RECENZE: Acer Swift 7 (SF714) - 14'', tenký, precizní konstrukce, pracovní výkon, vlajková loď mobility

23. 8. 2018 19:23    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Konfigurace a ceny

V ČR je nabízena jediná konfigurace (SF714-51T-M3UY, NX.GUHEC.002), ta kterou jsem i testoval, Intel Core i7-7Y75, 8 GB RAM, dotykový 14" IPS Full HD displej, 256 GB SSD NVMe za doporučenou koncovou cenu 41.990,- Kč.

POZOR: stále je v nabídce i předchozí generace Swift 7, velmi podobné parametry i vzhled a dnes lepší cena, hlavní rozdíl je v menším LCD 13,3'' a označení SF713. 14'' nového modelu je optimálnějších pro práci na cestách. Starší model naopak nabízí více konfigurací, se slabším procesorem nebo větším SSD, schází mu ale LTE modul.

Závěr

Acer Swift 7 (SF714) je především tenkým a stylovým notebookem pro každodenní nošení a rychlé zpracování agendy, kdekoliv na cestách. Fungovat může i jako módní doplněk na obchodních nebo jiných schůzkách, kouzlo jeho tenkosti je silné. Přitom v sobě ukrývá dostatek výkonu pro běžnou práci, LTE modul zajišťuje připojení k internetu téměř kdekoliv.

Výhrady směřují především k rozložení klávesnice, ale v rámci možností se konstruktéři vypořádali s dostupným prostorem elegantně. U takto prestižního notebooku mě zarazilo špatné vyvážení bílé (LCD) z továrny.

Hlavní využití vidím u lidí, kteří chtějí, aby jejich notebook vypadal zajímavě, přitom zvládl s přehledem svoji práci s dokumenty a internetem. Vysoká mobilita je spíše třešničkou na dortu než hlavním pragmatickým argumentem pro práci.

Klady a zápory

+ tenký, lehký, ultra-mobilní, s dostatkem výkonu
+ pevná konstrukce
+ prestižní vzhled

- vyvážení bíle (LCD)
- konstrukční kompromisy v rozložení klávesnice (i když elegantně vyřešeno)

Recenze

Diskuse