RECENZE: Acer Predator Triton 500 (PT515-51) - ostrá verze 15.6'' herního notebooku, s RTX 2060

9. 10. 2019 19:22    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Notebook z nevyšší herní řady Predator, v tenkém provedení Triton, se k nám do redakce dostal už podruhé, tentokráte v ostrém provedení se základní herní grafickou kartou řady RTX a novější generací nejvýkonnější varianty procesoru Intel Core i7. Prodejní verze potvrzuje kvalitní displej, výkonné SSD, dobré chlazení a celkově kvalitní provedení konstrukce notebooku.

Acer Predator Triton 500 (PT515-51) - ostrá verze 15.6'' herního notebooku, s RTX 2060

Základní popis

První vzorek, tohoto modelu notebooku, prošel redakcí už v březnu 2019 (viz RECENZE: Acer Predator Triton 500 (PT515-51) - 15.6'' herní notebook, tenké provedení, RTX 2080 Max-Q) , tehdy v předprodukčním provedení, ale už byl jasné, že půjde o povedený herní notebook.

Takzvaně ostrý kus, o kterém bude tato zkrácená recenze, se od předchozího liší jen v několika málo parametrech, hlavně uvnitř těla notebooku. V této recenzi tedy popíšu především rozdíly, ostatní najdete v recenzi uvedené v předchozím odstavci.

První rozdíl je viditelný na klávesnici, předprodukční vzorek měl ještě jednořádkový Enter, prodejní verze, určená pro ČR, má tradičně vysoký Enter. Klávesnice pochopitelně dostala i popisky pro české znaky.


Další rozdíl pracovní plochy je v logice svícení speciálního tlačítka TURBO. V předprodukční verzi svítilo stále, a vzhledem k tomu, že svítí velmi intenzivně, byl to rušivý element. Acer naštěstí tuto vlastnost ošetřil, jak jsem i předpokládal v předchozí recenzi, dioda sice nadále svítí intenzivně, ale jen pokud je režim TURBO (intenzivní chlazení) aktivován.

Dalším rozdílem, který poznáte spíše dotykem, je vnější strana víka s displejem. Předprodukční vzorek byl z plastu, v ostrém kuse je vyrobena z kovu, což zvyšuje celkově dobrou pevnost konstrukce notebooku.


Poslední prvek, kterému se v této části článku budu věnovat, je touchpad. Obecně mi stále vadí jednolité (bez samostatných tlačítek) touchpady, nicméně v produkčním vzorku jsem si všiml jedné zajímavé vlastnosti, která je většině jednolitých touchpadů spíše cizí. Stisk integrovaného tlačítka pohodlně funguje téměř po celé ploše, včetně horního (blíže ke klávesnici) okraje.

Recenze

Diskuse