RECENZE: Acer Swift 5 (SF515-51T) - 15,6'' pod 1 kg znovu v redakci, tentokrát s Intel Core i7 a 2x SSD

4. 4. 2019 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: J Z

Baterie

Rychlejší procesor, více paměti a druhé SSD snížily výdrž, kterou umí notebook vykouzlit ze stejné 54Wh baterie při nenáročných činnostech. Dlouhodobě jsem se při on-line kancelářském používání s vyšším jasem pohyboval mezi sedmi a osmi hodinami, zatímco při stejném způsobu použití byla výdrž u nižší konfigurace klidně o dvě až tři hodiny vyšší. Stále se však dá mluvit o výborné výdrži, u tak tenkého a lehkého zařízení.

  • Standardní* redakční měření při minimálním zatížení: 10 hod 23 min
  • Video z internetu přes WiFi, 100% jas LCD: 5 hod 30 min

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 5 procentech energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz. Výsledky při reálném provozu se mohou značně lišit, podle způsobu a intenzity využití.

Zatímco u minule testovaného kusu jsem si stěžoval na úsporný režim v podobě ''connected stand-by'', u tohoto kusu se již žádné problémy s rychle mizící baterkou neobjevily. Počítač obvykle zůstat i po ''uspání'' chvíli aktivní, ale pak se po pár desítkách sekund skutečně přepnul do stavu, kdy je jeho spotřeba minimální.

Recenze

Diskuse