale je to spíše výjimečné a maximálně na pár desítek sekund (při provozu z baterie se vypíná častěji).

Hlučnost chlazení při kancelářské práci je lehce nad průměrem pro podobně vybavené notebooky, ale kromě tiché místnosti si ho asi nevšimnete. Jsou i stroje, které za stejných podmínek a se stejnou konfigurací zvládají chladit téměř neslyšně, nicméně bývá to obvykle za cenu vyšších teplot na spodku (hlavně teď ve vedrech).

Horší je to s hlučností ve chvíli, kdy nějaký proces aspoň na 10–20 sekund zatíží jedno jádro procesoru. To pak záhy dochází ke skokovému zvýšení otáček (ve dvou krocích) na úroveň, která už může být obtěžující a je bezpečně rozpoznatelná i v místnosti s běžným ruchem více lidí. Zde bych řekl, že jde o jeden z nejhlučnějších notebooků dané třídy.

Při plné zátěži procesoru i grafiky dochází roztočení obou ventilátorů do vysokých otáček a hlučnost už je opravdu velmi vysoká, a to bez ohledu na to, zda jsou zrovna venku vedra. Tento notebook opravdu není pro ty, kteří hledají co nejtišší stroj s dobrým výkonem. Na své si přijdou spíše ti, kteří preferují nižší teploty, neboť je možné tlačítkem vedle hlavního vypínače vynutit maximální otáčky obou ventilátorů (o kousek větší, než jaké se používají v plné zátěži). Pak vás při hraní zachrání asi jen uzavřená sluchátka, ale získáte o pár stupňů nižší teploty vnitřních komponent a jistotu, že se v počítači nebude zbytečně zdržovat moc tepla.

hodina provozu - mírná zátěž

  • touchpad = 36,9°C
  • levá strana pod klávesnicí = 34,1°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 32,3°C
  • klávesnice vlevo = 37,8°C
  • klávesnice vpravo = 35,6°C
  • spodek maximum = 36,0°C (levý zadní roh)
  • výdech chlazení = 36,5°C
  • napájecí adaptér = 38,2°C

hodina provozu - vysoká zátěž

  • touchpad = 40,4°C
  • levá strana pod klávesnicí = 35,7°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 35,2°C
  • klávesnice vlevo = 45,5°C
  • klávesnice vpravo = 43,8°C
  • spodek maximum = 43,1°C (levý a pravý zadní roh)
  • výdechy chlazení = 51,6°C
  • napájecí adaptér = 59,9°C

teplota okolí při měření: 27°C

Díky v podstatě neustálému běhu ventilátoru je počítač při kancelářské práci na povrchu studený, maximálně trochu vlažný u levé opěrky rukou a v levé části základny na spodku.

Při zátěži procesoru je více tepla cítit snad jen z prostoru za klávesnicí uprostřed. Spodek se kupodivu příliš nezahřívá. Až když se přidá zátěž grafického čipu, je teplejší i celá klávesnice. Teploty však nedosahují hodnot, které by výrazně snižovaly komfort při používání.


Baterie

Uvnitř notebooku je integrovaná baterie s kapacitou pouhých 42 Wh. Mezi notebooky s podobným výkonem jde o jednu z nejmenších hodnot a projevilo se to také na výdrži. V našem standardním redakčním testu* jsme naměřili 2 hodiny a 54 minut výdrže na jedno nabití. Reálně při online kancelářské práci s Wi-Fi a polovičním jasem displeje lze dosáhnout na dvě a tři čtvrtě hodiny. Pokud si dáte jas na maximum sníží se výdrž přibližně o půl hodiny. S nárazovou větší zátěží je výdrž klidně o další hodinu nižší.

Prázdnou baterii je možné nabít na 90 % za necelé dvě hodiny. V zátěži spíše za tři až čtyři.

