RECENZE: HP Pavilion 15 (cw) - 15'' domácí notebook s procesorem AMD Ryzen a grafikou Vega

14. 11. 2019 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Baterie


Baterie má úplně stejné označení jako u předchozí konfigurace. Výrobce uvádí výkon 41.7 Wh, samotná baterie ovšem hlásí 40.286 Wh a 0 % opotřebení. Jedná se o baterii se stále nejběžnější Li-Ion technologií. Výsledky reálného vytížení jsou jen o něco málo slabší než u konfigurace s Intel + NVIDIA.

  • standardní* redakční měření při minimální zátěži: 15 hod 21 min
  • video z internetu přes WiFi, 100% jas LCD: 4 hod 59 min

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na datové úložiště každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 5 procentech energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz. Výsledky při reálném provozu se mohou značně lišit, podle způsobu a intenzity využití.

Napájení notebooku


Napájecí adaptér je stejný. Jedná se o malý a lehký kompaktní napájecí zdroj s klasickou kulatou koncovkou. Rozměry 120 x 40 x 27, spolu s váhou 286 g (včetně obou kabelů), z něj dělají velmi dobře mobilní příslušenství.

Recenze

Diskuse