RECENZE: HP Pavilion 15 (cw) - 15'' domácí notebook s procesorem AMD Ryzen a grafikou Vega

14. 11. 2019 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Ověřená konstrukce notebooku dostala nové vnitřní vybavení. Nejnovější generace mobilního procesory AMD Ryzen, s integrovaným grafickým jádrem Vega, které přimělo Intel, přidat na grafickém výkonu ve svých procesorech. Notebook nabízí velký displej, dostatek operační paměti i rychlé SSD, dále slušnou nabídku rozhraní a příjemnou hmotnost na přenášení.

HP Pavilion 15 (cw) - 15'' domácí notebook s procesorem AMD Ryzen a grafikou Vega

Základní popis

HP Pavilion 15 se v této podobě prodává už od roku 2018, tehdy jsem ho testoval s procesorem Intel a dedikovanou grafikou NVIDIA (viz RECENZE: HP Pavilion 15-cs (2018) - 15.6'' notebook na doma i do školy, občasné hraní s MX 130). Vzhled kovového těla základny a vnější strany víka je stále svěží a moderně vyhlížející. Tato recenze je hlavně o rozdílech.

Než se dostanu k hlavním rozdílům, uvnitř notebooku, v dalších kapitolách recenze, zmíním zde pár menších, méně podstatných. Prvním je horší kvalita webkamery. Rozlišení webkamery se tváří jako 1280x720, to je maximální možnost pro ukládání snímků, ve skutečnosti je nativní rozlišení snímacího čipu zřejmě nižší, řekl bych 640x480. Subjektivně se kamera zdá ještě o malinko horší, než šedý průměr současnosti. Běžný "chytrý" mobil má lepší fotoaparát.


Naopak o trochu lépe bych dnes hodnotil projev reproduktorů. Umějí hrát poměrně hlasitě bez zkreslení nebo drnčení. Zřetelně převažují výšky, i když je snaha o basy. Mluvenému slovu je rozumět dobře. Audio výstup do konektoru (kombinovaný jack) je čistý bez rušivých zvuků, s kvalitními sluchátky je zvukový dojem výrazně lepší.

Rozměry notebooku jsou stejné, ale malinko s snížila váha, testované konfigurace s AMD váží 1698 g, což úzce souvisí právě s osazením AMD procesorem s integorvanou grafikou, chlazení má o jeden ventilátor i heatpipe méně, podrobněji se k tomu dostanu dále, v příslušné kapitole.

Recenze

Diskuse