BIOS a zabezpečení

Firmware Aptio nabízí základní možnosti nastavení. Operační systém lze zavádět v režimu UEFI (včetně SecureBoot) i režimu BIOS. Důležitá nastavení se týkají SATA řadiče a USB portů (nastavení kompatibility, snížení rychlosti na 2.0 a vypnutí napájení v úsporných stavech).

Možnosti zabezpečení zahrnují pouze nastavení hesel BIOSu (spuštění, nastavení).

Příslušenství

K notebooku obvykle dostanete vedle 130W napájecího zdroje také základní tištěnou dokumentaci a několik DVD. Na disku je předinstalovaný operační systém Windows 8 (64bit) se základními programy.

Instalace je relativně čistá a odinstalování zbytečností nezabere více než pár minut. Jestli mě něco opravdu nemile překvapilo, je to registrace, která na vás bude vyskakovat a nedovolí vám její odmítnutí, pokud nejste připojeni k internetu. Okno registrace navíc pro jistotu nastavené jako „vždy navrchu“. Řekl bych, že tohle už je trochu za hranou.

Ceny a záruka

Testovaná konfigurace vychází na 34 702,- Kč bez DPH (41 9910,- Kč s DPH) a je to jediná konfigurace dostupná na našem trhu.

V základu je notebook vybaven dvouletou zárukou s opravou v autorizovaných servisech.

Závěr

15,6“ MSI PE60-2QE je herně-multimediální notebook, který se na rozdíl od klasických herních řad snaží trochu zapřít svůj původ, takže místo klasické kombinace černé a červené s různými ornamenty má tělo vyvedené převážně ve stříbrné barvě. Působí minimalisticky a jednoduše, jak se sluší u pracovních notebooků. Mezi jeho přednosti patří Full HD PLS displej s téměř plným pokrytím sRGB a spousta výkonu v kompaktním a stále dobře přenosném provedení. Nasazení coby pracovní notebook může kazit snad jen hlučnější chlazení v zátěži (orientované spíše na nižší teploty na povrchu), nestandardní rozložení některých kláves a především malá baterie, která omezuje maximální výdrž pod hranicí tří hodin.

Klady a zápory

+ vynikající Full HD PLS displej
+ pohodlná tichá klávesnice
+ hlasité integrované reproduktory

- nestandardní rozložení klávesnice (Win vpravo a Home/End jen přes Fn)
- většinou hlučné chlazení
- malá baterie

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 3% energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz.

Podrobnější parametry pořízené programem HWiNFO32 naleznete v souboru hwinfo32.zip

Technická data

  • Testovaná konfigurace: MSI PE60-2QE
  • Instalovaný procesor: Intel Core i7-5700HQ (2.70/3.50 GHz, 6 MB L3)
  • RAM (GB): 16 DDR3L-1600 (8+8)
  • SSD (GB): 128 (TOSHIBA THNSNJ128G8NU, M.2, SATA-3, RAID 0)
  • HDD (GB): 1000 (HGST HTS721010A9E630, 7200 rpm, 32MB cache)
  • ODD: DVD SuperMulti (HL-DT-ST DVDRAM GUB0N)
  • LCD: 15,6" TFT/PLS (matný)
  • LCD rozlišení: full-HD (1920 x 1080)
  • Video: NVIDIA GeForce GTX 960M (2GB, 128bit GDDR5) + Intel HD5600 (IGP)
  • Modem: -
  • LAN: 10/100/1000 (Killer e2200)
  • WiFi: Intel Dual Band Wireless-AC 3160 (ac/a/b/g/n)
  • Zvuková karta: Realtek HD Audio (ALC892)
  • Polohovací zařízení: touchpad (Synaptics)
  • Software: Windows 8.1 (64bit)
  • Baterie/výdrž: Li-Ion 42 Wh / 2h 54min
  • Rozhraní: 2x audio IN/OUT, SD XC, 3x USB 3.0, 1x USB 2.0 mini-DP, HDMI
  • Rozměry: 386 x 255 x 27-29 mm
  • Hmotnost (kg): 2,35
Recenze

Diskuse