RECENZE: Acer Swift 7 (SF714) - 14'', tenký, precizní konstrukce, pracovní výkon, vlajková loď mobility

23. 8. 2018 19:23    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Druhá generace Swift 7 ukazuje, kam až se dá dnes zajít v tenkosti provedení notebooku. Oproti první generaci se především zvětšila úhlopříčka LCD z 13,3'' na 14'', což je příjemnější pro práci na cestách. Vysoká mobilita je dána i zabudovaným LTE modulem. Pevná tenká konstrukce zcela určitě zaujme nejedno oko, přitom v sobě ukrývá dostatek výkonu pro plnohodnotnou práci s dokumenty a internetem.

Acer Swift 7 (SF714) - 14'', tenký, precizní konstrukce, pracovní výkon, vlajková loď mobility

Základní popis

Tělo 14'' notebooku je vyrobeno z několika různých materiálů, základna se zdá být ze slitin lehkých kovů, vnější strana víka z hliníku nebo jiného běžného kovu (chladnější na dotyk, oproti základně) a to vše je skloubeno do elegantního černého designu, kde je vše podřízeno (v kladném slova smyslu) tenkému provedení. Notebook jako celek, včetně různých detailů, působí precizně. Konstruktéři odvedli dobrou práci, ale k tomu se postupně dostaneme v jednotlivých částech recenze.

Acer Swift 7 (SF714) - maximální úhel otevření 180°
Acer Swift 7 (SF714) - maximální úhel otevření 180°

Víko s kovovou vnější stěnou je optimálně tuhé, při větším tlaku zezadu dojde klasicky ke změně barev na displeji. Podsvícení je poměrně stabilní i při lehkém kroucení. Zavřené víko drží 4 magnety, dva v čele základny a dva v horním okraji víka. Otevírat je potřeba oběma rukama, panty jsou dostatečně tuhé, možná by mohly být o něco méně. Úprava v čele základny (pro otevření) by mohla být malinko větší, převis víka je minimální, občas se to povede až na podruhé. Maximální úhel otevření činí plných 180 °. Kolem celého vnitřního obvodu displeje je tenký pruh gumy, který zajišťuje hladké dovření notebooku.

Acer Swift 7 (SF714) - vnější kovový strana výkaAcer Swift 7 (SF714) - spodek základny, slitiny lehkých kovů

Základna se spodkem ze slitiny lehkých kovů má v sobě 2x otvor (cca uprostřed obou okrajů) pro výstup reproduktorů, 4 gumové nožky v rozích a malý otvor pro reset systému kancelářskou sponkou. Notebook je tak tenký, že se na jeho boky vejdou jen USB-C 3.1 konektory, jsou dva, na levém boku vzadu. Duální audio jack bylo třeba umístit do rozšířené části základny u kloubů víka, rovněž vlevo. Vpravo je hlavní vypínač a otvor pro SIM kartu, notebook má totiž v sobě integrovaný LTE modem (Intel XMM 7360), takže můžete být připojeni na internet všude, kde je dosah LTE, 3G nebo i starších komunikačních protokolů. Notebook má v sobě pochopitelně i WiFi modul (Intel Dual Band Wireless-AC 7265 AC 2x2) a Bluetooth. K notebooku je dodávána i malá USB-C redukce s HDMI a USB-A konektorem, zároveň obsahuje i další (průchozí) USB-C konektor, do kterého lze zapojit napájecí zdroj (USB-C, součást dodávky) a redukce tak může sloužit jako malá dokovací stanice.

Acer Swift 7 (SF714) - levý bok, 2x USB-C, audio jack
Acer Swift 7 (SF714) - levý bok, 2x USB-C, audio jack
Acer Swift 7 (SF714) - pravý bok, hlavní vypínač, slot pro SIM
Acer Swift 7 (SF714) - pravý bok, hlavní vypínač, slot pro SIM

Celkové rozměry notebooku 328 x 237 x 9 (10 s nožičkami) mm s vahou 1156 g činí z notebooku ultra-mobilní špičku. Existují sice i notebooky atakující 1 kg, ale těch pár gramů navíc je vykoupeno vysokou pevností konstrukce, základna notebooku je až překvapivě tuhá, zavřený notebook je připraven na každodenní nošení, k tomu je v ceně přibaleno i koženkové pouzdro s vnitřním polstrováním. Pro zajímavost ještě dodám tloušťku LCD 4 mm a základny v tenčí části 5,5 mm. Redukce o rozměrech cca 67 x 60 x 11 mm váží 34 g, zdroj s rozměry 126 x 45 x 21,5 mm váží 274 g.

Acer Swift 7 (SF714) - koženkové pouzdro na notebook, zahrnuto v ceně
Acer Swift 7 (SF714) - koženkové pouzdro na notebook, zahrnuto v ceně
Recenze

Diskuse