RECENZE: Asus ZenBook Duo 14 UX482E - 14'' a druhý LCD, nové procesory, s dotykem a stylusem

21. 5. 2021 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Baterie


Integrovaná Li-Ion baterie má udanou kapacitu 70 Wh. Baterie v testovaném kuse hlásila ve skutečnosti 73 Wh, kvůli rezervě pro případ opotřebení v čase (aktuálně 0%). Ve standardním* redakčním testu, maximální výdrže při minimálním zatížení, vydržel notebook (se zapnutým hlavním displejem) zapnutý přes 22 hodin. Reálnější test zatížení, včetně WiFi přenosu dat, ukázal přes velmi slušných 8 hodin provozu. Podle způsobu vytížení by tak notebook mohl vydržet pracovat s dokumenty a internetem i celý den.

  • standardní* redakční měření při minimální zátěži: 22 hod 23 min
  • video z internetu přes WiFi, 100% jas LCD: 8 hod 24 min

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na datové úložiště každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 5 procentech energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz. Výsledky při reálném provozu se mohou značně lišit, podle způsobu a intenzity využití.

Napájení notebooku


Nová generace už dostala USB-C nabíječku malých rozměrů 100 x 60 x 28 mm a hmotnosti 214g. Zdroj je tedy velmi kompaktní a dobře se přenáší. Udaný výkon zdroje činí 65 W.

Recenze

Diskuse