RECENZE: Asus ZenBook Flip 13 UX363E - 13.3'' konvertibilní notebook může být i s OLED technologií

26. 3. 2021 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Vysoce mobilní konvertibilní notebook s otočným displejem o 360° nabízí líbivý kovový design a 11. generaci procesoru Intel s nejvýkonnější integrovanou variantou grafické karty. Součástí notebooku je nadstandardně rychlé SSD a testovaná konfigurace dostala především OLED displej s výraznými barvami.

Asus ZenBook Flip 13 UX363E - 13.3'' konvertibilní notebook může být i s OLED technologií

Tento model notebooku už naší redakcí jednou prošel (viz RECENZE: ASUS ZenBook Flip 13 UX363 - 13.3'' konvertibilní, kovový, 11. generace Intel), tehdy s nižší variantou procesoru v podobě Intel Core i5 1135G7 a s IPS displejem. Některé části recenze tedy přeskočím, a budu se věnovat především rozdílným částem.

Prvním rozdílem, kterého jsem si všiml, je, že obraz je stabilní i při snaze o kroucení víka, které je mimochodem velmi pevné, díky kombinaci kovu a čelního skla. Tuhost víka je dána i tím, že se jedná "pouze" o 13.3'' displej.

Při měření rozměrů jsem zjistil, že notebook je 0.5 mm tenčí. Dost možná je to dáno chybou měření, spíše ale odhaduji, že to bude díky OLED technologii displeje, která nepotřebuje podsvícení (svítí totiž jednotlivé pixely) a pravděpodobně tak šlo ušetřit místo ve víku. Nejmenší tloušťku jsem tedy naměřil 13.5 mm a nejvíce s gumovými nožičkami pak 15 mm. Pravděpodobně ze stejného důvodu (absence podsvícení displeje) je notebook i o něco lehčí, naměřil jsem 1230 g, tedy o 62 g méně, než naměřil kolega v předchozí recenzi.

Ohledně konektorů jsem zjistil jediný rozdíl, oproti tomu, co psal minule kolega, ale dost možná si toho jen nevšiml. Notebook lze nabíjet přes oba USB-C konektory, umístěné na levém boku notebooku.

Recenze

Diskuse